PokerStars - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 106.2 BB
SB: 81.2 BB
BB: 458.6 BB
UTG: 239.4 BB
MP: 102.4 BB
Hero (CO): 119 BB
SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has Q♥ 9♥
fold, fold, Hero raises to 2.4 BB, BTN calls 2.4 BB, fold, fold
Flop: (6.2 BB, 2 players) 4♠ 7♣ 9♠
Hero checks, BTN bets 2 BB, Hero calls 2 BB
Turn: (10.2 BB, 2 players) 2♣
Hero checks, BTN bets 3 BB, Hero calls 3 BB
River: (16.2 BB, 2 players) T♣
Hero checks, BTN checks
Spoiler
Hero shows Q♥ 9♥ (One Pair, Nines)
(Pre 62%, Flop 47%, Turn 68%)
BTN mucks 8♠ 7♠ (One Pair, Sevens)
(Pre 38%, Flop 53%, Turn 32%)
Hero wins 15.6 BB
Villain unk, 0 info.
Flop- myślę że większość graczy nawet na NL5 będzie tutaj b. dużo float betować, mój bet wyglądałby mocno i myślę że dostałbym call od niezbyt dużej porcji range przeciwnika, którą bije. Przeciwnik gra mały bet, co wygląda mi na TP, 2 overy, pockety 88,55 itd, oczywiście może też tak grać sety, FD i SD, aczkolwiek myślę że większość czasu grałby z tymi handami większy sizing ( być może mylne założenie ). Myślę że 2 pair i TT 80% czasu gra dużym sizingiem + rzadko będzie miał tu 97. Gram call, ponieważ nie chcę budować za bardzo puli z tak słabym układem.
T- spada blank. Gram X, chociaż teraz myślę że lepszy byłby tu bet for value za 1/2 lub 2/3. Przeciwnik zagrał mało na flopie więc częściej ma drawy i mid układy niż mocne gotowe układy. Jednka poszedł X i znowy mały bet od przeciwnika. Wątpię żeby zastawiał w ten sposób pułapkę z setami/ overpair licząc na X/R, myślę też że dla protekcji grałby więcej, więc zostają tylko drawy. Gram C i decide R, z intencją callowania na miss draw R.
R- spada T, która wydaje mi się trafia w range villaina. Trafia JT/QT/KT/AT z fd i T9- które ma raczej rzadko przez niskie sizingi. BDFD raczej mnie nie obchodzi bo wydaje mi się że również grałby więcej na T. Na szczęście dostaję X. Myślę że vs B 1/3 grałbym po prostu fold, aczkolwiek vs duży bet 2/3+ rozważałbym call. Duży sizing wyglądałby tu mega bluffy, ponieważ od czego mój przeciwnik chciałby dostać call?
Ciężkie spoty jak dla mnie. Jak wy gracie? I co myślicie o lini villaina? Sam bym chyba grał duże sizingi na jego miejscu żeby wyfoldować wyższe FD overpary, i pary.