Californication
Pewnie juz były ale te są najlepsze wg mnie ![]()
1) Breaking Bad
2) Mr Robot
3) Luther
4) GoT
5) Vikings
6) Black Sails
Wielkie dzięki za polecenie Black Mirror. Naprawdę świetnie się ogląda, niektóre odcinki wgniatają w fotel.
A to, że każdy odcinek to oddzielna całość tylko pomaga, bo twórcy nie mogą iść na łatwiznę, ale za każdym razem muszą zbudować historię od zera.
Napisane przez DarkPross
Z ambitniejszych: pozostawieni![]()
Też polecam The Leftovers. Widziałem ten serial już jakiś czas temu i choć początkowo trudno było mi się do niego przekonać (nie za wiele się na początku dzieje i po pierwszych odcinkach zastanawiałem się, czy sobie nie darować), to bardzo się cieszę, że nie zrezygnowałem, bo serial naprawdę ma swój klimat. Później każdy kolejny odcinek oglądałem z zainteresowaniem i już nie mogę się doczekać trzeciego sezonu.
Kurwa powiedzielibyscie wiecej o serialu a nie o tym jak wam sie ogladalo pierwsze odcinki....
Z nowych seriali to zdecydowanie Taboo (miazga ![]()
Jesli ktos lubi cos z serii teorie spiskowe, ciekawe zagadki i dobrzy gliniarze probujacy ocalic swiat to zdecydowanie: Flash forward i Blindspot.
Godne polecenia zawsze: Black mirror, Breaking bed, House of cards, Fargo no i 1 sezon Mr Robot .
Napisane przez Sotartu
Z nowych seriali to zdecydowanie Taboo (miazga![]()
Potwierdzam, Tom Hardy w formie.
The Wire to ścisła czołówka seriali imo. Nie zniechęcaj się jak się będziesz trochę nudził na początku
Napisane przez baadnewz01
The Wire oglądał ktoś? (stary) warto zaczynać?
Świetny serial
Dynastia, Niewolnica Isaura, McGyver, Rodzina Połanieckich, Stawka Większa niż Zycie... M jak Miłość !!! No i... Czterej Pancerni i PIES :-)
Taboo miazga? zobaczyłem 5 odcinków i tam się nic nie dzieje, jedna akcja na jeden odcinek, nuda.
Napisane przez baadnewz01
The Wire oglądał ktoś? (stary) warto zaczynać?
Do tego serialu trzeba być cierpliwym i umieć dostrzec "drugie dno" ale ogólnie jest uznawany za jeden z najlepszych
Napisane przez Michasia
Taboo miazga? zobaczyłem 5 odcinków i tam się nic nie dzieje, jedna akcja na jeden odcinek, nuda.
Bo to kwestia czy potrafisz docenić klimat, aktorstwo i dialogi. W pierwszym sezonie breaking bad też nie działo się wiele a powstał serial wszechczasów.
To dajcie znać jak się rozwinie akcja, bo dla dobrej gry aktorskiej nie chce mi się tego oglądać.
Z okazji zbliżajacej się premiery 3ciego sezonu tym którzy nie widzieli polecam zapoznać się z 'Twin Peaks'. Pewnie dla większości oglądanie serialu z lat 90-tych to jak oglądanie kina niemego ale jednak warto
Napisane przez Varrancomando
Z okazji zbliżajacej się premiery 3ciego sezonu tym którzy nie widzieli polecam zapoznać się z 'Twin Peaks'. Pewnie dla większości oglądanie serialu z lat 90-tych to jak oglądanie kina niemego ale jednak warto
Ciekawa sprawa, dzięki za info. To jeden z najdziwniejszych seriali jakie oglądałem w życiu, niestety nie obejrzałem go do końca, bo mnie zamęczył swoim tempem jak go oglądałem z 10 lat temu (przetrwałem z 10 odcinków). Z okazji nowego sezonu może dam mu drugą szansę, tylko tym razem na prędkości x1.25
Napisane przez HTAndrzej5
Napisane przez Varrancomando
Z okazji zbliżajacej się premiery 3ciego sezonu tym którzy nie widzieli polecam zapoznać się z 'Twin Peaks'. Pewnie dla większości oglądanie serialu z lat 90-tych to jak oglądanie kina niemego ale jednak wartoCiekawa sprawa, dzięki za info. To jeden z najdziwniejszych seriali jakie oglądałem w życiu, niestety nie obejrzałem go do końca, bo mnie zamęczył swoim tempem jak go oglądałem z 10 lat temu (przetrwałem z 10 odcinków). Z okazji nowego sezonu może dam mu drugą szansę, tylko tym razem na prędkości x1.25
![]()
miałem to samo. Za pierwszym razem wymiękłem po 2-3 odcinkach ale właśnie ostatnio przysiadłem i oglądało się dużo lepiej.
Paradoksalnie klimat serialu, dziwne koncepty, sposób prowadzenia fabuły bardziej odpowiadają nam współczesny serialom i może dopiero teraz wiele osób dojrzało do tego żeby coś tak przedziwnego jak "Twin Peaks" przetrawić. Pod tym względem Lynch najwidoczniej był genialnym wizjonerem