Ciastkarnia/Cukiernia w takim miejcu ma sens :), dorwij dobrego producenta i kasa poplynie strumieniem:) zgarniam 50?
Napisane przez Viltherius
a może biuro turystyczne? dużo inwestowac nie trzeba a w sezonie ktory sie zaczyna moze szybko zarobic na siebie:)
biuro turystyczne odpada, Polacy maja tendencje do jezdzenia z duzych biur a nie zmalymi lokalnymi jak np Niemcy, poza tym musisz wplacic zabezpieczenie, chyba ze myslisz zeby zostac agencja - to taka sama robota jak telefony, ubezpieczenia itd itp
co do pomyslu w malym lokalu; zobacz co jest w innych podobnych centrach w podobnych miastach i zobacz czego z tych rzeczy brakuje w twoim i wypelnij nisze, a jak masz warunki to lapdance, nie trzeba duzo miejsca ew ochroniarz by sie przydal
Jaki metraż? Jakie środki?
Może ciuchland. Nie brzmi to zbyt obiecująco, jednak wiem z doświadczenia znajomych że jest to dobry pomysł na biznes przy dzisiejszych zarobkach i rosnących cenach.
Możesz też pomyśleć o Fast Foodzie, jakimś kebabie... o ile lokalizacja jest w miarę dobra.
Lombard?
Sklep ze świeżym pieczywem?
Może też jakaś firma z zakładami bukmacherskimi (np. STS), szukają oni partnerów do punktów obsługi-sprzedaży.
Komis z telefonami komórkowymi?
Punkt typu, cyfrowy polsat, cyfra plus, etc...
Punkt lotto?
Pomysł na interes nie musi być czymś nowym. Można powielić istniejące już pomysły, dobrze je wypromować i przede wszystkim dbać o klientów, przyciągnąć jakością usług.
Ja na Twoim miejscu popytałbym ludzi mieszkających w otoczeniu (w formie ankiety) czego im najbardziej brakuje w miejscu ich zamieszkania, co chcieliby by się pojawiło
Cukiernia ale nie taka tortowa/pączkowa tylko muffiny i cupcejki. Dodatkowo jakaś kawa i masz biznes na wynos, centrum handlowe jak znalazl imo się nadaje.
Albo Frozen Yogurt widziałem w Warszawce w Galerii Mokotów takie małe coś i całkiem smaczne było;) ludzi też troche się obracało tam
Zakład kosmetyczny, jeżeli lokal faktycznie jest w centrum handlowym w dobrej lokalizacji to na ruch na pewno nie będziesz narzekać, tyle ze w tym przypadku trzeba zatrudnić pracowników.
Autorka pisała, że lokal jest "maleńki", więc myślę, że zakłady kosmetyczne, wypożyczalnia kaset czy stanowiska biurowe do wynajęcia odpadają...
Napisz dokładnie jak duży to jest lokal.
Według mnie ciekawym pomysłem były te muffinki i cupcaki. Szybkie, tanie przekąski, które można by sprzedawać w małym lokalu (coś jak pralinki).
Zakłady bukmacherskie.
Lokalu dużego nie potrzeba tylko trzeba mieć kasę na wejście.
Jakiś STS/Totomix/Fortuna/Millenium
Oni własnie takich miejsc szukają, gdzie przewija się dużo ludzi.
Gofry z dużą il. bitej śmietany sypane kawałkami czekolady. (dość średni pomysł)
Drukowalnia pocztówek/listów. Ładny papier/oryginalne koperty (nie zwykłe białe tylko ładne) + do tego koniecznie możliwość wysyłania ich. czyli przykładowo: Klient wybiera kolor/wzór koperty, pocztówkę, bądź też papier do listu na którym zostaje wydrukowane to co chce. (może przynieść na pndrive text) + do tego podaje adres, gotową pocztówkę wysyłacie za nich. Chciałem kiedys taki pomysł zrealizować ale niestety brak gotówki
mogę ci podesłać nawet na priv. link do niektórych motywów prototypowych jak mogłyby wyglądać, które sam zrobiłem. Odezwij się. Coś takiego realizuje już firma apple.. i mniej więcej do tego nawiązuje.
sklep z e-papierosami, naprawdę nie potrzeba dużo miejsca liquidy zmieścisz w malej szafce jakaś wystawa na ścianie e-fajek za szkłem i biurko, super sprawa moim zdaniem. Popyt tez jest bardzo duży. Do tego w lokalu możesz prowadzić sprzedaż internetową.
Pozdrawiam
Najlepiej jakby ktoś wynajmował od ciebie ten lokal, mój kumpel tak robi(tylko, że lokal jest w dobrym miejscu). On tylko siedzi z założonymi rękami i 5k+ wpływa na konto miesięcznie, a jacyś chinole pod bar wynajmują.
Ja proponuje przyciemnione szyby, wstawić stół od pokera na 10 osób i napierdalamy - 8% rake co godzinę piwko gratis
Najlepiej zainwestować w coś, na co popyt będzie zawsze i wszędzie - jedzenie.
Kebab, pizza, zapiekanki - możesz być pionierką, z doświadczenia wiem, że wieści o 'najlepszych burgerach' rozchodzą się tak szybko i smacznie jak sam zapach sałatki z kebabem i sosem i w ogóle to zgłodniałem.
Kluczem do sukcesu jest :
- Bezkonkurencyjny smak potraw, jakość warzyw, eleganckie podanie, dobre menu
- Jak najkorzystniejszy na call stosunek ilość : opłacalność
- nazwa budki, najlepiej krótka, szybka do zapamiętania i co najważniejsze - rozpoznawalna
Jeśli wygrałem 50$ to możesz je zainwestować w stoliki wewnątrz lokalu, bo czasem coś na miejscu ktoś będzie chciał zjeść
Punkt przyjmowania reklamacji Full Tilt Poker.
Spoiler
a poważnie bukmacherka to przeszłość, teraźniejszość i przyszłość.