Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Light Aggressive [ NL ]

234 Posty
36 Użytkownicy
41 Reakcje
7,779 Wyświetlenia
chriskwns

4 stolikowy 12/8/2 - 245hand
Ręka raczej ok, myślę, że powinienem podciągnąć sizingi, river gram niestety x/f, taki nitek z UTG ma tam już tylko AA, KK, AK imo.

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$39.15:///////;SB (Hero)$25.00:///////;BB$50.06:///////;UTG1$26.11:///////;UTG2$26.62:///////;MP1$31.34:///////;MP2$35.52:///////;MP3$18.16:///////;CO$54.72:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with T:s, T:h.
UTG1 raises to $0.75, 5 folds, BU calls $0.75, Hero calls $0.65, BB folds.

Flop: ($2.5) K:s, T:d, K:h (3 players)
Hero checks, UTG1 checks, BU bets $0.50, Hero raises to $1.50, UTG1 calls $1.50, BU folds.

Turn: ($6) 8:d (2 players)
Hero bets $4.10, UTG1 calls $4.10.

River: ($14.2) A:s (2 players)
Hero checks, UTG1 bets $7.50, Hero folds, UTG1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $14.2.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semi reg-fish, ex mss czy coś w tym stylu
21/13
call BBvsSteal - 24(59)
donkbet flop - 26(39)
WTSD - 31

Myślę, że taki gościu takim sizingiem super często będzie tu grał donka z każdym drawem, turn dalej bet, river bet raczej nie ma sensu. Ogólnie fatalne sizingi tutaj zagrałem, muszę się ogarnąć w takich spotach. Na flopie mu dałem idealne oddsy na call z FD czy straigth'em , na turnie dalej gościu tragedii nie ma na call licząc na shipa na river. Nie są to jakieś częste spoty ale muszę się konsekwentnie trzymać założeń - albo obstawiam go w dużej części na drawy i maksymalnie valuebetuje nie dając mu oddsów albo idę tanio do showdownu jeśli nie jestem pewny, a tutaj tak zagrałem trochę value ale asekuracyjnie. To taki mindsetowy problem u mnie. Myślicie grać tutaj ship na river ? Gdybym wiedział ...:ayfkm:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$8.46:///////;SB$10.13:///////;BB$16.31:///////;UTG1$31.10:///////;UTG2$17.91:///////;MP1$52.74:///////;MP2$20.61:///////;MP3$45.43:///////;CO (Hero)$31.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:h, Q:h.
5 folds, Hero raises to $0.75, BU folds, SB calls $0.65, BB calls $0.50.

Flop: ($2.25) 6:d, K:d, 5:s (3 players)
SB checks, BB bets $1.07, Hero raises to $2.50, SB folds, BB calls $1.43.

Turn: ($7.25) 6:c (2 players)
BB checks, Hero bets $3.90, BB calls $3.90.

River: ($15.05) 3:s (2 players)
BB checks, Hero checks.

Final Pot: $15.05.
Results follow:

Hero shows two pairs, kings and sixes(K:h Q:h).
BB shows two pairs, kings and sixes(7:c K:c).

Hero wins with two pairs, kings and sixes(K:h Q:h).

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Motywacja siadła, inspiracja siadła. Tilt, słaba gra, coraz mniejsza pewność siebie, non stop podważam swoje decyzje, doszukuję się bluffów i z drugiej strony obawiam się kolejnego coolera, gdy robię tight folda wiedząc, że jest solid to i tak jestem wkurwiony, że muszę foldować kolejny raz i ta niepewność czy nie zostałem wyrzucony z lepszej ręki mnie zżera ale z drugiej strony obawa przed utratą kolejnego stacka jest jeszcze gorsza. Mindset leży. Potrzebuję conajmniej paru dni wolnego i zapewne powrotu na NL10. Muszę odzyskać pewność siebie, takie swobodne flow bez scary money. Zakupiłem srebro, ogarniam powoli kilka produkcji więc to na pewno jest pozytywne ale tak jak mówię, głównie mój problem to znów mindset. Hard way to make an easy living. Good luck.
:truestory:

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

.

Odpowiedz
Cytat
mlody10666

Nie obraź się, ale może to jednak jakiś leak a nie pewność siebie? Mam na Ciebie tylko +/- 500 rozdań ale jak patrze na Twoją grę to wydaje mi się ona troche fit or fold, może tak nie to jednak nie jest duża próbka + wszystkich rozdań z Tobą nie oglądam;p, Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Tutaj to dwa odmienne koncepty, leak mindsetowy jakim jest brak pewności siebie, a leak strategiczny/techniczny jakim jest słaba gra, granie fit or fold. Taka kwestia jajka i kury, brakuje mi pewności siebie więc gram słabo czy gram słabo więc nie mam pewności co do mojej gry. Jeśli chodzi o to, że moja gra wygląda fit or fold to z pewnością mnie to nie dziwi bo dobrze o tym wiem, wpoiłem to sobie na NL10 gdy nagle zacząłem grać nieco luźniej ale ta gra już nie szła w parze z dobrą grą postflop co zresztą przy dynamice NL10 nie było tragedią choć zapewne i tak nieco weak. Na NL25 już bardziej to odczułem więc z czasem powoli zacząłem nad tym pracować, a ostatnio przy nieco gorszej wariancji strasznie szybko dopadał mnie tilt, co się przełożyło na gorszą grę, co się przełożyło na gorsze wyniki co spotęgowało brak pewności siebie. To, że na NL25 szałowo mi nie idzie to bez wątpienia moja gra nad którą muszę popracować, bankrollowo jestem w punkcie wyjścia z tą różnicą, że gdy wchodziłem na 25tki to byłem pełen entuzjazmu i motywacji, a obecnie jestem trochę przepełniony czymś odmiennym. Cóż, potrzebuję chwilę odpoczynku, chłodnego spojrzenia, zastanowię się jeszcze czy sobie wrócę na NL10 na np. 30k hands czy będę kontynuował tutaj, choć jak patrzę na swingi mniej lub bardziej solid graczy z wyższych stawek .... na co ja narzekam :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

Kropa, jeśli Pan pozwoly :spade:

Odpowiedz
Cytat
NoviRM

:gl:

Odpowiedz
Cytat
mlody10666

Jak tam idzie???

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Napisane przez Jozio0506
Witam, pozwalam :f_drink:

Napisane przez NoviRM
Witam, dzięki i nawzajem :gl:

Napisane przez mlody10666
Jak tam idzie???

Mindset lekko podupadł ale nie jest źle, zrobiłem sobie małą przerwę od pokera, przemyślałem sobie kilka spraw i doszedłem do wniosku, że ostatnio dopadło mnie takie krótkoterminowe wypalenie, co przy słabszej wariancji doprowadziło do tiltu. Siadłem do dwóch czy trzech sesji na NL25 ostatnio ale coś szybko mnie tiltowało znowu. W lutym mam jeszcze kilka spraw pozapokerowych do dokończenia więc raczej nie pogram. Na dniach się zastanowię czy w marcu kontynuować NL25 czy zejść sobie na miesiąc na NL10, odpocząć. Tobie jak lecą 25tki ?

Tak na marginesie dla osób srebro+ oraz ogarniających angielski, świetny trening znalazłem w angielskich filmikach, Pytania i odpowiedzi z Jaredem Tendlerem, autorem The Mental Game of Poker. Naprawdę polecam pod kątem mindsetu, ciekawe koncepty poruszone.

Jared Tendler

Odpowiedz
Cytat
mlody10666

Napisane przez chriskwns

Napisane przez Jozio0506
Witam, pozwalam :f_drink:

Napisane przez NoviRM
Witam, dzięki i nawzajem :gl:

Napisane przez mlody10666
Jak tam idzie???

Mindset lekko podupadł ale nie jest źle, zrobiłem sobie małą przerwę od pokera, przemyślałem sobie kilka spraw i doszedłem do wniosku, że ostatnio dopadło mnie takie krótkoterminowe wypalenie, co przy słabszej wariancji doprowadziło do tiltu. Siadłem do dwóch czy trzech sesji na NL25 ostatnio ale coś szybko mnie tiltowało znowu. W lutym mam jeszcze kilka spraw pozapokerowych do dokończenia więc raczej nie pogram. Na dniach się zastanowię czy w marcu kontynuować NL25 czy zejść sobie na miesiąc na NL10, odpocząć. Tobie jak lecą 25tki ?

Tak na marginesie dla osób srebro+ oraz ogarniających angielski, świetny trening znalazłem w angielskich filmikach, Pytania i odpowiedzi z Jaredem Tendlerem, autorem The Mental Game of Poker. Naprawdę polecam pod kątem mindsetu, ciekawe koncepty poruszone.

Jared Tendler

hmm podobnie miałem jak Ty, 2 miesiące gry bez ani dnia przerwy(może jeden) do tego przez 2 tygodnie wolnego praktycznie codziennie po 8 godzin przy kompie a czasami i po 10/11 i się wypaliłem(słaba gra,tilt itp.), i zakończyłem podbój nl25-430usd w dupe(można powiedzieć że 650 nawet;p) po 50k hands także nieciekawie:)
Zszedłem ostatnio na 10 chwilę pograłem zrobiłem tam z 7bi i aktualnie (3dzien) gram na SH regularne stoliki, szczerze Tobie też polecam. Jest o wiele przyjemniejsza gra - więcej fiszków, fajna dynamika(kwestia pogrania paru godzin żeby się przyzwyczaić), i tak dalej :D

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Powoli wracam na stoliki, chwilę pograłem NL10 z nastawieniem żeby pograć tam cały marzec ale jednak świadomość tego, że jeszcze przed chwilą jako standard przecież klikałem 25tki i bankroll mam dość komfortowy, doprowadziła mnie do powrotu na NL25. Planuję wyluzować trochę z pokerem, grać sobie "rekreacyjnie" 2 stoliki i rozbudować na nowo motywację do rozwoju. Jeśli spadnę z rollem, to wtedy wrócę na 10tki się odkuć. Widzę jednak, że wciąż czuję lekką żenadę gdy nie wiem co zrobić w danym spocie, gdy fish unk mnie min raisuje itp. więc wracam do The Mental Game of Poker żeby popracować nad tymi aspektami, a strategicznie ogarniam sobie filmiki na które srebro pozwala.

Spoiler

Fish unk

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2667005
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $27.58
SB: $34.70
BB: $26.54
UTG: $34.70
UTG+1: $28.43
Hero (UTG+2): $25.35
MP1: $93.32
MP2: $26.05
CO: $25.00

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG+2 with 9 :spade: T :spade:
2 folds, Hero raises to $0.75, 2 folds, CO calls $0.75, 3 folds

Flop: ($1.85) 3 :diamond: T :heart: 8 :club: (2 players)
Hero bets $0.90, CO calls $0.90

Turn: ($3.65) T :club: (2 players)
Hero bets $1.90, CO calls $1.90

River: ($7.45) A :club: (2 players)
Hero bets $4.90, CO raises to $11, Hero ???

Spoiler

17/14 - 1400hands
Fold BB vs Steal - 79, call - 8
Fold to CB - 38/25/100(1)
WTSD - 20
donkbet - 0

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2667011

Hero (BTN): $26.94
SB: $11.64
BB: $51.39
UTG: $33.10
UTG+1: $25.45
UTG+2: $26.25
MP1: $26.47
MP2: $59.56
CO: $35.23

Pre Flop: ($0.35) Hero is BTN with J :heart: A :heart:
6 folds, Hero raises to $0.75, 1 fold, BB calls $0.50

Flop: ($1.60) K :heart: 8 :heart: 5 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $1, BB calls $1

Turn: ($3.60) 3 :spade: (2 players)
BB bets $1.80, Hero calls $1.80

River: ($7.20) 7 :heart: (2 players)
BB bets $2.80, Hero raises to sizing ???

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

1. fold preflop, masz 4 graczy za sobą i T9s oop będzie się ciężko grało
as played: a nie mówiłem :f_biggrin: jestem pewien, że z AT grasz tu psb, a tak to ze średnim kickerem grasz scary
river easy call, każdy Ax może coś takiego odwalić

Oczywiście jest to też sytuacyjne, bo jeśli był ultra passive, to wiadomo, że nie callujemy.

2. 3bb z BTN się nie opłaca stealować, chyba że sb to fishka. Ja teraz testuję 2bb i póki co wygląda nieźle.

wstd 20 czyli on bez monstera i tak nie będzie callował, ja ładuję srogo licząc na gorsze flushe i sety, nawet ship mógłby być niezły :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
SkilledBoy

Odnośnie twojego zazenowania w skomplikowanych spotach to tez cos zaczelo mi to doskwierac... Nie jest to dobre bo prowadzi do tiltu, podejmowania zlych decyzji oraz grania na zasadzie "mam wyjebane". Najlepiej wtedy wylaczyc stoliki i zająć sie czyms zupełnie innym aby totalnie wyłączyć się od pokera.

Co do rąk to pierwszą ręke grasz scary? Co to za bety? Flop 3/4 a turn za jakieś 2,50. Skoro to fish to easy ship. Gorzej jak bys mial jakiegos rega to easy fold bo smierdzi tu 88.

Druga reka ok lepiej niech sprawdzi mala kwote niz spasuje wieksza - ma fold to cbet river 100 wiec bez sensu tu szaleć. Ja tam podbijam do 6$.

Powodzenia w powrocie na dwudziestki piątki ;)

ps. sry za błędy na tel. pisze;p

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

1) od czego chcesz value grajac to przez b/b/b ? Szczerze mowiac nie widze tutaj gorszej reki callujacej river (T9s chyba jedynie), a juz twierdzenie, ze mamy tutaj call czy nawet easy ship na river, jest w ogole jakims obledem. Jesli gracie to w ten sposob na fish unk ( rozumiem, ze 0 info o przeciwniku, a wnioskujesz, ze jest fishem bo gral 1 stolik ?) to niestety nie ma co sie dziwic, ze sa problem z przejsciem NL 25. Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

x

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Moja idea w tym spocie z T9 byla taka zeby pot controlowac za 1/2 psb co czesciej daje mi szanse na szerszy calling range bez izolowania sie tylko i wylacznie na Tx ktore mnie zawsze dominuja, a nie chcialem tutaj grac x/calli bo dawal bym mu opcje na dobranie sizingu i ciezko bylo by mi dojsc komfortowo do showdownu. Na turnie w stylu 2,3,4,5,9,T gralbym druga beczke, na broadwayach zapewne x/call-decide od sizingu , x/fold riv. Tutaj podlapujac tripsa mysle, ze drugi bet za 1/2 jest ok i river x/decide z nastawieniem na call. Chociaz teraz mysle, ze x/call turn bylby dobra opcja. Trzy beczki to miss overplay. Johny jak moglbym prosic, mozesz napisac jak Ty bys widzial rozegranie tego spota ? Tutaj na river poszedl fold ode mnie. Co myslisz o jakims malym, swego rodzaju block becie na river zeby nie dac mu nagle walnac jakiegos grubego beta ?

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

Napisane przez JohnyMighty
Jesli gracie to w ten sposob na fish unk ( rozumiem, ze 0 info o przeciwniku, a wnioskujesz, ze jest fishem bo gral 1 stolik ?) to niestety nie ma co sie dziwic, ze sa problem z przejsciem NL 25. Pozdro.

To wszystko się rozbija o info. Hero pisze 'fish' to ja myślę pewnie 30/5 czy coś. Jeśli unk, to zmienia się zupełnie koncepcja. Pytanie co naprawdę wiemy o przeciwniku?

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Napisane przez Jozio0506

Napisane przez JohnyMighty
Jesli gracie to w ten sposob na fish unk ( rozumiem, ze 0 info o przeciwniku, a wnioskujesz, ze jest fishem bo gral 1 stolik ?) to niestety nie ma co sie dziwic, ze sa problem z przejsciem NL 25. Pozdro.

To wszystko się rozbija o info. Hero pisze 'fish' to ja myślę pewnie 30/5 czy coś. Jeśli unk, to zmienia się zupełnie koncepcja. Pytanie co naprawdę wiemy o przeciwniku?

13/0 - 8 hands, określenie fish może trochę nad wyraz, tzn. grał jeden stolik ale w sumie równo 100bb więc raczej poprostu unk.

Nie ufajcie statom :D:
Kolega na SB to
9/6 po 60k hands !!
3b - 2,7
4b - 10, 4b range - 1

Tak właśnie przeczuwałem, że on ma tutaj tylko AA, KK, 87s :pokerface:

Spoiler

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2669962

BTN: $28.51
SB: $25.78
Hero (BB): $25.00
UTG: $28.78
UTG+1: $26.95
UTG+2: $63.81
MP1: $46.59
MP2: $37.80
CO: $34.00

Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with K :diamond: K :heart:
5 folds, CO raises to $0.62, BTN raises to $2, SB raises to $5, 1 fold, CO raises to $34 all in, 1 fold, SB calls $20.78 all in

Flop: ($53.81) 5 :spade: 6 :spade: 7 :spade: (2 players - 2 are all in)

Turn: ($53.81) 3 :heart: (2 players - 2 are all in)

River: ($53.81) A :heart: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $53.81
SB shows 8 :heart: 7 :heart: (a pair of Sevens)
CO shows K :club: A :diamond: (a pair of Aces)
CO wins $51.81
(Rake: $2.00)

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

Jak widać nawet nit potrafi przyspazzować :f_grin: Dobry fold niemniej jednak, bo i tak byś przegrał :f_cool:

Co do tego rozdania 13/0 na takiego gracza imo overplay.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

:spade: :spade: :spade: :spade: :spade:

Odpowiedz
Cytat