Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
122 Posty
24 Użytkownicy
82 Reakcje
8,362 Wyświetlenia
bambucza1988

pierwszy dzien na 50tkach zaliczony i zauwazylem, ze mam duzo stolow z nl25, a malo z nl50, wiec spobuje dorzucic nl50sh, a odrzuce nl16
tak wiec od dzis probuje nl25\50 full ring i nl50 short handed

skoro nl16 odrzucam to robie podsumowanie:

NL 16 [ 6 bi ] 5, 27 bb/100
Spoiler

Wyniki:
Stawki: NL 16 full ring regularne
Hand: 11 551 - malo rak bo slaby trafic na tym limicie
Net Won: 97, 43 $
BB/100: 5, 27
Czas: od 2017-12-17 do 2018-01-23

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

dodam ze:
po updejcie na 11 stolach ledwo sie wyrabialem, a teraz juz mialem chwile przestojow i zeby nie wymyslac w tym czasie glupich akcji to wrocilem spowrotem na 12 stolow, fajnie bo wiecej rak na godzine leci

silowo:
kontynuje smarowanie gwintow czyli cos ala German Volume Treining (pisalem wczesniej) i robilem test przedwczoraj, zrobilem 8 dipsow na kolach gimnastycznych i 7 podciagniec podchwytem, czyli teraz w dni nietreningowe robie 10serii po 4dipsy i 3podciagniecia, za jakis czas znowu test zrobie i sprawdze postepy
od bardzo dlugiego czasu utrzymuja mi sie takie rekordy i przydaloby sie je w koncu zwiekszyc

Odpowiedz
Cytat
dannyndz

Polecisz moze jakies konkretne artykuly/materialy do budowania zakresow? Powodzenia na Nl50!

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

z tego co pamietam podawalem na starym blogu https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=397620&page=33 co jakis czas filmy ktore warto, badz trzeba obejrzec, a zeby dobrze ulozyc zakresy pre to trzeba juz rozumiec po co uzywa sie danej reki startowej bo jak ktos nie chce rozumiec po co tylko ulozyc i grac to lepiej zeby uzyl czyjejs gotowej tabeli, pisalem o ukladaniu OR kilka postow wyzej i wedlug mnie jest to bardzo indywidualne

dla mnie najlepszym materialem jaki pamietam to https://pl.pokerstrategy.com/video/38510/ jest tego kilka czesci i sa tam rzeczy ktore trzeba wiedziec i rozumiec kiedy stosowac bo to podstawy zeby wygrywac, filmy zdrojek24 tez byly bardzo dobre np https://pl.pokerstrategy.com/video/38322/ albo robmaf ''rybki male i duze''

z nowszych ostatnio ogladalem https://pl.pokerstrategy.com/video/39067/ troche pozytecznych informacji, ale nie ze wszystkim sie zgadzam np z tym ze kazdy powinien grac luzne obrony bo taka jest teraz moda, tendencja graczy (uzasadnienie nr1 https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4562682#post4562682 nr2 https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4562690#post4562690)

sam szukam dobrych filmow badz serii filmow w temacie budowania zakresow i gry ogolnie, bede wdzieczny jak ktos cos poleci, wiec czytelniku jak trafisz na ta

wiadomosc nawet za rok to napisz posta z informacja jakie filmy nauczyly cie najwiecej, najlepiej, no polec cos czlowieku!

dzieki i rowniez powodzenia

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

jak ukladacie tabelki open raise, vs open raise przeciwnika i vs 3bet, chyba kazdy ma swoje sposoby np. jak ukladacie rece od najsilniejszych czyli tych ktore gracie jako pierwsze to jakie to beda po kolei?
AA
KK i co dalej
QQ czy AKs
AKo czy JJ
AJo czy KJs
K9o czy J9s

ktos cos?

edit:
dobrze byloby z jakims uzasadnieniem dlaczego tak

ja caly czas szukam matematycznego uzasadnienia jakie grywalne rece startowe rozgrywac i przedewszystkim dlaczego, jak juz mam sie na czym zaczepic np wyniki trafialnosci flopa z flopzilli (tu GoverN pokazal jak to wyglada https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4119695#post4119695 ) to nie wiem jak to polaczyc z equity pre ktore pokazuje equilab

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

nie ma chetnych zeby to obgadac :|

moze ktos zaproponuje najbardziej efektywny wedlug niego model sily rak startowych, czyli wszystkie rece startowe uporzadkowane od najsilniejszej do najslabszej, tutaj albo na skype :f_rolleyes: :f_confused: dyskusja mile widziana

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

roll ukruszony do 935, ogrywaja mnie na nl50 i na nl25, wiec czas zejsc i budowac sie znowu do szota do min. 1250

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Ja dorzucę swoje parę groszy. Tylko jak wrócę z podróży, gdzieś późnym wieczorem.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Malo kto wie jak ulozyc sobie tabele or, vs or i vs 3b, a jak jest taki temat https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=481508 to malo kto sie udziela. Przy okazji z tematu mozna poszukac gotowcow jak kogos interesuje.

I jeszcze odpowiedzi w stylu:

Napisane przez alofo132
Polecam telefon do wróżbity macieja.

a pozniej gdzies na forum albo na skype bedzie pytal kogos, a co otwierasz na BU? :facepalm: Wpienia mnie to, ze ludzie chcieliby gotowca, a malo komu chce sie pomyslec i podyskutowac jak ktos inny juz zalozyl temat.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

W tym temacie padlo pytanie o % rak startowych do open raisu i materialy na temat budowania zakresow, a juz jakis czas temu zadal mi ktos podobne pytanie na priv o zakres 3betow. Odpisalem jak umialem, oczywiscie odpowiedzi i dyskusji w zamian nie otrzymalem, moze dlatego ze nie podalem gotowej ladnej tabeli tylko rozpisalem jak dobieram rece, mimo ze rozwiazanie podalem na tacy tylko trzeba sobie wszystko samemu obliczyc i uporzadkowac kontakt sie urwal, a osoba caly czas rece wstawia w dziale oceny rak - czyli jest aktywny. Wiem, ze dobor odpowiednich rak do danej akcji jest najtrudniejszy np do 3bet value jakie konkretnie rece, ale wlasnie kazdy ma inna zasade doboru, ja mam swoj oparty na procentach, ale liczylem na dyskusje. Podobnie dostawalem pytania o nagranie swojej sesji czy poprawe komus gry, a ja bym wolal zeby ktos z wyzszych limitow uczyl mnie jak grac i napewno staralbym sie zeby on tez na tym jakos skorzystal.

Moze, gdybym czesciej wstawial takie wykresy z 9ciu dni

15,5bb/100 na nl25, +29,4 buy-inow w 20k rak to zrobilbym sobie reklame i feedback bylby lepszy, ale nie widze sensu bo nastepne 4 dni moga byc takie

Spoiler

tak, brzydki wykres celowo schowany w spojler, zeby ladniejszy wykres byl bardziej widoczny

albo z nieudanego szota na nl50

Spoiler

i dlatego podaje wykres jak koncze jakis limit.
Koncze wywod, podsumowujac cytatem z bloga https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3345201#post3345201 :

Napisane przez vicktor

Napisane przez Astu064
Szkoda, że nie spadasz w dół albo nie cofasz się do tyłu :coolface:
Zmień ten pleonazm w tytule, to może więcej ludzi zajrzy na Twojego bloga ;)

Jak bede gral nl1000 to wejda i bez wzgledu na nazwe ;)
Cala prawda, tylko ze przy tym poziomie jego nie ma juz na tym blogu bo uczy uczy sie gdzies indziej.

Nizej wklejam wiadomosc z priv uprzedzajac pytania o 3bet i moze komus sie to przyda.

Pytanie z priva:

W związku z tym, że długi czas grałeś FR, dużo wyższe stawki niż ja chciałbym Cię prosić o pomoc i skonsultować z Tobą moje zakresy.
Co sądzisz o zdepolaryzowanycm zakresie 3betu SB vs BTN: JJ+, ATs+, A5s-A2s, KJs+, QJs, JTs, T9s, 98s, AJo+, KQo???
Value range: JJ+, AJs+, KQs, AQo+
Bfuff range: ATs, A5s-A2s, KJs, QJs, JTs, T9s, 98s, AQo-AJo

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Moja odpowiedz:

Ja nigdy nie przyjmuje sztywnego zakresu 3betu vs jakas pozycja, tzn. inne rece 3betuje gdy przeciwnik ma 10% raise first i inne gdy ma OR 60% i nie ma roznicy z jakiej pozycji ktos robi to otwarcie tylko ile ma % OR z tej pozycji na ktorej wlasnie otwiera.

To jest podstawa, zeby dostosowac sie pod konkretnego przeciwnika i nie warto uzywac sztywnego zakresu 3betu jezeli masz juz statystyki na przeciwnikow i wystarczajaca ilosc rak, zeby statystyki przeciwnika byly wiarygodne. Oczywiscie jak teraz zaczelem grac nl2 i nie mam statystyk na nikogo to troche zmieniam podejscie i gram czyste GTO bo nic wiecej nie potrzeba, zeby ten limit przejsc, exploatowanie leakow przeciwnikow to mozna stosowac wyzej. Jak ostatnio gralem to samym GTO mozna bylo przejsc do nl25.

Ciezko mi opisac jak gram teraz na nieznanych ludzi, ale w skrocie gram duzo bardziej tight po to, zeby nie budowac duzych pul z nieznanym przeciwnikiem z przecietnymi lub slabymi kartami. Tymbardziej, rece ktore na nl50 normlanie 3betuje dla blefu bo sa grywalne np. 1gapery, 2 gapery, niskie AXs, itp na nl2 nie bede 3betowal dla blefu bo nie wiem ile przeciwnik folduje vs 3bet i nie moge ocenic jakie karty moze trzymac na rece gdy sprawdzi, a jak sprawdzi to po flopie w 3betowanej nie bede wiedzial co z nim zrobic.

Dam przyklad w latwej sytuacji jak ja widze ocenianie rendzu znanego mi przeciwnika:
Tzn. gosc otwiera 10% i folduje vs 3bet 60% na probce 500rak. Czyli 6% rendzu folduje, a 4% gra dalej. Teraz trzeba wlaczyc equilaba i rozpisac z jakimi ukladami co zrobi. Wiadomo, najlepsze karty ide do 4bet value, srednie do call3bet, gorsze do 3bet blef, a reszta 60% do smieci.

4bet value - przyjmujac, ze tylko z AA robi 4bet to znaczy ma 4bet value rendz 0,45%
Call - sprawdza 3bet z rekami AKs, KK, QQ, JJ, TT co daloby 3,02% rendzu
4bet blef - reszte ukladow, ktore otwieral moze foldowac, ale najczesciej jakies blefy tez ludzie maja nawet na nl2, wiec dalbym mu AKo bo przyjmujac, ze ma maly 4bet value to bedzie tez mial maly 4bet blef, wiec 4betuje dla blefu tylko AKo to jest 0,90% rendzu. To sa zalozenia bo w rzeczywistosci, moze grac inaczej np np nie 4betuje dla blefu, wiec caly 4bet to bylyby wtedy najsilniejsze karty. Idac w druga strone moze robic 4bet tylko dla blefu / semi blefu, a AA KK itd zawsze kolowac. Roznych ludzi juz widzialem.

(ten akapit troche zmienie) Skoro okreslilem ~4% zakresu rak z ktorymi przeciwnik nie folduje vs 3bet to teraz wyznaczam swoj zakres rak, ktory bede gral przeciwko jego zakresowi OR.
Tzn.
- 3bet dla value chce robic z rekami, ktore beda swietnie graly vs zakres rak, ktory przeciwnik sprawdza vs 3bet (w tym przypadku vs 3%)
- sprawdzenie jego otwarcia powinienem robic z rekami, ktore maja min 40% equity vs rendz ktory otwiera (w tym przypadku 10%), ale za slabo ogarniam post floop i dlatego ograniczam ilosc rak
- i zostaje mi okreslic 3bet blef, przyjelem zasade ze przy 60% fold vs 3bet u przeciwnika chce miec tyle samo kombinacji blef 3betow co value3betow, po to zeby nie miec duzego fold na 5bet bo to bylby juz moj lik ktory mogliby wykorzystywac przeciwnicy, czyli w ten sposob okreslilem ile potrzebuje rak do blefu, a teraz tylko musze wyznaczyc z equilabem najlepsze rece, ktore bym foldowal i dac ich wymagana ilosc do 3bet blef (dalej juz bez edycji)

Bardziej konkretnie dobrane vs przeciwnik z OR10%, 4bet 1%, fold vs 3bet60%, np:
- 3bet value AA, KK, AKs 1,2% i 16combo
- call AKo, AQ o i s, QQ, JJ, TT 3,5% i 46combo
- 3bet blef KQs, AJs, 99 1,06% i 14combo
oczywiscie to przyklad i sporo moze sie zmienic zaleznie od sytuacji

Do tego dochodza rozne sytuacje, w ktorych zakres rak, z ktorymi gram rozni sie calkowicie. Np typu, ze przeciwnik nie ma rozpisanych rendzy OR i vs 3bet i nie zawsze bedzie gral najlepsze karty, wtedy moze miec cos innego niz zalozylem. Do tego przeciwnik moze miec inny OR, inny fold na bet np 40% lub 80%. Moze byc ze OR ma 10, 4bet 0%, fold vs 3bet 20%, fold vs cbet in 3bet pot 80%, to tez gram inaczej bo moge o wiele luzniej 3betowac, zeby cbetowac bardzo czesto i wyrzucac go na flopie. Inaczej tez sie gra, gdy z przeciwnikiem sie znamy i on sie dostosowuje jakos, gra inaczej niz na mnie, niz na innych i pewnie jeszcze wielu sytuacji w ktorych zmienia sie myslenie i zakresy nie wymienilem.

Sporo sie rozpisalem i gdzies mogly wpasc bledy w pisowni i mysleniu, ale najwazniejsza jest zasada z grubsza, a pewnie duzo osob powiedzialoby, ze mam zle zalozenia, a zeby ustalic moje karty jakie gram vs konkretny przeciwnik zajelo mi i koledze kilka tygodni pracy z equilabem, po pare godzin dziennie.

Jezeli naprawde chcesz sie nauczyc grac to czytaj doglebnie takie blogi jak ten https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=392623 , ale nie tylko zeby zapoznac sie z trescia, szukaj informacji zeby zrozumiec rozkminy z rozdan, ktore sa na tym nieprzecietnym blogu.
muckinfella chyba w 2014 i 1015 mial filmy w ktorych duzo lepiej wyjasnial to co ja napisalem, do tego zdrojek i robmaf pamietam, ze mieli filmy ktore wiele mnie nauczyly.

Sam nie ogladalem, ale slyszalem ze gover jak zaczynal wypuszczac filmy na strategii mial swietna serie w ktorej uczyl budowac zakresy OR i 3bet, kawalek widzialem to mi sie bardzo podobalo

Ponowie prosbe:
- wklejajcie nazwy najlepszych\przelomowych filmow badz serii - nawet po roku jak blog padnie, dzieki, pzdr

edycja:
szczerze? to nie licze, ze bedzie jakis feedback :coolface:
:gl: na stolach :banana:

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Siedzę w pociągu i chciałem coś napisać sensownego. Ale widząc ile napisałeś to z czymś dłuższym poczekam aż dojadę i wezme kompa.

Przedstawię Ci z grubsza moja koncepcję. Jak ja podchodzę do tworzenia range w określonej sytuacji.

Dzielę graczy typy:
Reg standardowy
Reg nit
Reg spazzer
Fish
Fish szalony

Range:
Mocny
Mocny + z potencjałem
2 poprzednie plus skrajny

W zależności od pozycji i gracza popieram jeden z trzech range. Np jak restealuje mnie spazzer to gram zasięg 2. Jak nit to 1. Jak szalony fish to zasięg 3.

Ciężko się pisze z telefonu. No nic musisz poczekać ehbe

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez xTcWarMaster
Np jak restealuje mnie spazzer to gram zasięg 2. Jak nit to 1. Jak szalony fish to zasięg 3.

w jaki sposob okreslasz podzial spazzer, nit, ryba?

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Na SH jeśli reg gra 16/14/3 to dla mnie pomylił FR z SH i klasyfikuje go jako nita który jak napierdziela to zawsze ma bardzo grubo.
spazzer to dla mnie reg który robi coś głupiego albo gra bardzo źle względem equity. Np potrafi jako OR callnac 3beta i zagrac z 55 na boardzie 289 XR-callshipa.

A ryba to ryba, czy to 40/30/20 czy limpujacy grajacy 40/5/1

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Do bardziej szczegółowych rzeczy jest hud. Używam kolorów dla tych grup, mam jeszcze "polak" oraz "znajomy". Ale te są już rzadkie. Wydaje mi się, że 5 zbiorów jest na tyle szczegółowe a jednocześnie nie nad wyrost rozbudowane, że dla mnie optymalne.

Handy natomiast klasyfikuje jako range silny np 77+, AQs, AK,
Z potencjałem np 78s+, A2s-A5s
I ten ostatni np K9s, siuted gapery etc

Silny - latwo grywalny, lapiący już na flopie silne uklady
Z potencjałem - dobre equity, monster drawy, niezdominowany przez rywala
Marginalny - nadal equity, nadal lapie top parki vs fishe które najczęściej mi wystarczą na ich ogromny range

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez bambucza1988
obecnie rozkminiamy to we dwojke i wiemy, ze trzeba floopy polaczyc w grupy np:
1, Asy
2. broowaye T-K
3. srednie karty 6-9
4. niskie karty 2-5

grup mozna ustalic sobie wiecej i pozniej pomieszac kazda z kazda i wyjda rozne flopy np
broodway niska niska
as srdnia niska itd

pozniej wybrac trzeba konkretna karte reprezenrujaca dana grupe kart np
z grupy karty niskie 2-5 wybieram ze pojawi sie zawsze 3 na flopie

a pozniej napisac program ktory to obliczy

Nie widziałem wcześniej, polecam temat:
https://www.piosolver.com/blogs/news/62725637-choosing-a-subset-of-flops-to-represent-the-whole-game

Odpowiedz
Cytat
v31dt

odnosnie open raise mozesz tez sprobowac sie pobawic w takie okreslanie rak :
http://prntscr.com/i70zg6
gdzie GPP to Good Pair Potential, V-versality (wszechstronnosc) istotniejsza przy grze na deepach, NP - nut potential.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Pożyczam sobie zawartość tych linków.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Nie pisałem tego, bo nie masz dostępu do tych filmów, ale u nas dział filmów -> GoverN666 i złoto. Większość jego złotych filmów to właśnie kwestie budowania zakresów. Nie ma jednak tam gotowych sztywnych zasięgów i informacji o tym jak grać z danej pozycji. GoverN666 dawał raczej rady jak samemu takie range tworzyć, tabelki to są dobre dla osób co mają problemy z odróżnieniem strita od koloru ;)

Tam wcześniej pisałeś o tworzeniu hierarchii rąk startowych i niestety moim zdaniem jest to niewykonalne do utworzenia. Jedna ręka może być lepsza od innej vs pewien range. Jednak w stosunku do innego range'u sytuacja ta może się już zmienić. Jeszcze gdyby to była kwestia gier hyper mtt, sng, spinów to miałoby to sens, ale w cash dochodzi nam jeszcze postflop... a na nim każdy gra inaczej i dla jednej osoby TT na Axx będą słabą ręką nadającą się tylko do zrzucenia, a dla innej będzie to bardzo dobry spot do blefu (to tylko luźny przykład).

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez xTcWarMaster
Do bardziej szczegółowych rzeczy jest hud. Używam kolorów dla tych grup, mam jeszcze "polak" oraz "znajomy". Ale te są już rzadkie. Wydaje mi się, że 5 zbiorów jest na tyle szczegółowe a jednocześnie nie nad wyrost rozbudowane, że dla mnie optymalne.

Handy natomiast klasyfikuje jako range silny np 77+, AQs, AK,
Z potencjałem np 78s+, A2s-A5s
I ten ostatni np K9s, siuted gapery etc

Silny - latwo grywalny, lapiący już na flopie silne uklady
Z potencjałem - dobre equity, monster drawy, niezdominowany przez rywala
Marginalny - nadal equity, nadal lapie top parki vs fishe które najczęściej mi wystarczą na ich ogromny range

tylko jak rece startowe uporzadkowac bardziej dokladnie, tzn. na jakiej podstawie uznajesz, ze 78s+ jest w lepszej kategorii niz K9s i np. QTs?
dlaczego 67s sie nie lapie?

Napisane przez v31dt
odnosnie open raise mozesz tez sprobowac sie pobawic w takie okreslanie rak :
http://prntscr.com/i70zg6
gdzie GPP to Good Pair Potential, V-versality (wszechstronnosc) istotniejsza przy grze na deepach, NP - nut potential.

Wyglada to ciekawie i cos takiego jak ja chce zrobic dla kazdej reki startowej, ale ciekawi mnie na jakiej podstawie zostaly wyznaczone te liczby, szczegolnie jak ktos wyznaczyl overall?

Szukam matematycznego wytlumaczenia dlaczego jedne rece lepiej rozgrywac od innych i nie moge znalezc rozwiazania, wiec probuje sam wymyslic taki wzor [np. na overall z twojej tabeli]. Obecnie mam to juz jakos uporzadkowane i wiem jak bede rozgrywal dowolna reke, przeciwko dowolnemu zakresowi, ale robie wedlug wlasnych zalozen, a wolalbym miec to potwierdzone matematycznie.

Opisze to dokladniej:
- jak pisalem we wczesniejszych postach z jednej strony mozna wyznaczyc rece od najsilniejszej do najslabszej wedlug equity, czyli ile procent showdownow wygrywaja (to mozna zczytac\przepisac z equilaba, poker stova itp)[w twojej tabelce byloby to Good Pair Potential, nut potential]
- z drugiej strony mozna wyznaczyc rece od najwiekszej grywalnosci do najmniejszej, czyli takie dzieki ktorym mozna przeciwnika wyrzucic po flopie za pomoca semiblefow, gdy nie posiadamy zbytniego showdown value, ale za to mamy outy, backdoory itp i mozemy wygrac bez pokazywania mu showdownu (to mozna zczytac\przepisac z flopzilli)[w twojej tabeli bylaby to versality (wszechstronnosc)]

Mam spisane te dwa skladniki i nie wiem jak je polaczyc, zeby otrzymac jeden sensowny wynik dla danej reki startowej i na tej podstawie dowiedziec sie czy lepiej bedzie grac K9o czy J9s i vs jaki zakres bedzie mozna grac w okreslony sposob. Wyciagniecie sredniej z %equity i %grywalnosci nie dziala bo wychodza chore rzeczy. Byc moze trzeba dolaczyc trzecia skladowa albo tylko przyjac odpowiedni wzor.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez Skibcio
Nie pisałem tego, bo nie masz dostępu do tych filmów, ale u nas dział filmów -> GoverN666 i złoto. Większość jego złotych filmów to właśnie kwestie budowania zakresów. Nie ma jednak tam gotowych sztywnych zasięgów i informacji o tym jak grać z danej pozycji. GoverN666 dawał raczej rady jak samemu takie range tworzyć, tabelki to są dobre dla osób co mają problemy z odróżnieniem strita od koloru ;)

Tam wcześniej pisałeś o tworzeniu hierarchii rąk startowych i niestety moim zdaniem jest to niewykonalne do utworzenia. Jedna ręka może być lepsza od innej vs pewien range. Jednak w stosunku do innego range'u sytuacja ta może się już zmienić. Jeszcze gdyby to była kwestia gier hyper mtt, sng, spinów to miałoby to sens, ale w cash dochodzi nam jeszcze postflop... a na nim każdy gra inaczej i dla jednej osoby TT na Axx będą słabą ręką nadającą się tylko do zrzucenia, a dla innej będzie to bardzo dobry spot do blefu (to tylko luźny przykład).

Konto z ktorego pisze nie jest moim glownym bo nalezy do dziewczyny, zaczelem na nim pisac troche przypadkiem i tak juz zostalo. Jakby co to mam dostep do filmow.

Dobrze to opisales bo rozumiem, ze w duzym uproszczeniu na murka lepiej miec grywalne rece i wyrzucac go bez sd, a na rybe lepiej miec rece z equity i wygrywac na showdownie, ale probuje wymyslic zloty srodek. W koncu jest wiele tabel rak startowych i wiekszosc z nich dziala, ludzie na ich podstawie wygrywaja nawet jak sa srednio wykonane.
To niejako udowadnia, ze mozna zrobic ''gotowca'' rowniez dla casha, mimo ze jest trudniej niz dla strategii na 20bb w staku bo na 100bb jest duzo postflopa.

edycja:
ze strategii dobre pare lat sciagnelem pierwsza tabele, ktora gralem jakies 13/10, najprostsza mozliwa i wtedy dzialala na nl25, teraz na nl2 tez niczego wiecej nie trzeba

Spoiler

pozniej byla tabela dla MSS-a jeszcze lepsza i wymagala troche zmian, ale mozna bylo z powodzeniem grac nia na nl50/100

Spoiler

dorzucajac kilka prostych zasad

Spoiler

te gotowce dzialaly jednak jestem swiadomy, ze teraz trzeba zrobic cos bardziej skomplikowanego

Odpowiedz
Cytat