Napisane przez ConradlRNMD
Chamberlion czaderski wykresik, na sucho to "wszystko takie łatwe"za pare tygodni licze, że bede u Ciebie na stawkach
![]()
Noo czaderski
Ten też jest czaderski
generalnie nie przyjazna dyspozycja kart plus troche ode mnie (spazzy) i taki oto efekt.
Ale są tego pozytywy. Owszem nie czuje się zadowolony ale nie ruszyło mnie to specjalnie wrecz czuje się... zmotywowany !
Tylko dziś przegrałem AA na T9 , AA na TT , KK na JT , jakieś runner runner strity do 63 u fisha itd nawet nie chce mi sie tego wymieniać.
Przestało mnie to nawet tiltować, to tylko upewnia mnie w przekonaniu że gierka jest soft poprostu dziś nie pykło.
Tylko dziś po 9h w pracy zrobiłem 2k hands i czuje że dopiero się rozgrzałem. Czuje że mam predyspozycje żeby grać cały dzień na wysokim poziomie skupienia, mało tego sprawia mi to mega frajde. Mam ciekawą zależność - im wiecej gram tym wiecej mi sie chce grać.
Napisane przez Chamberlion
Mam ciekawą zależność - im wiecej gram tym wiecej mi sie chce grać.
Zazdroszczę, ja mam zupełnie odwrotnie
Miałem około tygodniową przerwę w czasie upałów które nawiedziły nasz rejon ( zle je znosze i musiałem chłodzić się w pobliskich jeziorach).
Przed wczoraj wróciłem do gierki pograłem sporo i tak jak wczesniej wspominalem im wiecej gram tym bardziej mi sie chce więc znów jestem nakręcony
weekendowe rezultaty.
Spoiler

11.08 (piątek) Rozpoczyna się długo oczekiwany przeze mnie okres. Urlop ! Będzie to mój pierwszy urlop w którym będę pracował tyle samo bądź więcej niż w pracy a ja ciesze się bardziej niż przed kazdym urlopem wakacyjnym. Mam mega ochote na to żeby poswiecic ten czas na pokera i stwierdziłem że nie ma sensu nigdzie jechać i wydawać pieniądze skoro chce mi sie zapierdalać to będę zapierdalał. Będzie to dla mnie mini próba, czy aby napewno jestem w stanie podejsc do pokera fulltime tak jak mi się wydaje. Urlop mam 9 dni ale stricte na pokera chce poswiecic 7 (nie ma co przesadzać). Żeby nie tłuc się bez celu, planuje zrobić sobie challenge.
szczegóły challengu tutaj
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4486840#post4486840
(Z racji na skoncetrowanie wiekszosci sił na 6max moj cel z bankrollem na MPN tymczasowo zawieszam)
Dawno mnie tu nie było wiec odkurzam i aktualizuje.
Po nieudanym challengu na zoomach, przejsciu na party i zapoznaniu sie z tamtą dynamiką stołów FF
wróciłem na stoły gdzie SB ma pozycje nad BB a karty mają drugorzędne znaczenie mimo iż rozgrywa się ponad połowe talii.
Wróciłem na Holdem No-limit HU i wiem już gdzie będzie się toczyć moja dalsza kariera pokerowa. I tak o to naszły mnie krótkie charakterystyki róznych odmian pokera w którego gramy.
1 stolikowe sng - przyjemne wieczory ze znajomymi.
MTT - wielkie emocje i wielkie wygrane przy fleszach kamer.
Cash SH i FR - ciężka żmudna praca, miejsce w których rodzą się koncepty i szlifuje sie tzw skilla.
I wreszcie HU - po prostu sztuka pokera - jego esencja.
Gra do ktorej nie da sie napisać solucji. Chyba że napiszesz w niej - zniszcz swojego przeciwnika zanim on zniszczy ciebie. Wojna wizerunków, pojedynek na to kto ma wieksze jaja. To dalej ta sama gra a jednak całkiem inna. Jesteś tylko ty i twoj przeciwnik, toczycie wojne a waszym wojskiem nie są karty tylko żetony. Oczywiście można to odniesc do kazdej odmiany ale w zadnej nie jest to tak uwydatnione jak na HU.
Nigdzie online nie ma takiej koneksji z przeciwnikiem jak na HU. Nigdzie też nie możesz uzyskac takiego edge jak na HU. Wręcz natychmiastowo można wyczuć tilt u rywala - przyspieszone timingi, zwiekszanie sizingów... W każdej decyzji kreujesz swoj wizerunek, każdy showdown ma znaczenie na dalsze decyzje. Najwiekszym przeciwnikiem są twoje słabości które dobry gracz wycisnie z ciebie jak pomarańcze i zrobi z niej dolary na swoim koncie.
Nie rezygnuje z innych odmian pokera jednak to na HU chce skupić teraz swoje siły bo widzę tutaj siebie najlepiej. Wznawiam zatem swój mały cel z uzbieraniem 1000 E na sieci MPN, myślę że może przystąpie do MBC. Poniżej moja jak do tej pory życióweczka vs reg z Polski ![]()
Microgaming - €0.20 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4
Hero (SB): €20.50
BB: €28.39
Hero posts SB €0.10, BB posts BB €0.20
Pre Flop: (pot: €0.30) Hero has 9♠ T♠
Hero raises to €0.50, BB calls €0.30
Flop: (€1.00, 2 players) A♣ 2♥ 4♥
BB checks, Hero bets €0.70, BB calls €0.70
Turn: (€2.40, 2 players) K♠
BB checks, Hero bets €1.60, BB calls €1.60
River: (€5.60, 2 players) 5♠
BB bets €4.20, Hero raises to €17.70 and is all-in, fold,
Tak odnośnie twojego pytania o MBC. Dawno nie grałem na Microgaming, ale tam na stołach anonimowych ilość rozdań powinna się naliczać. Chyba, że coś się zmieniło
Jeśli tak to możesz podawać przybliżoną ilość rozdań. Tak długo jak jesteś uczciwy względem innych uczestników MBC to jest to w porządku. A czy tam będzie 5k rozdań tygodniowo, czy 6,5k rozdań to nie ma to aż tak wielkiego znaczenia. MBC ma mobilizować do systematyczności i to jest główny cel tej zabawy.

Update #1
Ilość rozegranych rąk: 2604 + (około 1000 na anonimowych)
Typ gier: Cash HU i Cash 6max
Zysk/strata:+ €38
Aktualny bankroll: €146
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Update #2
Ilość rozegranych rąk: około 5k (głownie stoły anonimowe więc bez trackingu)
Typ gier: Cash HU only
Zysk/strata:+ €74 (w tym 40€ z RB)
Aktualny bankroll: €220
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
Grałbym stoły klasyczne z trackingiem bo nie lubie jak nie widze ile zagrałem nie moge wkleic rozdania itp itd ale regowie mi sitoutuja i najczesciej nie ma z kim grac. poprostu na anonimowych kreci sie gierka prawie caly czas (przynajmniej w moich godzinach) a na zwyklych o wiele rzadziej tylko jak jakas rybka sie zaplacze w sieci. Zazwyczaj siedzi jeden ten sam typ i jak wchodze to zagra ze mna 1 czasem 2 czasem 5 rozdan i robi sitout. pozniej ja siedze i wpadaja na jedno rozdanie widzą że to ja i sitoutują
zdaje sobie sprawe ze reg wary sa mniej profitowe ale zeby az tak? przeciez nie jestem jakims isildurem czy innym WCGriderem.
Update #3
Ilość rozegranych rąk: około 5k (głownie stoły anonimowe więc bez trackingu)
Typ gier: Cash HU + Cash 6max
Zysk/strata:+ 15€ (Rake back)
Aktualny bankroll: €235
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3
Śmieszne bo wyglada jak bym stabilnie powoli szedł w góre a tak na prawde w czasie tygodnia mam wahania po 100€ w dol i w góre
miałem już 150 i miałem już 400 tak to jest jak sie gra rollem 10BI ale ważne że trend jest wzrostowy
Update #4
Ilość rozegranych rąk: około 1k (głownie stoły anonimowe więc bez trackingu)
Typ gier: Cash HU
Zysk/strata:-110€
Aktualny bankroll: €125
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4
Niedobrze, niedobrze sie dzieje. Grałem bardzo mało i prawie wszystko w plecy na riverach. Na szczęscie na starsach siadlo pare turków wiec suma sumarum pieniężnie gdzieśtam kolo zera. Dobre jest to że oceniam swoją grę na dobrą (jak na mojego skilla) tj. mało spazzów czyli czegoś co zawsze ciągnęło mnie w dół. Tylko że volume z tego tygodnia to jest jakis smiech, w takim tempie przejde na fulltime jak będę miał 80lat albo i dłużej.Mam małą wymówke - Nie miałem prądu przez 5 dni i musiałem jezdzić ze sprzętem do domu rodzinnego żeby cośtam łupnąć.
Po torbie na MPN czas na 6max zoom na starsach. Tym razem zamiast z 10BI startuje z 30 może się uda. na pewno volume będzie lepsze.

Update#1
Ilość rozegranych rąk: 14 848
Typ gier: Cash 6max zoom
Zysk/strata:-26,54$
Aktualny bankroll: 723,46
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Update#2
Ilość rozegranych rąk: 16524
TYp gier cash 6max zoom
zysk strata: -275$
Czas uczestnictwa w tygodniach: 2

Generalnie jest to moj ustatni update. MBC miał mnie motywować do wiekszego i regularniejszego volume ale niestety nie odczuwam żadnych zmian w motywacji ze wzgledu na udział w chellengu. Dlatego porzucam cotygodniowe updejtowanie ale żeby nie było że pewnie wjebałem grubo i dlatego nie wrzucam to ostatni raz wrzucę żeby nie było wątpliwości co do tego.