Siemanko!
Jak można się domyślić z mojego nicka mam na imię Łukasz, obecnie jestem na czwartym roku studiów ekonomicznych i chciałbym założyć tego bloga po to aby motywował mnie on do stałej pracy nad swoją grą. Dodatkowo miło będzie wymienić się spostrzeżeniami z innymi ludźmi od nas z forum grającymi podobne limity. Wiadomo, nie tylko pokerem człowiek żyje - poza grą w poksa dość regularnie gram w basket i lubię pocisnąć jakiś grubszy balet :fdrink
W pokera na poważnie zacząłem grać w tamtym roku na wakacjach. Na początku wpłaciłem sobie magiczne 40$ i zacząłem walkę na nl2 zoom. Oczywiście szło jak krew z nosa, ale powoli powoli, cent do centa udało mi się wbić na nl5 i szybko z niego spaść. Nie przedłużając bo nie bardzo jest tutaj co opowiadać, po 140k rąk na limitach wcześniejszych shotowałem nl10 i tutaj udało mi się pozostać. Ostatnio zaliczyłem też shot na nl25, ale niestety po przegranych szybkich 3 BI kiedy słabo grałem i nie miałem statów byłem zmuszony na powrót na dziesiątki.
Póki co rozegrałem na nl10 jakieś 70k rąk i mam 4bb/100h winratu. Oczywiście cisnę na starsach, póki co nie ma rewelacji, tak więc trzeba ZAPIERDALAĆ z treningami/analizą/artykułami/wrzucaniem rąk do oceny i tak dalej ![]()
Bankroll ~760$$$
Na początek, jakby ktoś chciał podyskutować o łapkach to wrzucam linki do działu oceny rozdań:
44
AQo
JJ
AA
AA 2
QQ
KK
AQo
AK 2
Ak 3
Jutro, albo jeszcze dzisiaj przedstawie swój plan w nawiązaniu do którego będę starał się realizować swoje cele. Obejrzałem ostatnio bardzo dobry filmik mindsetowy Robmafa "20 sposobów". Gorąco polecam, jest dostępny u nas w dziale wideo. W nawiązaniu do tego filmiku postaram się opracować moje 20 sposobów na polepszenie swojej gry w Pokera.
Dodatkowo postaram się Was zasypywać śmiesznymi filmikami (lubie czasami sobie je pooglądać dla odmóżdżenia) i muzyką (pewnie nie wszystkim się spodoba, no ale trudno) ![]()
Na start bloga wrzucamy nutkę która mi daje dobrego kopa:
Pozdro i zapraszam do udzielania się!
EDIT:
20 sposobów:
1.Założe i regularnie będę wrzucał notki na bloga (Można powiedzieć że póki co idzie spoko i dość dobrze mnie to motywuje!)
2. Będę grał więcej! Póki co nie będę wrzucał konkretnej liczby rąk ale postaram się sobie zapisywać ile gram rąk w miesiącu aby później wyznaczyć sobie jakąś ilość.
3. Będę efektywnie oglądał filmiki treningowe. Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie robiłem notatek podczas oglądania filmików z PS czy podczas treningów. Czas to zmienić!
4. Będę regularnie przeglądał dział analizy rąk i zabierał głos w rękach jeszcze nie ocenionych przez trenera w celu zweryfikowania swoijego toku myślenia.
5. Wezme udział w większej ilości gierek live/turniejów. W tej dziedzinie mam małe doświadczenie i muszę to nadrobić.
6. Będę w przód planował swoje tygodnie, tak aby efektywnie wykorzystać czas!
7. Wezmę prywatne kołczingi. (jestem w trakcie sesji z Kruszonem).
8. Będę regularnie czytał blogi ludzi grają troszeczke wyżej, a także dużo wyżej czerpiąc z nich inspirację i obserwując ich rozdania.
9. Kupie/pożycze/wydrukuje i przeczytam książki związane z Pokerem. (jeszcze nigdy nie miałem takiej książki w rękach).
10. Zainwestuje w sprzet. Na początku konieczne dla mnie będzie kupno monitora, zabiore się to za to pewnie w przeciągu najbliższego miesiąca. Później zobaczymy, możliwe że jakieś programy, kiedyś wymiana kompa etc.
11. Przestane tracić czas na jakieś bezużyteczne pierdoły, zamiast oglądać głupoty w necie obejrze serie HSP i inne tego typu. (tak, jestem dziwny i nie ogladalem jeszcze nigdy HSP
)
12. Bede wrzucał przynajmniej 25 rąk/tydzień do analizy. To nie jest dużo i na bank to ogarnę!
13. Przeczytam wszystkie dostępne artykuły w dziale strategii. Mam tam pewne zaległości!
14. Będę rozmawiał o pokerze "na luźno" z innymi osobami. O to akurat nie powinno być trudno bo mam dość sporo znajmoych interesujących się poksem, grających regularnie różne stawki i tutaj będzie można ogarnąć temat.
15. Będę szanował swojego bankrolla. Nie będę grał po pijaku, zablokowałem już satki, nie będę grał turniejów ani robił głupich shotow! ![]()
16. Będę 3 razy w tygodniu chodził na siłkę! Niestety od 3 tygodni mam jakieś przejebane problemy z gardłem i kaszlem i pomimo antybiotyku dalej coś nie gra, no ale jak wyzdrowieje to siłka + trening kosza.
17. Wdroże sobie plan na przygotowanie się do sesji. Czasami zdarza się że siadam do gry głodny, w kiepskich warunkach co na pewno nie jest EV+. Najpierw podstawowe potrzeby i zadbam o spokoj by pozniej pocisnąć sesję.
18. Co najmniej 2 filmiki/nagrania mindsetowe na tydzień. Tak naprawde to zazwyczaj gdzieś koło tego słucham na tydzień, ale żeby to uregulować zamieszczam to tutaj.
19. Uzupełnie huda + popupy o wszystkie potrzebne rzeczy których mi do tej pory brakowało!
20. Będę nieco rozluźniał swój range. Póki co gram bardzo wąsko ~13/10 w porywach do 14/11. Postaram się to stopniowo rozluźniać bo wydaje mi się że dobrze to wpłynie na winrate.