FulHaus to gdzie grasz obecnie po wyjsciu Poker Starsów* z Polski? Z tego co widzialem i cos mi tam mignelo wsród wielu Twoich postów, to chyba GGPoker, ale popraw mnie jesli sie myle. Jakie masz odczucia w porównaniu do Poker Stars*? Ewentualnie gdzie jeszcze klikasz??
Jak gram MTT. Wcześniej grałem na Unibecie, a na PokerStars też, ale głównie power pathe. Na GG natomiast logowałem się jedynie po darmowe codzienne bilety na spiny i battle royale, trochę też czasami grałem battle royale, ale wkurwia mnie ten format i nie będę tego grał.
Od kilku dni zacząłem pykać MTT micro stawki na WPT i GG, i tak pewnie zostanie, że na tych dwóch roomach będę grał. Na razie nie mam czasu, więc pykam wieczorem tylko 3-4 turki.
Póki co nadal nie zalozylem konta, w kolejnym poker roomie, z którym zwiaze sie na jakis dluzszy czas. Bardzo pomalu sie rozgladam, ale nie wiem co wybiore, choc mam juz swojego faworyta. Obserwuje blogi i opinie innych oraz promocje poszczególnych poker roomów. Dla podtrzymania formy pozostaja mi jedynie gierki play money
Póki co nadal pozostaje pokerowa sierota w gierkach na real money $. Srodki po wycofaniu bankrolli z Unibetu i Poker Star$* nadal czekaja na relokacje, a ja nadal nie wiem, co gdzie i jak ![]()
Tymczasem chcialem wszystkim zyczyc Zdrowych i Pogodnych Swiat Wielkiej Nocy, abyscie spedzili je w gronie najblizszych, kosztem pokerka, bo rodzina zwlaszcza teraz powinna byc na 1 miejscu ![]()
Pozdrawiam,
Mamy juz maj za oknem, a ja wciaz pykam tylko play money na podtrzymanie formy. Dobrze byloby w koncu sie na cos zdecydowac, ale kompletnie nie mam pomyslu na który poker room. Do tego mnóstwo problemów i spraw poza pokerowych (proza zycia) i czlowiek niezbyt ma czas na powazna gre
Zobaczymy co przyniosa kolejne tygodnie, ale jak tak dalej pójdzie to chyba niepredko
Cos tam zaczyna sie u mnie klarowac i wszystko wskazuje na to ze wyladuje na KKPoker i CoinPoker. Pozostale poker roomy póki co odrzucam raczej i w jakims tam oby najblizszym, a nie dalszym czasie planuje zaczac od KKPoker, dlatego ze bardzo polubilem gierki live i wlasnie tam mozna grac satelitki to ciekawych turniejów live. Mam nadzieje, ze kolejny juz wpis bedzie dotyczyl startu gry na nowej platformie ![]()
Pozdrawiam,
Dawno mnie na wlasnym blogu nie bylo, choc na forum staram sie regularnie z gorszym lub lepszym skutkiem udzielac. Nadeszla w koncu ta chwila, ze pora zaprzestac gierek na podtrzymanie formy tj play money i wrócic do bankroll challengu, który moze mnie zmobilizuje do bardziej konkretnego, a na pewno ukierunkowanego na sukce$ grindu ![]()
Platforma do osiagniecia celu to KKPoker.
Stack startowy to 350$ - dokladnie tyle ile dotychczas otrzymalem od Poker Strategy w ramach róznych challengy i promocji, wiec zobaczymy ile uda sie z tego wycisnac.
Cel: 3500$ - bez szalenstw, a wiec póki co 10x stack startowy.
KKPoker ze wzgledu na mozliwosc grania satelitek do turnieji live, na których najbardziej mi zalezy, zeby nabrac doswiadczenia przed grudniowym EPT Prague, na które planuje sie wybrac, tym bardziej ze w przyszlym roku Praga ma wypasc z kalendarza EPT.
Dodatkowo pogram tez troche cashy i spinów, wiec zobaczymy jaki bedzie tego finalny skutek.
Pozdrawiam,
Czas na aktualizacje:
Stack startowy: 350$.
Stack aktualny: 330$
Cel: 3500 $
Platforma: KKPoker.
Póki co dość dobrze gra mi się na KKPoker. Warty odnotowania jest fakt, ze na dzien dobry w ramach promocji wykręciłem na ich kole ticket o wartosc 500$, do ich chyba największego turka online jaki mają w ofercie o tej wartości. Był to również największy mój turek online jaki grałem do tej pory. Efekt no cóż w finałowej fazie bodajze day 1d, gdzie trwała ostatnia już chyba faza czasowa do awansu do day 2, gdzie wszyscy którzy tam awansowali mieli mieć zagwarantowane wypłaty zagrałem poprawnie all in preflop AKo vs AQs i niestety już na flopie spadla Q, a że do river nic sie nie zmienilo to odpadłem. Szkoda, ale tak właśnie czasem bywa w pokerze. Z optymistycznych wniosków jakie staram się wyciągnąć, to mimo iż turek byl dosc mocno obsadzony przez wszelkiej maści pro-playersów, to jak juz mówilem gralo mi sie dosc dobrze i dawałem radę do momentu wspomnianej ręki.
Wpis aktualizacyjny w zwiazku z sytuacja na froncie:
Stack aktualny: 325$
Czasu na gre malo, wiec i nie dzieje sie za wiele. Poza startem i gra w 1 wrzesniowyn turnieju Polish CUP na KKPoker, gdzie finalnie odpadlem blisko ka$y, bo nadzialem sie z KQs na AA i bylo po zawodach. No nic walczymy dalej i poza planami gry w kolejnych turkach tej serii, jest w koncu w planach walka o wejsciówki na Malte.
Pozdrawiam,
Telefon i IPad, na którym gra mi zdecydowanie najlepiej z dostepnych opcji. Na kompie ich apka kompletnie nie nadaje sie do gry, przynjamniej moim zdaniem przez co mozna sie zniechecic do tego roomu. Tak poza tym jest naprawde OK, choc wielu narzeka (moze wlasnie przez apke na kompa), ale to juz kazdy sobie we wlasnym zakresie musi sprawdzic.
Wpis aktualizacyjny:
Stack aktualny: 342$
Grane byly juz pierwsze podejscia do Malty, ale bez efektu. Do tego pojawily sie satelitki na turniej w Rydze, ale tu równiez bez efektu. Czasem pogrywam flashe, zeby wziac udzial w ich promkach.
Pozdrawiam,
Kolejny wpis aktualizacyjny:
Stack aktualny: 275$.
Cel: 3500 $.
Idzie ciężko jak po grudzie
Gramy dalej i zobaczymy co z tego wyjdzie i nie poddajemy się, bo nikt nie mówił, że będzie lekko, bo nie jest, ale trzeba robić swoje. Miksowanie gierek flash z mtt o wejściówki do gierek live, jest jednak znacznie trudniejsze niż się spodziewałam.
Pozdrawiam,
Aktualizacyjny:
Stack aktualny: 237$.
Cel: 3500 $.
Grane byly kolejne podejscia do Malty, ale nadal bez efektu. Do tego pojawily sie satelitki na turniej Polish Championship w Bratyslawie, ale tu równiez bez efektu. Nadal czasem pogrywam flashe, z czego niestety nic dobrego nie wynika.
Pozdrawiam,
Update challengu:
Stack aktualny: 205$
Target: 3500 $
Grane są okazjonalnie satelitki do turnieji live + mixy cashy, głównie flash, które nie idą, a ostatnio ze względu na bonusy PLO6, które nawet idą. Niestety godziny satelit mocno kolidują z moimi innymi prywatnymi zajęciami w tym samym czasie przez co volumen pozostawia sporo do życzenia ![]()
Pozdrawiam,
Nie lepiej było obstawić WPT Global?
Od tego miesiąca (października) wracają tam fajne FreeRolle.
Czy lepiej czy gorzej bylo wybrac WPT Global ciezko powiedziec. Na moment podjecia decyzji, wybór padl na KKPoker i tam póki co zostaje, a WPT zawsze bedzie opcja na przyszlosc przed która sie nie zamykam.
Tymczasem update challengu nr 7, który idzie jak krew z nosa:
Stack startowy: 350$,
Stack aktualny: 151$,
Target: 3500 $.
Pozdrawiam,
Update challengu:
Stack aktualny: 102$
Target: 3500 $
Nadal gram tylko okazjonalnie satelitki do turnieji live + mixy cashy, głównie flash, które równiez nadal nie idą. Odpuscilem PLO6, które gralem tylko ze wzgledu na mozliwe bonusy. Niestety nie mam mozliwosci pogodzenia grania satelit, w godzinach dla rodziny, a wtedy akurat sa satelitki, wiec jest jak jest ![]()
Pozdrawiam,
Update challengu nr 9:
Stack aktualny: 75$.
Target: 3500 $.
Pozdrawiam,