Przejdź do forum
Kalendarz adwentowy

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kalendarz adwentowy

94 Posty
37 Użytkownicy
0 Reakcje
21.8 K Wyświetlenia

W polskim słowniku wyrazów zaczynających się na literę Q jak na lekarstwo. Podobnie na naszym forum użytkowników z pierwszą literą Q.

Dawno, dawno temu zaczynał jako moderator poświęcając się służbie naszym użytkownikom. Po pewnym czasie zrezygnował, ale powód zapewne był taki, aby mógł zmienić awatar ;)

Jest naszym drugim Black Memberem, ale pierwszym, który wziął udział w Black Member Party. A było to w Lipsku w ubiegłym roku.

A jak do tego doszło? Jego wyścig z czasem mogliśmy obserwować prawie na żywo, gdyż końcem sierpnia 2010 założył bloga, w którym odliczał punkty brakujące mu do pół miliona. Aż wreszcie 18.09. doczekaliśmy się tego wpisu.

Jak na pokerzystę przystało, czas zdobycia najwyższego statusu wyliczył sobie tak, by móc pojawić się na najbliższej imprezie. Niewiele brakło, by jednak nie udało mu się dotrzeć na czas. A czemu? Przyczyna było prosta, zepsuł się środek lokomocji i nasz bohater prawie się poddał. Czy mu się tam podobało, sam Wam opowie.

Droga do Black Membera nie był prostą ścieżką, bo jak się okazało, pokusa zmogła naszego bohatera, który ...

Zabrakło dosłownie 252$ rake. Aż się stiltowałem i wszedłem na maszynkę... i o dziwo złoty strzał wyszedł :D Akurat na EPT do Wiednia będzie :D

Rok 2011 był dla niego czasem rozgrywki w turniejach live. W kwietniu brał udział w EPT Berlin, o czym relacjonowaliśmy na żywo. W lipcu widziano go w Pokerowym Festiwalu w Pardubicach. Później nastąpił pewien turniej w Polsce, w którym uczestnicy zostali zaskoczeni przez panów w mundurach.

Oczywiście mowa o Qsypal.

Życzymy Ci wielu sukcesów w turniejach live oraz wielu udanych strzałów w kasynie ;)

Odpowiedz
Cytat
Olorion

w/e ';p

Odpowiedz
Cytat
babel92

ech te maszynki Qsego... :D

Odpowiedz
Cytat

Jest z nami bardzo długo, jego staż forumowy to ponad 4 lata. Do ubiegłego roku był mniej widoczny, by nagle pojawić się i zacząć mocnym uderzeniem.

Sam o sobie mówi tak:

Zacząłem grać w sierpniu 2007, więc aktualnie gram 4 lata. Zaczęło się od kolegów, którzy już w tym czasie zarabiali regularnie bardzo dobre pieniądze. Poprosiłem o pomoc i tak się stało, od samego początku miałem więc kogoś, kto pokazywał mi jak grać. Zacząłem od kapitału startowego PokerStrategy.com na Party. W pierwszym miesiącu na NL10 wygrałem 300 $ będąc kompletnie zielonym! Grałem wtedy FR, bo też taka była moda - styl 11/3. Weeee.

Bardzo szybko awansowałem i już po 3 miesiącach grałem NL50, a w grudniu grałem NL100, na koniec stycznia kolejnego roku dysponowałem bankrollem 5000 $. Po pierwszym downswingu spadłem na NL25 na miesiąc. Ostatecznie przez pierwsze półtora roku zostałem na NL50, bo co starałem się iść wyżej, to zaczynały się mega swingi. Moim pierwszym roomem, na którym dosłownie miażdżyłem, był PKR. Później próbowałem FTP, B2B, Bossa, Party, iPoker, Ongame.

Od maja 2009 grałem już właściwie tylko nl100, jednak koniec września i październik z listopadem to czysty pogrom, gdzie z rolla 10 000 € spadłem do 2,5 tys. €! Powrót na NL50, zatrudniłem coacha obiecując sobie, że nigdy więcej nie dopuszczę do sytuacji, żebym tak bardzo się denerwował mając tak mało. Od tej pory super szybko się rozwijałem. W lutym 2010 grałem już NL200, a pierwszy raz shotnąłem NL1000 chyba w kwietniu! Od tego czasu gram głównie stawki NL400+, a najwyżej grałem NL5000.

Mocnym, nie tylko dlatego, że jego blog cieszył się takim wzięciem, iż prawie natychmiast zdobył miano superbloga, ale również dlatego, że został naszym producentem filmowym ze stawek nl100-nl400.

Jego klucz do sukcesu to:

Żelazna wola, głód sukcesu, konsekwencja, odwaga i praca nad sobą.

I wszystkie te cechy widoczne są we wszystkich jego wpisach na blogu, z których każdy zasługuje na miano osobnego artykułu szkoleniowego. Kto nie zna jego tekstów, to najwyższy czas nadrobić zaległości i czerpać garściami nie tylko wiedzę, ale przede wszystkim podejście do gry.

Autor bloga ma jednak jeden malutki problem, z którym nie może sobie w żaden sposób poradzić. Nie może się zdecydować na samochód. Po głowie chodzą mu różne auta, a oto one:

Spoiler

Spoiler

A może Ty masz jakiś pomysł i pomożesz naszemu trenerowi?

Robmaf, życzymy Ci podjęcia trafnej decyzji przy zakupie samochodu oraz wielu ciekawych produkcji filmowych!

Odpowiedz
Cytat

S jak ...

Spoiler

Oto kilka słów, które chyba najlepiej go opisują:

Stale stara ssypnąć sucharem, szuka swoich straconych sidebetów stwarzając sobie sick sytuacje.

Nasz bohater jest z nami niedługo, by nie powiedzieć, że bardzo krótko. Dzięki swojej grze na play money potrafił sobie zapewnić przyszłość na stałe zadomawiając się w sektorze bankowym.

Zajmowanie się finansami nie przeszkadza mu jednak w sporadycznym odwiedzaniu zlotów, z których pisze barwne relacje: Wrocław, Poznań, Sopot, Praga -> tu jeszcze nie ma, bo chyba jeszcze nie wrócił :f_rolleyes:

Jako że poker go nudzi, więc sam stara się wymyślać nowe, ciekawe gry, które pewnie już wkrótce odmienią oblicze pokera online. Jedną z nich jest

crazy pineapple na dwa boardy grany w otwarte karty z trzema jokerami (all in preflop) nazwany później:
crazy banane

na czym polega gra ? przejście z omaszki w holdem z flopa na turn i łamanie jokerów - w skrócie super frajda, gumbol z elementem skilla. Odmiana podpasowała wielu osobom ;D

Jest również specjalistą od Kamień, Papier, Nożyce, którą to grę nieznacznie zmodyfikował:

A z resztą, co ja będę pisał, przecież więcej na jego temat można znaleźć w blogu.

sickpastor, życzymy Ci wielu powrotów ze zlotów oraz opanowania crazy banane!

Odpowiedz
Cytat
Mooris

T jak Trzcinek - w zasadzie już mgr. Trzcinek (gratulacje :)).

Wszystko tak naprawdę zaczęło się od naszego moderatora Salyka, któremu to Trzcinek obiecał, że założy bloga :) I tak się zaczęło.

Pokochac bad beaty by trzcinek---> Gorzkie żale FL SH......

Jeśli słowo pisane to dla kogoś zbyt mało, zapraszamy do obejrzenia wywiadu, który z Trzcinkiem przeprowadził Thorek.

Jego skillsy można również podziwiać tutaj.

Cóż można jeszcze o nim powiedzieć, świetny gracz, świetny człowiek :) Stały bywalec naszych zlotów _thumbsup:, a także łódzkich pokerowych klubów :sdrink :sdrink

Mimo tych wszystkich gorzkich żali, jakimi raczy nas Trzcinek w blogum, warto nadmienić, że chyba jednak nie jest tak źle, skoro na P* jest SN ;)

Powodzenia w dalszym grindzie chłopie :sdrink

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Hmm, kto na Z?

Odpowiedz
Cytat
A1varo

miał byc trzcinsky :( :( :(

Odpowiedz
Cytat

Pomimo tego, że marzycielsko spogląda w niebo radioteleskopem w poszukiwaniu nowych ciał niebieskich, to stąpa twardo na ziemi licząc wszystko co popadnie.

To nasz specjalista w zawiłych matematycznych pytaniach, w których udaje mu się udowodnić, że 2 + 2, to 5 outów. Poza tym potrafi czarować w PokerTracker3, który to program nie ma dla niego żadnych tajemnic (no może poza ilością pikseli w replayerze)

Ma jednak pewną słabość do liczby 23, co się odbiło głębokim echem w jego nicku na naszym forum. Sam kiedyś powiedział, że kupił laptopa tylko dlatego, że kosztował 2323PLN (a może USD _rolleyes: ).

Stały bywalec na zlotach, w których niejednokrotnie wspierał organizatorów radą i czynem. Na zlotach wymiata nie tylko przy stole, na parkiecie, ale również daje próbkę swoich talentów reporterskich prowadząc wywiady z naszymi diamentami i nie tylko. Ale uwaga, jego szybkość zadawania pytań dorównuje prędkości wystrzeliwania pocisków z karabinowi maszynowego. Stosuje również bardzo niekonwencjonalne sposoby na wstęp do wywiadu:

ja będę przeprowadzał... co będę przeprowadzał?

Urbi23, bo to o nim mowa, jest również sędzią w dziale innych odmian, w których skrzętnie omija co trudniejsze przypadki.

Życzymy Ci odkrycia wielu nowych gwiazdek oraz wielu prezentów na gwiazdkę!

Odpowiedz
Cytat
salyk

Urbi :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Mooris

V jak valkyros aka. mistrz motywacji :)

Klasyczny przypadek straty rolla po FTP, jednak nie poddawał się i walczył :) Z jakim skutkiem, możecie zobaczyć na jego blogu --> valkyros @ Rush / nl200-600 FTP (frozen) / plo50-100 WH

Ostatnio wprawdzie został on zaniedbany (blog), więc pomóżcie autorowi i zmotywujcie go do dalszych wpisów - bo było co poczytać :)

Bim bam bom - a teraz chwila na ogłoszenia parafialne ;)

Gracz ten prowadzi w tym momencie również stacking - MTT swiateczna niedziela na P* (90% left)

Zapraszamy :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Jest z nami bardzo długo, lecz jego kariera zakończyłaby się szybciej, niż się zaczęła. Ale nie chcemy tu wspominać złych chwil, dlatego nie będę rozwijał historii freerolla, po którym nasz bohater sam chciał wykluczenia z naszych szeregów ;)

Jako, że do rozsądnych należy, to się zreflektował i bloga założył, w którym łamał kolejne stawki jak zapałki. Był to wstęp do jego kariery trenerskiej, gdyż został zatrudniony jako trener fixed limit do microstawek. Dzięki niemu wielu fixowców pozostało przy życiu i nie pozwoliło się zjeść rekinom.

Karierę rozpoczynał na grę w play money na portalu, którego nazwy nie mogę wymienić, bo go nie pamiętam :D Pozwoliło mu to na finansowanie doładowania komórki, której używa będąc w głuszy nad jeziorem.

Równocześnie zajmował się pisaniem newsów, do których swego czasu musiał sam pracowicie zbierać materiały i składać tekst, co wcale nie jest łatwym zadaniem w CMSie. Teraz przeszedł do podziemia i mało go widać na forum, gdyż koncentruje się na pracy redaktora.

Uwielbia łowić ryby, nie tylko przy stoliku pokerowym, lecz przede wszystkim nad stawkiem. Ma na swoim koncie wiele złowionych szczupaków, którymi chwali się w Ludziach

Sam o sobie pisze tak:

Uwielbiam łowić ryby. Nienawidzę, gdy ryby mnie podgryzają. Tyle w temacie :)

Walderam, bo to o nim mowa, życzymy Ci utopienia spławika i połamania klawiatury!

Odpowiedz
Cytat

1 filmik walderam 1 ttrening walderam. ;p uwielbiam ;)

Odpowiedz
Cytat
Dzisiaj koniec kalendarzowej męki otwierania drzwiczek i na naszej drodze spotykamy literę Z, jak zycenia świątecne.

Wszystkim naszym użytkownikom zycymy

spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz udanego roku 2012

okraszonego jak najmniejszą ilością bad beatów.

Odpowiedz
Cytat