Skip to forum
Notifications
Clear all
1,158 Posts
270 Users
985 Reactions
216.8 K Views
pablosc

Euro

Reply
matirix20

Dzięki.

Reply
michalex

Napisane przez pablosc
Mi do tej pory najlepszy kurs wyszedł w PKO , nie ma pytań o przeliczenia.

PKO SA czy BP ?

Reply
pablosc

PKO SA

Reply
gwmar

Sprawdziłem i rozliczenie w GBP wychodzi drożej, to na pewno. Nie napisałem wcześniej ale konto na ecopayz mam w EUR ofkors. Zna ktoś jakis sposób na wypłaty z bankomatu (mówie na przykładzie ING), zeby faktycznie było te 2% albo cos w okolicy, bo w rzeczywistości jest grubo ponad. A może jest jakiś konkretny bankomat, w którym będzie to najtaniej?

Reply
Wronx93

Dlaczego najlepiej wybrać euro, skoro można wybrać konto na EcoPayz w USD, karte w USD czyli walucie którą głównie obraca się na starsach?
Ja mam właśnie tak jak napisałem, EcoPayz - usd, karta eco - usd i starsy usd. Może mi ktoś wyjaśnić fenomen dlaczego przy wypłacie uparcie wyskakuje mi przewalutowanie na pln, co finalnie skutkuje podwójnym przewalutowaniem i stosunkowo sporymi opłatami za wypłatę? Jestem nowym użytkownikiem tego portfela i trochę mnie to zastanawia, ponieważ na żadnym innym portfelu nigdy nie miałem takich problemów.

Reply
koval21

Napisane przez Wronx93
Dlaczego najlepiej wybrać euro, skoro można wybrać konto na EcoPayz w USD, karte w USD czyli walucie którą głównie obraca się na starsach?
Ja mam właśnie tak jak napisałem, EcoPayz - usd, karta eco - usd i starsy usd. Może mi ktoś wyjaśnić fenomen dlaczego przy wypłacie uparcie wyskakuje mi przewalutowanie na pln, co finalnie skutkuje podwójnym przewalutowaniem i stosunkowo sporymi opłatami za wypłatę? Jestem nowym użytkownikiem tego portfela i trochę mnie to zastanawia, ponieważ na żadnym innym portfelu nigdy nie miałem takich problemów.

no właśnie dlatego zakładamy wszyscy konta na EcoPayz w EUR, bo PokerStars realizuje wypłaty jedynie w walutach EUR i PLN. Wtedy jedynym przewalutowaniem za ktore płacisz jest to przy wypłacie PLN z bankomatu (przewalutowanie przed wypłatą na Starsach USD-->EUR w zasadzie nic nie kosztuje, Starsy robią to po bardzo uczciwym kursie)

Reply
sheckin

Nie ma opcji wpłaty kartą Mastercard? Mam tylko Visa do wyboru.

Reply
Wronx93

Dziękuję za odpowiedź :) A wiadomo dlaczego można wypłacać tylko w tych dwóch walutach?

Reply
koval21

Napisane przez Wronx93
Dziękuję za odpowiedź :) A wiadomo dlaczego można wypłacać tylko w tych dwóch walutach?

ciężko powiedzieć czym jest podyktowana ta dziwna decyzja...w każdym bądź razie utwórz sobie drugie podkonto w EUR na EcoPayz, zamów sobie do niego kartę w EUR, zrób na Starsach depozyt w EUR i będziesz miał odblokowaną możliwość wypłaty w tejże walucie i będzie git :)

Być może w przyszłości PokerStars uruchomi również możliwość wypłat w USD i Twoja obecna karta sie jeszcze przyda :), jednak na dzień dzisiejszy najsensowniejsza opcja to mieć wszystko w EUR

Reply
sheckin

Ponawiam pytanie, bo chciałbym dzisiaj pograć. Czy jest możliwość zasilenia portfela poprzez kartę Mastercard lub bank Raiffeisen? Bo nie widzę takich opcji.

Reply
pablosc

Cześć nie ma takiej opcji , ktoś musiałby Ci przesłać kasę na konto Eco , jeśli jesteś zainteresowany odezwij się na priv.

Reply
HandSmither

Czyli dobrze rozumiem że jak wypłacam usd z Poker* na konto ecoPayz w usd to przewalutowanie jest najpierw na Euro żeby wypłaciło a potem to euro wysyła się na konto, a jeśli konto jest w usd to znów przerabia z euro na dolary?

Reply
pablosc

Dlatego aby nie płacić przewalutowania , należy na koncie PS przekonwertować kwotę którą chcemy wypłacić na euro i w zakładce euro wypłacić na ECO które musi być także w euro. W przeciwnym wypadku zapłacisz za przewalutowanie.

Reply
HandSmither

Ok dzięki bo zamówiłem kartę w usd i chciałem się zorientować czy zamawiać także euro. Na szczęście wysyłają za darmo :f_love:

Reply
Wronx93

Napisane przez koval21

Napisane przez Wronx93

ciężko powiedzieć czym jest podyktowana ta dziwna decyzja...w każdym bądź razie utwórz sobie drugie podkonto w EUR na EcoPayz, zamów sobie do niego kartę w EUR, zrób na Starsach depozyt w EUR i będziesz miał odblokowaną możliwość wypłaty w tejże walucie i będzie git :)

Być może w przyszłości PokerStars uruchomi również możliwość wypłat w USD i Twoja obecna karta sie jeszcze przyda :), jednak na dzień dzisiejszy najsensowniejsza opcja to mieć wszystko w EUR

Dzięki za odpowiedź, w takim razie muszę zrobić tak jak napisałeś

Reply
sheckin

Napisane przez pablosc
Cześć nie ma takiej opcji , ktoś musiałby Ci przesłać kasę na konto Eco , jeśli jesteś zainteresowany odezwij się na priv.

Przyjmij proszę zaproszenie.

Reply

Dzień Dobry koledzy i koleżanki hazardziści. nadszedł w końcu ten moment i wygrałem:) chce wypłacić sobie 1200$ tylko strasznie boli wyplata na kartę Visa bo to wychodzi jakoś po kursie 2,60:/ tak samo na ecopayz aczkolwiek jest opcja automatycznej wypłaty na eco po 3.49 ale tylko 236$ i pytanie: czy mogę po te 236$ wypłacić parę razy czy tylko raz a resztę po 2.60 muszę oddać? no i oczywiście ile mi zostanie z tego jeżeli przeleje z eco na konto w banku lub jakbym wypłacił calość w bankomacie z karty eco? proszę o prosta odpowiedz bo ja to prosty chłopak po podstawówce jestem :f_biggrin: pozdrawiam :f_drink:

Reply
gwmar

Z banku PKO przy wypłacie 100zł bierze ponad 10zł. Karta w Euro. Ktoś znalazł jakis sposób jak uniknąc tak horendalnych opłat? Bo to jest przesada, żeby średnio brało 10zł za wypłatę każdej stówy.

Reply
pablosc

Czy wypłacasz 100 zl czy 1000 zawsze płacisz opłatę za wypłatę w bankomacie więc tego nie ominiesz. Niestety jeśli na rynku w zasadzie panuje monopol nic nie możemy zrobić. Chyba że zaczniesz sprzedawać doładowania na PS na allegro;)

Reply