Napisane przez Lusia845
To sa moje rozegrane rece. Jest ich 1,5mln. Podczas przegladania raportow itp program muli niesamowicie.
jesli przegladasz swoje rece tylko z jakiegos krotszego okresu to na pewno pomogłoby podzielenie swoich rąk na mniejsze cześci.
Czy jeśli np korzystasz tylko z rąk z ostatnich 6 miesiecy to mozesz zrobic tak ze przed importem rak do bazy zmienisz automatycznie swojego nicka w starszych rozdaniach na coś innego np nazwa twój_nick-archiwum wtedy w bazie będziesz miał wszystkie ręce na przeciwników swoje również tylko rozdzielone , a jak bedziesz potrzebował mimo wszystko analizować coś ze wszystkich swoich rąk to możesz stworzyć alias sobie zawierający twoje oba nicki
z konfiguracji która mi dawała dobre efekty chociaż nie wiem czy poprawi wydajność hm2 przy 1,5mln rak na hero (bo ja raczej na siebie używałem przeważnie maks 500k) to
zmiana w folderze C:\Users\nazwa_uzytkownika\AppData\Roaming\HoldemManager w pliku holdemmanager.config wartości <Key Name="MaxHandsCachedPerGBofRAM_Hybrid" Value="60000" /> warto ustawić ta wartość na niską pod warunkiem że ilość GB naszego ramu razy ta liczba będzie większa od liczby rąk która masz na siebie (czyli 1,5mln jeśli nie podzielisz sobie rąk na 2 nicki)
jak masz 8GB ramu to zmienić możesz tez te wartości:
w sekcji <Section Name="General">
<Key Name="ProcessWorkingSetBase" Value="2147000000" />
<Key Name="ProcessWorkingSetHandAmount" Value="000" />
mozesz podczas zamulania hm2 sprawdzić też w menedzerze zadan czy zamula z powodu obciążenia procesora, zakładam że obie cześci bazy danych masz na SSD bo oprócz folderu postrgressa baza hm2 tez cześć rzeczy przechowuje w innym folderze