Skip to forum
Notifications
Clear all

Język angielski

59 Posts
23 Users
21 Reactions
4,730 Views
manganian

Reply
giuseppePK

Nie polecam doulingo.
Strasznie kiepski program i w sumie to niczego z niego nie wyciągnąłem. Fiszki czy wałkowanie słówek.

Reply
smoku

Cześć.

Przeniosłem temat do odpowiedniego działu.

Osobiście polecam Duolingo - przy regularnej nauce dosyć szybko można język załapać. :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Reply

Bardzo wazne jest to co napisal Illithid, sluchanie angielskiego radia/telewizji. Po szkolnej edukacji umiejetnosc sluchania jest zwykle najbardziej zaniedbana ze wszystkich 4 skilli. Szkolne sluchania sa dretwe, wolne, w pelni poprawne jezykowo oraz powtarzane dwukrotnie, czyli calkowicie inne niz rozmowa z nativem.

Reply
piotereczek

Cartoon network po angielsku jako dzieciak :f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_p::f_thumbsup::f_thumbsup::f_thumbsup:

Reply
Janeare

Napisane przez jimmyjames30
poza tym nie porównuj polskiego do angielskiego bo to jak porównywać Nl2 do NL200

raczej odwrotnie

poza tym jak ktoś już wspominał, dziecko nie uczy się gramatyki bo ona sama wchodzi do głowy podczas nauki słownictwa, zdań, wymowy.

Reply
jimmyjames30

Jak odwrotnie, jezyk polski to jeden z najtrudniejszych języków na świecie, przy czym angielskiego można się nauczyć w dwa tygodnie na średnim poziomie...

Reply
damgal

Dokładnie, dlatego odwrotnie xD

Reply
jimmyjames30

A faktycznie haha. Nice brain Jimmy... No nic mój błąd :f_drink:

Reply
Head Admin
Marta

Napisane przez C0rnel
duolingo

super przyjemny programik, dzięki któremu z łatwością opanujesz nawet więcej nie podstawy :)

Polecam również - ja akurat korzystałam z Duolingo przy nauce hiszpańskiego. Fajne jest to, że nauka przypomina grę - sam format nauki oraz to, że przechodzisz kolejne levele i możesz porównywać swój wynik z wynikami znajomych, co jest dodatkową motywacją. :)

Reply
Janeare

Duolingo jest fajne ale może też być irytujące, wielokrotne powtarzanie tych samych zdań może i pomaga ale też denerwuje. I samo Duolingo to jednak mało, bardzo mało bo jest to wiedza bardzo podstawowa.

Ja polecam fora anglojęzyczne, tam to dopiero jest nauka.

Reply
zboj93

Założyłem konto na duolingo.Fajny programik motywujący do nauki.Dobre jest to,że pod każdym ćwiczeniem można się do niego odnieść w komentarzu.Jak na razie wszystko umiem :D Zobaczymy jaki poziom będzie dalej.

Reply
Janeare

To jest właśnie fajne że się wszystko umie i to prawie przez całe duolingo.

Reply
pzbrojny

ja sie troche nauczylem na zmywaku w londynie...je je je ok je je je ok coca-cola kebab ok ok

Reply
Janeare

[treść edytowana]

//trzasku

Reply
Pomarancza

Napisane przez Janeare
Duolingo jest fajne ale może też być irytujące, wielokrotne powtarzanie tych samych zdań może i pomaga ale też denerwuje. I samo Duolingo to jednak mało, bardzo mało bo jest to wiedza bardzo podstawowa.

Ja polecam fora anglojęzyczne, tam to dopiero jest nauka.

Nauka to nie koniecznie przyjemność, a duolingo i tak dosyć fajnie obraca naukę w rodzaj "gry". Powtórzenia są jak najbardziej okej, dzięki nim szybko wchodzą pewne rzeczy. Sam polecam ten rodzaj nauki, w prawdzie angielskiego uczyłem się od podstawówki, ale uczyłem się tam trochę niemieckiego i fajnie wchodzi.

Reply
pzbrojny

[treść edytowana]

//trzasku

Reply
pzbrojny

.

Reply
Janeare

Napisane przez pzbrojny
[treść edytowana]

//trzasku

Fajnie było z Tobą na forum

ZAZNACZAM DLA MODERACJI
Jeżeli ten użytkownik nie dostanie bana dostaniecie pozew za umożliwianie publicznego wyzywania i bierność. Otrzymacie też wniosek o udostępnienie danych tego użytkownika bo będzie on pozwany za publiczne znieważenie. To nie żart i wierzcie mi, że stać mnie na to. Mam dosyć tego, że moderatorzy nic nie robią.

Reply
trzasku

Cześć.

Zedytowałem zarówno Twój post pzbrojny za drwiny, wyśmiewanie oraz wyzywanie innego użytkownika jak i Twój Janeare za wyśmiewanie/drwiny użytkownika które de facto rozpoczęły tę kłótnię. Jeżeli będzie się to w przyszłości powtarzać zostanie nadana adekwatna kara do waszego zachowania.

Pozdrawiam,
Patryk

Reply