Od kilku dni walcze z netellerem, założyłem konto wybrałem opcje wpłaty z banku lokalnego ( nie wiem czy to dobrze w sumie) i dostałem dane do przelewu tych 30$ które ruszą konto. Pomknąłem do banku zeby mi to zrobili, babka mówi że wyniesie mnie to stówe wiecej a przez neta mniej, no to wpadam do domu i walcze przez neta z pko i nic. Numer konta zły, numer referrencyjny moge podac jedynie w tytule wiec tez nie wiem czy dobrze. Widzicie jakieś wyjście w tym momencie?
Druga cześć mojej rozterki to fakt że założyłem konto walutowe w usd specjalnie na potrzeby netelera, ale przypomniałem sobie że ostatnio PP mi przeliczało z konta na euro a potem na zł jak na normalne konto wysyłałem.czy przez netellera tez tak zrobi? potrzebne konto w euro? help
Może to Ci pomoże:
Wplata na Neteller
Druga część Twojego postu jest tak zagmatwana, że masakra.
Chodzi Ci o to, że jak wyślesz w $ to pójdzie tak:
$ -> zł -> $
Szczerze, wydaje mi się, że tak.
Wyśli na netka z normalnego konta, w linku powyżej ja wysyłałem z konta w mbanku.
Ja mam konto w mBanku i Moneybookers, przelanie pieniędzy zajmuje mi jakieś 3min... Polecam i mBank, jako że jest darmowy, nic nie płacisz, jedynie do innego banku przelew płacimy prowizję 50gr, wszystko ładnie, bez problemu. I w wielu miejscach gdzie są przelewane pieniądze automatycznie jest opcja mTransfer (moneybookers), która daje nas od razu do mbanku, wpisujemy tylko ile chcemy przelać, wciskamy ok i po krzyku
Ja wpłaciłem z mBanku za pomocą karty debetowej (tej z delfinkiem) zajeło to 2 min, tyle że od 40$ wzieli 0.7$ prowizji.
Dobra juz jestem blisko i dzieki za pomoc, ale jeszcze kilka pytań ;p jeżeli robie przelew to moge tak jak w tym linku podac kwote w PLN np 100 im przelac i mi przeliczą? A druga czesc dotyczyła tego czy na netellera z serwisu wypłacają Ci USD żeby potem przeliczyc na PLN a jak zazycze sobie na walutowe to znowu USD?
Napisane przez Szahaj
Dobra juz jestem blisko i dzieki za pomoc, ale jeszcze kilka pytań ;p jeżeli robie przelew to moge tak jak w tym linku podac kwote w PLN np 100 im przelac i mi przeliczą? A druga czesc dotyczyła tego czy na netellera z serwisu wypłacają Ci USD żeby potem przeliczyc na PLN a jak zazycze sobie na walutowe to znowu USD?
Ja mam netellera w $ i konto w mbanku w PLN. Jak w netku wybierasz 'wpłata z banku lokalnego' po prawo masz walute wybierz 'PLN' na dole wpisz kwotę 35$ (tyle polecam, bo jak wezmiesz 30$ to mogą Ci zgarnąć jakiec centy, mi np. zabrali 50centów za coś tam i musiałem drugi raz wpłacać 30$), to na następnej stronie przeliczy Ci ile musisz wpłacić złotych.
Jeśli wypłacasz z jakiegoś pokerromu i konto w netku masz w takiej samej walucie, tj. room $ i netek $ albo room E i netek E, to dostajesz identyczna kwotę jaką zleciłeś żeby przelało, nic nie pobierają.