z tego co wiem to to chorobowe to ok 100£ tygodniowo..jaka tu spokojna glowa?
Nie wiem gdzie pracujesz i skad takie info, ale chorobowe sa tez platne normalnie 100%.
Napisane przez cymeryjczyk
Nie wiem gdzie pracujesz i skad takie info, ale chorobowe sa tez platne normalnie 100%.
Zależy gdzie pracujesz, nie masz pojęcia o czym piszesz to nie pisz, w UK pracodawca nie jest zoobowiązany płacić chorobowego, a państwo płaci 96 czy 98 funtów na tydzień,
Naucz sie czytac, a dopiero potem postaraj sie cos skladnie odpowiedziec. Daruj sobie odpowiedz, jest mi ona calkowicie zbedna.
Dobra chłopaki bo się offtop zrobił. Ja poszedłem do Hr jescze raz z ciekawości, prawda jest to że sicki są ustawowo płatne około 98 f tygodniowo, trzeba być chorym minimum 4 dni i co ważne z rzędu, ja byłem na zwolnieniu czwartek piątek i potem poszedłem do pracy ale nie dałem rady i wziąłem znów środa, czwartek i piątek. Więc mi nic nie przysługuje. Sick może być płatny dodatkowo ze strony pracodawcy ale jest to jego dobra wola, a u mnie na próbnym nic nie zwracają.
Maciejko nie wiem gdzie pracujesz, ale jezeli wykonujesz zwykla prace fizyczna to warto sie rozejrzec za kontraktem gdzie masz 100% platnego sicka.Pozdro
Witam, w tym tygodniu powinno udać mi się dokonać zwrotów, niestety w kwietniu i maju wraz z nowym rokiem biznesowym wrzuciili mnie przypadkowo na zły kod podatkowy i moje wypłaty krążyły wokół 1000f... Do piątku powinienem otrzymać zwrot podatku za zeszły rok ( https://prnt.sc/jqs6zs). Nadpłacony podatek za te dwa miesiące powinienem otrzymać przy czerwcowej wypłacie. Najbliższe wpłaty pójdą do Bilsona i Maklakiewicza, ponieważ oni nadal mają najwięcej kasy u mnie, a nie dostali nic od dłuższego czasu. W czerwcu postaram się dokonać 3 zwrotów, jeden w tym tyg. drugi z nadpłaty za podatek za ten rok i trzeci normalnie z wypłaty. pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość.
hej konan , gdzie pracujesz ? - odpowiedz zbedna, radze poszukac czegos lepszego
( tego typu byl twpj post ) - kazdy orze jak moze, pozdro no offence obv
Witam, w zeszłym tygodniu 275$ odesłane do Bilsona, chcę jeszcze 125$ do Maklakiewicza puścić. Miałem problemy z depozytem i uwolnieniem kwoty do wypłaty bo nie odblokowało mi środków po 48h. Muszę użyć alternawywnych środków przekazu typu przelew skrill więc proszę Maklakiewicza o podanie ich na priv (napisałem też na priv). Jak już odeślę do niego to zrobię podsumowanie.
Cześć, dobra 125$ odesłane do Maklakiewicza, wykaz na dziś:
Wykaz zadłużenia na dzień dzisiejszy:
Bilson: 4550$
Maklakiewicz: 2600$
Edek: 645$
Forrest: 550$
Czarnebloto: 550$
Stridder: 325$
Scarpet: 325$
Lalateh 100$
Cześć, w następny piątek dokonam wypłat już łączac lipiec i sierpień. Przepraszam za laga,ale wypadły mi płatności które koniecznie musiałem uregulować.
Chciałem też zdać mały update, co i jak. W końcu mam trochę lepszych informacji, udało mi się sporo spraw w PL ogarnać dotyczących moich należności. Tym samym od września minimalna wypłata do was to będzię 500$. W ciagu 6 miesięcy plan minimum to 3000$ zwrotu. W następnym zwrocie uwzględniam tych co jeszcze nic nie dostali, natomiast do końca roku chcę spłacać głównie Bilsona i Maklakiewicza ponieważ zadłużenie względem nich jest zdecydowanie najwieksze, a i tak czekali pół roku, aż spłacę tych mniejszych udziałowców. Postaram się również coś spłacić innych udziałowców ale to w okolicach 10-20%, po nowym roku znów zrobię dla wszystkich nie licząc Bilsona I Makla.
Pokerowo praktycznie zamieram, ostatnio gamblowałem, natomiast nic dobrego z tego nie wynikło i nie wyniknie. W satkach SM tylko tickety, wiec gry w których byłem w miarę dobry obumarły. Zdarzy mi się pewnie zagrać jeszcze satki gdzie są seaty, czy małe hypery, ale ogólnie moja pokerowa działalność praktycznie zostanie zakończona. Wolę po prostu przelać wam 500$ niż gamblować za 500$ i może coś ugram może nie.
W przyszlym tygodniu po rozesłaniu zrobię podsumowanie, ile udało się spłacić, aktualny bilands etc. Tak jak wam obiecywałem, nie będzie żadnych braków wiadomości, milczenia etc.
PS. Ogólnie mam od wszystkich informację jak mam zwracać pieniądze, czy starsy czy skrill czy przelew, jak komuś pasuje inna forma płatności, albo jakieś dane są nieakutlane to proszę o priv.
PS2. Może jeszcze ktoś zastanawia się czy Brexit jakoś wpłynie na sytuację. Na ten moment ja spokojnie zostaję w UK nawet po Brexicie, także nie będzie problemów z płynnością.
Pozdrawia.
Pojawiąją się głosy, że mam super fajnie, że daliście mi pożyczkę bez % etc. Wiem, że wiele osób we mnie zwątpiło, wiem, że często proszę o kredyt zaufania, ale ja na prawdę mam zamiar uregulować zadłużenie. Wiemy, że takie stakingi i kasę w nią włożoną ciężko udowodnić, bo szła ona na cel teoretycznie niezgodny z prawem (rozumiem przez to, że wiem w jakieś jesteście sytuacji). Można mi zarzucić brak informacji, czasem brak płatności na czas, ale nigdy nie unikałem odpowiedzialności. Nigdy nie napisałem, że komuś zapłaciłem albo zleciłem przelew a potem ściemniałem, nigdy nie zaprzeczałem, że ktoś we mnie inwestował i mu nie zwróciłem hajsu. Nie bałem się przyznać, że zjebałem po całości, że przywłaszczyłem pieniądze. Zawsze rozliczałem stakingi na czas, zwracałem pieniądze, czasem nawet z nadwyżką. Wielu inwestorów rozliczyłem normalnie, wielu z Was też przeciez już zarobiło na mnie pieniądze (nie, nie mam na celu usprawiedliwianie się, że są na mnie profity bo nowi inwestorzy zainwestowali po 600$ a dostali może 100$). Niemniej, również i tego laga i fuckupa mojego też postaram się rozliczyć z odsetkami, które Wam są należne, nie oszukuję, już po spłacie Was i jak będę mógł odetchnać, ale nie zostawię tak tego.
Piszę szczerze, nie piszę tego pod publiczkę, przecież i tak nie dostanę z forum żadnego stakingu a moja reputacja jest bliska zeru ( tak i zdaję sobie sprawę, że to oczywiste że nikt we mnie nie zainwestuje, a Wy czekacie na pieniądze, ale mimo to chciałem to napisać).
Aha i nie piszę tego pod lajki dla postów, bo łatwo to zalajkować, historia gościa który zarabiał tysiące potem nie mógł się wypłacić i bardzo prosi o wybaczenie bo coś tam rozliczył. Niech moja historia będzie też przestrogą dla inwestujących jak i tych co zbierają na inwestycję.
Nie życzę nikomu sytuacji w której znalazłem się przez moją głupotę i brak umiejętności zarządzania finansami. Niech każdy liczy zainwestowanego dolara dwa razy, niech każdy kto otrzyma hajs od inwestorów pomyśli trzy razy zanim wyda coś spoza stakingu. Mnie dotknął spadek zarobków z 5000$ miesięcznie do momentu, że nie mam za co kupić jedzenia, bo wszystko przeznaczam na spłaty, czynsz opłaty etc. typowa historia od zera do milonera i od milonera do zera.
Ponad wszystko przestrzegam też przed pożyczaniem kasy na staking od przyjaciół/znajomych. Od razu przyznam, że 95% które we mnie inwestowały to tylko nicki/aliasy z forum, nigdy nie miałem z nimi styczności na żywo. Jedyną osoba, którą znałem i która była moim przyjacielem to Bilson. Jest to gość który pokzał mi co to jest strit w pokerze etc. i który zaufał mi najbardziej i którego dymam na najwięcej hajsów. Jakoś 2-3 lata temu zoferowałem mu teoretyczne odkupienie udziałów moich % w stakingu, który i tak chylił się ku upadkowi. Czyli wyciągnąłem od kumpla hajsy gdy wiedziałem, że wszystko pierodlnie prędzej czy później ( no ok wtedy do końca tego nie wiedziałem ale mogłem to przewidzieć). Czyniąc tym samym spore skurwysyństwo.
Przypłacę to nie tylko dolarami, ale straconą przyjaźnią gościa który ufał mi w 100%,a zapewniam Was, że często jest to strata większa niż oddanie kilkunastu tysi $$$. Nie dość, że wypłacasz należne pieniądze to tracisz godność i poczucie swojej wartości.
Nigdy na tym forum nie miałem emocjonalnych wpisów, ale czuję, że to jest ten moment, żeby się nimi podzielić. Nie oczekuję żadnego spółczucia i lajków, rozliczycie mnie z moich wypłat, natomiast proszę miejcie na uwadze to co pisałem odnośnie zaufania i inwestowania.
Hej, zwroty zrobione, 100$ do Lalateha, Czarnegobłota, Forresta, 115$ do Edka. W następnym miesiacu coś dla Striddera i Skarpeta i w głownej mierze Bilson i Maklakiewicz.
Wykaz na ten moment:
Bilson: 4550$
Maklakiewicz: 2600$
Edek: 530$
Forrest: 450$
Czarnebloto: 450$
Stridder: 325$
Scarpet: 325$
Lalateh 100$ - 0$ spłacony
Aktualnie do spłaty pozostaje 9230$, moim celem do końca roku jest spłata 2500$. Wtedy na przyszły rok zostaje 6730 do spłaty i jeśli uda się utrzymać założone tempo i trochę dorzucić to w grudniu przyszłego roku powinno mi się udać spłacić wszystko. Kolejna spłata i już minimum 500$ to 25-30 wrzesień. Pozdrawiam.
Cześć, 500$ odesłane. 250$ do Bilsona, 150$ do maklakiewicza, po 50$ do Skarpeta I Striddera.
Witam w tym miesiącu mam mały poślizg, pod koniec października byłem chory i czekam na wypłatę chorobowego, którego niestety nie dostałem od razu do wypłaty październikowej. Oczywiście wszystko będzie rozliczone i 1500$ do końca tego roku wyślę zgodnie z planem. Przepraszam za niedogodności.
Maciejko szacun za to, co robisz. Widze, ze jeszcze sa na tym swiecie ludzie honorowi, bo niejeden by juz dawno polozyl lache na to wszystko.
Witam 300$ do Bilsona odesłane, 200$ do Maklakiewicza na skrilla pójdzie jutro bo nie mogłem przesłać na starsy. Po świętach postaram się coś jeszcze dosłać, w styczniu i lutym dołożę do wypłat, aby pokryć powstałą niedopłatę. Na przełomie roku zrobię też podsumowanie, co słychać etc.