Skip to forum
Notifications
Clear all
2,845 Posts
231 Users
11 Reactions
206.6 K Views
smack91

wie ktoś czy grając 22/17 możliwe jest, że oddaje tylko 10bb/100 rake'u?

Reply
whiler

p*?

Reply
smack91

Tak. PLO5.

Reply
whiler

plo 5 ma niższy rake od plo10+ więc spokojnie można mieć te 10bb/100,
do tego jeszcze dochodzi styl gry przeciwników, bo grajac np. zoom trafiasz na jakieś znitowane stoły i rzadziej oglądasz flopa = rzadziej płacisz rake

Reply
smack91

Gram zwykłe stoliki gdzie oglądalnośc flopa 50% to norma, w większości multipoty, na zoomie ~30% jest. Niemniej trochę mnie to zdziwiło - ten niski rake, wychodzi, że mam ~70% rakebacku z bonusem :sdrink. Dzięki za odpowiedź!

Reply
AmorPL

Ciekawi mnie wasze zdanie na temat tego, czy na PLO2 nadają się wszystkie te strategie które są zawarte na naszej stronie? Czy lepiej jest stosować się do strategii fit or fold?

A wy co myślicie?

Pozdrawiam.

Reply

Strategię należy mieć przeciwko przeciwnikom. Na plo2 spotkasz dużo słabych i call happy graczy.

Dlatego biorąc to pod uwagę zmieniłbym kilka zagrań ale cała kwintesencja gry czyli hand reading zostaje bez zmian.

Na pewno z powodu dużej ilości sprawdzeń nie blefuję tak dużo (co nie znaczy, że nie blefuję wcale). Wyrzucam ze swojego repertuaru blefy z blokerami bo tam może nikt nie wyrzucić np słabszego koloru. Wyrzuciłbym generalnie blefy na suchych boardach bo nawet na sparowanym boardzie często nie wyrzucisz niższej parki moim zdaniem. Cała reszta pozostaje bez zmian w mojej ocenie.

Głównie musisz polegać na hand readingu aby wiedzieć co może mieć twój przeciwnik i szacować equity. Ale to nie zależnie od limitów :D

Dawno nie grałem plo2 ale wydaje mi się, że to istotne założenia. Nie przesadzałbym też z 3betowaniem/squeezowaniem słabszych rąk bo najczęściej dostaniesz dużo sprawdzeń i szczególnie bez pozycji będzie się to grać fatalnie.

Jeśli nie czujesz edga nad przeciwnikami to możesz grać bardziej tight. Jednak całościowa strategia moim zdaniem ulega tylko nieznacznie.

Jeszcze jedno. Betuję więcej z made handami bo nie spodziewam się foldów :)

Reply
AmorPL

Najbardziej lubię Omahe za to, że można tu open foldować damy preflop :pokerface:

Reply
McBurak

wie ktos co to za typ "actaml"? jest z pl i siedzi na plo10k, a kolejki sie do niego ustawiaja po 10 osob ;d

Reply
poganiaczbydla

Napisane przez McBurak
wie ktos co to za typ "actaml"? jest z pl i siedzi na plo10k, a kolejki sie do niego ustawiaja po 10 osob ;d

No wiesz nie każdy postuje 100$ po sitoucie :)

Reply
Sebkrol

Jednak zdominowane drawy czasem mogą mieć dużo więcej % niż by się mogło wydawać ;)

Reply
pomurz

Popełniłem popupy specjalnie pod PLO stworzone. Jak ktoś ma (albo będzie miał) notecaddy i HM2 oraz jest zainteresowany posiadaniem poniższych to zapraszam na skype (regularjohn88) po szczegóły :fdrink

PFR

Spoiler

Preflop

Spoiler

vsPFR

Reply
DieHardPL

Hi, czy oprocz pokerstars, gdzie srednio moze mi sie oplacac grac z powodu braku mozliwosci wyrobienia drugiej supernovy, sa jeszcze jakies sieci gdzie mozna spokojnie pouczyc sie omahy? Stawki ktore mnie intersuja to plo25-plo100.

Reply
skorek122

Działa jakaś nieoficjalna grupa PLO10-25?
Może mógłbym się przyłączyć do dyskusji na temat rąk PLO25 na P*? :sdrink

Reply

Nituje ktoś coś na micro PLO ZOOM??

Jak wyniki? Ludzie na micro zoomie używają hudów i nie ma gry nitując tak jak w holdemie czy na rozgrywaniu samych nutsów i 2nd nutsów da się przejsc PLO2/PLO5/PL010 ZOOM?? :P

Reply
pomurz

Ja semi nituje zooma 10, wyniki ok, koło 10bb/100, gram bez huda, z hudem pewnie by było trochę lepiej. Czy inni używają hudów ciężko stwierdzić ;)
A jeżeli pytanie o rozgrywanie nutsów i 2nd nutsów dotyczy preflopa to nie może mieć to miejsca i raczej nie będzie działać bo tam rzadko ma się przewagę na preflopie 70-30. Lepiej się skupić na dobrym rozgrywaniu postflop i jakoś hulać będzie. Solid ABC spokojnie starcza na plo2 i plo5. Plo 10 w sumie też ;)

Reply
SuTTT

Cześć jestem Piotr i nie gralem w omahe od 20 min

Reply

20 min bez gry :rage:

trzeba mieć zdrowie :rage: :rage:

Reply
tematznany

Podzieli się ktoś jakiś popuem do omahy dla HM2? Jest jakaś stronka gdzie można takowe podglądnąć

:heart: :diamond: :club: :spade: :heart: :diamond: :club: :spade:

Reply
marciar1

Siemka, mam do was pytanie a nie chce zakładać nowego wątku. Jestem graczem fl h, lecz dzis cos mnie podkusiło i pograłem chwile w omahe. Wynik przegrałem 8 dolcow w zoomie w 10 min 0.01/0.02$
Bardzo mi sie spodobało(nie przegrywanie), wiec moje pytania to:
1. czy ciezko wg zacząc grac w omahe? Znaczy cięzko sie przestawic ze zwykłego holdema, czy musiałbym dokupic oprogramowanie do trackowania i pewnie equilator tez nie działa na omahe, pewnie jest jakas inna wersja?
2.jak długo sie przebija przez mikrostawki?
3. od jakich stawek najlepiej zacząc z podstawowa wiedzą.
4 czy macie do polecenia jakies filmy lub arty do ogarniecia na początek.

Mam tak wiele pytan ale nie potrafie ich odpowiednio zadac:)

Pozdrawiam.

Reply