tabledestroyer, plo100 ciśniesz?
Napisane przez yarish
tabledestroyer, plo100 ciśniesz?
nom, gralem tez troche plo200 i ostatnio plo500 zoom + plo400+plo600 zwykle. Ale jedna sesja, -5k$ i wracam na to na co mam rolla komfortowego. A pozatym ucze sie dopiero omahy chociaz kusza te fishory co siedza wyzej i maja duzo cyferek przy nicku
Całkowicie się już przerzuciłeś z holdema? Z tego co pamiętam, to ładnie cisnąłeś na FR.
Napisane przez roommate1000
Istnieje plotka mowiaca ze Korwin kryje sie za tym nickiem
podobno prawda
Napisane przez smack91
ile to stacków pod ev, dewast?
Przefiltrowawszy wykres z USD na bb wyszlo mi niecale 50 stackow (troche plo 50 ale glownie plo25, na ktore musialem zejsc) od czasu wrzucenia wykresu dolozylem jeszcze 12 stackow wiec mamy szczescliwa 60 pod EV w ost 115k rak
No ale jak ktos napisal na swoim blogu nie ma co sie użalać jakim to sie jest pechowcem, tylko wziąć sie do roboty, bo moja gra na pewno idealna nie jest.
Wyfiltrowałem sobie zoomy plo25 (a gram praktycznie tylko zoomy, ew. zooomy + 1 stolik zwykly) po 90k rak mam wg EV 7,2 bb/100. Nie wiem czy to duzo, malo czy srednio. Na zwyklych stolikach byloby wiecej, ale jednak wiecej $/h mam na zoomach- ok 2x wiecej rak na godzine i co za tym idzie 2x wiekszy rake(rakeback).
Napisane przez yarish
Całkowicie się już przerzuciłeś z holdema? Z tego co pamiętam, to ładnie cisnąłeś na FR.
Ze wzgledu ze zoom100 FR sie nie da grac regularnie a na zoom 50FR nie bylbym wstanie nawet wklepac 200k vpp w rok ucze sie omahy. W przyszlym roku celuje w min 300k vpp a moze nawet 400k. Na ten moment jeszcze jestem slaby ale poziom na 100 jest bardzo niski dlatego jestem dobrej mysli. Nie zaczynalem tez od 10 czy 25 bo stwierdzilem ze nawet jezeli bede na poczatku przegrywal troche to nic sie nie stanie.
Gdyby sie okazalo ze nie umiem w omahe grac, mam ochote jeszcze mtt sprobowac (gralem w tamtym roku sng glownie 18man ale tez troche 180 oraz nawet 6 max mid stakes) wiec mtt bedzie latwe. A jak wszystko zawiedzie to wroce do nl50 FR i bede sobie zarabial to ~35$/h co nie jest najgorszym wynikiem jak na PL warunki
Październik tez idzie na razie wysmienicie ![]()

UPDATE
Wczorajszo-dzisiejsza sesja całkiem niezle - dorzucamy kolejnego jedenastaka
Sorry ze wam spamuje, ale gdzies sie musze wyzalic, a bloga nie prowadze
Spoiler

Odswiezylem sobie filmiki z GTO i Hand Readingu - mowie dobra dzisiaj sesja i analiza pod kontem szczegolnego zwracania uwagi na hand reading. Ale po kilkuset rekach wymieklem i uznalem, ze cos takigo jak hand reading na PLO 25 nie ma sensu.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11267809_27DA5C2A78
Koles po malej probce niczym sie szczegolnie nie wyroznial
Do turna samograj i na river ni z gruchy ni z pietruchy koles mi wypierdala donka WTF?
Oczywiscie calluje, bo jego linia nie ma zadnego sensu ew xJKA z nuts FD na asie, ktore notabene i tak powinien stackowac OOP na flopie z usmiechem na ustach.
Okazalo sie, że Pan OOP sobie tylko callnal top seta, gdzie na turnie 2/3 talii zabja mu akcje.
Jeszcze lepszy byl Pan, ktory tylko callnal reraise na flopie 69Q z FD trzymajac 3366 - temu to w ogole prawie cala talia zabijała akcje.
I wez tu stosuj hand reading na PLO25
Hand reading hand readingiem, tutaj to po prostu w 1 rece cooler i tyle jezeli staki poszlyby na flopie to i tak nic nie zdziałasz. Co poradzić że ludzie myślą inaczej/nie myślą.
Ja też dostaje wpierdziel już jakieś 1,5 meisiąca, przez ostatnie 10 dni popłynąłem na jakieś 26bi. Top range się nie utrzymuje, wszystko dochdozi moim opp, multum akrt która zabija mi akcje, człowiek po prostu czuje maxymalną bezsilność bo co by nie zagrał i tak przegra.
Najważniejsze to minimalizować straty bo nic innego nie zrobisz i liczyć na to że wkońcu odpuści za te x/xx k hands
Wiadomo, ze cooler - ta reka to tylko przyklad tego jak myslenie 80% graczy (juz po wylaczeniu fishow) na PLO25 ma niewiele wspolnego z gra choc pretendujaca do bycia optymalna.
Także jakby nie patrzec solid ABC i da rade zmiazdzyc te stawki ![]()
Ostatnio jak zapala mnie sie lampka na jakies nieszablonowe zagranie, marginalny blef catch, float itp. to przypominam sobie cos co powiedzial w 1 z filmikow ZAPOLEK - najwiecej w pokerze zarabiasz solidnoscia, a nie hero callami. wyrafinowanymi blefami.
Cooler, jasne. Tylko że ta ręka to 100% myślenie fisha na plo25. On trafił tak mocno, że chce to slowplayować i Cie wciągać.
Żaden fish nie pomyśli, że 2/3 turnów zabija mu akcje.
Nigdy.
Napisane przez dewast
Październik tez idzie na razie wysmienicie
UPDATE
Wczorajszo-dzisiejsza sesja całkiem niezle - dorzucamy kolejnego jedenastaka
Sorry ze wam spamuje, ale gdzies sie musze wyzalic, a bloga nie prowadzeSpoiler
mój wykres niemal identyczny w tym miesiącu, zjazd obu linii, odrabianie, b/e no i teraz jakby część kolejna której u Ciebie np. nie widać - kolejny zjazd obu linii ![]()
http://scr.hu/0ufb/xxrqe - od września, głównie 25tki
btw. w winngins bb/100 jestem od 300k rąk b/e EV ~5bb
o! jeszcze mi się przypomniało, jak u Was najdłuższe swingi/b/e periody wyglądają? zakładając 4-6 bb winrate
a o ile z samym leceniem pod EV umiem sobie jakoś radzić BO MOŻE ODDA o tyle, spadek linii EV na 25-30 stacków (co mi się zdarza niestety często) ciężko jest mi jakoś na luźno przyjąć
chyba nic innego, jak dzień przerwy a potem solidne robienie volume się nie wymyśli
wytrwałości życzę sobie i Wam
Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.25(BB) Poker Stars
SB ($76.61)
BB ($19.16)
UTG ($28.74)
CO ($26.10)
Hero ($122)
Dealt to Hero K♥ 9♦ K♣ 7♥
UTG raises to $0.75, fold, Hero raises to $2.60, fold, BB calls $2.35, UTG calls $1.85
FLOP ($7.90) K♠ 5♣ 5♦
BB checks, UTG checks, Hero bets $1.75, BB calls $1.75, UTG raises to $5.75, Hero calls $4, BB folds
TURN ($21.15) K♠ 5♣ 5♦ 4♥
UTG bets $20.25, Hero raises to $81, UTG calls $0.14 (AI)
RIVER ($61.93) K♠ 5♣ 5♦ 4♥ 6♦
ahhh jak przyjemnie że wpierdol mija i dostaję takie podbety od mega fisha kiedy trzymam nutsy
Spoiler
ŻARTUJE RZECZYWISTOŚĆ KURWAAAAAAA
Hero shows K♥ 9♦ K♣ 7♥
(Pre 60%, Flop 4.9%, Turn 2.5%)
UTG shows 5♠ 5♥ 3♠ 3♣
(Pre 40%, Flop 95.1%, Turn 97.5%)
UTG wins $59.93
A teraz ladnie spuśćcie głowy i przyznajcie że papa roommejt był mistrzem chujowego runa na 25 ![]()

No mnie na szczescie juz oddalo. Nie wg EV (to mam nadzieje nastapi na PLO50 :coolface:), ale sesja taki samograj, z az milo.
Spoiler

Co do hand readingu to usiadlem na spokojnie i przeanalizowalem swoja gre oraz przeciwnikow. Wzialem na tapete kilku regow zooma PLO25. Jak tak od paru dni odbudowuje podstawy teorii PLO - Akademia PLO
i oprocz analizy wlasnej gry poswiecilem pare godzin na analize przeciwnikow to nagle gra stala sie tak oczywista i banalna na tym limicie, że jestem wsciekly na siebie, ze przez pare ostatnich miesiecy osiadlem na laurach w przecietnosci.
Moje wnioski co do ogolu:
- najwiecej bledow, najlatwiejszych do odczytania, popelniaja w rozgrywaniu KK,QQ, AA (ktorych OOP nie 3 betowali) jako golej over pary do boardu check/calluja flopy,turny przez co stawiaja siebie w ciezkich spotach (temat dosc szeroko poruszany w filmikach z Akademii) - b. lubia callowac rivery gdy drawy lub najbardziej oczywiste drawy bustnely. B. latwo odczytac po ich sposobie rozgrywania i perfekcyjnie valuebetowac/odpuszczac rivery.
- po ich linii cbet flop, check/call turn, b. czesto blefcatchuja river - ja na tym szczegolnie duzo hajsu palilem - po ich checku na turnie odpalalem 2 beczki i pieknie sie wyplacalem
-b. sporadycznie graja 3 beczki blefu vs missed cbet IP lub 2 beczki blefu vs missed cbet jak grali OOP - nawet jak strzelali z blefem/semiblefem flop turn to river 95% czasu odpuszczali. Tak samo po c/r turn jesli byl dla blefu/semi blefu to po callu odpuszczali river. Zatem jesli w podobnych sytuacjach odpalaja barrel, a szczegolnie mocny barel, na river to tam jest 95% czasu petarda i blefcatchowanie to palenie hajsu w czystej postaci.
-jest kilku regow o ogromnym foldzie do steala z sb 75%+ oznaczylem sobie ich specjalnym kolorem i stealuje odruchowo 100% ciut ponad minraisem. Rekordzista ma bodajże 92% foldu po probce 2k rak.
- generalnie punkt z Akademii PLO o powodach cbetowania "kapitalizacja dead money" jest im obcy. Nagminnie slaba top pare z praktycznie zadnymi komfortowymi kartami w turnie wola check/callowac niz bet/foldowac. Stad tez sie biora te nagminne blefcatch'e - flopa checknal back, na turnie calluje bo spadl blank, a on ma przeciez top pare i byly mozliwe drawy to przeciwnik na pewno drawuje, na river uzupelnila sie tylko 1 kombinacja str8 lub sparowalo niska karte, a flashe bustnely itd. PRzeciwnik betuje, wiec na pewno blefuje bastniete drawy, bo TPTK by tak przeciez nie gral SPRAWDZAM! - identycznie jak w sytuacji QQ,KK,AA z reki bedace over parka.
Wpedzaja sie w ten sposob w mnostwo klopotliwych spotow i z ta wiedza mozemy perfekcyjnie valuebetowac rivery
To wyszedl mi elaborat. Ale moze komus sie przyda - ewentualnie zauwazy jakies bledy w moich wnioskach i zwroci mi uwage (goraco zapraszam).
Tak na prawde bardzo solid (ze wzgledu na dopasowanie sie do specyfiki tego limitu) z tych kilku/kilkunastu rego zooma PLO25 co wzialem na pobiezna tapete był gracz Karolka (jakos tak) z Litwy. Ale on wczesniej grał PLO50 i mysle ze szybciutko tam wroci
A niech bedzie moze komus sie przyda (z tego co pamietam bez spogladania w notki)
-agresywnie na flopie made handy i combodrawy 12 kartowe+ dazy do stackoffa jak najszybciej jesli gra bez inicjatywy OOP zawsze gra je przez c/r nigdy donkbet, z inicjatywa lub po prostu IP betuje mocno flop/turn i c/r jej dla blefu nie ma sensu - tam jest praktycznie zawsze moc
- gole FD i generalnie gole drawy mniejsze jak 12 kartowe pot kontroluje i spokojnie dobiera
- dobrze czuje roznice miedzy bet/foldowaniem, a check/callowaniem, a bet bet bet
-vs gracz o b. duzym c/r flopa potrafi wystackowac golego top seta na 8TQr czego juz nie zrobi vs. ktos o malym c/r
-jak spadnie jej karta piwot w turnie, to z combodrawem zagra c/r ale po callu nie odpala na river na blanku
-zasadniczo nie oplaca sie jej hero callowac na river
Typowy przyklad reki, kiedy koles jest face up na gole AK ze slabymi 2 kartami, AA
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11305829_264C43674D
Betuje flopa dla kapitalizacji dead money nie dajac free karty QQxx, golym GS itp.
Na po callu koles jest juz face up na w/w range dlatego turny i rivery betuje tylko for value jak poprawie swoj uklad.
Oczywiscie moze tez miec slowplayowanego top seta na suchym boardzie, ale to b. sporadycznie
Napisane przez dewast
Typowy przyklad reki, kiedy koles jest face up na gole AK ze slabymi 2 kartami, AA
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/11305829_264C43674D
Betuje flopa dla kapitalizacji dead money nie dajac free karty QQxx, golym GS itp.
Na po callu koles jest juz face up na w/w range dlatego turny i rivery betuje tylko for value jak poprawie swoj uklad.
Oczywiscie moze tez miec slowplayowanego top seta na suchym boardzie, ale to b. sporadycznie
Problem z ta reka na flopie jest taki, ze nie zrzucasz lepszej reki, sporadycznie dostaniesz call od gorszej i nie masz sie przed czym protektowac. Malo rak ma tam golego gs, a nawet jesli to na tak suchym bordzie graja cbet. Imo xback>bet na flopie.