Przejdź do forum
Downwing ? Czy brak...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Downwing ? Czy brak talentu ?

32 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
3,028 Wyświetlenia
natraj

Ja sie wychowałem na strategi SSS i teraz nie potrafie zrzucać TPTK i dlatego od roku gram NL2 Brejk event :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Esotan

Witaj Pilmac!
Powiem Ci że parę dni temu przydarzało mi się dokładnie to samo co Tobie :) Też czeka mnie konieczność wpłaty kolejnej gotówki na rzecz bankrolla. Powiem Ci że też ciężko mi było pojąć co robię źle i długo czytałem na ten temat i analizowałem swoje zagrania. Dodatkowo poczytałem kilka pozycji z dziedziny psychologii sportu i samokontroli a poza tym jako że moim drugim hobby oprócz pokera jest socjotechnika to i w tej dziedzinie odnalazłem kilka przydatnych rzeczy które pomogły mi zbudować odpowiedni mindset. Kilka sesji na NL2 mimo słabego poziomu od razu przyniosły skutek ale niestety ciężko się pozbyć presji związanej z małym bankrollem więc i tak bez wpłaty się nie obejdzie :) Życzę Ci powodzenia, jak najlepszych rąk na starcie i samych nuts`ów.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

@sphinx
Nie dołuj kolegi.

Odpowiedz
Cytat
pszczola321

Napisane przez sphinx100
Badzmy szczerzy. Musisz byc tez swiadomy tego, ze pomimo nauki, analiz, treningow, masy poswieconego czasu i bardzo solidnej gry mozesz nic nie wygrywac przez setki tysiecy rak, będac caly czas sporo pod ev. Oczywiscie mozesz tez sporo wygrywac, ale nalezy na to spojrzec obiektywnie.

Jakby spojrzeć obiektywnie na to co piszesz to gówno prawda...

Odpowiedz
Cytat

Koledzy, spokojnie ; )

@sphinx100

Nieco przesadziłeś z ilością tych rąk. Polecam wszystkim ten film, w których nasz Trenera przedstawia również matematyczne aspekty downswingu

- PokerStrategy.com - Trening mindsetowy - tematyka downswingu

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
Pilmac

A no powiem szczerze, ze dalej nie wiem co o tym wszystkim myslec. Po tym jak napisalem ze zauwazylem swoje bledy zaczelm grac lepiej. Potroiłem swoj BR. I wtedy stala sie dziwna rzecz. Jako ze gram na pokerstars i mialem tam konto wczesniej niz tu, nie naliczalo mi strategy pkt. Wiec zalozylem nowe konto na starsach zeby powiazac je z kontem tu. Zrobiłem to zeby miec dostep do materialow. Przelalem cala kase na nowe konto i oczywiscie... nie mialem ani jednej sesji na plusie. A powiem ze gram tak samo jak wczesniej. Ta sama strategia. Nie powiem podczas analiz wychodzą błędy, ale tylu bad betow jeszcze nie mialem. Jesli dostaje juz cos fajnego to albo nie mam akcji wogole, albo wskakuje taki board ze szelki spadaja. Wiem ze to sie zdarza, ale dziwi mnie to, ze zbieglo sie to z zalozeniem nowego konta na które nie wplynela żadna kasa. Dziwny zbiego okolicznosci. I stad moje pytanie, gdzie moge znalesc jakies informacje o algorytmie losujacym karty na Pokerstars, szukam na google, ale nic specjalnie mi nie wyskoczylo. Zastanawiam sie czy inne pokerroomy wykorzystuja ten sam algorytm czy inny.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Pilmac
A no powiem szczerze, ze dalej nie wiem co o tym wszystkim myslec. Po tym jak napisalem ze zauwazylem swoje bledy zaczelm grac lepiej. Potroiłem swoj BR. I wtedy stala sie dziwna rzecz. Jako ze gram na pokerstars i mialem tam konto wczesniej niz tu, nie naliczalo mi strategy pkt. Wiec zalozylem nowe konto na starsach zeby powiazac je z kontem tu. Zrobiłem to zeby miec dostep do materialow. Przelalem cala kase na nowe konto i oczywiscie... nie mialem ani jednej sesji na plusie. A powiem ze gram tak samo jak wczesniej. Ta sama strategia. Nie powiem podczas analiz wychodzą błędy, ale tylu bad betow jeszcze nie mialem. Jesli dostaje juz cos fajnego to albo nie mam akcji wogole, albo wskakuje taki board ze szelki spadaja. Wiem ze to sie zdarza, ale dziwi mnie to, ze zbieglo sie to z zalozeniem nowego konta na które nie wplynela żadna kasa. Dziwny zbiego okolicznosci. I stad moje pytanie, gdzie moge znalesc jakies informacje o algorytmie losujacym karty na Pokerstars, szukam na google, ale nic specjalnie mi nie wyskoczylo. Zastanawiam sie czy inne pokerroomy wykorzystuja ten sam algorytm czy inny.

:yaoming : :yaoming : :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

Bardziej bym się martwił tym, że łamiesz regulamin. Dostaniesz bana na konta od starsów i zabiorą Ci środki.

W googlaniu też chyba pod EV jesteś - tutaj na stronie starsów masz trochę więcej o ich rng i jest też link na końcu do Quantisa:
http://www.pokerstars.eu/poker/room/features/security/

Odpowiedz
Cytat
Pilmac

Moje stare konto zostalo juz dezaktywowane, wiec chyba nie lamie regulaminu.
A jesli chodzi o google to moze faktycznie jest pod ev ;). Dzieki jeszcze raz.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Witaj Pilmac,

Regulamin PokerStars surowo zabrania posiadania więcej niż jednego konta i może z tego tytułu wyciągnąć konsekwencje:

- Regulamin PokerStars

Dezaktywacja konta nie oznacza jego usunięcia. Zostałeś o tym poinformowany podczas dezaktywacji (zawieszenia) konta.

Więc złamałeś regulamin tej platformy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jubi89

Napisane przez kacper3k

W googlaniu też chyba pod EV jesteś -

Made my day :D

Odpowiedz
Cytat