Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9s NL5 zoom

37 Posty
14 Użytkownicy
43 Reakcje
4,270 Wyświetlenia
YoungKid

PokerStars - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 106.2 BB
SB: 81.2 BB
BB: 458.6 BB
UTG: 239.4 BB
MP: 102.4 BB
Hero (CO): 119 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has Q♥ 9♥

fold, fold, Hero raises to 2.4 BB, BTN calls 2.4 BB, fold, fold

Flop: (6.2 BB, 2 players) 4♠ 7♣ 9♠
Hero checks, BTN bets 2 BB, Hero calls 2 BB

Turn: (10.2 BB, 2 players) 2♣
Hero checks, BTN bets 3 BB, Hero calls 3 BB

River: (16.2 BB, 2 players) T♣
Hero checks, BTN checks

Spoiler

Hero shows Q♥ 9♥ (One Pair, Nines)
(Pre 62%, Flop 47%, Turn 68%)
BTN mucks 8♠ 7♠ (One Pair, Sevens)
(Pre 38%, Flop 53%, Turn 32%)
Hero wins 15.6 BB

Villain unk, 0 info.

Flop- myślę że większość graczy nawet na NL5 będzie tutaj b. dużo float betować, mój bet wyglądałby mocno i myślę że dostałbym call od niezbyt dużej porcji range przeciwnika, którą bije. Przeciwnik gra mały bet, co wygląda mi na TP, 2 overy, pockety 88,55 itd, oczywiście może też tak grać sety, FD i SD, aczkolwiek myślę że większość czasu grałby z tymi handami większy sizing ( być może mylne założenie ). Myślę że 2 pair i TT 80% czasu gra dużym sizingiem + rzadko będzie miał tu 97. Gram call, ponieważ nie chcę budować za bardzo puli z tak słabym układem.
T- spada blank. Gram X, chociaż teraz myślę że lepszy byłby tu bet for value za 1/2 lub 2/3. Przeciwnik zagrał mało na flopie więc częściej ma drawy i mid układy niż mocne gotowe układy. Jednka poszedł X i znowy mały bet od przeciwnika. Wątpię żeby zastawiał w ten sposób pułapkę z setami/ overpair licząc na X/R, myślę też że dla protekcji grałby więcej, więc zostają tylko drawy. Gram C i decide R, z intencją callowania na miss draw R.
R- spada T, która wydaje mi się trafia w range villaina. Trafia JT/QT/KT/AT z fd i T9- które ma raczej rzadko przez niskie sizingi. BDFD raczej mnie nie obchodzi bo wydaje mi się że również grałby więcej na T. Na szczęście dostaję X. Myślę że vs B 1/3 grałbym po prostu fold, aczkolwiek vs duży bet 2/3+ rozważałbym call. Duży sizing wyglądałby tu mega bluffy, ponieważ od czego mój przeciwnik chciałby dostać call?

Ciężkie spoty jak dla mnie. Jak wy gracie? I co myślicie o lini villaina? Sam bym chyba grał duże sizingi na jego miejscu żeby wyfoldować wyższe FD overpary, i pary.

Odpowiedz
Cytat
36 odpowiedzi
molekpl

Ty zagraleś bardzo dobrze a on bardzo źle:f_thumbsup:
W taki sposób rozgrywaj większość par i tp w takim spocie bo zobacz co się dzieje gdy dostajesz raise? Call i xf? czy od razu bet/fold. Trochę słabo bo to nie Twój board. A niech sobie betuja grajki z tego limitu jakies debilnie rozegrane AJ np

Odpowiedz
Cytat
YoungKid

Przy okazji zapytam. Jaki powinien być X/R range w tego typu sytuacjach? overpary?

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Na flopie oczywisty cbet. Wręcz przeciwnie do tego co napisaleś, dostaniesz tu bardzo dużo calls nawet od overcards nie wspominając już takich rak jak to 78 plus masa PP, A4,A7 i kilka gorszych 9X. Board jest mega drawy i nawet na raise tego nie zrzucam. Jest bardzo mało monsterów bo 99 blokujesz jest tylko jedna kombinacja. Postflop jest dużo róznych wariantów zależnie od tego co spadnie i co zrobi przeciwnik wiec nie będe tu się rozpisywał.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Cbet flop, nie widzę powodu, żeby odpuszczać cbet na tym boardzie.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

powod jest chociazby taki, ze ten board jest lepszy dla IP

Odpowiedz
Cytat
VonNogay

C/r na tym flopie też nie był by zły

Odpowiedz
Cytat
djhowk

jakieś weak myślenie na jakiej podstawie sądzisz, że Twój układ na flopie jest słaby? jest niemal nutsowy, bo nie leżą żadne strity. na river też obvious call do betu za 1/3 masz 20% equity, a rywal nic nie repuje.

Odpowiedz
Cytat
duff2511

O co tu chodzi z lajkowaniem złych podpowiedzi i dislajkowaniem tych dobrych? Jesteś bez pozycji, a przeciwnika bardziej trafia ten board. Czekasz tu cały range i nie pompujesz od flopa puli by potem musieć overfoldować na jakieś floaty lub raisy, bo linia b/b/b izoluje się na lepsze ręce a check/call po 2 cbetach będzie nieprofitowy. Będziesz miał dużo x/foldowania słabszej porcji swojego range'u na kolejnych streetach, a tego typu ręce chcesz ewentualnie valubetować na river lub protektować nimi swój check/calling range. Cbet jest tu bardzo zły. Check-raise to już mega spazz.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

hehehe strategia minusuje moj post, zeby checkowac ten flop ( na ktorym de facto mozna grac 100% check) i mowi, zeby betowac board, na ktorym pozniej na polowie kart nie wiecie co robic :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez YoungKid
Przy okazji zapytam. Jaki powinien być X/R range w tego typu sytuacjach? overpary?

mix setow, fd, str8 draw i czasem jakies backdory

Odpowiedz
Cytat
djhowk

Napisane przez jociasija

Napisane przez YoungKid

mix setow, fd, str8 draw i czasem jakies backdory

to jak zagra 1bb to też nie można grać raise z TPTK(przy założeniu, że A9, K9 raisuje czasem pre)? 2 bb to już pewnie nutsy są

Odpowiedz
Cytat
djhowk

Board: 9♠4♠7♣
       Equity     Win     Tie
MP2    28.99%  28.35%   0.64% { 99-22, ATs-A2s, K9s+, Q9s+, JTs, AJo-ATo, KTo+, QJo }
MP3    71.01%  70.37%   0.64% { Qh9h }

Taki wg. mnie będzie standard calling range BTN vs. CO. Hero crushuje ten range 70-30. Mimo to uważa się tu, że ma słaby układ, a raise vs. ten gej bet byłby ciężkim spazzem.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

A jaki dajesz range BTN, jeżeli Hero betuje tego flopa i dostaje call lub raise ?

Odpowiedz
Cytat
djhowk

Napisane przez 4greg4
A jaki dajesz range BTN, jeżeli Hero betuje tego flopa ?

range jest taki sam zależy, czy pytasz o calling-range, czy o raising range? ja nie mówiłem, że x jest tu słaby, tylko, że myślenie, że mamy tu słaby układ jest słabe.

Odpowiedz
Cytat
djhowk

Napisane przez 4greg4
A jaki dajesz range BTN, jeżeli Hero betuje tego flopa i dostaje call lub raise ?

szczerze mówiąc to wolałbym tu dostać raise, bo obecnie sety i mocne układy są masowo slowplayowane, a raisowany jest wszelki syf typu backdory i overkarty, które nie nadają się na call.

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Napisane przez duff2511
O co tu chodzi z lajkowaniem złych podpowiedzi i dislajkowaniem tych dobrych? Jesteś bez pozycji, a przeciwnika bardziej trafia ten board. Czekasz tu cały range i nie pompujesz od flopa puli by potem musieć overfoldować na jakieś floaty lub raisy, bo linia b/b/b izoluje się na lepsze ręce a check/call po 2 cbetach będzie nieprofitowy. Będziesz miał dużo x/foldowania słabszej porcji swojego range'u na kolejnych streetach, a tego typu ręce chcesz ewentualnie valubetować na river lub protektować nimi swój check/calling range. Cbet jest tu bardzo zły. Check-raise to już mega spazz.

Jak analizujesz jakąś rękę fajnie by było gdybyś postawił villaina na jakiś range a nie w ciemno rzucał jakiś przemyśleń. Mówinie że range bardziej trafia przeciwnika albo musisz dużo c/f nie przedstawia tak na prawde nic. Z resztą djhowk ci pokazal jak to wyglada w equliabie. Mówisz ,że czekasz to cały range. 99,77,44 ,TT+ też czekasz ?

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Napisane przez Kustyk90
Mówisz ,że czekasz to cały range. 99,77,44 ,TT+ też czekasz ?

Tak.

To, że konkretna ręka Q9s wyizolowana z całego naszego range'u ma ponad 50% equity vs range przeciwnika, nie oznacza automatycznie konieczności cbeta. Ja mówię o całym range'u i tym, że overall nasz range jest z tyłu i do tego jesteśmy bez pozycji.

Btw ten range cold-calla podany przez djhowka też jest lekko fishowaty, szczególnie z rake na mikro, ale akurat nie zmienia to znacząco equity.

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Czyli rozdajesz swoim przeciwnikom darmowe streety. Moim zdaniem jest to bez sensu bo tracisz mase value. Ręce które które tam sprawdzą cbet które bijesz zagrają bardzo często cback na twoj check. Twoje myślenie jest dobre jak grasz z jakimiś mega ogarniającymi regami i chcesz maksymalnie tam balansować swoj range. To jest nl5 i 90% graczy nie ogarnia wiec wyciągamy value ile sie da a nie myślimy co przeciwnik pomyśli.

Odpowiedz
Cytat
zetzet

PIO gra x flop z 95% rangu tutaj, potem z Q9hh x/c flop i turn 90% czasu

Odpowiedz
Cytat