Skip to forum
Seriale do poleceni...

Notifications
Clear all

Seriale do polecenia

173 Posts
87 Users
139 Reactions
27.9 K Views
xDUSZEK

LOST był dobry tak jak ktoś kiedyś pisał przez pierwsze dwa sezony, w serialu THE 100 ludzie zostają stawiani przed najcięższymi, niewyobrażalnymi wyborami, które czasami przechodzą granice wyobraźni, wydaje mi się, że to kwestia wczucia się, wrażliwości i chwili refleksji po odcinku. Jak w jednej chwili najbardziej ceniona wartość ludzka czyli życie staje na równi z wyborem pomiędzy sosem czosnkowym a ostrym. Póki co (najprawdopodobniej) nie natrafiłem na nic lepszego.

Nikogo też nie chciałbym urazić i oceniać. Rozumiem, że dla kogoś najlepszymi serialami będą te w których co chwila wpada się w śmiech lub te które są stawiane na strach ludzi. Ten definitywnie skłania do refleksji. Czy jest totalnie pozbawiony realizmu? Być może, niestety (albo stety) na te pytanie żaden żyjący człowiek nie jest w stanie nam odpowiedzieć ;)

Reply
HTAndrzej5

Dzięki za odpowiedzi, widzę że to po prostu nie moje klimaty.
Sam mogę polecić z ostatnio oglądanych:
Humans - na razie jestem po pierwszym sezonie i jest całkiem spoko, ciekawe sf (takie skrzyżowanie filmów "Her" i "Ex-Machina"), ale pewnie trzeba będzie zrobić evaluate po drugim sezonie który niedawno wyszedł
Black Mirror - pierwsze trzy sezony mi się podobały, ale ostatni czwarty był dla mnie naprawdę świetny. Dla zainteresowanych - każdy odcinek jest oddzielną całością, więc można oglądać w dowolnej kolejności

Poza tym za nic nowego się nie brałem, bo czekają na zamknięcie oglądane już wcześniej telenowele:
- Suits (mam nadziej że to ostatni sezon)
- Sherlock (odcinek S04E01 totalna padaka, ale podobno 2 pozostałe dają radę więc dam szansę)
- Shameless US (ten serial trzymał świetny poziom przez 6 sezonów, więc raczej na 7-mym się nie zawiodę)
- Homeland (tbh byłem przekonany że serial się zakończył, obawiam się że to może być ciężka przeprawa)

Z mniej popularnych polecam Louie, ale po pierwsze to nie nowy serial, a po drugie chyba już go wcześniej polecałem :)

Reply
quattroworld

Napisane przez HTAndrzej5

Napisane przez SooNicee
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyć

Po ilu sezonach jesteś? Serial sprawia wrażenie głupkowatego serialu dla nastolatków z masą ładnych mordek biegających i dramatyzujących bez sensu (widziałem tylko opis i jakieś zwiastuny/fragmenty). Dla mnie dyskwalifikujące dla serialu jest szyta na kolanie fabuła i nielogiczne zwroty akcji oraz płytcy bohaterowie którzy zachowują się jak debile (wyjątkiem są komedie ofc), jak pod tym względem stoi "The 100"?

Kurwa analiza rodem Januszy z filmweba :)

Polecam Ci sense8 jeśli nie oglądałeś a lubisz bardzo ambitne seriale :)

Bardziej cukierkowe od the 100 jest suits które oglądasz a serial naprawdę daje radę !

Reply
Mareckiy

- Homeland (tbh byłem przekonany że serial się zakończył, obawiam się że to może być ciężka przeprawa)

Może nie będzie tak źle, rozkręca się ;) polecam, bo do tej pory był mało poprawny politycznie

Reply
diamentowy27

Seriale, ktore obejrzalem/ogladam i moge polecic:
Gra o Tron
Mr. Robot
Stranger Things
Westworld
House of Cards
Detektyw
Breaking Bad
Suits
Belfer
The Walking Dead (moze sie znudzic po 2 sezonie)
Rodzina Soprano

nie dodaje roznych sitcomow typu: jak poznalem wasza matke czy przyjaciele.
nie wiem czy nie pominalem jakiegos,ale moze ktos cos z tego sobie wybierze i go zainteresuje :P

Reply
Michasia

Tez polecam The 100, obejrzałem wszystkie odcinki w 5 dni, nic w tym serialu nie jest przewidywalne, ciągle czymś zaskakuje.

Reply
Domin87

Dzięki za odpowiedzi, widzę że to po prostu nie moje klimaty.
Sam mogę polecić z ostatnio oglądanych:
Humans - na razie jestem po pierwszym sezonie i jest całkiem spoko, ciekawe sf (takie skrzyżowanie filmów "Her" i "Ex-Machina"), ale pewnie trzeba będzie zrobić evaluate po drugim sezonie który niedawno wyszedł
Black Mirror - pierwsze trzy sezony mi się podobały, ale ostatni czwarty był dla mnie naprawdę świetny. Dla zainteresowanych - każdy odcinek jest oddzielną całością, więc można oglądać w dowolnej kolejności

Poza tym za nic nowego się nie brałem, bo czekają na zamknięcie oglądane już wcześniej telenowele:
- Suits (mam nadziej że to ostatni sezon)
- Sherlock (odcinek S04E01 totalna padaka, ale podobno 2 pozostałe dają radę więc dam szansę)
- Shameless US (ten serial trzymał świetny poziom przez 6 sezonów, więc raczej na 7-mym się nie zawiodę)

Z mniej popularnych polecam Louie, ale po pierwsze to nie nowy serial, a po drugie chyba już go wcześniej polecałem :)
Andrzej gdzie ty widziałeś 4 sezon Black Mirror? ;) Obejrzałem wszystkie sezony, a z tego co wiem to dopiero w tym roku ma być premiera kolejnego... No chyba, że już gdzieś najnowsze odcinki wyciekły?

Reply
HTAndrzej5

Napisane przez Domin87
Andrzej gdzie ty widziałeś 4 sezon Black Mirror? ;) Obejrzałem wszystkie sezony, a z tego co wiem to dopiero w tym roku ma być premiera kolejnego... No chyba, że już gdzieś najnowsze odcinki wyciekły?

Trochę się rozpędziłem, chodziło mi o 3

Reply
Varrancomando

BM jest świetny - dystopijna wizja niedalekiej przyszłości
Odcinek specjalny wgniótł mnie w ziemię, a odcinek z creditsami... no cóż wypisz wymaluj PStars i SC xD

Reply
kamilecek001

Gomorra

Reply

Lubiałem oglądać LOST, ale ostatnie sezony to już było dno
Teraz nr1 jest Gra o Tron ;)

Reply
HandSmither

Kiedyś ktoś na blogu wymienił jakiś serial (ale dokładność :rage: ) No i właśnie nie mogę go znaleźć. Serial był animowany, mało popularny, o specyficznym humorze, chyba połączenie akcji z czarną komedią. Dokładniej go nie mogę opisać bo tylko rzuciłem okiem i myślałem że link gdzieś zapisałem, a teraz nie mogę znaleźć :deadhappy: Może ktoś kojarzy?

Reply
kamilecek001

Family Guy ?

Reply
HandSmither

Napisane przez kamilecek001
Family Guy ?

Nie, znacznie mniej popularny. Taki praktycznie nieznany :megusta: Musiałbym znaleźć ten blog chyba, bo przeglądanie sieci i filmwebu nic nie dało.

Reply
Olsza12

Napisane przez HandSmither

Napisane przez kamilecek001
Family Guy ?

Nie, znacznie mniej popularny. Taki praktycznie nieznany :megusta: Musiałbym znaleźć ten blog chyba, bo przeglądanie sieci i filmwebu nic nie dało.

boJack Horseman?
Rick and Morty ?

Reply
fruzia

http://teleshow.wp.pl/the-100-dobra-wiadomosc-dla-fanow-czwarty-sezon-nie-bedzie-ostatnim-6100281043763841a

Reply
darsOK

Ja quattroworld wspomniał polecam sense8

Reply
DarkPross

Napisane przez ShakeMeDown

Napisane przez SooNicee
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyć

Po ilu sezonach jesteś? Serial sprawia wrażenie głupkowatego serialu dla nastolatków z masą ładnych mordek biegających i dramatyzujących bez sensu (widziałem tylko opis i jakieś zwiastuny/fragmenty). Dla mnie dyskwalifikujące dla serialu jest szyta na kolanie fabuła i nielogiczne zwroty akcji oraz płytcy bohaterowie którzy zachowują się jak debile (wyjątkiem są komedie ofc), jak pod tym względem stoi "The 100"?

Opis pasuje do typowej produkcji CW więc wątpię by tu było inaczej. Filmwebowskie komentarze zdają się potwierdzać a Duszkowi pozostaje zazdrościć że nie obejrzał jeszcze żadnego potężnego serialu (sorry ale Suits i Lost to nie najwyzsza liga)

Żeby nie było offtopu - jestem w trakcie oglądania taboo. Klimat i Hardy 11/10 ale akcja idzie trochę wolno. Mi to nie przeszkadza i upatruje tu solidny background pod rollercoaster w późniejszych sezonach( jak to było w przypadku breaking bad)

Co prawda miesiąc temu, ale w końcu wyłapałem słowa krytyki dla tego serialu. Kompletnie nie rozumiem czym się tu zachwycać. Owszem serial całkiem całkiem, z lepszymi momentami. Niestety całokształt się prezentuję co najwyżej nieźle, a druga para butów to to, że zbyt ambitny to on nie jest. Niestety im dalej w las tym gorzej, poziom raczej spada nie wzrasta.

Ode mnie mogę zaproponować świetne Black Sails (Pierwszy sezon najsłabszy) :f_thumbsup:. Aktualnie oglądam Taboo (Ciekawy, klimatyczny), Colony (Niezły, bez szału), TWD (Myślę nad porzuceniem). Z ambitniejszych: pozostawieni :)

Reply
biszkopft

Za duzo tego wszystkiego teraz, sprzeczne opnie, ciezko sie zdecydowac na cos.
Mi się podobają tylko te seriale, które już widziałem.
Dlatego 5ty raz ogladam Deadwood, potem wracam do Battlestar Galactica. Polecam. Hej ho!

Reply
fruzia

tak mi się skojarzyło :D :

Reply