Ja też bym się pisał, bo moje doświadczenie z Omaha kończy się na znajomości zasad...
Można odnowić. Jak zbiorą się tu jeszcze jacyś chętni to się zorganizuje konferencje na Skype + TeamViewer z czyjąś grą live. Powiedzmy 45min gry, potem omówienie problematycznych rąk.
W miarę możliwości poważne StudyGroup, bez takich
tematem były:
redrawy ... oraz ... alkohol i cycki
SH, to chyba nie ulega wątpliwości. Omaha nie pasuje do FR
Co do limitu, to zależy kto będzie grał. Jak zbierze się grupa, to wówczas się wybierze. W grę wchodzi myślę, PLO5 i PLO10, chyba, że ktoś już gra wyżej, ale wówczas to byłby bardziej coaching niż StudyGroup
No Omaha FR to jak FL FR. Dobre na poczatek, ale potem juz rzeczywiscie nie pasuje. No ale pytanie zadalem, bo domyslam sie ze stawki i gra bedzie na poziomy poczatkujacym wiec czemu nie
To co, jest więcej zainteresowanych? Bo z 5 by się przydało.
Czy wychodzicie z założenia, że bez Śrubki nie warto?
Napisane przez Urbi23
W miarę możliwości poważne StudyGroup, bez takichtematem były:
redrawy ... oraz ... alkohol i cycki
![]()
To byl bardzo ciekawy temat z tego co pamietam. Wtopilem 3 stacki, kiedy przeciwnicy lapali redrawy, zreszta ciagle plakalem, ze trafia i trafiali
![]()
Heheh ![]()
Moi drodzy, ja chętnie wezmę udział w dokształcaniu mojej Omahy ![]()
Obecnie przeważnie gram z cash games PLO SH $0.1/$0.25, lecz kierunek mojej gry zmieniłam ostatnio na sng HU PLO zakres wpisowego $6-$11 mniej więcej. Jest to gra stworzona dla mnie
Póki co czuję się w tym najlepiej. Chcę jednak drobnymi kroczkami ogarnąć konkretnie PLO hi/low, ze względu na mniejsze swingi.
Tak czy siak, jakąś tam wiedzę posiadam którą moge się podzielić, oraz z chęcią nauczyć czegoś nowego ![]()
Kwestia terminu ![]()
PS. No i osobiście wolałabym abyśmy obserwowali stoliki po przez pokerroom a nie teamviewera... Bo mi zawiesza zbyt kompa zawsze
PLO hi/lo - mimo, ze bardzo lubie to nie oplaca sie imo tego grac jesli chodzi o cash games, za duzo splitow i rake strasznie duzy wychodzi z tego
Napisane przez Srubka
Obecnie przeważnie gram z cash games PLO SH $0.1/$0.25
Ee, no to juz tutaj jakis poziom konkretny jest z tego co widze
Myslalem ze ludzie tutaj max PL10 graja
Z moich doświadczeń z tego typu inicjatywami wynika, że nie mają one większego sensu. Być może odbędzie się kilka spotkań, może nawet ktoś czegoś się nauczy, ale poświęcony czas do zysków jest niewielki i paradkosalnie im więcej osób tym gorzej:D
Nie mają też specjalnego sensu jakieś wielosobowe grupy na skype czy coś takiego, po prostu jeśli czegoś nie obdyskutuje się od razu, to nikt do archiwum nie wróci, żeby coś uzupełnić, a i sama dyskucja na chacie na tematy strategiczne jest zbyt czasochlonna i nieefektywna. Skoro jednak znajduje się tytaj jak widze wiele osób chętnych do nauki omahy, mam inną propozycję - rozbujajmy to forum:D Szczegóły niebawem.