Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Hero vs FL

63 Posts
13 Users
0 Reactions
2,193 Views
Sepurta

Witam. Zakładam tego bloga, jak pewnie większość osób jako motywacja, do poprawy swojej gry. Jak będę miał trochę więcej czasu opowiem może jak się zaczęła moja przygoda.
Gram aktualnie na Micro stawkach.

Cele:
:club: Wejść limit wyżej (0.1$/0.2$)
:club: Oczywiście poprawa gry, szczególnie trafna ocena flopa, turna i rivera, ocena zakresu rąk przeciwników.
:club: Nauczyć się w końcu grać wg. Outy id Oddsy
+
:club: Wstawiać więcej rąk do oceny.
:club: Większa koncentracja przy stole.
:club: Usprawnić system notatkowy.

BR: 32.03

62 replies
golfu

Powodzenia _thumbsup:

Byqu

OMG OMG, Fixx od mikro :) Trzymam kciuki!

MARIUSZMAX

powodzenia w budowaniu rolla będę zaglądał _cool: trzymaj się outów i oddsów, nie tiltuj i ani się obejrzysz będziesz grał 0.25/50

Sepurta

Dzisiaj mała sesyjka. Strasznie dziwnie mi się gra od kilku dni. Mało dostaję dobrych kart startowych jak i również (co jest najgorsze) bardzo często trafiają się pule wieloosobowe w których z dobrymi rękami nie rzadko przegrywam z jakimiś śmieciami. Dzisiaj na szczęście coś mi się udało ugrać, z czego jestem zadowolony (wiem ze to jest niewiele, ale nikt nie zaczynał od milionów :D)
Umieszczam jedno rozdanie, co prawda głupio rozegrane ale po tym co zobaczyłem zgłupiałem jeszcze bardziej.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is MP2 with Q:d, Q:h.
UTG1 calls, UTG2 folds, MP1 calls, Hero raises, MP3 3-Bets, CO folds, BU calls, 2 folds, UTG1 calls, MP1 calls, Hero calls.

Flop: (16.4 SB) T:s, 2:d, 5:d (5 players)
UTG1 checks, MP1 checks, Hero bets, MP3 raises, BU calls, UTG1 calls, MP1 calls, Hero calls.

Turn: (13.2 BB) J:s (5 players)
UTG1 checks, MP1 checks, Hero checks, MP3 bets, BU calls, UTG1 calls, MP1 calls, Hero calls.

River: (18.2 BB) 4:c (5 players)
UTG1 checks, MP1 checks, Hero checks, MP3 checks, BU checks.

Final Pot: 18.2 BB.
Results follow:

MP1 shows a pair of twos(K:h 2:h).
Hero shows a pair of queens(Q:d Q:h).
MP3 shows a pair of twos(2:s K:s).
UTG1 shows high card ace(9:s A:h).
BU shows a pair of tens(8:h T:h).

Hero wins with a pair of queens(Q:d Q:h).

+1.22 :D

BR 33.25

smack91

siema.
stawiam kropkę żeby odwiedzać.

co do rozdania to masa błędów, wstawiaj rozdania do oceny, to dużo daje na początku!

Byqu

fajnie, że wkleiłeś tutaj to rozdanie... Mam nadzieję, że za rok na nie spojrzysz, i się uśmiechniesz, rozumiejąc o co chodzi...

Sepurta

Dodam jeszcze filmik motywujący, żeby mi przypominał że...

doncamilloskate

Kropka i powodzenia _thumbsup:

Sepurta

Nie ma to jak zmarnować 2 godziny...:

A wracając do Cashy Fixa...
Niestety mało ostatnio gram, około godzinę, 2 max.
Drastyczne błędy jakie popełniam:
Ocena kart na riverze - często jak mam monstera na flopie i nic lepszego się nie kompletuje na turnie zdarza mi się nie patrzeć co jest na riverze i mimo wszystko stawiać zakład (zdarza się to głównie gdy gram bez pozycji) a na riverze jest możliwość skompletowania Koloru lub strita.
Na pewno jest ich dużo, dużo więcej ale ciężko mi jeszcze je wychwycić. :f_cool:

Nowe (dodatkowe) cele:
:club: Wstawiać więcej rąk do oceny.
:club: Większa koncentracja przy stole.
:club: Usprawnić system notatkowy.

+2.59 :f_biggrin:
BR 35.84

Byqu

:club: Zrób SPAM na forum rozdań. Nie tylko wstawiaj, ale i czytaj oceny innych, i sam próbuj oceniać!
:club: Koncentracja- Wyłącz wszystkie komunikatory, odłącz sobie internet :facepalm: wyłącz telefon
:club: System notatkowy polecam usprawniać poprzez oglądanie filmów, sporządzenia systemu akronimów, lub wzięcie gotowca z forum oceny rozdań.

Ile was grało w tym turnieju? Kurcze mały sukces ale jak na jeden z pierwszych zakładam, że cieszy :)

Trzymam kciuki. Dasz radę, urządzić Rabację Galicyjską ludziom na 0.05/0.1$.

Pozdro

Sepurta

Napisane przez Byqu
:club: Zrób SPAM na forum rozdań. Nie tylko wstawiaj, ale i czytaj oceny innych, i sam próbuj oceniać!
:club: Koncentracja- Wyłącz wszystkie komunikatory, odłącz sobie internet :facepalm: wyłącz telefon
:club: System notatkowy polecam usprawniać poprzez oglądanie filmów, sporządzenia systemu akronimów, lub wzięcie gotowca z forum oceny rozdań.

Ile was grało w tym turnieju? Kurcze mały sukces ale jak na jeden z pierwszych zakładam, że cieszy :)

Trzymam kciuki. Dasz radę, urządzić Rabację Galicyjską ludziom na 0.05/0.1$.

Pozdro

Witaj!

Dzięki za porady, nie bez powodu masz platynę więc na pewno się przydadzą!

Turniej był fajny ale oczywiście nie brany na poważnie (od chyba 9 miejsca jest 1$ lol). To moja druga wygrana, mam jeszcze 0.30$ na WH z Freerolla tego typu _cool:

P.S.
Szkoda, że w ciagu 2 dni spadłem tak nisko z tych 40$, a już byłbym tak blisko...

Sepurta

Z kolejnym wpisem chciałem poczekać aż ugram 40$ no ale dostałem cynk że fani się niecierpliwią... :f_cool:

Co tu dużo pisać, granie 1-2 stoliki nie codziennie nie jest owocne ale wydaje mi się że dużo lepiej jest tak się skupić, lecz przydałaby się jakaś pożąda sesja, może w czwartek (będzie trochę mniej zajęć) ale zależy też od samopoczucia bo zauważyłem że wystarczy niewielki ból głowy i spadamy....

Z oceną układów przeciwników nadal nie jest za różowo choć myślę że jest trochę lepiej.

Wdrążenie strategii Outy i Oddy:
sama strategia nie jest ciężka lecz jej wdrążenie w życie wymaga zaangażowania (przeważnie o tym zapominam, chyba zacznę przyklejać karteczki na monitor :D)

Notatki: zauważyłem że działają raczej na ludzi którzy uczą się strategii, bo ludzie którzy graja żeby przegrać za każdym razem grają inaczej, ale zawsze jakieś info się przyda, przeważnie piszę co chcieli osiągnąć na SD, kiedy był blef i co robili na pre flopie. Kolorami zaznaczam graczy groźnych, ciężkich do przewidzenia, którzy grają więcej niż 4 stoły.

Ostatnio nie wstawiałem rąk do oceny niestety. Ich mała ilość oraz brak trudnych sytuacji to sprawiły, ale myślę że jak mi się wydaje że wiem o co chodzi, to i tak 5 rąk trzeba wstawić

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is BB with 8:h, A:c.
CO posts deadblind, MP2 posts deadblind, MP2 posts deadblind, UTG1 calls, 2 folds, MP2 checks, MP3 folds, CO checks, BU raises, SB folds, Hero calls, UTG1 calls, MP2 3-Bets, CO calls, BU calls, Hero calls, UTG1 calls.

Flop: (15.4 SB) T:s, 6:c, 4:s (5 players)
Hero checks, UTG1 checks, MP2 checks, CO checks, BU checks.

Turn: (7.7 BB) 8:s (5 players)
Hero bets, UTG1 calls, MP2 calls, CO calls, BU folds.

River: (11.7 BB) Q:c (4 players)
Hero bets, UTG1 folds, MP2 folds, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: 11.7 BB.

:club: Wstawiać minimum 5 rozdań do oceny po każdej sesji bez względu na ich "przejrzystość"
:club: Cele bez zmian

Sorry, zapomniałem: :f_biggrin:

Około 1000 osób zaczynało ;]

BR: 38.97

Sepurta

Dzisiaj siedząc trochę na forum oceny rozdań zobaczyłem post z linkiem do artykułu. Dzięki temu zauważyłem małą, lecz jak istotną sprawę. Jest tam opisanych, może nie wiele, ale na pewno ważnych rzeczy o których jest wspomniane 2 zdania (przez co muszę skorygować swoją grę na flopie, myślę że jest to bardzo istotne). Ale do rzeczy: w związku z powyższym gdy tylko będę miał czas na naukę czytając artykuły, będę czytał jeden dziennie, analizując wszystko.

Dzisiejsza sesja była krótka ale miałem fajny upswing :D
KAs AA JJ AKo rozdanie po rozdaniu :D Niestety raz AA mnie zawiodło :f_mad:
ale i tak wyszło 15BB/40 rozdań ;] Nie grałem dalej bo jestem zmęczony po 11 godzinach na uczelni, wolę poczekać do jutra ;]

BR: 40.19$

Byqu

No szykuje się Come Back :)

Sepurta

Napisane przez Byqu
No szykuje się Come Back :)
Come Back + Tilt :facepalm:

Myślę że jeśli będę w ten sposób grał dalej to nie wiem czy to ma sens (może i ma ale mniej więcej w 5%).
Myślę że granie poniżej 2 godzin dziennie nie ma sensu oraz granie na jednym stoliku. Może gdybym grał na 1 stoliku 5 godzin to tak ;] Bo gdy przychodzi tilt/bad beaty/downswing (jak zwał tak zwał) Przegrywam mniej więcej tyle co ugrałem w ciągu kilku dni lub po prostu dużo, co mi nie daje nic bo stoję w miejscu.

Po RB..
BR: 38.24 :ayfkm:

Sepurta

Właśnie skończyłem dzisiejszą sesję, na szczęście na +. Jestem z niej zadowolony chociaż nie jakiś bardzo happy :f_cool:
Wdrążenie nowych postanowień pomaga nawet bardzo, obym tylko znowu nie tiltował za dużo. Na koniec miałem bardzo emocjonujące rozdanie choć wynik można było przewidzieć:

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is UTG2 with K:c, A:h.
Hero raises, 2 folds, MP3 3-Bets, 3 folds, BB calls, Hero caps, MP3 calls, BB calls.

Flop: (12.4 SB) 4:h, J:d, T:h (3 players)
BB checks, Hero bets, MP3 raises, BB folds, Hero 3-Bets, MP3 calls.

Turn: (9.2 BB) Q:d (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero 3-Bets, MP3 caps, Hero calls.

River: (17.2 BB) 8:s (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero 3-Bets, MP3 caps, Hero calls.

Final Pot: 25.2 BB.
Results follow:

Spoiler

MP3 shows a straight, ace high(A:s K:h). Hero shows a straight, ace high(K:c A:h). MP3 wins with a straight, ace high(A:s K:h). Hero wins with a straight, ace high(K:c A:h).

BR: 37.70

Sepurta

Dzisiejsza sesja również na +, jak na razie wdrążenie nowych pomysłów działa ;) Dalej wstawiam zbyt mało rąk do oceny (mało ostatnio było trudnych akcji ale na pewno gdzieś są błędy).
Jeszcze kilka troszkę dłuższych sesji i w końcu będzie srebro + mam nadzieję wyższy limit :f_biggrin:

Dorzucam nove video

BR: 40.19 :f_cool:

Sepurta

Dziś zapisałem się do udziału w promocji Jak szybko zostać wygrywającym pokerzystą
Mam nadzieję że czas pozwoli mi zrealizować wyznaczone cele i jednak dojdę do udziału w punkcie kulminacyjnym programu a mianowicie freerolu. Jednak myślę że dzięki temu zmotywuję się do większej dyscypliny :f_cool:

BR: 41.13

Sepurta

Witam, to znowu ja :facepalm:
Dzisiaj miałem chyba najlepszą sesję odkąd zacząłem trochę rozumieć o co chodzi w FL, niestety niezapowiedziana wizyta gościa sprawiła że po 1h sesji usiałem przerwać ;(
Wczoraj miałem trening specjalny z eventu "Jak zostać wygrywającym pokerzystą" który prowadził mcmoe (mam nadzieję ze dobrze napisałem) i muszę przyznać że nie dość ze jestem zadowolony z treningu to jeszcze zacząłem doceniać wiedzę która jest przekazywana na treningach :f_thumbsup:
Niestety nie zapisałem pytań które są potrzebne do tego abym mógł wziąć udział we Freerollu i jeśli ich szybko nie zdobędę to mogę się szybko z nim pożegnać :rage:

BR:43.40 :f_thumbsup: