Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kupno smartfona

61 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
6,016 Wyświetlenia
SzybkiJack

Siema!
Ostatnio rozgladam sie za kupnem nowego smartfona.
Na poczatku myslalem o Nexusie lub Galaxy s2, lecz po przeczytaniu recenzji o galaxy s3 wydaje sie byc on najlepszy.

Posiada ktos Galaxy s3 i chcialby podzielic sie swoja opinia ? Ludzie na forach pisza, ze telefon jest mega, lecz sa niewielkie problemy z obudowa- rysuje sie czy cos takiego.

Na dniach wychodzi/wyszla s4 wiec moze warto poczekac ? :D

Jeszcze jeden problem . W s3 i s4 potrzebna jest karta micro SIM. Łatwo jest uszkodzic SIM przy ucinaniu do micro SIM ?

Bede wdzieczny za porady _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
60 odpowiedzi

Jesli operujesz takimi pieniedzmi to warto zaczekac na 4 ale bedzie bardzo droga, co do karty to wręcz banalny zabieg. Jesli jednak nie posiadasz takich pieniedzy to S3 a Nexus to ciezko wybrac, zalezy do czego ci on potrzebny, czego oczekujesz od telefonu, jak czesto go uzywasz. Osobiscie bym porownal sobie wszystkie telefony z tej półki cenowej czołowych producentow i wzialbym takze pod uwage telefony HTC czy Sony

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

zacznij od tego do czego ma to być telefon i ile chcesz wydać

jeżeli chodzi o karty sim - tak łatwo uszkodzić ^^ jak jeszcze nie było ich masowo w play brat poszedł z nożyczkami i wycinał przy nich niszcząc kilka kart gość w końcu z salonu obok pożyczył aby wyciąć na wzór.

S3 nie jest aż taki fajny jak dla mnie trochę przereklamowany wolał bym LG nexusa 4. <- lepszy procek 2gb ramu

a i tak nie zamienie swojego Note na nic innego mniejszego :)

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6715/6162/0/0/

CastielPL
zanim s4 będzie w takiej cenie trochę minie..

Odpowiedz
Cytat
THCFalcon

ja mam trjoke, jest super pod kazdym wzgledem, polecam :)

Odpowiedz
Cytat
kylsonn1

ciężko mi porównać galaxy s3 do innych smartfonów, bo po prostu innego nie mialem do tej pory : ) jak dla mnie jest świetny i na razie mądrzejszy chyba ode mnie :( wszystko bardzo intuicyjne, wyglad, szybkosc. wolę już siedzieć na nim i przegladac internet, niz korzystac z laptopa.

co do zarysowań to jeszcze nie uswiadczylem, moze dlatego ze kupilem sobie po prostu to etui. teraz je zmieniam na pancerne

smialo mozna polecic

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Telefon ma byc bardzo funkcjonalny. Ma słuzyc jako "zabawka" i posiadac duzo bajerow. Napewno zarówno Nexus 4 jak i Galaxy s3 beda odpowiednie.

Dzieki za opinie dot. Galaxy s3.
Posiada ktos Nexusa 4 lub mial doczynienia z tymi dwoma i chcialby sie podzielic opinia. Wiadomo, ze dla posiadaczy Nexusa bedzie on lepszy i odwrotnie :P

Nexus niby ma 1gb ramu wiecej i podobno szybciej chodzi oraz jest wspierany przez google,brak mozliwosci wymiany baterii i brak slotu microSD. Galaxy- lepsze zdjecia, lepszy odwarzacz muzyki,mozna wymienic baterie,slot microSD, troche boje sie o obudowe, lecz moze rzeczywiscie dobre etui zalatwi sprawe.

Odpowiedz
Cytat

S3 ma klapki które są kiepsko spasowane, a N4 to unibody.

Do takiego tematu polecam forum android.com.pl

Odpowiedz
Cytat
Gratek

S4 jest już w sprzedaży. W Euro wersja 16GB stoi za 2800.
Tył obudowy paskudny. Wygląda jakby ktoś na tandetny plastik założył kolejny, przezroczysty plastikowy ochraniacz.
Ale ogólnie telefon robi bardzo dobre wrażenie. Niestety jest dosyć duży.
Bawiłem się dwiema sztukami w sklepie. Jeden śmigał, drugi ciął niemiłosiernie, jak mój start HTC na Win Mobile. Jeśli chodzi o soft to odniosłem wrażenie, że ma za dużo wodotrysków i efekciarskich bajerów.

S2 świetny telefon, bardzo polecam. S3 i S4 to trochę sztuczne robienie cyferek, których się nie wykorzystuje, bo na S2 wszystko śmiga, łącznie z gierkami 3D (Dead Trigger, ShadowGun)

"lecz sa niewielkie problemy z obudowa- rysuje sie czy cos takiego."

większość telefonów się rysuje ;-)

Jak Cię stać, to bierz S3/S4, ale jak chcesz oszczędzić to bardzo dużo nie stracisz przy S2.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Jeśli Ci nie zależy na dobrym aparacie w komórce, to może być
i ten Samsung.
Bo jak chcesz mieć porządny telefon z aparatem, to najlepszy jest obecnie SONY XPERIA Z.
Masz w nim najwyższej klasy smartfon plus najlepszy aparat, porządny GPS i bezproblemowo działający Android 4 i wszystkie aplikacje.

Odpowiedz
Cytat
Gratek

A co niby jest nie tak z aparatem w Samsungach?

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Mają o wiele słabsze matryce, ogniskową, czułość barw.
Jednym słowem tandeta.
Samsung nie umie robić aparatów. A Sony w tym się specjalizuje.
Ja mam telefon XPERIA S, z którego właśnie tego posta piszę.
Jest ultra szybki, niezawodny. Filmy nagrywa w dobrej jakości HD. A zdjęcia to bajka. Nie potrzeba żadnego oddzielnego aparatu, jak ma się XPERIĘ z matrycą 12MPX.

A XPERIA Z jest lepsza w parametrach i robi zdjęcia 13MPX (czyli format 16:9)

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Dobra zdecydowalem sie - kupie Galaxy s3

Zawalisty aprat nie jest mi az tak potrzebny w telefonie, ten w s3 powinien w zupelnosci starczyc.

Dzieki wszystkim za wypowiedzi :fdrink

Odpowiedz
Cytat
galer

Napisane przez SzybkiJack
Telefon ma byc bardzo funkcjonalny. Ma słuzyc jako "zabawka" i posiadac duzo bajerow. Napewno zarówno Nexus 4 jak i Galaxy s3 beda odpowiednie.

To ja raczej z doświadczenia polecę Galaxy Note 2. Na początku wydaje się duży, ale chwila moment i jak się przyzwyczaisz, to każdy inny będzie dla Ciebie małym kalkulatorkiem. ;)

Do tego spoko filmy i zdjęcia, multum apek na androida i bateria długo trzyma. Mi nie potrzeba niczego więcej.

Napisane przez MrBaikal
jeżeli chodzi o karty sim - tak łatwo uszkodzić ^^ jak jeszcze nie było ich masowo w play brat poszedł z nożyczkami i wycinał przy nich niszcząc kilka kart gość w końcu z salonu obok pożyczył aby wyciąć na wzór.

No bez jajec. :)

Ja w ogóle nie wiedziałem, że moja stara karta nie będzie pasować do nowego telefonu. Obejrzałem jakiś jeden filmik na youtube o przycinaniu kart, wziąłem nożyczki do paznokci i bez żadnych szablonów zrobiłem wycinankę na oko. :) Po prostu jak się nie jest pewnym, to trzeba powolutku przycinać i sprawdzać, czy pasuje. Jak nie, to jeszcze troszkę i tak do skutku.

Odpowiedz
Cytat
raven112233

Napisane przez Panmorz
Mają o wiele słabsze matryce, ogniskową, czułość barw.
Jednym słowem tandeta.
Samsung nie umie robić aparatów. A Sony w tym się specjalizuje.
Ja mam telefon XPERIA S, z którego właśnie tego posta piszę.
Jest ultra szybki, niezawodny. Filmy nagrywa w dobrej jakości HD. A zdjęcia to bajka. Nie potrzeba żadnego oddzielnego aparatu, jak ma się XPERIĘ z matrycą 12MPX.

A XPERIA Z jest lepsza w parametrach i robi zdjęcia 13MPX (czyli format 16:9)

Tyś widzioł zdjęcie z Galaxy jak świnia niebo :)

Odpowiedz
Cytat
meerec

Poza tym same megapiksele to nie wszystko, żadna komórka nie będzie robiła zdjęć takich jak aparat bo ma badziewną optykę.
Jak chcesz SGS3 możesz śmiało kupować, i nie kieruj się pierdami o sony, które się niby specjalizuje w aparatach :D

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

To nie są bzdury. Sony ma najlepsze aparaty w komórkach.
Jakość jest porównywalna z tradycyjnymi aparatami.

Generalnie Samsung to nie firma do komórek. Robią telewizory, lodówki i dorabiają na wszystkim. W sumie tandeta. Nie znam rzeczy, którą by Samsumg zrobił dobrze.

Sony robi i robiło od lat najlepsze technicznie komórki.
W aparatach są bezkonkurencyjni.

Natomiast wyłączając aparat to jedyną konkurencją są iphon'y.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Samsung jest po prostu modny. Ale jakość nie idzie w parze z modą.

Ja Ci polecam Sony najwyższą półkę, jeśli aparat jest Ci ważny.

A jak aparat nie ma znaczenia, to właściwie cała reszta to to samo.
Wszędzie masz teraz Androida. Wszystkie aplikacje są robione właściwie na ten system.

Odpowiedz
Cytat
Gratek

Napisane przez Panmorz
Generalnie Samsung to nie firma do komórek. Robią telewizory, lodówki i dorabiają na wszystkim.

Robią wszystko, łącznie z częściami do Twoich Soniaczy ;-)

Nawet ciężko się merytorycznie odnieść do tego co napisałeś, bo to tylko niezbyt merytoryczny hejt.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Jesteś fanem Galaxy i tyle :-) Masz do tego prawo.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
Spoiler

Napisane przez Panmorz
To nie są bzdury. Sony ma najlepsze aparaty w komórkach.
Jakość jest porównywalna z tradycyjnymi aparatami.

Generalnie Samsung to nie firma do komórek. Robią telewizory, lodówki i dorabiają na wszystkim. W sumie tandeta. Nie znam rzeczy, którą by Samsumg zrobił dobrze.

Sony robi i robiło od lat najlepsze technicznie komórki.
W aparatach są bezkonkurencyjni.

Natomiast wyłączając aparat to jedyną konkurencją są iphon'y.

Napisane przez Panmorz
Samsung jest po prostu modny. Ale jakość nie idzie w parze z modą.

Ja Ci polecam Sony najwyższą półkę, jeśli aparat jest Ci ważny.

A jak aparat nie ma znaczenia, to właściwie cała reszta to to samo.
Wszędzie masz teraz Androida. Wszystkie aplikacje są robione właściwie na ten system.

Hmmm... Panmorz, a ja nie zgadzam się ze zdaniami które właśnie napisałeś :f_p:

Jakość zdjęć możesz porównywać, ale do aparatów z niższej półki... nie ma czegoś takiego jak tradycyjny aparat.

Samsung podobnie jak Sony produkuje także laptopy, telewizory, sprzęt muzyczny i masę innych rzeczy, nie widzę tu powiązania _rolleyes:

HTC/Nokie (np. Lumie) i pewnie wiele innych marek iphony to tak naprawdę linia tylko jednego telefonu...

Uważasz, że jak coś jest modne to jest złe? Imo dobry produkt => większe zainteresowanie => "moda"?

Ja widzę, że wyznacznikiem jakości telefonu jest dla Ciebie ilość megapixeli w aparacie.

Jako osoba która rozpoczyna pisanie aplikacji na systemy mobilne także nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że wszystkie aplikacje są pisane na Androida, powiedziałbym, że jest właśnie na odwrót...

Odpowiedz
Cytat