Przejdź do forum
"~,.+$+.,~" MicroMi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

"~,.+$+.,~" MicroMillions "~,.+$+.,~"

174 Posty
48 Użytkownicy
1216 Reakcje
12.9 K Wyświetlenia
seopaweu

Weirdcreep, zgodze się, że słowo "prymityw" jest obraźliwe i szczerze przeoczyłem tego posta. Zobacz jednak poprzednie posty użytkowników. O ile zajcur'a wypowiedź była jeszcze stonowana tak Stellified'owi załączyła się histeria :facepalm:, nie wiadomo z jakiego powodu. Myślę, że obraźliwe słowa były skierowane właśnie do tego użytkownika.

Potem, to już siła złego na jednego. I tak jest wszędzie, nie tylko na tym forum. Histeria, bluzgi itd. Za dużo w nas jadu.

Odpowiedz
Cytat
Winnc

Napisane przez seopaweu

Napisane przez Winnc

Może trochę wyolbrzymilem, ale super że tylko do tego sie potrafisz odnieść :).

Nie zmienia to faktu, że do kultury jej bardzo daleko. A ty tu jeszcze wypisujesz teksty że hurr durrr bez względu na wszystko szacunek xD
Jak jakas kobietka napluje Ci w twarz to poprosisz o wiecej jak nie zdązysz się umyć przy okazji i jej za to podziękować?

A do czego mam się odnieść?

"Może trochę wyolbrzymiłem" :profit: To jechała po Was czy już nie? :pcuser:

Nikt mi jeszcze nie napluł w twarz. Być może przez to, że staram się właśnie traktować każdego z szacunkiem.

Po mnie jeszcze nie zdązyl nikt jechac.

Według Ciebie krytyka to brak szacunku dla kobiety?
Niezłym pantoflem musisz byc :D

Odpowiedz
Cytat
Stellified

Napisane przez seopaweu
Weirdcreep, zgodze się, że słowo "prymityw" jest obraźliwe i szczerze przeoczyłem tego posta. Zobacz jednak poprzednie posty użytkowników. O ile zajcur'a wypowiedź była jeszcze stonowana tak Stellified'owi załączyła się histeria :facepalm:, nie wiadomo z jakiego powodu. Myślę, że obraźliwe słowa były skierowane właśnie do tego użytkownika.

Potem, to już siła złego na jednego. I tak jest wszędzie, nie tylko na tym forum. Histeria, bluzgi itd. Za dużo w nas jadu.

chusteczka to sie tobie przyda raczej, moze dostaniesz jeszcze jakas ciepla wiadomosc od ucisnionej damy. a nie, czekaj, jej to 'lata kolo cipy'

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

.

Odpowiedz
Cytat
Randomowy

Napisane przez TalishaStar

Skoro po kilku latach przerwy siadłam do gry i od ręki zajęłam 7 miejsce? Kolejne turnieje zawsze w kasie. To nie wiem jak w dzisiejszych czasach ale kiedyś na taką technikę gry mówiło się, że jest co najmniej dobra.

To 7 miejsce w SnG STT, a itmy w Double od Nothing? Daj dowody na to i zamknij nam twarze.

Odpowiedz
Cytat
seopaweu

Napisane przez Winnc

Napisane przez seopaweu

Napisane przez Winnc

Może trochę wyolbrzymilem, ale super że tylko do tego sie potrafisz odnieść :).

Nie zmienia to faktu, że do kultury jej bardzo daleko. A ty tu jeszcze wypisujesz teksty że hurr durrr bez względu na wszystko szacunek xD
Jak jakas kobietka napluje Ci w twarz to poprosisz o wiecej jak nie zdązysz się umyć przy okazji i jej za to podziękować?

A do czego mam się odnieść?

"Może trochę wyolbrzymiłem" :profit: To jechała po Was czy już nie? :pcuser:

Nikt mi jeszcze nie napluł w twarz. Być może przez to, że staram się właśnie traktować każdego z szacunkiem.

Po mnie jeszcze nie zdązyl nikt jechac.

Według Ciebie krytyka to brak szacunku dla kobiety?
Niezłym pantoflem musisz byc :D

Nie, krytyka to nie jest brak szacunku. Mogę być i pantoflem.. Jeśli sprawi Ci to uciechę, twoje zdrowie. Ale chyba zgodzisz się ze mną, że nie mamy tu do czynienia z sama krytyka.

Użyte przez autorke słowo "prymityw" staje się coraz mniej obraźliwe dla Pana, Panie bikmak 😏 oby tak dalej.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

Chcialem temat pociagnac, ale moze rzeczywiscie troche sie zagalopowalem.
Nie ma sensu obrazac nieznanych mi osob przez internet, co nie Talisha ?

Odpowiedz
Cytat
seopaweu

Napisane przez bikmak99
Chcialem temat pociagnac, ale moze rzeczywiscie troche sie zagalopowalem.
Nie ma sensu obrazac nieznanych mi osob przez internet, co nie Talisha ?

No, teraz mi zaimponowałeś. Brawo!

Odpowiedz
Cytat
michal19888

Ludzie dajcie jej spokój, 30 zbliża się wielkimi krokami, poziom atencji spada, faceci już mniej ochoczo zagadują to musi wylać gdzieś swoją frustrację :f_love:

Odpowiedz
Cytat
Mrosu22

seopaweu to taki miły koleś, który pójdzie z dziewczyną na imprezę, ona się najebie za jego kasę, zwyzywa go, obrzyga, zabierze portfel a on i tak będzie o niej miał "dobre zdanie i szacunek" i jeszcze ja do domu odwiezie.

Kolego musisz zredefiniować swoje pojecie szacunku do płci przeciwnej, bo przez takich jak Ty kobiety sobie pozwalają na przekraczanie pewnych moralnych zasad zachowania.

PS: Czy za obrażanie na forum, nawet na blogu, nie powinny lecieć jakieś bany albo chociaż timeouty?

Odpowiedz
Cytat
xerrorPL

Ale Ty jesteś mało kobieca... twój sposób pisania pokazuje że masz jakiś problem. Strzelam borderline? Na krytykę odpowiadasz agresja. Twoja wizja świata jest jedyną prawdziwą. Dostrzegłem że po tym co piszesz masz zasciankowy pogląd, brzmisz jak moja dawna kolezanka ktora jest samotna matka i teraz wylewa jacy to faceci kurwy zamiast się zastanowić czy to może w jej zachowaniu coś nie gralo. Nie zdziwię się jak tak jest również z Tobą. Moja rada? Poszerz trochę horyzonty, przestań szufladowac ludzi na zło tego świata, czasem ludzie z rocznika 99 maja więcej ciekawych rzeczy do powiedzenia niż ludzie po 30. 32lvl here. Jeśli będziesz miała pretensje do konstruktywnej krytyki to zawsze będziesz uznawana za toksyczna osobe. I najważniejsze żeby lepiej się czuć że sobą to zacznij chodzić na silownie po profilowym wnioskuje że mogło by ci to pomóc w pewnym sensie. Fajna gownoburze rozpetalas

Odpowiedz
Cytat
xerrorPL

Seopaweu czytajac ciebie mam wrażenie że jesteś 100% beta. Do tego ta historia z pijana laska która zwyczajnie w świecie traktuje Cię jak popychadlo i twoja reakcja że nie powinno się jej oddać czy nawet zatrzymać przekraczania granic. Pokazuje twoje podejście do kobiet, że stawiasz je na piedastale. Że wierzysz w wersję Disneya że kobiety to księżniczki. Z takim podejściem kolego drogi szybką drogą do "zwiazku" Z kobietą po 30+ którą się wyszalala, ma dziecko i szuka miłego, bezkonfliktowego oraz dającego sobie wejść na głowę faceta. No cóż dobrze trafiłeś bo na tym blogu znajdziesz taka kobietę tylko pamiętaj cały czas ja broń bo ona sama nie potrafi rycerzu:) jeśli masz takie podejście już na starcie to sex w jej oczach z Tobą musi być czymś niezwykłym A co dopiero związek ohh...

Odpowiedz
Cytat
xerrorPL

.

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco

Ja tu czekam na druga czesc poradnika "srodkowa faza" autorki, bardzo ciekawe koncepty pojawily sie w czesci pierwszej :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

Widzę, że autorka ma syndrom turbo atencjusza :D

Przyszła na forum, zrobiła gównoburzę, zwyzywała i uciekła.

Piszesz o gimbazie, a sama się zachowujesz gorzej od nich. Wielu z nich ma większy poziom pokory i kultury od Ciebie.

Odpowiedz
Cytat
TalishaStar

Hej wszystkim!

Zajęta grą jestem strasznie, więc wybaczcie, że nie miałam okazji motywować was kolejnymi wpisami! :)

Moi drodzy, pojawiła się taka sprawa. Potrzebuję na szybciorka żeby mi ktoś wrzucił na PartyPoker 50$. nick: Anyari
Sprawa wygląda tak, że chciałam wypróbować sobie jak tam się gra.
Widzę też, że dla gier cash PartyPoker jest bardziej opłacalny. Ale nie chcę zostawiać PokerStars, bo dobrze mi się tam gra.
Nie chcę więc przenosić rolla. Z resztą nie chcę oddawać % za przelewy.
Możemy się umówić, że do końca miesiąca oddam na Party albo na Starsy jak kto woli. (nie z wygranej tylko z wpłaty własnej z pensji).
Z góry dziękuję. Zapraszam na PM.

Odpowiedz
Cytat
TalishaStar

Widzę, że część z Was jest mocno spragniona wiedzy, więc zamieszczam dalszy ciąg poradnika.
Wiem, że niektórych z was, magików-trenerów trafia szlag, bo tak cenną wiedzę oddaję za darmo. Ale cóż. To tylko ogólne zasady, które trzeba by troszkę dopasować do zmian w strukturach turniejów jakie są teraz. Więc nie bójcie się chłopaczki, wasze treningi nadal pozostają EV+ :D

[środek MTT] Teraz bierzemy pod lupę fazę przed bubblem i sam bubbel.
Ja łączę te fazy (tak sama dla siebie), ale ogólnie są to dwie oddzielne sprawy.
Ogólna charakterystyka jest taka, że z każdą chwilą coraz więcej słabych graczy zaczyna się murować. Pozostali dzielą się na dwie grupy. Big stacki, które skutecznie blokują wszystkie akcje. Oraz idiotów ;)
My, jak zapewne się domyślasz musimy się w tym wszystkim odnaleźć i nie odpaść z turnieju.

Gra na shorcie:

Kiedy jakimś pechowym zagraniem gramy na shorcie pozostaje nam nic innego jak przymurować się na maxa. Oglądamy flopy tylko z premiumami. W razie jak nic nie dobierzemy – fold. Musimy uważać na big stacki. Ci gracze będą skutecznie blokować nasze zakusy na zrobienie czegokolwiek. Bez pewności, że wygramy nie ma sensu angażować żetonów, bo akcja skończy się dla nas allinem. Dlatego bez pewnej ręki odradzam jakąkolwiek grę przeciwko bigom i monsterom. Poniżej 5 BB, jak zawsze zasada wszystko albo nic, o której pisałam wcześniej.

Gra ze średnim stackiem+

Tu już można grać spokojnie. I w zasadzie chodzi o to, aby nie zmienić stylu gry. Nie murować się, nie kozaczyć, nie starać się robić nic innego niż do tej pory. Poza jedną sprawą. Nie angażujemy całego stacka. Nie ryzykujemy niepotrzebnie wchodzenia w zbyt duże pule. Obowiązkowo musimy spróbować kradzieży Blindów i musimy się przed nią bronić (ale nie za wszelką cenę). Kiedy będzie nam szła kradzież, to w zasadzie możemy tylko czekać na bubbla. Oczywiście dodatkowo, polujemy na shorty, które wcześniej czy później zaczynają spazzować.
Ogólnie, ludzie zaczynają grać dużo ostrożniej. Zainwestowali swój czas, coś mają, powoli liczą na jakąś wygraną. My musimy się uplasować trochę ponad nimi, nasza przewaga to brak strachu przed przegraną, agresja (ale kontrolowana, żeby się nie załatwić).

Big stack:

Tutaj mamy eldorado. Wyszukujemy sobie ofiary blokujemy, nie dajemy sobie kraść, sami kradniemy. Ultra agresywnie. Wszystko do pierwszego skrócenia. Powiedzmy że skrócimy się o 1/3, ½. Wtedy musimy zbastować. Jeśli nadal jesteśmy wtedy big stackiem, gramy naszą regularną grę, tight agresive.

Hand for hand.

Kiedy jesteśmy już na samym bubblu, nie angażujemy się w grę bez względu na to czy jesteśmy dużym czy średnim stackiem. (short walczy o życie tak jak walczył). Gra toczy się tak wolno, że spokojnie przetrwamy ten okres.

Kiedy pęka bańka.

To już w zasadzie następny temat. Ale gra teraz będzie się rozluźniać. Często za bardzo. Spotkasz tu graczy, którzy będą sprawiali wrażenie, że grali do bubla, a jak już są w kasie, to w sumie poszli by już spać.
To okres, kiedy budujemy swój stack do następnej fazy. Tu zaczyna się prawdziwa gra i tu zaczniemy „czarować”.

A więc pękła bańka! Czujemy ulgę, satysfakcję, oraz mamy świadomość, że chociaż wpisowe nam się zwróciło.
To bardzo dobre i miłe uczucie, które jest nam potrzebne, by bez dodatkowej motywacji przejść do naszego A game.
Wśród graczy nastąpi teraz mega rozluźnienie. Ilość odpadających graczy wzrośnie i szybko zbliżymy się do finałowej setki, gdzie zwykle gra znów zwalnia.
Naszym zadaniem w tej fazie jest wyłapywanie graczy grających z luźnym zakresem i łapanie ich w sidła mocniejszych kart. Śmiało gramy zakresem AT, K9. Możemy pokusić się o oglądanie flopa z 89s+. Graj tylko mocne układy złapane w ten sposób.
Poza tym, coraz dłużej będziemy na jednym stoliku, lub na innych ale z tymi samymi graczami. Dobrze jest zacząć budować swój wizerunek przy stole.
Robimy to przez stopniowe zawężanie zakresu i zwiększoną agresję.
Zacznij blokować tych co możesz wielkością swojego stacka. Tak, by przeciwnik musiał wejść allin, by cię sprawdzić. Obserwuj graczy. Wybierz tych, co boją się odpaść i ich pociskaj.

Semi final table.

To najtrudniejsza faza, z którą ja też obecnie walczę.
Ciemne są już na tyle duże, że nie da się murkować.
Można unikać angażowania całego stacka, ale nie zawsze.
Bo co zrobić kiedy zostaje ostatni gracz do wyeliminowania?
3 osoby przy stoliku. Blindy zapitalają jak dzikie rujnując cię.
Nie masz najwyższego stacka więc nie weźmiesz ich na przetrzymanie.
Karty nie idą.
Nagle na buttonie spada ci AJ…
Grasz?
Czy nie grasz?
Ja gram.
Przeciwnik na bb ma A5
Nie powinien z tymi kartami grać. Nie na tym poziomie. Nie widząc moją dotychczasową grę.
Odpuścisz takie karty? Nie. Przewidzisz, że trafisz na idiotę? Nie.
Ale to ja odpadłam z turnieju a nie on. To ja skończyłam ze 100 parę$ a on wyłapał 400coś… On na FT odpadł na 9. Ja pewnie pograłabym dłużej.
Z jednej strony byłam pewna, że wygram. Chciałam wyeliminować gościa bo już Blindy i ante dobijały masakryczne. A skończyłam poza turniejem.
To jest problem, którego nie umiem rozwiązać na ten moment.

FT

Final Table, to jakby osobna gra. Na naszych stawkach nie ma podziału puli. A nawet jak jest, to nikt z tego nie korzysta. Liczy się wielkość stacka i od tego jest uzależniona cała gra.
Na początku Blindy zwalniają, przez to że jest full graczy. Można więc grać ciasno ale skutecznie. W miarę upływu gry, gdy graczy jest coraz mniej, warto rozluźniać grę. We 3way, w zasadzie gramy już A any, K9+ allin.

HU

To typowy hedsup i nie ma na to jednej zasady. Zależy od przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
TalishaStar

Ach! I jeszcze bym zapomniała! Tak w ramach ocieplania wizerunku...
Taki sobie zrobiłam klimacik na Halloween.

Zapraszam do chwalenia się waszymi!

Odpowiedz
Cytat
michal19888

Napisane przez TalishaStar
Ach! I jeszcze bym zapomniała! Tak w ramach ocieplania wizerunku...
Taki sobie zrobiłam klimacik na Halloween.

Zapraszam do chwalenia się waszymi!

Bardzo ładny, ale nie rób więcej :coolface:

Odpowiedz
Cytat
TalishaStar

@michal19888,

No nie mogę obiecać :D Już planuję kolejną wersje. Następne będą:
- Zimowa,
- Świąteczna,
- Walentynkowa,
- Wielkanocna,
- Wiosenna,