Skip to forum
Notifications
Clear all

NL10 KQs

28 Posts
13 Users
18 Reactions
1,983 Views
klz03

lepiej z flushdrawem

Reply
Coach
WirusOls

Napisane przez krzyziu1

Napisane przez WirusOls

Napisane przez klz03
mi sie i over bet podoba, taki pewnie solverowy bedzie, jak i bet 2/3, bo tez pewnie sporo rak ktore wyfoldujowuje sie beda powtarzac zarowno przy OB i jak i 2/3. Dla mnie spot dosc close na turnie miedzy ob a 2/3, troche bardziej do ob sie sklaniam bo jednak ten 7x, pocket i Ace high wywali niemal zawsze

tak jasne że close, tylko nadmieniłem czemu akurat to combo wole w nizszym sizingu mając na uwadze cały runout nie tylko turn play. pzdr

Pierwsze słyszę aby lepiej betowac OB GS bez fd niż Gs z fd na turnie. Na river się wszystko zgadza lepiej bez fd. Rozumiem jeszcze jakbyś argumentował to tym że te akurat nie blokują jx, jedynie jxoff

Napisałem że ja wole a nie że lepiej :f_wink: co do reszty to juz opisałem dlaczego tak wole :D, tak sie zastanawiam czy ten wirus to ten wirus z dawnych lat i wspólnych rozkminek?:)

Hehe tak :)

Napisane przez sh2ckal

[i.]
Pierwsze słyszę aby lepiej betowac OB GS bez fd niż Gs z fd na turnie. Na river się wszystko zgadza lepiej bez fd

Czemu na river lepiej overbetować Gs bez fd?

Żeby nie blokować fd które chcemy wyrzucać na r.

Reply
Bubson

To nie prawda, że range przeciwnika musi być bardzo słaby na turnie po XC flop. Powinien spokojnie mieć troche kombinacji Jx w XC, do tego fulle 77 i 99 + jeszcze będą nas callowały ręce jak 88 , TT.

Ogólnie w takich spotach na sparowanych boardach gto odpuszcza prawie całkiem overbetowanie turnów. Jeśli przeciwnik za dużo folduje i będzie foldować vs overbet zawsze 88, TT to zaczyna on być atrakcyjną opcją ale w takim przypadku tak jak krzyziu napisał lepiej użyć do tego np KQo które nie ucierpi tak bardzo gdy dostanie raise.

Reply
djhowk

Napisane przez Bubson
To nie prawda, że range przeciwnika musi być bardzo słaby na turnie po XC flop. Powinien spokojnie mieć troche kombinacji Jx w XC, do tego fulle 77 i 99 + jeszcze będą nas callowały ręce jak 88 , TT.

Ogólnie w takich spotach na sparowanych boardach gto odpuszcza prawie całkiem overbetowanie turnów. Jeśli przeciwnik za dużo folduje i będzie foldować vs overbet zawsze 88, TT to zaczyna on być atrakcyjną opcją ale w takim przypadku tak jak krzyziu napisał lepiej użyć do tego np KQo które nie ucierpi tak bardzo gdy dostanie raise.

1. jeszcze raz: które combo chcesz tu overbetować? 12 combo AKo, 12 combo AQo, 12 combo ATo i 12 combo KQo? i to będąc drawing dead na fulle, na Jx, które powiedziałeś, że ma tu w range(AJ, KJ, QJ, JT)?
2. kto tak gra, że z Jx gra tylko call na bet za 1/3 gdy pojawia się fd na flopie i gra x, gdy pojawia się drugi fd na turn?
3. raczej nigdy nie widziałem, żeby ktoś grał raise overbeta- raczej po tanku następuje fold. Jx też nie powinno nas raisować, bo po co? izolując się na fulle i wyrzucając bluffy, fd?
4. jeżeli jednak dostajemy raise tego overbeta to tylko od 77, 99 na które mamy 0% equity więc z czystym sumieniem chowamy K♦:Q♦: do mucka
5. betowanie turna za 2/3 jest IMO gorsze niż x/back na turn- wtedy możemy dostać raise i ciężko będzie nam określić range rywala- może to być 88, jak i 99

Reply
jociasija

maly cbet flop 100% czasu
turn medium bet, ale check czasami tez jest ok
a tak jak zagrane, to call na jego potbet na river
on ta linia repuje fulle, kolor na Asie (ty masz K i Q, wiec slabszych kolorow nie powinien miec) i tripsy (ktore na twoj 3bet river powinien wiekszosc i tak pasowac, wiec raise nie ma wiekszego sensu)

Reply
marcin22x

słabe troszkę to stakowanie na river sparowany bord z bólem serca fold osobiście 1/3 flop i już nie powinno być tutaj pp do 77 2/3-3/4 tutaj już powinny foldować drow nie mają eqiti jak gra call to popełnia błąd , ale my w dużym stopniu blokujemy FD jakieś z dupy to rozegrane

Reply

Czy tu nie ma b/b/b/. Jebac adjust. Masz bdfd/fd+gs/flush. Z Czym innym chcesz wywierać presję

Reply