Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Downswing

32 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,574 Wyświetlenia
petesam

Czy utrata w kilka dni 250$ na 1/2 SH Limit to downswing czy zwykle wahania? :( Nie wiem co sie dzieje. Gram niby cały czas podobnie, ale albo przegrywam AK z A2, albo overpair vs higher overpair. Oczywiscie wkrada sie w moja gre tilt i mysle o nie wiadomo jakich teoriach spiskowych. Może to już pora na zmianę pokerroomu? Chociaz sam nie wiem czy to moze cokolwiek zmienic.

31 odpowiedzi
piachu01

Mam to samo;] 200 w plecy na .5/1sh

Mooris

petesam poczytaj troche na forum o teoriach spiskowych :P w skrocie powiem Ci ze jest tyle samo zwolennikow ile przeciwnikow. jedni mowia o spisku, inni ze przez jakis czas po wplacie na inny poker room nagle "dziwnym trafem ;) przez jakis okres idzie nadzwyczaj dobrze (zeby pozniej spadlo)
.
.
.
a ja Ci powiem - graj swoje i trzymaj sie BR.......i graj swoje a bedzie dobrze

P.S
Pochwal sie za jakis czas jak idzie - bede ciekaw :)

petesam

Nie no co do teorii spiskowych to sie sam z tego troche smieje, tyle zeby nie przerodzilo sie to w smiech rozpaczy :). Bądz co badz jakos doszedlem do tego bankrolla i jakos wygralem te pieniadze, widac teraz czas na korekte ( prawie jak na GPW)
Pozdro

Mooris

no tak - rownowaga musi zostac zachowana :P a powaznie - bedzie dobrze :)

petesam

zszedlem na 0,5/1 i powoli wracam do formy. Czuje sie tutaj mimo wszysko troche pewniej. Gracze bardzo slabi. Mam nadzieje ze dalej bedzie tak samo :)

petesam

Forma byla ale krotko, wycofuje cash z pokerstars (cos jeszcze zostalo), przerzucam sie na Full Tilt, przynajmniej bonus do wyrobienia. Zobaczymy jak pójdzie. No i jeszcze konto titan oczywiscie. Zyczcie mi powodzenia :)

A ja się czuję do dupy po straceniu pieprzonych 5$ w godzinę (jak na mój bankroll), 2$ straciłem downswingiem nastepne 3$ przez pieprzony tilt, czasami człowiek nawet wiedząc że jest debilem zachowuje się jak debil, ale dość, robię przerwę, przynajmniej do wieczora i może po treningu ochłonę i zacznę grać jak należy.

250$ na 1/2 SH to 125BB. Swing jakich przezyjesz jeszcze pelno, nic wielkiego.

Ja ostatnio przezylem wachniecie o prawie 600BB na poziomach od 1/2 az zlazlem do 0.25/0.50, glownie na 0.5/1 w sumie. Nie polecam, mimo, ze jednak w sumie dobrze sie stalo, bo znalazlem mnostwo brakow w swojej grze, a dzieki bonusom wyszedlem z tego wachniecia na 0. Zmusza to do myslenia toche jak sie leci pionowo w dol z wykresem:D

Z wertowania 2+2 wynosze, ze wiekszosc regularsow (100k rozdan++) FL SH zaliczylo w swojej karierze swingi rzedu 400 do 600BB nawet, do 300BB pewnie kazdy po kilka razy. Taka specyfika tej gry. Nie wiele da sie na to poradzic, jedyna rada to nie tiltowac!!!:D

Bilson

Jak Wam sie podoba mój wykres z ostatnich męk na nl20? Z 15 BI wjebanych przez pecha...eh

kesil

Bilson moje wykresiki bardzo podobne z ze ja gralem sss-em

Bilson

Ciekaw jestem tylko kiedy ta j***a klątwa się odwróci i zaczne wygrywać więcej niz powinienem X(

Mimo, ze linia dolcow sklanskego wyraznie najwyzej u Was jest, to jestem zdania, ze nie mozna wszystkiego zwalac na pecha. To troche zbyt proste rozumowanie.

Bilson

Czego zwalać? Pech jest ewidentny, linia sklanskiego to pokazuje, w moim wypadku powinienem wygrac na showdownie 300$ więcej niż wygrałem. Donki ciągle łapią lucky rivery, drawy nie wchodzą, overpary nadzwyczaj często trafiają na sety itd...nie gra się w takich warunkach najlepiej... ;)

Nie zmienia to faktu że moja gra pozostawia sporo do życzenia i na pewno popełniam masę błędów. Widać to po tym że cały czas trace w rozdaniach bez szowdownu.

kesil

myslice ze brak wam szczescia ? ze donki dobieraja nie jestescie sami niekorzy maja gorzej ;)

to wykresiki z NL 10 E
w 2 miechy z NL 50$ zjechalem na NL 10E ,choc jeszcze , podkreslam jeszcze posiadam rola na NL25
5 softow zmienilem ,nawet w omahe nie idze :D to wchodzac na nowego softa wita mnie z otwartymi rekoma ?( tylko 3k rak i takie chore akcje
zalamka totalna ;(

MoroP

Czasem myślę czy nie napisać do pana Sklansk'ego, że jest mi winny kasę :0

Bilson

Kesil te wykresiki to raptem niecale 3000 rozdań. Tyle to w kilka godzin robie, jak się rozpędze ;)

Zwykły swing :)

kesil

Bilson napisał
Kesil te wykresiki to raptem niecale 3000 rozdań. Tyle to w kilka godzin robie, jak się rozpędze ;)

Zwykły swing :)
niepowiedzial bym ze taki zwykly ...
wlasnie mi o to chodzi ,ze w 3k rak pol standardowego bm-a na te stawki
to nie swing to skok w przepasc !! :D

ps. i w takich momentach widac jak wazny jest bm

kesil

juzus w co nie gram dobieraja mi
wlasnie w 1k rak 80bb na FL 1/2$ przejeb.....
chyba tzeba bedzie rozsadnie rozwazyc zakonczenie pokerowej zabawy bo tylko szkoda zdrowia :(

Rodrigo1988

Wypłać większość kasy zostaw sobie 100BB na 1/2 SH i zagraj jeszcze raz. ;)