Przejdź do forum
Wplata na Neteller

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wplata na Neteller

93 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
40.4 K Wyświetlenia
salyk

W netellerze wybierasz wpłatę Wpłata z banku lokalnego. (waluta PLN)

Potem dostajesz takie dane:

BankEB AB A.S. Branch in Poland
Adres banku:ul. Szturmowa 2a, 02-678 Warszawa
Odbiorca: NETELLER UK Ltd
Numer rachunku:xxxxxxxx
IBAN: PLxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BIC: ESxxxxxxxx
Kwota:zł 90.11 PLN
Numer referencyjny:xxxxxxxxxxxxx

Robisz zwykły przelew krajowy!

nr rachunku: wpisujesz podany IBAN bez PL!!
Nazwa, adres banku -> easy
Tytuł przelewu: Ja dla bezpieczeństwa wpisywałem numer referencyjny + numer rachunku. Polecam tak zrobić! Numer referencyjny jest KONIECZNY!
więc u mnie tytuł wyglądał tak:
"Numer referencyjny: xxxxxxxxxxxxx Numer rachunku:xxxxxxxx"

It's all!

W mbanku to wygląda tak:
Powiedzmy, że zlecisz przelew w poniedziałek o 18.00. We wtorek w godzinach 8-16 są księgowane przelewy i kasę na netku widziałem już we wtorek wieczorem lub środę rano.

Tyle, mam nadzieję, że pomogłem ;)

Odpowiedz
Cytat
92 odpowiedzi
artaveld

Nie chce zakladac nowego tematu dlatego podepne sie pod ten:

Dzisiaj zlecilem wyplate z Pokerstars pewnej kwoty pieniedzy na Neteller. Nie wplacalem poprzez netka zadnych pieniedzy, tylko konto na MB mialem zweryfikowane z P*, mimo to opcja wyplaty na netka przy tym samym mailu byla dostepna. Po chwili zorientowalem sie ze czesc pieniedzy (ok 1/3 kwoty) powedrowala na moje konto moneybookers, a pozostala czesc czeka na zaksiegowanie na Netellerze. Wie ktos moze czemu sie tak stalo? Jakis limit wplaty czy co? Troche mi to komplikuje zycie powiem szczerze... A konto na netku mam express, jeszcze nie zdarzylem go zweryfikowac, na dniach bylo zakladane.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Dzisiaj zlecilem wyplate z Pokerstars pewnej kwoty pieniedzy na Neteller. Nie wplacalem poprzez netka zadnych pieniedzy, tylko konto na MB mialem zweryfikowane z P*, mimo to opcja wyplaty na netka przy tym samym mailu byla dostepna. Po chwili zorientowalem sie ze czesc pieniedzy (ok 1/3 kwoty) powedrowala na moje konto moneybookers, a pozostala czesc czeka na zaksiegowanie na Netellerze. Wie ktos moze czemu sie tak stalo? Jakis limit wplaty czy co? Troche mi to komplikuje zycie powiem szczerze... A konto na netku mam express, jeszcze nie zdarzylem go zweryfikowac, na dniach bylo zakladane.

PokerStars zawsze przelewa na źródło, z którego wpłacałeś, kwotę równą wpłacie, a całą resztą możesz dysponować do woli.

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Witam
wątek wyczyszczony i zawędrował na górę, gdyż jest ważny i może się komuś przydać

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
marcinshark

Neteller wpłata do banku

zrobiłem to z mBankiem
kod switf MBanku to: BREXPLPWMBK
a kod IBAN to numer konta poprzedzony PL

tak dla wyjaśnienia

Odpowiedz
Cytat
kustra

asd

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Numer referencyjny wpisujesz w tytule przelewu

Odpowiedz
Cytat
kustra

a co wpisac do rachunku odbiorcy? I jaka kwote, skoro wybralem 35USD, a jest pole tylko z PLN :/

Odpowiedz
Cytat
salyk

A przeczytałeś dokładnie pierwszy post? Czy spełniłeś ten warunek?

Napisane przez salyk
W netellerze wybierasz wpłatę Wpłata z banku lokalnego.

Odpowiedz
Cytat
kustra

tak

Odpowiedz
Cytat
kustra

wybaczcie, ze post pod postem, ale czy tu nie chodzi o zlecenie walutowe? Czy ktos z Was robil przelew z ing? Jezeli tak, albo i nie, a wie jak to ogarnac i wypelnic, bylbym baaaardzo wdzieczny.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Neteller razem z danymi do przelewu powinien Ci podać kwotę w wybranej walucie, jeżeli wybierzesz Wpłatę z Banku Lokalnego

Odpowiedz
Cytat
kustra

Nie wybralem PLN, tylko wciaz bylo USD i NT mi nie zamienil tego :)
Czyli ma to wygladac tak, czy mam cos jeszcze dodac?

W tytule tylko moj kod ref.? Czy podpisac go jakos? np. "nr referencyjny 2313131313"? Dodac jeszcze nr rachunku? Jezeli tak to po prostu 2 ciagi cyfr po sobie? Czy je osobno podpisac jak to pokazalem wyzej :>?

Odpowiedz
Cytat

Witam, czy jeśli nie posiadam konta bankowego, to możliwa jest wpłata pieniędzy na konto Neteller poprzez wypełnienie zwykłego blankietu np. z poczty lub banku ?

Jeśli tak, może ktoś podpowiedzieć co mam gdzie dokładnie wpisać ?

Odpowiedz
Cytat

Witaj,

nie jestem pewien czy da się przelać w taki sposób pieniądze ale przecież w dzisiejszych czasach założenie konta bankowego to kwestia 15 minut i z reguły jest to całkowicie darmowe a ponadto bardzo użyteczne i wygodne :)

zresztą i tak będziesz musiała założyć konto bankowe jeśli będziesz chciała wypłacić pieniądze z pokerroomów czy netellera więc polecam zrobić to już teraz

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez PyqPyk
Witaj,

nie jestem pewien czy da się przelać w taki sposób pieniądze ale przecież w dzisiejszych czasach założenie konta bankowego to kwestia 15 minut i z reguły jest to całkowicie darmowe a ponadto bardzo użyteczne i wygodne :)

zresztą i tak będziesz musiała założyć konto bankowe jeśli będziesz chciała wypłacić pieniądze z pokerroomów czy netellera więc polecam zrobić to już teraz

Pozdrawiam

Dzięki za odp. Konto już założyłem, aktywowałem więc z wypełnieniem formularza przelewu nie powinienem mieć już problemu.

Pozdr.

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

O CO CHODZI Z TYM BANKIEM ODBIORCY?

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

O nic, wszystko w porządku jest to polska centrala jakiegoś skandynawskiego banku z którego usług korzysta Neteller. Robiłem ostatnio operacje mBank-Neteller i miałem też taką dziwną nazwę banku ale wszystko było ok.

Odpowiedz
Cytat
NequinPl

[Treść wyedytowana]

//3 post o tym samym, czy aby nie przesadzasz? Odpowiedziałem Ci już w Twoim wątku. sałyk

Odpowiedz
Cytat
MistyK

Dobra cofam te pytania bo jestem slepy ;D sry

Odpowiedz
Cytat