Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
313 Posty
100 Użytkownicy
23 Reakcje
56 K Wyświetlenia
d4gger

Przez przypadek trafiłem na ciekawe (przynajmniej według mnie) dane statystyczne

47 individuals own 28.9% of the approximately 12 million Bitcoins

dobry biznes dla wąskiej grupy beneficjentów :)

edit: problemy z linkiem

Odpowiedz
Cytat
luckybytom

Są kłamstwa, wielkie kłamstwa i statystyka. Ktoś wziął z blockchain 47adresów z największą ilością bitcoinów, a to tak naprawdę nic nie mówi, większość z tych adresów nalezy najprawdopodobniej do giełd itp. Równie dobrze jedna osoba może mieć 50% wszystkich bitcoinów rozdzielonych na wiele portfeli, a statystyki będą wyglądały identycznie.
Jednak rynek bitcoin jest znacznie mniejszy niż się niektórym wydaje i wcale nie jest powiedziane, że za kilka lat to bitcoin będzie główną kryptowalutą.

Odpowiedz
Cytat
Kubek1988

Wrzucam bitcoinowym spekulantom do przemyślenia, link znaleziony w komentarzach na jednym z blogow traktujących o inwestowaniu.

.html

Odpowiedz
Cytat

Jakbym chcial kupic BTC to ile czasu mi to zajmie od 0 ?

poprawcie mnie czy musze zrobic cos wiecej:

- zarejestrowac sie na jakiejs gieldzie + powierdzic ze to ja
- zalozyc konto bankowe w $
- przelac kase na konto w $ i zasilic portfel na gieldzie

tyle ? Ile czasu moze to zajac ? Mam ochote zrobic "zlotego strzala" i kupic w pewnym momencie jak bede uwazal ze btc sa juz tanio za 25k pln tak na farta :D

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 2Full0fJokes
Jeśli chcesz tylko kupić, to wystarczy założyć porfel online i kupić, na przykład z lilion transfer. Nie zajmie Ci to wiele czasu.

Zajebista rada. Moge kupic BTC za 833$ (za 120%). Wez sie ogarnij i nie udzielaj

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
luckybytom

Nie potrzebujesz konta w dolarach masz polską giełdę bitcurex, jest bitsamp i kraken w euro. Na bitcurex jeśli masz konto w mbank to nawet tego samego dnia możesz mieć pieniądze zaksięgowane na giełdzie. Na bitstamp 2-3dni

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez luckybytom
Nie potrzebujesz konta w dolarach masz polską giełdę bitcurex, jest bitsamp i kraken w euro. Na bitcurex jeśli masz konto w mbank to nawet tego samego dnia możesz mieć pieniądze zaksięgowane na giełdzie. Na bitstamp 2-3dni

Dzieki za odpowiedz.

Odpowiedz
Cytat

Kupie BTC za $ skrill

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

jeszcze mam cos na sell, ale bardzo niewiele

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK

Napisane przez NumberOne1
jeszcze mam cos na sell, ale bardzo niewiele

Poszedł PM.

Jeśli jeszcze ktoś coś to zapraszam ;)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba

co sadzicie o koparkach ??

Moze ktos polecic jakas dobra pozycje dajaca dobry przelicznik cena / wydajnosc.... po jakim czasie sie zwroci ?

Sledze temat kryptowalut jakis czas ... zastanawiam sie nad rozpoczeciem wydobywania... ;p

Odpowiedz
Cytat
A1varo

Tylko scrypt i alty - polecam DOGECOIN - karata graficzna ( o gwarancji 24 miesiące+) zwraca swą wartość po 2-3 miesiącach.
Na startach nowych walut ludzi spłacali swoją kartę nawet w tydzień - ale to już sporo zabawy i zawsze ryzyko że waluta nie wypali.
wiecej

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

dogecoin to moneta stworzona dla żartu. co prawda ma teraz ogromną kapitalizację, ale wątpie żeby sie obroniła kiedy przyjdzie odplyw kapitału ze świata kryptowalut - a na pewno prędzej czy później taki odpływ będzie miał miejsce.

jeśli chodzi o kopanie na skrypcie - najbezpieczniej jest kopac litecoin. natomiast ja osobiście polecam worldcoin - dobra nazwa, ciekawy model emisji (co tydzień spada podaż o 1%), sporo developerów przy tym ciągle pracuje, fundacje, stronki przetłumaczone na wiele języków, szybkość potwierdzeń x20 w porównaniu do bitcoina. kiedyś polecałem novacoina, ale po tym jak 3 miesiące temu główny developer stał się podajrzany o zawłaszczenie bitcoinów przekazanych na konkurs na logo i inne rzeczy, to już nie polecam (mimo że konstrukcje ma bardzo dobrą, lepszą niż bitcoin).

z altów jeszcze polecam kopane na asic - PPC (proof-of stake rowiązuje wiele zagrożeń bitcoina z top10, przede wszystkim 51% attack) i kopane na CPU - primecoin (wiele razy już wymieniałem zalety w tym temacie). choć wg mnie najlepiej teraz kupować surowego bitcoina i kiedy zacznie się kolejna bańka i będzie kolejna wersja "alt-pokalipsy" to wtedy można przekonwertowac na alty w odpowiednim momencie.

Odpowiedz
Cytat
A1varo

Najbezpieczniej to założyć lokatę w banku.

Opłacalność kopania altów sięga x3-x4 LTC - kto ma mózg zorientuje się co lepsze.
Wbrew pozorom ryzyko kursowe łatwo obejść - sprzedając od razu urobek na giełdzie - niektóre pozwalają na automatyczną sprzedaż

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

3x-4x to nie, ale 30-40% wiecej mozna wyciagnac np. na dogecoin. tu jest tabela oplacalnosci:
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency

tyle że te się ciągle tasuje i zmienia z kazdym dniem. to co dzis jest najbardziej oplacalne jutro juz pewnie nie bedzie - ze wzgledu na multipoole ktore sie przerzucaja na najbardziej zyskowne alty co chwile.

Odpowiedz
Cytat

za pln konto bankowe nie chce ktos sprzedac btc ?

Odpowiedz
Cytat
kozak5678

Napisane przez tabledestroyer
za pln konto bankowe nie chce ktos sprzedac btc ?

mam resztki na koncie cos kolo 0,6btc na sprzedaz wiec jakbys chcial to wal na skype grzes_0202

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

jeśli ktoś jest uwięziony na mtgox i nie może wypłacić to kupię od niego monety - tak żeby odzyskał co do grosza pieniądze i wyśle $ na skrill/Neteler bądź realne btc na jakikolwiek adres. Przelicznik bitstamp/mtgox kurs

Odpowiedz
Cytat