Przejdź do forum
zarobki, itc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] zarobki, itc...

89 Posty
37 Użytkownicy
0 Reakcje
13.6 K Wyświetlenia

Napisane przez SamRadziwill
@Kuna2 - Pamiętaj tylko o tym, że raczej nie zaczniesz gry od razu od NL100. Na dojście do tego poziomu trzeba trochę czasu i najlepiej po drodze nie uszczuplać rolla wypłatami. Także perspektywa zarobku jest, z tym, że odwleczonego w czasie.

Innymi słowy - nie rezygnowałbym z pracy, żeby grać na mikrostawkach i być może w przyszłości grać wyżej ;)

Spokojnie, to tylko teoretyczne dywagacje. :)

hellYeahEnT

Napisane przez kfas

Napisane przez dabropl
Ostatnio rozbawił mnie "kolega" który mówił że w miesiąc w miesiąc wyciąga 15 tys. zł ... po dłuższej rozmowie udało mi się wyciągnąć kilka istotnych informacji ( on nie wiem że ja się powiedzmy orientuje w pokerze)

mówi ze zarabia 15tys zł grając codziennie 1,5-2h na 1-2 stołach NL 0,5-1$ (nie wiem jak to się oznacz bo gram FL )

Nie mogłem wytrzymać z śmiechu :) a najlepsze było to że on za 6 tys zł do pracy nie pójdzie bo to za mało :)
Niezly troll

A co do tematu, to SamRadziwill ladnie to przedstawil.

Czemu ? Mnie tyle wychodzi (gdybym gral A-game, a nie tiltowal co chwile.. _pleased: )

60h = ~32,000 rozdan czyli okolo : 2100 rakeu i 2560 winratu (przy 8bb/100). Jezeli gramy w € i mamy 50% RB to wychodzi nam wlasnie 15,000zl. Nierealne ? Bardzo realne.

ozi
ozi

no tak ale grając na 2 stołach 2 godziny dziennie nie zrobi w miesiąc 32 tys rozdań:)

hellYeahEnT

Kto dzisiaj gra 2 stoliki... Chyba ludzie z nl5k+ bo wiecej nie ma. Gra sie tyle na ile wystarcza "ogarniecia", podalem przyklad z 6 stolikami bo wiekszosc osob wlasnie tyle gra.

Kto gra 2 stoliki? właśnie ten gościu co robi 15 tys na nl100:) a to jest moim zdaniem niemożliwe by grać na 2 stołach przez 2 godziny i wykręcać taki wynik dlatego też, odpowiadając na Twoje pytanie "czemu?", gość jest śmieszny.

A1varo

Na 2 stolikach - wyszukując fiszy i będąc naprawdę dobrym graczem można miażdżyć nl100 z 30bb/100 czyli 60h*80r*30$/100=1500$ - czyli jak będzie USD/PLN=10 to da się :)

AutystycznyAndrzej

Ja wolę patrzeć na to ile można wyciągnąć $ / h a nie przez miesiąc. Nawet grając na 24 stolikach na FR NL25 można już wyciągnąć z 4 bb / 100 czyli jakieś ~10-15$ / h. Jednak jakbym miał zarabiać, wolałbym to robić z wyższym winrate, po to żeby złagodzić swingi i rzadziej być na -.

Przy 6 stolikach SH mamy te ~400-500 rozdań / h i przy 10 bb / 100 na NL50 można zarobić 20-25$, czyli też dość przyzwoite pieniądze. Oczywiście trzeba odjąć z ~30% przewidywanego zysku jako czas poświęcony na rozwój, ale jak widać grając ze 2 godzinki dziennie na NL50 już można przeżyć.

Nie trzeba crushować NL1000 żeby w miarę godnie żyć. Tylko... wypadałoby, z tego powodu że później będą dziury w CV i bez własnego rozwoju "pensja" nie pójdzie do góry. Sądzę że 100$ / h by mi w miarę wystarczyło żeby żyć z pokera. Czyli idę na NL400 z winrate 5 bb / 100. Już niedługo... ;)

czaplap

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Sądzę że 100$ / h by mi w miarę wystarczyło żeby żyć z pokera.

hmm. czyli grając 4h dziennie przez 20 dni w miesiącu ot taka praca na pól etatu=4*20*100*2,8=22400PLN... cholera ludzie mają duże potrzeby... mi do życia myślę 1/4 tej kwoty by wystarczyła i byłoby to myślę dość przyjemne życie

PS. 2,8 to oczywiście przyjęty przeze mnie kurs USD

hellYeahEnT

No wlasnie nie rozumiesz, ze 80-90h gry w pokera to praca na caly etat

A1varo

Jakby nieliczyć 300/h to mnóstwo

JanuszEfectW3

A propo NFZ - zawsze mozna wykupic u mnie ubezpieczenie pokrywajace koszty leczenia w prywatnych klinikach :D

Janosikgdy

Napisane przez JanuszEfectW3
A propo NFZ - zawsze mozna wykupic u mnie ubezpieczenie pokrywajace koszty leczenia w prywatnych klinikach :D

A pokrywa coś takiego bardziej skomplikowane operację, łącznie z hospitalizacją?
Bo z tego co się kiedyś orientowałem, to nfz jest potrzebny choćby dlatego, że żadne prywatne leczenie w owym czasie nie dawało tak kompleksowego leczenia jak publiczne.

kfas

Napisane przez hellYeahEnT

Napisane przez kfas

Napisane przez dabropl
Ostatnio rozbawił mnie "kolega" który mówił że w miesiąc w miesiąc wyciąga 15 tys. zł ... po dłuższej rozmowie udało mi się wyciągnąć kilka istotnych informacji ( on nie wiem że ja się powiedzmy orientuje w pokerze)

mówi ze zarabia 15tys zł grając codziennie 1,5-2h na 1-2 stołach NL 0,5-1$ (nie wiem jak to się oznacz bo gram FL )

Nie mogłem wytrzymać z śmiechu :) a najlepsze było to że on za 6 tys zł do pracy nie pójdzie bo to za mało :)
Niezly troll

A co do tematu, to SamRadziwill ladnie to przedstawil.

Czemu ? Mnie tyle wychodzi (gdybym gral A-game, a nie tiltowal co chwile.. _pleased: )

60h = ~32,000 rozdan czyli okolo : 2100 rakeu i 2560 winratu (przy 8bb/100). Jezeli gramy w € i mamy 50% RB to wychodzi nam wlasnie 15,000zl. Nierealne ? Bardzo realne.

Chodzilo mi o zestawienie 2 stoliki + 1.5-2h dziennie :) Nie wydaje mi sie, aby to bylo realne.
A wynik jak najbardziej osiagalny, nawet na nl50 przy wiekszej ilosci godzin spedzonych na graniu.

Endurx

Bądźmy poważni z pokera nie da się żyć wiecznie, na pewno nie łąjąc fishy na NL50 od gry mózg sie lansuje, najlepiej mieć jakąś robotę i stałe dochody a kasę z pokera przeznaczać na rzeczy które mniej lub bardziej są nam potrzebne np. 50 calowa plazma w sypialni, wycieczka na Kretę, stół bilardowy i wiele innych rzeczy na których zakup nie jest nas stać. _biggrin: matematyka matematyką możecie sobie liczyć ile to byście nie wygrali w ileś tam godzin, ale prawda jest taka że taki człowiek się nie rozwija nie uczy się życia. Możecie mi wierzyć lub nie ale na prawde nie wiele osób rodzi się z cechami które pozwalają na to aby został zawodowym pokerzystą a dopóki nie czujecie się zawodowymi pokerzystami i nie spełniacie ich kryteriów, wybijcie sobie z głowy życie z pokera bo naprawdę może się to dla nie których h... skończyć _o:

diablik7

Co Wy tu piszecie? 9 bb/100, 5 bb/100, 30 bb/100??? WTF?

Podam przyklad gracza SSS. Taki teoretyczny, ale jak najbardziej realny. Grasz NL50. Twoj sredni winrate wynosi 1,5 BB/100. Rozne bonusy, rakebacki i inne pierdoly zwiekszaja ten winrate o 1 BB/100 (troche zanizam, ale to tez zalezy od roomu).

Winrate = 2,5 BB/100

Zalozmy, ze grasz 6h dziennie np. od 00:00 do 6:00. W tym czasie spedzasz przy stolikach 3h. Trzeba robic przerwy, odliczyc czas oczekiwania na BB, w ogole czekania w kolejce itd. Grasz 8 stolikow. Srednio na stoliku robisz 80 hands/h. Grasz tak 6 dni w tygodniu. Liczymy 25 dni w miesiacu. W ten sposob robisz:

3*8*80*25 = 48000 rak/miesiac

Licze w Big Betach, tak jak podaje PT3, wiec:

1BB = 1$

Sredni zysk na koniec miesiaca wynosi:

48000 * 1 * 2,5 / 100 = 1200 $

Oczywiscie nie bedziesz miec tyle co miesiac i trzeba sie z tym pogodzic. Niestety... wariancja.

Dla gracza SSS jest nieduza. Odchylenie standardowe SD (mozna sprawdzic w trackerze) wynosi od 20 - 25 BB/100. Policzmy 22 BB/100.

Z wzorow, ktore podalem w innym temacie wynika, ze w kazdym miesiacu gry bedziesz mial na 70% od 720$ do 1680$. Co z pozostalymi 30% miesiecy? W ekstremalnych sytuacjach mozesz byc nawet do 240$ na minusie lub do 2640$ na plusie.

Ze wzgledu na swingi musisz po prostu miec spory zapas na koncie, jesli chcesz sie z pokera utrzymywac.

Jesli grasz 11 miesiecy w roku (bo przy takiej mozgojebnej robocie trzeba robic urlopy) to rocznie zarobisz od 10000$ do 16200$. Odejmij na start ze 3% na wszystkie oplaty manipulacyjne zwiazane przeniesieniem tych pieniedzy na swoje konto, wymiane waluty itd.

Przy takich zarobkach musisz sobie zalatwic "zatrudnienie" i placic ZUS i podatki z wlasnej kieszeni. Dobrze jest tez, zeby te pieniadze jakos tam troche pokrazyly zanim wpadna na konto (jakies tam inwestycje, gielda, Forex itd.) ;)

Ale to nie sa latwe pieniadze i chyba nawet gdzies byl o tym artykul (napisany przez Panadola, jesli dobrze pamietam).

jurata

mysle ze nie wiele jest osob ktore zostaly by PRO grajacym SSS :) wiec taka opcja raczej odpada

Strimer

Ale wyliczenia są jak najbardziej prawdziwe :)

kNoq001

Napisane przez diablik7
Co Wy tu piszecie? 9 bb/100, 5 bb/100, 30 bb/100??? WTF?

Podam przyklad gracza SSS. Taki teoretyczny, ale jak najbardziej realny. Grasz NL50. Twoj sredni winrate wynosi 1,5 BB/100. Rozne bonusy, rakebacki i inne pierdoly zwiekszaja ten winrate o 1 BB/100 (troche zanizam, ale to tez zalezy od roomu).

Winrate = 2,5 BB/100

Zalozmy, ze grasz 6h dziennie np. od 00:00 do 6:00. W tym czasie spedzasz przy stolikach 3h. Trzeba robic przerwy, odliczyc czas oczekiwania na BB, w ogole czekania w kolejce itd. Grasz 8 stolikow. Srednio na stoliku robisz 80 hands/h. Grasz tak 6 dni w tygodniu. Liczymy 25 dni w miesiacu. W ten sposob robisz:

3*8*80*25 = 48000 rak/miesiac

Licze w Big Betach, tak jak podaje PT3, wiec:

1BB = 1$

Sredni zysk na koniec miesiaca wynosi:

48000 * 1 * 2,5 / 100 = 1200 $

Oczywiscie nie bedziesz miec tyle co miesiac i trzeba sie z tym pogodzic. Niestety... wariancja.

Dla gracza SSS jest nieduza. Odchylenie standardowe SD (mozna sprawdzic w trackerze) wynosi od 20 - 25 BB/100. Policzmy 22 BB/100.

Z wzorow, ktore podalem w innym temacie wynika, ze w kazdym miesiacu gry bedziesz mial na 70% od 720$ do 1680$. Co z pozostalymi 30% miesiecy? W ekstremalnych sytuacjach mozesz byc nawet do 240$ na minusie lub do 2640$ na plusie.

Ze wzgledu na swingi musisz po prostu miec spory zapas na koncie, jesli chcesz sie z pokera utrzymywac.

Jesli grasz 11 miesiecy w roku (bo przy takiej mozgojebnej robocie trzeba robic urlopy) to rocznie zarobisz od 10000$ do 16200$. Odejmij na start ze 3% na wszystkie oplaty manipulacyjne zwiazane przeniesieniem tych pieniedzy na swoje konto, wymiane waluty itd.

Przy takich zarobkach musisz sobie zalatwic "zatrudnienie" i placic ZUS i podatki z wlasnej kieszeni. Dobrze jest tez, zeby te pieniadze jakos tam troche pokrazyly zanim wpadna na konto (jakies tam inwestycje, gielda, Forex itd.) ;)

Ale to nie sa latwe pieniadze i chyba nawet gdzies byl o tym artykul (napisany przez Panadola, jesli dobrze pamietam).

tylko kto normalny bedzie sie utrzymywal z sss gdzie nie da sie utrzymac takiego winrate jak w bss :f_confused: (pomijam PanduzePe oraz Aimboya, bo oni akurat by mogli)

mamoto

A skad macie pewnosc ze grajac BSS wasz wysoki winrate uda sie utrzymac?

W BSS szczegolnie SH wariancja wynosi kilka razy wiecej niz w strategii SSS - stad wniosek ze zeby sie przekonac czy jest sie wygrywajacym graczem trzeba rozegrac odpowiednio wiecej rozdan. W strategiach NL z duzym stackiem wieksza wage mozna przypisywac szczesciu wlasnie przez bardzo wysoka wariancje jaka cechuje sie ten styl gry i tak wielu trafia na poczatku swojej kariery na upswing i wydaje im sie ze skoro tam dobrze im "zre" to bedzie zarlo zawsze. Oczywiscie ze w BSS szczescie liczy sie bardziej niz w SSS ale tez umiejetnosci gracza tez licza sie w duzo wiekszym stopniu.

Matematyki nie da sie oszukac. Zajrzyjcie na strony z listami graczy jak PTR itp. Znajdzcie tam gracza ktory w dlugim terminie wygrywa wiecej niz 6bigblindow/100. Jest ich naprawde malo!
przyklady ze strony glownej PTR:
Phil Ivey 1,08BB/100 - wygrał 670k USD
St1ckman 2,29 BB/100 - wygral pond milion USD
wyjatkowy Durr ma 6BB/100
jest tez duza czesc z ujemnym winratem...

Chcecie mi wcisnac ze kazdy moze byc durrem tylko niech "przejdzie na BSS"?. My tu mowimy o celu osiagalnym dla wiekszosci - czyli regularnym zarabianiu pewnej kwoty pieniedzy lub jak kto woli zostaniu regularnym zawodowym pokerzysta... 1 moze 2 % pokerzystow bedzie uzyskiwac regularnie wyniki wieksze niz te 6bb/100 i na pewno nie beda to gracze ktorzy nie wykonuja surowego tableselection, nie analizuja szczegolowo swojej gry i gry przeciwnikow i nie doszkalaja sie przez ciagle zdobywanie wiedzy przez czytanie i obserwowanie filmow robionych przez trenerow z roznych stron.
Dzieki pracy, którą wkładają w pracę poza graniem ich winrate może być wysoki.

Prosze was tylko o troche pokory...

Z checia poznalbym wasze odchylenia standarowe i winrate'y :) Szczegolnie ludzi ktorzy graja BSS juz od dluzszego czasu (pow 50k rozdan) i zadomowili sie juz na swoich stawkach.

Wierze ze na mikro mozna wyciagnac srednio 10 - 12bb/100 grajac BSS bo ja na nl10 osiagalem regularne 9bb/100 grajac SSS. Na niskich nie wiem czy tak wysoki wynik bylby osiagalny dla kazdego BSSowca ktory po prostu stosuje sie do strategii wylozonej na stronach PokerStrategy...