Siema,
Tak jak w temacie, co jest lesze skrill czy nettler ?
Ja używam Netellera, wypłacam z reguły tylko raz w miesiącu. Zastanawiam się jednak nad Skrillem.
Poczekam, aż ktoś napisze jakiś przekonujący argument
Neteller.
Nie no joke. Obv Skrill. Nie mam pojęcia czemu Neteller jeszcze nie upadł.
kapelusznik
Sprawniejszy support, możliwość kupna tokena, niższe wymogi dla konta VIP, niższe opłaty, a posiadając konto i karte w USD brak opłat za przewalutowanie podczas wypłaty z bankomatu.
Mi karta Skrilla odmówiła posłuszeństwa tylko w jednym miejscu, którego bym się nie spodziewał - na stacji benzynowej (potem, jak się okazało, było to zaznaczone w regulaminie, więc mój błąd). Znajomi natomiast mieli więcej obostrzeń (np. niemożliwość wypłaty w kasynie GRUBEGO HAJSU).
Nie wiem jak jest z dziennymi limitami wypłat, bo szary użytkownik Skrilla ma z reguły 250e na dzień.
a czy ktos sie orientuje czy mozna zamknac konto SKRILL? i pozniej otworzyc na nowo?
kiedys mialem taka sytuacje na Netku, ze zmieniajac room - zmienialem tez walute na ktorej operowalem i chcialem na Net zmienic tez walute konta.. niestety nie bylo takiej mozliwosci, ale zaproponowali, zebym zlikwidowal konto i zalozyl od nowa z nowa waluta..
czy ktos sie orientuje czy da rade cos takiego ogarnac na Skrillu?
Tak, w opcjach jest gdzies zamkniecie konta (tam gdzies w POMOC czy cos takiego). Nastepnie piszesz do supportu, ze zamknales konto, bo chcesz nowe w innej walucie, zakladasz nowe, piszesz znowu, zeby ci przerzucili wszystkie weryfikacje itp. na nowe, koniec.
Napisane przez evLeisure
Nie no joke. Obv Skrill. Nie mam pojęcia czemu Neteller jeszcze nie upadł.kapelusznik
Sprawniejszy support, możliwość kupna tokena, niższe wymogi dla konta VIP, niższe opłaty, a posiadając konto i karte w USD brak opłat za przewalutowanie podczas wypłaty z bankomatu.
To są na koncie w $ z kartą w $ w ogóle jakieś opłaty oprócz rocznej opłaty za kartę? Jaka jest prowizja przy płatności kartą?
Wyplata z bankomatu + przewalutowanie jak robisz zakupy w Polsce (ale bedzie ono po stronie Mastercarda, a nie Skrilla, wiec kurs wymiany praktycznie rynkowy).
Skrill ofc lepszy od Netka. Jest bardziej elastyczny w sprawach supportu, mając VIPa można bez ograniczen wyplacac z bankomatu za free (w Netku robią refund do 10 E miesiecznie) no i co najważniejsze - masz token.
1. Powiedzmy mam 1000$ na koncie i chce wybrac w bankomacie 500 zł. Ile w takim razie w sumie zapłacę?
2. Czy oprócz opłaty rocznej są jeszcze jakieś dodatkowe stałe opłaty?
3. Czy jeśli będę przelewał kasę z pokerstarsa i na pokerstars, to czy będą się z tym wiązały jakieś opłaty?
1. Zaplacisz oplate stala za wyplate z bankomatu, ktora obecnie wynosi 1,80 euro. Dodatkowo dolary zostana przewalutowane na złotówki po kursie Mastercarda, czyli bardzo zblizonym do kursow np. NBP (istotne jest, aby wyplacajac kase np. z Euronetu wybrac "kurs nieznany"). Podsumowujac wyplacajac 500 zl twoje konto Skrilla zostanie obciazone rownowartoscia 500 zl + 1,80 euro + drobniaki straty na przewalutowaniu.
2. Tylko stala roczna oplata za karte (po uzyskaniu VIPa, czyli zrobieniu odpowiedniego obrotu nie placimy nawet i za to).
3. Jesli konto pokerroomu i Skrilla jest w tej samej walucie mozemy dowolnie przerzucac pieniadze bez zadnych strat.