Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Eat, Sleep, Grind, Repeat [NL100 + NL50FR]

801 Posty
84 Użytkownicy
35 Reakcje
26.4 K Wyświetlenia
Woocash

Siemanko! :D

:diamond: Jak można się domyślić z mojego nicka mam na imię Łukasz, obecnie jestem na czwartym roku studiów ekonomicznych i chciałbym założyć tego bloga po to aby motywował mnie on do stałej pracy nad swoją grą. Dodatkowo miło będzie wymienić się spostrzeżeniami z innymi ludźmi od nas z forum grającymi podobne limity. Wiadomo, nie tylko pokerem człowiek żyje - poza grą w poksa dość regularnie gram w basket i lubię pocisnąć jakiś grubszy balet :fdrink

:diamond: W pokera na poważnie zacząłem grać w tamtym roku na wakacjach. Na początku wpłaciłem sobie magiczne 40$ i zacząłem walkę na nl2 zoom. Oczywiście szło jak krew z nosa, ale powoli powoli, cent do centa udało mi się wbić na nl5 i szybko z niego spaść. Nie przedłużając bo nie bardzo jest tutaj co opowiadać, po 140k rąk na limitach wcześniejszych shotowałem nl10 i tutaj udało mi się pozostać. Ostatnio zaliczyłem też shot na nl25, ale niestety po przegranych szybkich 3 BI kiedy słabo grałem i nie miałem statów byłem zmuszony na powrót na dziesiątki.

:diamond: Póki co rozegrałem na nl10 jakieś 70k rąk i mam 4bb/100h winratu. Oczywiście cisnę na starsach, póki co nie ma rewelacji, tak więc trzeba ZAPIERDALAĆ z treningami/analizą/artykułami/wrzucaniem rąk do oceny i tak dalej :D

Bankroll ~760$$$

Na początek, jakby ktoś chciał podyskutować o łapkach to wrzucam linki do działu oceny rozdań:

:club: 44
:club: AQo
:club: JJ
:club: AA
:club: AA 2
:club: QQ
:club: KK
:club: AQo
:club: AK 2
:club: Ak 3

:diamond: Jutro, albo jeszcze dzisiaj przedstawie swój plan w nawiązaniu do którego będę starał się realizować swoje cele. Obejrzałem ostatnio bardzo dobry filmik mindsetowy Robmafa "20 sposobów". Gorąco polecam, jest dostępny u nas w dziale wideo. W nawiązaniu do tego filmiku postaram się opracować moje 20 sposobów na polepszenie swojej gry w Pokera.

Dodatkowo postaram się Was zasypywać śmiesznymi filmikami (lubie czasami sobie je pooglądać dla odmóżdżenia) i muzyką (pewnie nie wszystkim się spodoba, no ale trudno) :D

Na start bloga wrzucamy nutkę która mi daje dobrego kopa:

Pozdro i zapraszam do udzielania się!

EDIT:
20 sposobów:

1.Założe i regularnie będę wrzucał notki na bloga (Można powiedzieć że póki co idzie spoko i dość dobrze mnie to motywuje!)

2. Będę grał więcej! Póki co nie będę wrzucał konkretnej liczby rąk ale postaram się sobie zapisywać ile gram rąk w miesiącu aby później wyznaczyć sobie jakąś ilość.

3. Będę efektywnie oglądał filmiki treningowe. Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie robiłem notatek podczas oglądania filmików z PS czy podczas treningów. Czas to zmienić!

4. Będę regularnie przeglądał dział analizy rąk i zabierał głos w rękach jeszcze nie ocenionych przez trenera w celu zweryfikowania swoijego toku myślenia.

5. Wezme udział w większej ilości gierek live/turniejów. W tej dziedzinie mam małe doświadczenie i muszę to nadrobić.

6. Będę w przód planował swoje tygodnie, tak aby efektywnie wykorzystać czas!

7. Wezmę prywatne kołczingi. (jestem w trakcie sesji z Kruszonem).

8. Będę regularnie czytał blogi ludzi grają troszeczke wyżej, a także dużo wyżej czerpiąc z nich inspirację i obserwując ich rozdania.

9. Kupie/pożycze/wydrukuje i przeczytam książki związane z Pokerem. (jeszcze nigdy nie miałem takiej książki w rękach).

10. Zainwestuje w sprzet. Na początku konieczne dla mnie będzie kupno monitora, zabiore się to za to pewnie w przeciągu najbliższego miesiąca. Później zobaczymy, możliwe że jakieś programy, kiedyś wymiana kompa etc.

11. Przestane tracić czas na jakieś bezużyteczne pierdoły, zamiast oglądać głupoty w necie obejrze serie HSP i inne tego typu. (tak, jestem dziwny i nie ogladalem jeszcze nigdy HSP :D )

12. Bede wrzucał przynajmniej 25 rąk/tydzień do analizy. To nie jest dużo i na bank to ogarnę!

13. Przeczytam wszystkie dostępne artykuły w dziale strategii. Mam tam pewne zaległości!

14. Będę rozmawiał o pokerze "na luźno" z innymi osobami. O to akurat nie powinno być trudno bo mam dość sporo znajmoych interesujących się poksem, grających regularnie różne stawki i tutaj będzie można ogarnąć temat.

15. Będę szanował swojego bankrolla. Nie będę grał po pijaku, zablokowałem już satki, nie będę grał turniejów ani robił głupich shotow! :)

16. Będę 3 razy w tygodniu chodził na siłkę! Niestety od 3 tygodni mam jakieś przejebane problemy z gardłem i kaszlem i pomimo antybiotyku dalej coś nie gra, no ale jak wyzdrowieje to siłka + trening kosza.

17. Wdroże sobie plan na przygotowanie się do sesji. Czasami zdarza się że siadam do gry głodny, w kiepskich warunkach co na pewno nie jest EV+. Najpierw podstawowe potrzeby i zadbam o spokoj by pozniej pocisnąć sesję.

18. Co najmniej 2 filmiki/nagrania mindsetowe na tydzień. Tak naprawde to zazwyczaj gdzieś koło tego słucham na tydzień, ale żeby to uregulować zamieszczam to tutaj.

19. Uzupełnie huda + popupy o wszystkie potrzebne rzeczy których mi do tej pory brakowało!

20. Będę nieco rozluźniał swój range. Póki co gram bardzo wąsko ~13/10 w porywach do 14/11. Postaram się to stopniowo rozluźniać bo wydaje mi się że dobrze to wpłynie na winrate.

Odpowiedz
Cytat
800 odpowiedzi
Druneski

Kropkuję. Wysyłam też zapro, będę miał sprawę;).

Odpowiedz
Cytat
crueleq

.

Odpowiedz
Cytat
Woocash

@up Witam pierwszych czytelników :D

Wlasnie pykam sobie sesyjke :)

Póki co zaliczyłem dwa coolery i to przedziwne rozdanie:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6965464_AAB45DEF56
:nh

Co ważne grałem tutaj na dwóch mega fiszy, jeden 75VPIP po 204 rekach, drugi jednostolikowiec tableciarz z wysokimi VPIP/PRF.

Mój tok rozumowania (troche to taki spazior, no ale coz)

Pre: Otwieram, na ten jego przedziwny squeez robie 4bet. Smierdzial mi strasznie ten gosciu i chcialem ich uwiazac w spora pule.
Flop: Nic mi nie spada, no ale rozdanie ma tutaj potężny potencjał. Wystarczy że trafie outa i moge chłopaków lajtowo wystakować. Wale cbet, niestety 2xcall (liczylem ze chociaz jeden spasuje). No ale...
Turn: Spada mój out i nie widze tutaj innej opcji jak z tymi chłopami jechać do oporu.
River: Dokańczam :P

Póki co to moja największa pula, zagralibyście to jakoś inaczej? (o ile ktoś to w ogóle przeczyta) :D

Jade dalej! GL :)

EDIT:

Dobra, skonczylem sesje. Jest profit ~53$. Zaraz wpada do mnie ziomek na małe co nieco więc trzeba się ogarnąć i czas zacząć weekend :D

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Napisane przez Woocash

Póki co zaliczyłem dwa coolery

Taaa ... :pcuser:

Czemu z takim BR nie grasz 25? :>
Przed zbyt długim siedzeniem na 10 przeczytaj ulotke lub skonsultuj się z lekarzem i farmaceutom.

Odpowiedz
Cytat
picpwnz

Napisane przez ELENDOR
Przed zbyt długim siedzeniem na 10 przeczytaj ulotke lub skonsultuj się z lekarzem i farmaceutom.

Przed wejściem na nl25 też :D

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Napisane przez ELENDOR

Napisane przez Woocash

Póki co zaliczyłem dwa coolery

Taaa ... :pcuser:

Czemu z takim BR nie grasz 25? :>

@Elendor, Ty mi się już nie pokazuj przy stolikach bo już 2 razy jak graliśmy dostałem od Ciebie set over set :D :D :D (Co prawda przy ostatnim rozdaniu pocisnął nas jakiś typ z flushem, no ale i tak) :truestory:

Co do wejścia na nl25... Musze to jeszcze przemyśleć. Dodatkowo obiecałem tez sobie ze jak troszeczkę zbuduje BR to kupie sobie 5h treningu u coacha, tak więc najpierw zrobię kołczingi, a potem będę myślał o wejściu na nl25. I BR ~850-900$ da mi większy komfort podczas shota, a nie tak jak poprzednio ze dostane 3BI w dupe i bede musiał wracać na nl10 :D

Jeśli chodzi o treningi z trenerami, to myślę o Rusherze i Kruszonie. Możecie kogoś polecić z nich (albo kogoś innego)?

A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY!

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1

Hej ! Podlaczam sie do poprzednikow, tez bede sledzil blog bo sam gram zooma nl10, chyba sie minelismy pare razy przy stolikach :) co do trenera ja mialem okazje wspolpracowac z kruszonem, i moge ci go smialo polecic bo zna sie na tym co robi i robi to bardzo dobrze, przyjazny gosc, bardzo dobrze komunikatywny wiec polecam :P ale wiadomo, kazdemu odpowiada inny trener wiec to moja opinia :)

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Kilku trenerów pozwala na wzięcie pierwszej godziny w promocyjnej cenie.
Może popróbuj z kim będzie Ci się najlepiej współpracować.
Chociaż przy obecnym poziomie trenerów, nie ma słabego wyboru.

Nie wiem jak wygląda to na Zoomie, ale na normalnych stolikach różnica poziomu między nl10 a nl25 nie jest znaczna.
Także trochę pracy nad grą i spokojnie powinieneś dać radę.

Odpowiedz
Cytat
fazer99

.

Odpowiedz
Cytat
smiechu0808

siemanko Kolego ze stołów :)
widzę, że coraz więcej osób z naszego limitu bloguje.
Będę zaglądał pozdro :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Woocash

@up Pozdro Śmiechu :)

Skonczyłem poranną sesję. Niestety wynik to +0$. Trochę średnio mi się grało, parę złych decyzji i do tego EV mnie oszukało.

O tutaj naprzykład :D
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6974375_C3ED47DAED

No ale cóż... Dzisiaj już będzie tylko oglądanie filmików, odpuszczam granie.

Pozdro i powodzenia przy stolach

Btw, wie ktoś może jak zablokować możliwość gry w czymś na P*? Dokładniej chodzi mi o staki hyper turbo za 3.75... BO MNIE TAK KUSZĄ JEBANE że zawsze po pijaku mam ochote je grać :D

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Napisane przez Woocash

Btw, wie ktoś może jak zablokować możliwość gry w czymś na P*? Dokładniej chodzi mi o staki hyper turbo za 3.75... BO MNIE TAK KUSZĄ JEBANE że zawsze po pijaku mam ochote je grać :D

Nie pij :coolface:

Widze, że sami stolikowi znajomi się tu zebrali. :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Mnie to cieszy :D

@Elendor - kiedy wbijasz ponownie na nl25? ;> I przy jakim BR shotujesz?

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

20BI na limit - schodze tracąc 10BI
Myśle, że w tym miesiącu mnie tam jeszcze spokojnie zobaczą :coolface:
( nie próbujcie tego w domu - solid mindset to podstawa _cool: )

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ELENDOR

Napisane przez Woocash

Nie pij :coolface:

Widze, że sami stolikowi znajomi się tu zebrali. :pcuser:

Napisz do supportu, nie powinno być żadnych problemów z blokadą.
Najlepiej do angielskiego, to jeszcze przed weekendowym powrotem się obronisz :D

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

Jesli chodzi o trenera, to ja kupilem pakiet 10h u Kruszona. Po 3 lekcjach, moj winrate na NL 10 z 2bb/100 podniosl sie do jakichs 8-10bb/100. IMO spokojnie mozna miec winrate 12-15bb/100 na NL 10, grajac solid caly czas i nie spazzujac i wierzyc ludzia w ich agresje, ludzie sa tu raczej szczerzy.

Co do rozdania z 2 posta vs te 2 fishe, Jestecie na deepach, jak to sa fishe, to ja gram tutaj o wiele wyzszy 4bet , min do 2.20$ (w standardzie jeszcze wieej, ale on zagral jakis zjebany gaySQZ czy cokolwiek to jest :D). Cbet Flop mi sie nie podoba, wole wziac darmowa karte, masz pozycje , a oni tutaj pocket parek nie zrzuca i wcale nie masz tak duzo outow, As czy Ks, nie zawsze beda twoim outami. Tak jak zagrane, to ja im wale shipa na pysk na Turn, jak maja drawy to i tak nie zrzuca tak samo z Asem.

Pozdro i do zoba na stolach :)

Odpowiedz
Cytat
dzixxx

Ciekawie sie zapowiada, ladnie ostatnio pocisnales :P

Pozdro i GL :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Dobra, byłem dzisiaj rano na siłce, zrobiłem zakupy i jest trochę czasu wolnego aby coś pokerowo pocisnąć.

Zdecydowałem się że porozmawiam z Kruszonem o treningach, myślę że póki co 5h pomoże mi trochę uporządkować moją grę. Słyszałem o nim same dobre opinie tak więc myślę że będzie dobrze. Sam tez mam zamiar się przyłożyć do tych treningów i je sobie nagrywać aby później raz jeszcze sobie przeanalizować (o ile on nie będzie miał nic przeciwko) :P

Póki co na razie nie będę grał - zaczynam ze słuchawkami i maksymalnym skupieniem od filmików treningowych, bo zauważam że mam problemy z wybieraniem spotów gdzie powinienem/nie powinienem cbetować:
O cbetach słów kilka

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat