Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Live, 99, 20bb

7 Posty
4 Użytkownicy
5 Reakcje
994 Wyświetlenia
finek96

Hej, ręka z turnieju live, blindy 20minut. Średni stack ok 15bb, 18 left, FT w kasie.
9 osób przy stole

UTG- 20bb - gra push. Słaby gracz, większość rąk limpuje.
Dalsze pozycje < 15bb i foldy.
BUTTON - 35bb fold.
SB - HERO - 20bb - ręka 99.
BB < 5bb.

Dziwna gra osoby z utg, cały czas limpy, może jedno podbicie, a w tym rozdaniu open all in. Biorę to 99 czy wyrzucam?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
ixinumber1

myślę, że bym to wziął, bo słaby gracz nie wrzuci tam premium, bo chce wciągać graczy w rozdania, a znów może ten gracz jest na tyle świadom, że otwieranie niskich pocketów z UTG na takim stacku to palnie hajsu bo prawie każdy board nie gra z nim, dopóki nie złapie seta, a do 3beta ma składke.

Uważam, że w jego rangu mogą być ręce 22-66(ew77). Nie wiem na ile fantazja by go poniosła z wysokimi Ax typu AQ / AJ. AK uważam że też zagrałby otwarcie.

Daj znać co zrobiłeś

Co do rangu, myślę, że 88 już jako bottom range do wzięcia. Do tego AQo+, MOŻE AJs

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Ja to lekko biorę ale Fedor Holz to ja nie jestem :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
finek96

Dzięki.
Zagrałem fold, nikt nie sprawdził. I tak dziś na spokojnie to, myślę że powinienem brać tamtego spota. Przez ten range + turniej to prawie hyper turbo. A tylko ft w kasie.
Kilkanaście rozdań później identyczna sytuacja, tym razem dostał sprawdzenie i pokazał 88.
Reasumując powinienem brać. Prawdopodobnie jedynie TT mógł mieć z rąk których nie chce. JJ++ myślę że by już zagrał swoją strategią limp lub reise. Z wszystkim innym jestem z przodu.
A jako ciekawostkę podam, że gdy SB pushnał 2,5bb do tego osobnika na BB, to ten nie sprawdził (w grze dodatkowo było ante) :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
ixinumber1

No to w takim razie mógł tam mieć nawet premium, jeśli ubzdurało mu sie jakieś tricky play, to już wodze fantazji gracza. Ogólnie jako WP w turkach o wysokim ability z premium dobrze jest tak popchnac premium bo wtedy wyglada to weak i masz je ukryte pod dużo szerszym rangem i łatwiej dostać call od gorszych rąk niż poprostu zagrać z nimi flopa i nie dostać full value.
Uważam że statystycznie biorąc te spot w większości przypadków jesteś z przodu.

Odpowiedz
Cytat
kretiku

W standardzie to jest call, gdyż zwykle w takich sytuacjach gość ma cap range (zwykle jest to 55-TT, KQ, AJ+). Ale na takiego typa i przy tych readach to jest zgadywanka, więc wole to foldować, niż brać tak wariancyjnego spota.

Odpowiedz
Cytat
finek96

Dzięki za rozjaśnienie sprawy :f_thumbsup::f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat