Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
169 Posty
28 Użytkownicy
174 Reakcje
11.7 K Wyświetlenia
Riverek

Obecnie 702. Nadal mało gram, ale jak już gram to gra mi się dobrze. Muszę się ogarnąć z zarządzaniem czasem i odkładaniem wielu spraw na ostatnią chwilę :( Ma ktoś z Was jakieś sprawdzone sposoby na to?? Płacę "płynnym złotem" :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Riverek

1007,51 i bez większych zmian czyli mało gry, ale jak już jest to gra mi się raczej dość dobrze. Dużo spraw bieżących i zaległości, przez co naprawdę ciężko zagrać coś więcej :(

Odpowiedz
Cytat
Riverek

1137,86. Czasu na gre nadal mało, ale jeśli już jest to gram mixy, bo troche MTT (wykorzystuje tickety jakie mam + coś tam gram sam od siebie ze względu na misje), hexa-pro no i cash.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

1365,75 - stack pomalutku rośnie, a tam poza tym nadal bez zmian czyli mało gry, bo coś tam gram, ale niewiele i to jest rzecz, którą będę chciał w najbliższym czasie zmienić, a która u mnie mocno kuleje.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

I am back _cool:

Trochę mnie tu nie było, gdyż od mojego ostatniego wpisu minął niemalże równy rok :transpire: Niby sporo, ale jak sami wiecie takie mamy obecnie czasy, że czas nie leci tylko zapier**** ! :sorry:

Pewnie większość tu zaglądających myślała, że już po mnie, że pewnie wszystko przegrałem skoro nic tu nie pisze, ale tak nie do końca jest. Powiem krótko, że obecny stack skurczył się do niecałych 200 eur. Nie wiem czy jest sens się tu teraz rozpisywać, jak do tego doszło, ale o tym wspomnę może nieco później. Ważne, że wciąż żyje i na odkucie się z tych 200 euro przyjdzie jeszcze czas. W tym wpisie powrotnym nacisk chcę położyć na nieco inne kwestię, również związaną z pokerem. Otóż cash, cashem, ale miałem zawsze pełno biletów do mtt, których część otrzymywałem od Unibetu za gry, misje, itp., a część nagrywałem sam z posiadanego stacka. Jako, że w swoim 1 wpisie tutaj w tym blogu, wspominałem, że jednym z moich celów jak zgarać live w jakimś fajnym i dużym evencie, to wkrótce ten cel zostanie spełniony! :f_biggrin: Otóż zagram w Main Event Unibetu na Malcie, gdyż udało się z tych pobocznych biletów jak je określam wygrać takową wejściówkę. Mało tego, ale byłem również blisko 2 takiej wejściówki, ale się nie udało. Nieważne, ale najważniejsze, że w nadchodzącym Unibet Main Event Malta zagram w turnieju głównym, gdzie postaram się zagrać najlepszego pokera, do czego zamierzam się również sumiennie przygotować, stąd mój wpis tutaj, żeby się zmotywować i wykorzystać na 100% pojawiającą szanse. Jak będzie zobaczymy, ale 3majcie kciuki, bo będąc już na miejscu prawdopodobnie zagram jeszcze na rozgrzewkę jakieś turki podczas Unibet Malta, bo coś tam poza Main Eventem będzie się jeszcze działo. Jak mi się uda będę pisał na bieżąco do Was wpisy + foty z Malty, ale nim do tego dojdzie coś tu jeszcze od siebie na pewno napiszę w międzyczasie, przygotowując się do tego wydarzenia.

P.S.
Wszelkie rady dla takiego żółtodzioba jak ja mile widziane, tym bardziej, że bedzie to mój 1 raz live :f_biggrin:

Pozdrawiam serdecznie wszystkich,

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Hejka. No niestety odpadłem na 7* którymś tam miejscu, po momentami dobrej grze, ale jednak ze względu na totalny brak doświadczenia więcej było słabej gry. Nie przygotowałem się do tego turka jak należy przed, a i w trakcie turku nie realizowałem do końca tego co sobie zaplanowałem. Była szansa na pewno na lepszy wynik. Wyciągnę wnioski i na następny live pojadę lepiej przygotowany. Co do samego Eventu Unibet Malta to bardzo mi się podobało! :f_drink: Wszystko bardzo fajnie i profesjonalnie przygotowane. Sama gra live spodobała mi się na tyle, że zamierzam iść dalej w tym kierunku i od czasu do czasu jeździć na inne cykle z serii Unibetu i może dołączę na inne platformy, ze względu na inne ciekawe turnieje. W najbliższym czasie rzucę okiem na kalendarz imprez pokerowych live i zadecyduję, do których ewentualnie bym przystąpił. Wiem, że szykuje się "coś" w Pradze, dlatego prawdopodobnie będę chciał się tam wybrać, tylko jeszcze nie wiem czy się uda. W ciągu miesiąca, a nawet szybciej dam znać jakie plany pokerowe do końca roku, bo póki co na ten moment jeszcze nie wiem.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

No więc we wtorek zapadła spontaniczna decyzja, o dzisiejszym 1 dniowym wyjeździe na EPT Praga 8-) Akurat dzisiaj mi pasowało wyrwać się od pracy na cały dzień i akurat dzisiaj, były 2 turki kwalifikacyjne o tickety 1100 euro, które w przypadku wygrania wykorzystałbym do gry w Eurece. W 1 z nich w ostatniej rozgrywce po ostatniej przerwie znowu moje A9 (z tą różnicą, że tym razem w kolorze) wpadło na AJ off i J na boardzie załatwił sprawę. W 2 moje AA wpadło pod KQ off, gdzie graczowi dało strita, również na boardzie i miałem po turnieju.

Sam turniej bardzo mi się podobał i był dużo większy niż mój 1 Unibet. Mnóstwo graczy z całego świata, w tym dużo naszych oczywiście. Gdzieś tam w stoliku z boku przewinął mi się Chester, który też grał ten turek. Co ciekawe osoby ze staffu, w tym chyba director tournament ten sam co na Unibecie (w tym niektórzy krupierzy też).

W sumie chyba będę raczej na pewno znowu za rok, bo znalazłem fajne połączenie z Czeskiego Cieszyna do Pragi pociągiem. Autko zostawiam po polskiej stronie i piechotką 7-8min na dworzec PKP do Czeskiego Cieszyna. Pociag startuje o 5:19 o w Pradze jest o 9:55 na dworcu głównym (koszt lini Ceske Drahy to 511kc). Z dworca głównego do Hotelu Hilton jest 20min piechotą, więc jak dla mnie mega. Właśnie wracam, ale już nieco inną liną, bo Leo Express za 869kc, więc trochę więcej, ale wcale nie dużo lepiej, jak mogłaby wskazywać cena. Musiałem brać to połączenie, bo innego bez przesiadki nie było i tak naprawdę zabrakło mi 15min do połączenia liniami Ceske Drahy, ale to walka w turniejach do końca determinowała wszystko. Gdyby się udało,a to było najważniejsze, to resztę by się też jakoś ogarnęło. Dodatkowo ogarnąłem sobie też wszystko wokół Hiltonu (dobre żarcie, kawa, itp. bo wiadomo, ze w samym Hiltonie wszystko 3x droższe).

Ogólnie polecam wszystkim, bo naprawdę warto i planuje bywać już cyklicznie co roku na tym evencie. Swoją drogą na prawdę mamy czego zazdrościć Czechom :f_drink:

Pozdrawiam i w kontakcie,

Odpowiedz
Cytat
Riverek

W końcu znalazłem chwilę na uaktualnienie bloga :f_drink:

Tylko czysty przypadek sprawił (a może i nie), że akurat dziś przypada równo 2 rok odkąd wystartowałem.

Podsumowanie będzie szczere i uczciwe, choć cele, które na początku sobie postawiłem były chyba nad wyraz ambitne, ale za tak ambitnymi celami kryło się coś głębszego. Chyba u bekona bodajże, na koniec jego challengu posłużyłem się następującym cytatem Emmy Chase: "Zawsze celuj w księżyc, nawet jeśli nie trafisz , znajdziesz się pomiędzy gwiazdami."

Myślałem, że wpłacając większą kwotę, będę chociaż w stanie osiągnąć przynajmniej 5 cyfrowy stack (min 10 tys.) i osiągnąć chociaż jedno miejsce płatne w turku live :f_cool: Niestety nic takiego nie miało miejsca i paradoksalnie bardzo dobrze! Nic dobrego, by z tego nie było, a mogła by mi jedynie uderzyć sodówka do głowy. Przede wszystkim zabrakło dokształcania poza stolikami (analiza gry, rzetelne czytanie książek i artykułów pokerowych oraz wprowadzanie ich w życie, itd., itp.) Mój background z gier na wirtualne $ okazał się nie wystarczający. Dodatkowo zbyt łatwo wpadałem w tilt. W tym roku muszę przede wszystkim mocniej skupić się nad rzetelną pracą nad grą, a później dalej samą grą.

Jak to wygląda obecnie stackowo? Otóż następująco:
1. Unibet: 15euro.
2. Poker Stars: 410$*.

ad1) Tak jak większość przewidywała (choć pewnie kibicowała) praktycznie poległem, choć szoruje po dnie, ale to dobrze, bo jest przynajmniej od czego się odbić _drink: Co miało wpływ na tak słaby wynik? Zły dobór gier i łapanie się na cykliczne tzw (pseudo) promocje Unibetu co często wiązało się z grą poza wszelką logiką bankroll managmentu. No bo miało być grubo i było :transpire: Co dalej? Zobaczymy co uda się ugrać z tych 15euro i z punktów lojalnościowych, których mam blisko 26 000, a które uzbierały mi się przez ten czas, a których praktycznie nie wykorzystywałem. Będę grał bez spiny, robił misje, wykorzystywał punkty lojalnościowe i inne gratisy od Unibetu z celem ugrania z tego 1000 euro do końca roku _tongue: Niech to będzie taki mini challenege, który zakończy się w momencie kiedy nie będę już miał za co grać na Unibet, lub z końcem roku kiedy to podam aktualny stan. Na koniec każdego miesiąca będę również podawał aktualną sytuację w tym mini challengu.

*ad2) Jakoś po 20 grudnia przeczytałem newsa na Poker Strategy o loterii dla nowych graczy, którzy nie mają jeszcze konta na Poker Stars i postanowiłem skorzystać. Konto na Poker Stars i tak chciałem założyć po udziale w EPT Praga 2022 (a tak naprawdę jeszcze wcześniej), ale dopiero news Poker Strategy był dla mnie impulsem do działania. Wpłaciłem 116$ z czego na chwilę obecną zrobiłem 210$ (a byłoby prawie 300$, a może i więcej, tylko złapałem się na promkę związaną z rakbackiem 40% i żeby to wyrobić grałem dużo i na siłę w ostatni dzień, przez co zamiast mieć prawie 300$ mam 210$ bo rakeback durnego grindu nie pokrył strat - nie dam się już na to nabrać w tym miesiącu). Co ważne udało się wygrać loterie i otrzymać 200$ od Poker Strategy, które zostaną wykorzystane do gry na Poker Stars, więc można przyjąć, że mam obecnie na tym poker roomie 410$ (dokładny stan konta podam jak wpłacę na konto, bo nie wiem ile tego finalnie wyjdzie po przelicznikach walutowych i prowizjach Skrilla).

Z rzeczy dla mnie najważniejszej jest to, że udało się w końcu zagrać live! _cool: Był to zeszłoroczny Main Event Unibetu na Malcie i grudniowy EPT Prague. Na Malcie udało się dograć do 2 dnia turnieju, a w Pradze były to tylko całodniowe eliminacje do Eureki (również bez sukcesu). Choć bardzo mi się podobało, to zwłaszcza na Malcie wyszedł mój całkowity brak obycia z turniejami live (a było to mój 1 live w życiu) i w Pradze było ciut lepiej pod tym względem. Co dalej? Otóż bardzo mi się spodobały gry live i zamierzam je kontynuować w 2023 roku. Między innymi po udziale w EPT Prague zdecydowałem się właśnie założyć konto na Poker Stars, w celu grania satelit do turniejów serii EPT i Eureka. Na Unibecie również będę probował grać satelity do ich turniejów live, ale ze względu na minimalny stack, który muszę odrobić, będzie to nieco utrudnione (co nie znaczy, że niemożliwe).

Jedyne czego bym sobie życzył, to więcej czasu na wszystko, nie tylko na pokera :f_drink: Mam duży problem, z zarządzaniem czasem na co dzień, gdzie mam multum innych spraw na głowie (dom, rodzina, firma), a poker jest w tym wszystkim miłą odskocznią (hobby).

Dziękuję drogi czytelniku jeśli dotarłeś do końca mojego najdłuższego wpisu, w mojej historii na Poker Strategy :f_drink: Był on uczciwym podsumowanie mojego pokerowego hobby z ostatnich 2 lat, stąd wyszedł tak długi. Kolejne wpisy mam nadzieję już takie nie będą i raczej nie powinny, gdyż pod koniec każdego miesiąca (mam nadzieje już regularnie), będę tylko pisał krótkie uaktualnienia co z mini chalnggem na Unibet i co grami na Poker Stars.

Stay in tune,

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Co do unibet to się zgodzę że kuszą promkami i mi trochę pożarło grając jakies hexapro extreme czy inne banzaie :D Fajnie z tymi turniejami live zawsze to doświadczenie nawet jak nie wygrałeś - następnym razem może siądzie - powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Poziom na turkach live jest jak najbardziej ok i to co pisało wcześniej wiele osób, że jest wielu słabych graczy, jest faktycznie prawdziwe :f_drink: Zobaczymy jak mi pójdą live w tym roku i ile ich finalnie uda się zagrać, bo trzyma mnie multum innych spraw poza pokerowych, a w zarządzaniu czasem jestem kompletnym noobem. Będę pisał tu na blogu jakie gierki live będą grane i kiedy + bieżące wyniki z gierek na Unibet i Poker Stars.

Edytka podpowiada, żeby dopisać tu na blogu co i jak będzie grane z posiadanych obecnie środków.

1. Jeśli chodzi o Unibet to z posiadanych 15euro i około 26tys pkt lojalnościowych, chcę ugrać 1000 euro do końca roku. Do tego dochodzą ewentualne tickety do gier live z serii Unibet. W związku z tym, że będę robił tzw misje to grać będę praktycznie wszystkie rodzaje gier (cash texas i omaha, hexapro, banzai, mtt i co tam będzie jeszcze trzeba). W późniejszym okresie będę pisał na bieżąco czego gram więcej, a czego mniej.

2. Jeśli chodzi o Poker Stars to z posiadanych 410$* chcę zrobić wymaganą pięciokrotność, a więc 2050$ do końca roku. Do tego również dochodzą ewentualne tickety do gier live z serii Poker Stars (Eureka, EPT, itp.). Tu również będę robił mixy gier (cash, mtt, spin i ewentualnie inne gry, ale to się jeszcze okaże).

Pierwsze uaktualnienie podam pewnie w sobotę, bo póki co skupiam się na misjach Unibet i dopiero po ich wykonaniu będę grał na Poker Stars.

Stay in tune,

Odpowiedz
Cytat

Cześć Riverek. No i gdzie jest uaktualnienie? Kibice mają już przygotowany popcorn i czekają z niecierpliwością, a tu nic. :)

Fajnie, że grasz turki live. Też chciałbym kiedyś zagrać, tylko nie wiem czy bym sobie poradził z akcją, liczeniem żetonów na bieżąco itp. Na Starsach jest zawsze podane ile jest w puli. :) No i do tego 9 graczy to już trochę inaczej się gra niż 6.

Jak wygląda temat z czytaniem przeciwników na podstawie mowy ciała, polecasz jakieś książki? Kiedyś czytałem "What every body is saying" Joe Navarro i zastanawiam się na ile takie rzeczy mogą pomóc podczas podejmowania decyzji.

No i kolejne pytanie, jak wygląda dynamika takiej rozgrywki w tych turniejach, w których grałeś. Ludzie rozmawiają, zagadują czy bardziej każdy skupia się na grze. Akcja idzie na pewno wolno, ale jak piszesz, że podobało Ci się i będziesz wracał to pewnie znaczy, że się nie nudziłeś. :)

Powodzenia w challenge'u. Na samym początku jest najtrudniej, ale w pewnym momencie przebijesz barierę i wtedy pójdzie fajnie. Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Późne uaktualnienie, bo było grane jeszcze chwilę temu do końca, żeby wycisnąć ile się da :f_drink:

Na Unibet z 15 euro wskoczyło na 102 euro :f_cool: Jestem mega zadowolony z tego co udało się uzyskać grając wszystkie misje do końca. Do tego dochodzi kilka ticketów do MTT, które będę wykorzystywał na gry w nadchodzącym tygodniu. Żeby osiągnąć ten wynik musiałem również wykorzystać punkty lojalnościowe (4500pkt z 26 000, więc zostało 21 500pkt). Po wykorzystaniu ticketów do MTT skupie się więcej na grach na PS*, a potem z nowym miesiącem robię znowu misje.

Na PS* było mniej grane, ze względu na większą ilość gier na wspomniany Unibet. Grałem jakieś cashe dla odmiany, ale kręcę się cały czas wokół wcześniejszego stacku i obecnie jest 407$*.

Bekon polecam Ci spróbować turki live. Wiadomo, że to zupełnie inna specyfika gry niż online, ale mi się bardzo spodobało. Co do liczenia stacków, to tak naprawdę musisz tylko skupić się na swoim, bo o resztę może spytać czy to poszczególnych graczy ile mają, czy też poprosić krupiera o przeliczenie. Poza tym jest na sali zawsze dużo tablica informacyjna, gdzie są podane wszystkie najważniejsze dane (średnie stacki, czas, itd., itp.).

Idzie czytać wielu przeciwników z ich mowy ciała, tylko żeby było to efektywne musisz z nimi dojść do showdownu, żeby później umieć to wykorzystać i wiedzieć, co oznaczały ich poszczególne ticki. Niestety dynamika gier live jest jaka jest i w praktyce nie jest to takie proste. Niestety nie przeczytałem żadnej książki dotyczącej mowy ciała, ale planuje to nadrobić przed udziałem w kolejnych turkach live.

Kolejne uaktualnienie za tydzień, w poniedziałek.

Pozdrawiam,

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Przyszła mi jakaś przypominajka odnośnie bankroll challenge, więc gdyby mój powyższy post miał zostać nieuznany jako update z wynikami, to poniżej podaje aktualne stany:

1. Unibet 102 euro.
2. PS* 407$.

Każde kolejne wpisy aktualizacyjne stacków, będę się starał podawać w poniedziałki do południa.

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Napisane przez Riverek
Przyszła mi jakaś przypominajka odnośnie bankroll challenge, więc gdyby mój powyższy post miał zostać nieuznany jako update z wynikami, to poniżej podaje aktualne stany:

1. Unibet 102 euro.
2. PS* 407$.

Każde kolejne wpisy aktualizacyjne stacków, będę się starał podawać w poniedziałki do południa.

Nie wiem czy wiesz, ale do aktualizacji stacków w Bankroll Challenge musisz wejść na główną stronę tego challenge na pokerstrategy.com

Oni w tej przypominajce wklejają linka do konkretnego odnośnika do forum i konkretnego tematu

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Cześć!

dokładnie tak jak pisze MateQC swój post z aktualizacją statusu wrzuć tutaj

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Ok dzięki panowie :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Heh ja też myślałem że wystarczy u siebie skrobnąć :D Dobrze że do Ciebie zajrzałem. Ładnie wyciągnąłeś te 15€ na ponad 100 :f_thumbsup: Co dokładnie grałeś na tym Unibecie?

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Napisane przez xeperek
Heh ja też myślałem że wystarczy u siebie skrobnąć :D Dobrze że do Ciebie zajrzałem. Ładnie wyciągnąłeś te 15€ na ponad 100 :f_thumbsup: Co dokładnie grałeś na tym Unibecie?

Dobrze, że MateQC i moderator baadewz01 zwrócili uwagę i dali znać co dokładnie trzeba zrobić, bo dalej byśmy nie brali udziału, choć bylibyśmy pewni, że bierzemy udział :f_biggrin: Nie pamiętam już dokładnie jak to było w artykułach promujących, ale widać nie na tyle jasno dla wszystkich i coś mi się zdaje, że takich jak my jest więcej :f_drink:

Grałem tylko wszystkie gry, jakie trzeba było żeby skończyć wszystkie misje + wykorzystałem część punktów promocyjnych na bilety do MTT i hexapro. Największy boost + 30eur dostałem chyba za ticket hexapro 10eur(x3) za ostatnią misje. Po drodze były jakieś kwoty po kilkanaście euro za niektóre mtt. Ogólnie miałem wrażenie, że wszystkie gry związane z misjami skończyłem na mniejszy bądź większy +. :f_cool: Przyznam, że nigdy wcześniej się tak nie przykładałem do misji, ale sytuacja mnie zmusiła (b.niski roll), żeby w końcu się przyłożyć i efekty są całkiem obiecujące :f_drink: Jeśli bym to utrzymał to wychodzi na to, że robiąc same misje do końca roku osiągnę cel, ale mam świadomość, że tak różowo to nie będzie i zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące (a w środę będzie już 1 marca i znowu startują nowe misje).

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Najnowszy update:

1. Unibet 100 euro.
2. PS* 430$.

Czekam na marzec na nowe misje Unibet i po ich skończeniu skupiam się na grach cash na PS* i eliminacjach do turków live.

Odpowiedz
Cytat
Riverek

Najnowszy update:

1. Unibet 80 euro.
2. PS* 467$.

Zacząłem misje Unibet i póki co utknąłem w połowie (wygraj cash w MTT) i choć było b. blisko w 1 i 2 turku to teraz płynę na tilcie :f_drink: Oby 2 część misji pozwoliła odrobić z nawiązką.

Odpowiedz
Cytat