Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 KQs

28 Posty
13 Użytkownicy
18 Reakcje
1,984 Wyświetlenia
Marowin

Cześć,

co w sytuacji na river? fold czy tak jak zrobiłem czyli call?

Ok, teraz dodam jeszcze coś od siebie. Dlaczego tak pasywnie rozgrywałem flop-turn? Ponieważ cbet flop przy takim boardzie wątpie żeby skłonił villaina do foldu. Miałem mało statystyk ale co z nich wynikało to napewno że nie jest to tight gracz.
Nie chciałem budować puli mając tak małe szanse na złapanie czegoś mocnego. Ponadto podczas tej sesji byłem świadkiem slowplayowania strita, fulla, seta, AA, KK. Bardzo możliwe było że ma pocketpair i większość z nich nie zrzuci po moim cbet.
River dużo zmienił. Niespodziewanie doszedł flush. Szczerze oceniałem go tutaj na niższego flusha, tripsa waletów (jest szansa że by to slowplayował), pocket pair 22-66 oraz 88-99 (może do TT nawet). Po jego 4becie z tego zakresu zostały tylko niższe suited karty które złapały flusha i właśnie nieszczęsne 33.

Wyższego flusha z Ahigh myślę że albo raisowałby preflop albo postawiłby beta na flopie max turnie. Z taką świadomością

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $11.23 (112.3 bb)
BB: $10.30 (103 bb)
Hero (MP): $10 (100 bb)
CO: $13.28 (132.8 bb)
BTN: $10 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with Q♦: K♦:
Hero raises to $0.30, 2 folds, SB calls $0.25, BB folds

Flop: ($0.70) J♥: J♦: 7♥: (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.70) 9♦: (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($0.70) 3♦: (2 players)
SB bets $0.67, Hero raises to $1.34, SB raises to $10.93 and is all-in, Hero calls $8.36 and is all-in

Results:

Spoiler

$20.10 pot ($0.90 rake)
Final Board: J♥: J♦: 7♥: 9♦: 3♦:
SB showed 3♣: 3♥: and won $19.20 ($9.20 net)
Hero showed Q♦: K♦: and lost (-$10 net)

Odpowiedz
Cytat
27 odpowiedzi
bigabing123

do takiego sizingu 3beta na river i vs SB calling range to jest easy fold
PRE as played
FLOP AS Played
TURN Bet
RIVER raise do takiego sizingu 3betu fold

Odpowiedz
Cytat
mrozzu

as played - fold river, ale dlaczego tak pasywnie flop/turn?

Odpowiedz
Cytat
klz03

flop cbet 1/3
turn cbet 150% pota
?

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

Czy overbet na turnie w przypadku tego konkretnie flopa wchodzi w gre? BB vs Utg MP Jxsow powinien miec wiecej w rangu. 8T tez predzej ma BB.
Dodatkowo c/r na flopie z Jxsami zobaczymy znacznie mniej niz sugerowal by solver. Co czyni jego range na turnie mega mocnym.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Flop cb 1/3.
Turn bet 2/3-3/4 - overbet imo jest o tyle problematyczny ze w przypadku raise musimy zrzucac spore equity, do tego range bedzie podobny jaki typ foldnie vs OB a 3/4, bo przeciez nie foldnie Jx czy fd, overbetowalbym bez fd to kq. Na river trzecia beczka i fold na AI.

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Jaki zakres dajecie SB??

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

To jest vs SB wgl. To juz calkiem nie potrafie zrozumiec overbetu.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Zalezy od gracza, jezeli pasywny reg oprocz PP moze miec tam jakies BW ktore boi sie 3b (AJ AT QT KT) czy SC. Jezeli fish to taki sam jak na BB. Jezeli za regiem był fish a reg wyglada ogarniajaco i wie ze na SB lepiej nie callowac vs inny reg to w 90% sa to tylko PP. Spotkalem tez kilku takich co calluja tam AK jak maja fisha za soba i sie upieraja ze to dobra gra nawet jak ich fish 3outerem wyjebal na miekko.

EDIT:

Napisane przez bikmak99
To jest vs SB wgl. To juz calkiem nie potrafie zrozumiec overbetu.

OB są dziś dosyć popularne (nie mówie że źle) dlatego sporo ludzi po 1/3 na flopie z automatu bedzie betować OB turna nie zastanawiając po co to robią i dlaczego czasami osiąga się przeciwny efekt do zamierzonego. No ale zostawmy interpretacje każdemu z osobna w koncu dzięki temu różnimy się na stołach.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

A wracajac do flopa. To wlasnie czy grajac vs tak mocny range cbetowanie 1/3 psb, calego naszego opena jak rozumiem, jest ok? Pewnie dzieki temu zrealizujemy EQ jakis Axs nizszych, ale tez ciezko nam sciagnac value.
Taki cbet 1/2 i mocny check back?
Czy odlecialem?

Odpowiedz
Cytat
djhowk

Napisane przez krzyziu1
Flop cb 1/3.
Turn bet 2/3-3/4 - overbet imo jest o tyle problematyczny ze w przypadku raise musimy zrzucac spore equity

przy założeniu, że raisują nas wyłącznie fulle nasze equity wynosi dokładnie 0%

Napisane przez krzyziu1
overbetowalbym bez fd to kq

pokaż rozdanie

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Nie do konca rozumiem o co ci chodzi.

Po pierwsze ten range jest faced up a nie mocny. I dlatego mamy tutaj sporo opcji aby wygrac tego pota.
Po drugie 1/3 definiuje nam w jakims sensie ten range, niektorzy xr od razu Jx niektorzy mixuja etc ale zawsze jakas czesc bedzie nam odpadac gdy typ tylko xc, a vs wiekszy sizing xc jest jednak bardziej Jx heavy niż 1/3.
Po trzecie prostota strategii i drzewka.

Co do value to nie widzę problemu w jego ściągnięciu na kolejnych streetach właśnie przez polaryzację betting ranga na turnie przy OB (Jx+, GSy byc moze OESD a nawet inny air ze wzgledu na jego faced up range i spora ilość foldów na turnie). Do niższego sizingu wsadzam bardziej merged range (OP strong PP (tutaj akurat jest ich malo bo tylko TT, i np A9 K9) i blefy z wiekszym equity ale bez sdv czyli wlasnie FD. Dlaczego nie chcę OB fd? bo blokuję jego calling range turn i folding range river (missed fd), a betujac mniejszym sizingiem jednak na riverze ma wiecej rak do folda (missed fd 9x OESD czy nawet jakies pp jezeli je calluje na turnie) i jestem bardziej chetny do blefowania tego missed fd niż po OB. A w przypadku OB turn na river blefuje handy które nie blokują jego missed fd i blokuja mocne Jx (czyli wlasnie KQ KT AQ etc.).

To tyle. Byc moze posypia sie minusy bez komentarza a szkoda bo z checia bym wysluchal OPINII nie zgadzajacej sie ze mna.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Napisane przez djhowk

Napisane przez krzyziu1
Flop cb 1/3.
Turn bet 2/3-3/4 - overbet imo jest o tyle problematyczny ze w przypadku raise musimy zrzucac spore equity

przy założeniu, że raisują nas wyłącznie fulle nasze equity wynosi dokładnie 0%

Napisane przez krzyziu1
overbetowalbym bez fd to kq

Przy taki założeniu można pre flop foldować.

Co mam ci pokazywac?
pokaż rozdanie

Odpowiedz
Cytat
djhowk

krzyziu1 piszesz jakąś ścianę tekstu, a rozdanie jest proste, jak drut. rywal callując 0,23$ na flopie i grając x na turn nie ma tam niczego mocnego- jego range składa się z PP i fd, na które nie dajemy mu oddsów do callowania overbetując na sparowanym boardzie. rozdanie kończy się w 100% czasu foldem na turn- koniec analizy.

Odpowiedz
Cytat
klz03

mi sie i over bet podoba, taki pewnie solverowy bedzie, jak i bet 2/3, bo tez pewnie sporo rak ktore wyfoldujowuje sie beda powtarzac zarowno przy OB i jak i 2/3. Dla mnie spot dosc close na turnie miedzy ob a 2/3, troche bardziej do ob sie sklaniam bo jednak ten 7x, pocket i Ace high wywali niemal zawsze

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Napisane przez djhowk
krzyziu1 piszesz jakąś ścianę tekstu, a rozdanie jest proste, jak drut. rywal callując 0,23$ na flopie i grając x na turn nie ma tam niczego mocnego- jego range składa się z PP i fd, na które nie dajemy mu oddsów do callowania overbetując na sparowanym boardzie. rozdanie kończy się w 100% czasu foldem na turn- koniec analizy.

jak ty mało wiesz... no ale skoro tak wolisz niż czytac sciany tekstu to twoj problem nie moj.

Napisane przez klz03
mi sie i over bet podoba, taki pewnie solverowy bedzie, jak i bet 2/3, bo tez pewnie sporo rak ktore wyfoldujowuje sie beda powtarzac zarowno przy OB i jak i 2/3. Dla mnie spot dosc close na turnie miedzy ob a 2/3, troche bardziej do ob sie sklaniam bo jednak ten 7x, pocket i Ace high wywali niemal zawsze

tak jasne że close, tylko nadmieniłem czemu akurat to combo wole w nizszym sizingu mając na uwadze cały runout nie tylko turn play. pzdr

Odpowiedz
Cytat
djhowk

dlaczego nie chcę betować 2/3? ponieważ rywal może nas obstawić na jakieś AA, KK, QQ, fd, które stwierdzi, że może wyrzucić zamieniając coś w bluff. chcę, żeby widział jakieś absolutne monstery, albo bluff. nawet jak mu się uda ztrapować do tego momentu jakieś AJ, to mamy equity, żeby to pokonać. w przeciwieństwie do overbetowania KQ bez fd.

Odpowiedz
Cytat
Trener
WirusOls

Napisane przez klz03

tak jasne że close, tylko nadmieniłem czemu akurat to combo wole w nizszym sizingu mając na uwadze cały runout nie tylko turn play. pzdr

Pierwsze słyszę aby lepiej betowac OB GS bez fd niż Gs z fd na turnie. Na river się wszystko zgadza lepiej bez fd. Rozumiem jeszcze jakbyś argumentował to tym że te akurat nie blokują jx, jedynie jxoff

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Napisane przez WirusOls

Napisane przez klz03

Pierwsze słyszę aby lepiej betowac OB GS bez fd niż Gs z fd na turnie. Na river się wszystko zgadza lepiej bez fd. Rozumiem jeszcze jakbyś argumentował to tym że te akurat nie blokują jx, jedynie jxoff

Napisałem że ja wole a nie że lepiej :f_wink: co do reszty to juz opisałem dlaczego tak wole :D, tak sie zastanawiam czy ten wirus to ten wirus z dawnych lat i wspólnych rozkminek?:)

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

[i.]
Pierwsze słyszę aby lepiej betowac OB GS bez fd niż Gs z fd na turnie. Na river się wszystko zgadza lepiej bez fd

Czemu na river lepiej overbetować Gs bez fd?

Odpowiedz
Cytat