NumberOne1 najmniej ile sprzedajesz primecoin?
Panowie, jerenal pisał że publiczne targi nie wchodzą w gre. Jesli ktoś chcialby jakieś transakcje zawrzeć - proszę pisać na priv lub kupowac przez https://localbitcoins.com/ (nick satriani). zostało mi kilka bitcoinów na sprzedaż.
dzis widze znow bitcoin 1160$ a prime 6$. Ciekaw jestem ogromnie jak ta sytuacja sie rozwinie. Wczoraj przypadkowo gość usłyszał w KFC jak gadamy o bitcoina i okazalo sie że prace dyplomową z tego tematu napisał - wyjasnił mi wiele szczegółów technicznych na temat bitcoina. Jest sporo sił mówiących za tym że to sie rozrośnie do gigantycznych rozmiarów, ale tez sporo nierozwianych wątpliwości w innych aspektach. Dlatego tak bardzo ciekaw jestem jaka będzie przyszłość.
Napisane przez NumberOne1Wczoraj przypadkowo gość usłyszał w KFC jak gadamy o bitcoina i okazalo sie że prace dyplomową z tego tematu napisał - wyjasnił mi wiele szczegółów technicznych na temat bitcoina. Jest sporo sił mówiących za tym że to sie rozrośnie do gigantycznych rozmiarów, ale tez sporo nierozwianych wątpliwości w innych aspektach. Dlatego tak bardzo ciekaw jestem jaka będzie przyszłość.
Mógłbyś coś więcej napisać zarówno na temat tych sił, jak i nierozwiązanych wątpliwości ?
Bo dla mnie podstawowe argumenty o tym, że miałby to być "pieniądz" , który zastąpi w przyszłości waluty, ze względu na łatwość wymiany, brak kosztów dodatkowych, omijanie banków, itp, nie są przekonywujące.
głowne siły za:
-rynek narkotykowy, rynek broni, hazard (dla tych rynków posługiwanie się płynnym rynkiem bitcoina to ogromne udogodnienie), rynek IT (płatności z rosji innych krajów gdzie nie można przez bank wysłac za granice dolarów), rynek mikro płatności. Te rynki w sumie jeśli zaczną sie poslugiwać bitcoinem i go choć przez moment trzymać to wartośc rynku kryptowalut jest ogromna i nie stanowi nawet ułamka procent tej wartosci ktora jest teraz
-bitcoin jest dobrem rzadkim i często ginie - jest ich coraz mniej, a używa ich coraz wiecej ludzi
-wiele osob chetnie bedzie używac bitcoina tylko jeszcze o tym nie wiedza
-wiele osob zarobilo miliony na bitcoinie i teraz buduja infastruktore dla niego i inwestują w kryptowaluty.
przeciw:
-klucz prywatne sa publicznie dostepne, tyle ze jest ich 2^256 i zanim wymysla na tyle mocne kompy żeby to sprawdzić miną setki lat, ale jednak można wykraść komuś kasę - tylko trzeba mocny sprzet
-majac nawet 25% mocy sieci można nieźle namieszać w niektórych serwisach obslugujących kryptowaluty
-ogromne wahania ceny moga sprawic ze bitcoin stanie sie ofiara swojego sukcesu
A mam pytanie, gdzie można nabyć te "walutę" oraz jak jest z jej zbywalnością, czy można ją sprzedać od razu czy potrzeba na to czasu i może się okazać, że chcemy sprzedać po cenie X a sprzedajmy ostatecznie po cenie X - Y czyli działanie podobne do giełdy.
Jeśli jesteś wstanie podać miejsce, gdzie można to nabyć w prosty sposób to chętnie spróbuję za jakieś większe drobne.
I jeszcze jedno pytanie. Skoro twierdzisz, że bicoin wchodzi teraz w fazę wzrostową, dlaczego to chcesz sprzedać. To chyba nie giełda i tutaj na spadki się nie gra?
przeczytaj moje poprzednie posty, znajdziesz odpowiedz na każde Twoje pytanie. Najlepiej (najbezpieczniej) nabywać i sprzedawać przez localbitcoins.com Można równiez sprzedawać przez curexa i na konto bankowe, można na forum bitcoin.pl sie z kimś dogadać.
Ja sprzedaje bo dywersyfikuje portfel. A to czy wzrośnie czy spadnie to nie mam zielonego pojęcia i nie wydaje mi się żeby ktokowiel był w stanie to przewidzieć. Wrzuciłem wykres, bo jeszcze nie mieliśmy fazy chciwości na bitcoinie w tej bańce i sam sie zastanawiam czy właśnie w nią nie wkraczamy.
Czyli jak mam rozumieć
https://blockchain.info/pl/charts/market-price
cena od początku roku wzrosła z mniej więcej 14 do ponad 1200 $ za sztukę? Swego czasu interesowałam się trochę giełdą, ale to już mi wygląda na bańkę. Niezależnie czy to waluta przyszłości czy też nie, ta bańka pieprznie i to z hukiem. Tylko właśnie pytanie kiedy.
Napisane przez NumberOne1
przeczytaj moje poprzednie posty, znajdziesz odpowiedz na każde Twoje pytanie. Najlepiej (najbezpieczniej) nabywać i sprzedawać przez localbitcoins.com Można równiez sprzedawać przez curexa i na konto bankowe, można na forum bitcoin.pl sie z kimś dogadać.Ja sprzedaje bo dywersyfikuje portfel. A to czy wzrośnie czy spadnie to nie mam zielonego pojęcia i nie wydaje mi się żeby ktokowiel był w stanie to przewidzieć. Wrzuciłem wykres, bo jeszcze nie mieliśmy fazy chciwości na bitcoinie w tej bańce i sam sie zastanawiam czy właśnie w nią nie wkraczamy.
Ile trzeba mieć minimum $ żeby zacząć w się w to bawić?
poszla fama że Chiny zbanowaly bitcoina
http://www.reuters.com/article/2013/12/05/china-bitcoin-idUSB9N0IQ02220131205
kurs BTC -20% w 10minut
Napisane przez martelo777
Lamerskie pytanie: co nadało bitcoinowi wartości?
Zapotrzebowanie ze strony rynku. Z tego co wyczytałem to "waluta" porusza się na zasadach zbliżonych do giełdowych, a więc wzrost zainteresowania, który z kolei może wynikać z chęci ukrycia pochodzenia pieniądza, czy po prostu rozwoju technologi.
Ktoś z Was może ma dobry patent jak dostawać od razu powiadomienia, maile, sms, czy RSS (za darmo), zeby miec najswiezsze wiadomosci tak jak np tu w sytuacji gdzie o 3 EST pojawia się tak drastyczny komunikat na reuterze?
Napisane przez NoemiSui
Napisane przez martelo777
Lamerskie pytanie: co nadało bitcoinowi wartości?Zapotrzebowanie ze strony rynku. Z tego co wyczytałem to "waluta" porusza się na zasadach zbliżonych do giełdowych, a więc wzrost zainteresowania, który z kolei może wynikać z chęci ukrycia pochodzenia pieniądza, czy po prostu rozwoju technologi.
jakie zapotrzebowanie rynku ? Zapotrzebowanie na co ?
Coraz więcej szumu jest wokół tego tematu , a co za tym idzie coraz więcej osób chce zarobić, a więc wkłada swoją kasę bo przecież na pewno wzrośnie i tak się balonik pompuje.
To jeden z elementów, natomiast pierwotnie miało to służyć operacją bezgotówkowym, których w tej chwili jest coraz więcej w ogólnym procencie i cały świat do tego dąży. Dodając do tego anonimowość takich operacji jest to jakaś alternatywa i jakby nie patrzeć przyszłość rynku. To, że PS większość interesuje się tym tematem właśnie ze względu na wspomnianą przez Ciebie bańkę nie sprawia, że owa bańka jest jedynym determinantem wzrostu (głównym) i pojawianie się tej waluty.
Bańka kiedyś pęknie, ale uważasz, że bicoin zniknie? Bo ja uważam, że będzie trwać dalej, z tą różnicą, że na jakiś czas zniknie spekulacja.
Zniknąc na pewno nie zniknie, chociażby z powodów przytoczonych tutaj przez NumberOne1: szara strefa, anonimowość i łatwość płacenia za nielegalne towary, etc.
Ale zanim kryptowaluty będą w stanie w jakimkolwiek sensie zastąpić standardowe płatności bezgotówkowe to minie jeszcze dużo czasu - o ile wyjdą poza szarą strefę w jakimś szerszym zakresie. Tym bardziej przy takich wahaniach kursów, problemach z płynnościaą, etc.
edit: a już na pewno nie są to argumenty, które definiowałyby takie wzrosty jak te z ostatnich kilku tygodni.
Napisane przez d4gger
Zniknąc na pewno nie zniknie, chociażby z powodów przytoczonych tutaj przez NumberOne1: szara strefa, anonimowość i łatwość płacenia za nielegalne towary, etc.Ale zanim kryptowaluty będą w stanie w jakimkolwiek sensie zastąpić standardowe płatności bezgotówkowe to minie jeszcze dużo czasu - o ile wyjdą poza szarą strefę w jakimś szerszym zakresie. Tym bardziej przy takich wahaniach kursów, problemach z płynnościaą, etc.
edit: a już na pewno nie są to argumenty, które definiowałyby takie wzrosty jak te z ostatnich kilku tygodni.
Cofnij się o 10 lat (a nawet nie) i pomyśl o tym jak mówili o niektórych technologiach takich jak telefonia komórkowa (płatność w sklepach, internet etc.) czy ogólnie pojęta dziedzina IT... baaaa... 10 lat temu o tym nie mówili bo nikt nie wierzył, że takie coś nastąpi. Więc uważałbym na zwroty mienie jeszcze sporo czasu.
Pisząc sporo czasu nie mam na myśli dziesiątek albo setek lat.
Bardziej mam na myśli kilka najbliższych lat.
Nie twierdze że za lat 30 kryptowaluty nie będą miały jakiegoś mega znaczenia, zastosowania, etc., ale odwolując się do pytania martelo777 ("co nadało bitcoinowi wartości?") odpowiedzią na pewno nie jest Twoje stwierdzenie: "pierwotnie miało to służyć operacją bezgotówkowym, których w tej chwili jest coraz więcej w ogólnym procencie i cały świat do tego dąży".
Edit: jakieś literówki się powkradały.