Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Poker tilt.

44 Posts
13 Users
0 Reactions
4,900 Views
Kindek90

Witam!
Od zawsze zmagam się z problem tiltu , wczoraj miarka się przebrała i przetiltowałem 900$ :( Jak z tym walczyć?
Jak przegram 2-3 bi , zawsze mnie ponosi i idę wyżej. Generalnie zawsze uda mi się coś wypłacić i zarabiam na tym , ale gdyby nie tilt byłbym bogaty...

Możecie mi coś poradzić? Wizyta u psychologa może?

Pozdrawiam!

Kindek

43 replies
CptCarrot

3..2..1..przeniesione do działu Mindset

Kindek90

Mój nick na Ps Kindek90 możecie prześledzić na ptr jak mnie ponosi ..
Załamany trochę jestem.

Ps: faktycznie w złym dziale się wpisałem , proszę o przeniesienie do mindsetu.

krzysiekmiszcz

Napisane przez Kindek90
Mój nick na Ps Kindek90 możecie prześledzić na ptr jak mnie ponosi ..
Załamany trochę jestem.

Ps: faktycznie w złym dziale się wpisałem , proszę o przeniesienie do mindsetu.

na ptr nie ma nic ciekawego na twoj temat 16k rak?

Kindek90

na omaszce mniej rąk się gra , z racji tego , że gra sie mniej stołów.

Peterus24

Ja pierdziele, niezły masz wykres :f_biggrin:

Musisz się po prostu nauczyć kiedy odchodzić od stolików .... Jest to ciężkie i to bardzo. Ja mam swój sposób, bo zawsze znajdą się śmieci i ktoś je musi wyrzucić. Przy okazji przechadzki ciśnienie maleje i można już spokojnie podejść do wielu spraw.

Pamiętaj, jak ktoś ci bardzo mocno podniósł ciśnienie przy stoliku, musisz odejść i się uspokoić i pomyśleć "czemu" tak zagrałem, pomyśl o analizie gry i z chłodną głową znów przysiąść do krojenia żółtodziobów :f_smile:

krzysiekmiszcz

Napisane przez Kindek90

nie wiem jakie masz doswiadczenie z pokerem (moze grindowales wiecej na innych roomach), ale po tej liczbie rak sadze, ze jestes poczatkujacym graczem, pomimo ze jestes juz zarejestrowany tu od 3 lat. Takie problemy u poczatkujacych nie sa zaskoczeniem, a wynikaja one z checi szybkiego "nachapania sie"

zielony66

Ja radzę sobie z tym tak :)

Czy grałem zgodnie z planem czy może dałem się za łatwo ściągnąć do puli i zestackować?
TAK
Jeśli zagranie było EV+, jest OK. Mówię sobie zdarza, miał farta :)
NIE
Znaleźć gdzie popełniłem błąd >>> zapisać do eliminacji.

Jeśli zdarza mi się wtopić kilka BI z rzędu :) Miałem tak nawet z AA wrzucając preflop all-in. Wtedy jak wyżej zagranie było okej, zdarza się.

Zmierzam do tego, że sporo ludzi nie akceptuje ryzyka i stąd głębokie tilty. Jeśli sobie nie radzisz ustaw sobie stop loss. Kontroluj bankroll jeśli stracisz 3 BI odchodzisz choćby "skały srały". Wychodzisz gdzieś na zewnątrz trochę przemyślisz nie wpadniesz w efekt "teraz mu pokażę", "zaraz się odkuję" itp.

powinno pomóc

pozdrawiam

Temat nadaje się do działu Mindset, więc go tam przenoszę.

Kindek90

Napisane przez krzysiekmiszcz

Napisane przez Kindek90

nie wiem jakie masz doswiadczenie z pokerem (moze grindowales wiecej na innych roomach), ale po tej liczbie rak sadze, ze jestes poczatkujacym graczem, pomimo ze jestes juz zarejestrowany tu od 3 lat. Takie problemy u poczatkujacych nie sa zaskoczeniem, a wynikaja one z checi szybkiego "nachapania sie"

Początkującym raczej nie jestem gram w pokera od 2006 roku , od 2008 po skończeniu 18 lat poważniej. Zarobiłem trochę kasy , ale od zawsze mam problemy z tiltem i nie wiem co z tym zrobić..

Przetiltowałem już około 15000$ więc to dosyć sporo. Może dlatego tiltuje , bo gram hu cash a jest to tiltogenne , ale to sprzyja mojej agresywnej grze.

Pozdrawiam!

Kindek

Przetiltowałem już około 15000$ więc to dosyć sporo. Może dlatego tiltuje , bo gram hu cash a jest to tiltogenne , ale to sprzyja mojej agresywnej grze.

o rany- to kupe kasy ,za połowe ,co ja mówie czesc z tego miałbys najlepsza pomoc w temacie od specjalisty obojetnie jakiej dziedziny- neurolog,psychiatra,psycholog,dentysta itd

Na jakim roomie grasz? Może da się zamontować jakieś blokady?

Przy okazji polecam artykuły z działu mindset i zawarte tam przykazania wziąć sobie do siebie. Mi pomaga trik z przekładniem żetonów z kupki na kupki.

Po lewe dopuszczalna liczba przegranych BI na sesje, np 3 żetony. Po każdym przegranym BI przekładam żeton na prawą stronę. Jeśli przełożę 3, to wychodzę chociażby nie wiem co, nie patrzę na stan konta, wynik sesji - nic. Po prostu spier... i zajmuje się czymś innym :)

Pozdrawiam Paweł

Kindek90

Gram głównie na starsach , bo czuję tam największe pieniądze heh :)
Grywam też na entraction , ale sporadycznie z powodu małej ilość stołów PLO.

Też grywam na P* okazyjnie, ostatnio malutkie turnieje. W moim mniemaniu jest to "najmniej tiltujący room" :)
- Fajny layout
- Świetny support
- Dużo fishy wbrew pozorom
- Rzadko zdarzają mi się coolery, bad beaty, magiczne backdoory
(przyznam że gram stosunkowo mało)

Pozdrawiam i tak jak już powiedziałem, gorąco polecam dział strategii - psychologia i dydaktyka.

Paweł

ilidek

- Rzadko zdarzają mi się coolery, bad beaty, magiczne backdoory

to nie ma żadnego powiązania z roomem

- Dużo fishy wbrew pozorom

Sharków też dużo, tam po prostu jest dużo ludzi więc jest więcej każdego typu graczy

A według mnie ma w tym przypadku ma :) Po prostu P* wydają mi się mniej przekombinowane.

Kindek90

Postanowiłem sobie dziś dać ostatnią szansę. Wpłaciłem 50$ , pogamblowałem trochę i zdobyłem rolla na PLO 10 -206$.
Powinno starczyć , poza tym mam solidne zaplecze wiec jak coś mogę dopłacić , ale mam nadzieje , że nie zajdzie taka konieczność :)

Życzcie mi powodzenia.

lechrumski

Hej Kindek,

To ze przegamblowales 15k $ nic mi nie mowi bo moglo do tego doprowadzic mnostwo roznych przyczyn:
-brak akceptacji ryzyka
-chec odrabiania strat
-niemoc w pogodzeniu sie z porazka
-brak akceptacji bad beatow
-ego
-przekonanie ze sesja powinna skonczyc sie na plus
- ...

Jak widac przyczyn moze byc mnostwo - to czy przegamblowales 15k czy 100k naprawde nie ma znaczenia - najwazniejsze jest to jaki sposob myslenia spowodowal ze to sie stalo. Za tiltem jak i za wszysktim innym kryje sie okreslony sposob myslenia - jak bedziesz w stanie zmienic swoj sposob myslenia to na pewno sobie duzo pomozesz.

Poki nie napiszesz czegos wiecej, to w sumie nawet nie weim jak moge Ci pomoc. To tak jakbys w dziale pokerowym napisal ze zle grasz i masz -10bb/100 ale nie wkleil zadnego rozdania, statow itp. Z mindsetem jest tak samo. Poczytaj posty innych osob - zwykle opisuje dosc dokladnie jak mysla.

To co moge Ci poradzic to - w Twoim przypadku mindset bedzie pewnie najwazniejszym elementem pokera. Bez uporzadkowania spraw mindsetowych nie widze zabierania sie za gre. Wez tydzien wolnego i zacznij od obejrzenia wszystkich filmikow mindsetowych ktore sa na PS - z mojej perspektywy tydzien edukacji jest lepszy niz wtopienie 15k. Nie oczekuj ze rozwiazesz wszystkie swoje problemy w 15 minut - ale jest tez dobra informacja - z tiltem mozna sobie poradzic tylko trzeba systematycznie nad soba pracowac. To chyba tyle narazie

pozdrawiam

Kindek90

Dzięki za merytoryczną odpowiedź:)
W jakim dziale znajdę filmiki o mindesecie?

Co napisać wiecej o sobie , żebyś mógł mi pomóc?

Pozdrawiam!

Kindek

lechrumski

Filmiki znajdziesz tutaj

Z kolei mnie najbardziej interesuje Twoj sposob myslenia w momencie kiedy zaczynasz tiltowac. Czyli:
-co musi sie stac zebys zaczal tiltowac
-dlaczego grasz dalej (logicznie badz emocjonalnie)
-co sobie mowisz/myslisz w momencie kiedy nastepuje sytuacja ktora powoduje u Ciebie tilt
-naucz mnie swojego tiltu. Napisz mi jak ja musialbym, myslec zeby tiltowac tak jak Ty

Mam nadzieje ze te wskazowki pomoga wyciagnmac z Ciebie wiecej info