Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9s NL5 zoom

37 Posty
14 Użytkownicy
43 Reakcje
4,269 Wyświetlenia
duff2511

Napisane przez Kustyk90
Czyli rozdajesz swoim przeciwnikom darmowe streety. Moim zdaniem jest to bez sensu bo tracisz mase value. Ręce które które tam sprawdzą cbet które bijesz zagrają bardzo często cback na twoj check. Twoje myślenie jest dobre jak grasz z jakimiś mega ogarniającymi regami i chcesz maksymalnie tam balansować swoj range. To jest nl5 i 90% graczy nie ogarnia wiec wyciągamy value ile sie da a nie myślimy co przeciwnik pomyśli.

Jeśli zamianę SDV z lekkim value w kupę poprzez betowanie od flopa nazywasz nierozdawaniem darmowych streetów, to tak: rozdaję tu przeciwnikowi darmowe streety. Powodzenia na kolejnych streetach z fold to float 80%+. W sumie to powodzenia już na flopie z tak słabym x/c rangem:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Czyli z tego co piszesz x/c na flopie też jest złym rozwiązaniem. To jaka linia jest twoim zdaniem najlepsza w tej sytuacji?

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Napisane przez djhowk

Napisane przez 4greg4
A jaki dajesz range BTN, jeżeli Hero betuje tego flopa i dostaje call lub raise ?

szczerze mówiąc to wolałbym tu dostać raise, bo obecnie sety i mocne układy są masowo slowplayowane, a raisowany jest wszelki syf typu backdory i overkarty, które nie nadają się na call.

Możesz wrzucić przykład kilku spotów gdzie reg raisuje tego typu strukturę flopa z overkartami ?

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Napisane przez Kustyk90
Czyli z tego co piszesz x/c na flopie też jest złym rozwiązaniem. To jaka linia jest twoim zdaniem najlepsza w tej sytuacji?

Niby gdzie to napisałem?

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

"W sumie to powodzenia już na flopie z tak słabym x/c rangem" ?

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Powodzenie zawsze sie przyda bez względu na okoliczności :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Przeciez ty nie masz Q9 w x/c range'u skoro to cbetujesz. Mówię o twoim niezbalansowanym x/c range'u.

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Ok, teraz rozumiem.

Odpowiedz
Cytat
Trener
WirusOls

Napisane przez djhowk

Board: 9♠4♠7♣
       Equity     Win     Tie
MP2    28.99%  28.35%   0.64% { 99-22, ATs-A2s, K9s+, Q9s+, JTs, AJo-ATo, KTo+, QJo }
MP3    71.01%  70.37%   0.64% { Qh9h }

Taki wg. mnie będzie standard calling range BTN vs. CO. Hero crushuje ten range 70-30. Mimo to uważa się tu, że ma słaby układ, a raise vs. ten gej bet byłby ciężkim spazzem.

MIstrzostwo:f_love::f_love:

Odpowiedz
Cytat
jociasija

jesli ktos nie rozumie dlaaczego :
- cbet jest tu slaby
-x/r jest tu slaby
- coldcall range przedstawiony przez djhowk jest chujowy
lepiej niech gra sobie tylko rekreacyjnie zanim tego nie pojmie

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez djhowk

Board: 9♠4♠7♣
       Equity     Win     Tie
MP2    28.99%  28.35%   0.64% { 99-22, ATs-A2s, K9s+, Q9s+, JTs, AJo-ATo, KTo+, QJo }
MP3    71.01%  70.37%   0.64% { Qh9h }

Taki wg. mnie będzie standard calling range BTN vs. CO. Hero crushuje ten range 70-30. Mimo to uważa się tu, że ma słaby układ, a raise vs. ten gej bet byłby ciężkim spazzem.

to jest standard calling range umiarkowanego fisha

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Jesli betujecie tutaj wszystkie value handy to macie na flopie pewnie 90% x/f a na turnie 100

Odpowiedz
Cytat
Trener
WirusOls

Napisane przez Jeeex
Jesli betujecie tutaj wszystkie value handy to macie na flopie pewnie 90% x/f a na turnie 100

Ale kogo to obchodzi ?:) Jest value to trzeba bic !!:)

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90

Ja nie mam tu zamiaru nikogo przekonywać ,że moja racja jest jedyna prawdziwa ostateczna. Przedstawiłem swój tok myślenia. Fajnie ,że wywiązała sie dyskusja można coś z tego wyciągnąć. x/c faktycznie jest dobra opcja bo unikamy wysokiego fold to float na dalszych streetach. Zaimplementuje to zagranie w podobnych sytuacjach i zobaczę jaki przyniesie efekt.

Gracie tu c/c ze 100% zasiegu czy macie coś w cbecie ? Oczywiście mowi o value handach

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Autor pewnie nie spodziewał się, że wywiąże się z tego taka owocna dyskusja:) To dobrze, ponieważ właśnie temu to forum ma służyć.

Odnośnie samego zagrania uważam, że poprawnym zagraniem jest linia F: x/c T: x/c i river w zależności od runoutu. Calling range BTN wydaje mi się, że bliższy będzie temu zakresowi: TT-22, K9s+, Q9s+, J9s+, T9s, 98s, 87s, 76s, 65s, AJo-ATo, KJo+, QJo. Zgodzę się, że na flopie top para z good kickerem jest mocna, ale board jest bardzo mokry i jest mnóstwo złych kart dla hero (proponowany przeze mnie zakres akurat nie zawiera części strd, ale są to "skrajne" handy tego range'u i nie można wykluczyć czy unk ma je lub ich nie ma w zakresie). Tak więc bez sensu jest betować żeby pompować pulę, którą trzeba będzie foldować przy złym runoucie, gdyż ręka hero nie ma dużej możliwości na poprawę. Ponadto czekając dajesz przeciwnikowi możliwość betowania słabszej części zakresu, która najczęściej sfolduje do Twojego betu lub callnie najwyżej raz. (Ewentualne obliczenie dorzucę później)

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez Kustyk90
Ja nie mam tu zamiaru nikogo przekonywać ,że moja racja jest jedyna prawdziwa ostateczna. Przedstawiłem swój tok myślenia. Fajnie ,że wywiązała sie dyskusja można coś z tego wyciągnąć. x/c faktycznie jest dobra opcja bo unikamy wysokiego fold to float na dalszych streetach. Zaimplementuje to zagranie w podobnych sytuacjach i zobaczę jaki przyniesie efekt.

Gracie tu c/c ze 100% zasiegu czy macie coś w cbecie ? Oczywiście mowi o value handach

IMO dla prostoty lepiej grac 100% check, niz 5% cbet
wiekszosc grasz x/c , ale sety i mocne drawy x/r

Odpowiedz
Cytat
klz03

ja tam sie chuja znam, ale jak dla mnie easy x/c flop

Odpowiedz
Cytat