Skip to forum
Od amatora do poker...

Notifications
Clear all

Od amatora do poker pro

16 Posts
9 Users
65 Reactions
3,873 Views
Miracle90

Cześć wszystkim!
Nazywam się Eugeniusz.
Jestem nowicjuszem :f_grin:, który rozpoczyna swoją przygodę z pokerem(no limit hold'em). Przeczytałem parę książek oraz obejrzałem kilkanaście filmików i w końcu postanowiłem od października zacząć gra.
Obecny bankroll - 148$. Planuję grac na PokerStars(PS) tudzież Pokermatch(PM). W dni powszednie będę grał SnG 0,10$-0,25$ na PS, a w weekend MMT 0,20$ - 0,40$ na PM. Nickname: Miracle_9002 .

Cel: w ciągu roku zwiększyć bankroll z 148$ do 1000$-1500$ i zacząć rozgrywać turnieje z wpisowym 1$.
Będę raz w miesiącu, a może dwa razy w miesiącu pisać o moich zwycięstwach, no albo porażkach =)
Zwycięstw trochę już mam, ponieważ z darmowych 10$ zrobiłem już 48$ na PM.

P.S. Przepraszam za błędy ale jestem obcokrajowcem, który mieszka w Polsce na stałe od kilku lat.
Pozdrawiam wszystkich i życzę fantastycznego dnia oraz udanej sesji pokerowej!

Reply
15 replies
niemambopoco

Z takim bankrollem to raczej cel powinien brzmiec "Liczyc na cud by nie storbic"

Reply
venatici

Prawie 600 BI na SNG i 370 do MTT to źle? :O
Pewnie sam nie masz bo po co i hejtujesz.

Reply
niemambopoco

Napisane przez venatici
Prawie 600 BI na SNG i 370 do MTT to źle? :O
Pewnie sam nie masz bo po co i hejtujesz.

Haha, myslalem, ze gra cash, moj blad.

Reply
alekzg

Bardzo konserwatywne podejście do tematu. Szanuje, że nie pchasz się na większe stawki tylko twardo i powoli grasz. Jeżeli tak będziesz się trzymać i powoli zwiększać stawki wszystko powinno pójść po Twojej myśli. Ja jeszcze ew. pomyślałbym aby dorzucić do sesji np. 1 turniej po 0,5$ na 180os. (o ile takie jeszcze są), pozwoli to oswoić się z większym limitem, a ew. wygrana zwiększy bardzo mocno bankroll.

Reply
Miracle90

Dziękuję za słuszną radę._drink: Jakoś nie pomyślałem o tym, może jednak dorzucę ten turniej na 180os. Tak, są jeszcze takie =)

Reply
Miracle90

Nie, nie gram cash. Kilka razy próbowałem, ale za każdym razem przegrywałem, więc cash zdecydowanie nie jest dla mnie =)
Podoba mi się poker turniejowy, ponieważ jest w nim to jedyne, pierwsze miejsce. Wiem, że w pokerze ważne są pieniądze, ponieważ na tym polega ta gra - na wygrywaniu pieniędzy, ale zajęcie pierwszego miejsca sprawia mi wielką frajdę oraz wielokrotnie podnosi poziom endorfiny.
Więc, z takim bankrollem będę "Liczyc na cud by nie storbic" :)

Reply
szugamiszcz

gl ziomeczku, lecisz z tematem :f_drink:

Reply
finek96

Powodzenia :f_cool:

Reply
Miracle90

Dziękuję!:f_drink:

Reply
Miracle90

Dzięki!:f_cool:

Reply
sarna23

Zapowiada się ciekawie

Reply
KubaAg1929

GL

Reply
sarna23

I co tam torba czy lecisz dalej?

Reply
Miracle90

I co tam torba czy lecisz dalej?

Lecę, lecz nie tak szybko jakby się tego chciało. Poczytałem trochę wątki na tym forum i zauważyłem, że jest tutaj dział poświęcony blogom(SnG,MTT,Cash itd.), więc mam teraz problem:
a) zakładać blog o SnG;
b) zakładać blog o MTT;
c) czy jednocześnie pisać bloga o SnG i MTT w tym dziale;
d) albo nie pisać bloga i grać sobie jak to robię teraz, zapisując statystyki w excelu.

Gram teraz jak tylko mam wolny czas, ale miałem drobne zmiany w moim życiu, przez co dopiero w środku listopada będę mógł grać według wcześniej zapowiadanego grafiku.
No i darowałem sobie granie na Pokermatch, ponieważ duża ilość re-entry oraz re-buy'ów wyprowadza mnie z równowagi. Więc zamieniłem Pokermatch na PartyPoker. Bardzo mi się podobają te satki za 0,01$ na PP.

Reply
andsa55

na takim micro mtt szkoda czasu grać już lepiej skupić się na samym sng zbudować bankroll i dopiero wtedy przejść na mtt

Reply