Dzięki za przykład
Jakby to było takie oczywiste to 90% pokerstrategy łącznie ze mną nie siedziało by na micro
Wiesz... jakby nie patrzeć to ja też gram na micro
i może być tak, że moje dywagacje okażą się błędne, więc nadal będziemy się kisić na tych stawkach hehe.
Party Poker na dzisiaj koniec. Dobiłem do 75pkt, wpadnie jeszcze 15$ rb

Kilka łapek na Starsach i też już koniec, bo mi się już w głowie miesza.

I jeszcze ciekawa łapka

Przeciwnik reg-unk (kilka handów). Na powitanie na stole 3bet pre - najczęściej dostaniemy fold, chociaż zdarza się że dostaniem 4bet na powitanie (na tych pozycjach)
Flop : fajny i niefajny - bo raczej bardziej trafia w range callera ? Jak tak teraz myślę to właśnie na takich strukturach przydał by się solver - co betować/co czekać. Chyba lepiej tutaj czekać AsKs, AsQs ? W każdym razie biorę free card i daje mu się wystrzelać. Q na R jest raczej słabą kartą do bluffu bo on tutaj rzadko ma AK, a ja na takim flopie mogę poczekać AK.
Zaczynamy sesję. Na dzień dobry Starsy zawsze potrafią wprowadzić w odpowiedni nastrój ![]()

No i taka łapka

Bet flop (nie wiem czy tutaj betować 1/2 czy 1/3) for value/protection. Value od jakiegoś 87,65,Ax, bckdr overcards itp..
Na Turn myślę że chyba nie ma sensu betować na takiej karcie - lepsze mnie miażdży, gorsze wyrzucam.
Nieszczęsny R. Myślę że mamy tutaj easy wjazd bo bije nas tylko J9s które bardzo blokujemy, a myślę że może się nie odkleić od sporej ilości setów - 88,66,77,TT
Dzisiaj marna gra, marny volume - trochę brak chęci. Jutro będzie lepiej.
Party Poker :

Starsy :

Jedyny plus jest taki że posty pojawiają się częściej niż raz na rok
Siemano!
Nagraj jakiś filmik z gry ![]()
Co do 99 wole call pre niż 3bet. Na pewno nie stackuje tego przed flopem a 99 nie gra latwo w 4bet potach.
Ja raczej na tych pozycjach 3betuje 99+, ale call też jest pewnie ok z racji tego że gramy vs unk. 4beta nie dostaniemy znowu tak często.
Pewnie większy problem to taki, że 99 tak sobie grają w 3bet potach, ale i tak mamy pewnie jakieś 60% equity na jego calling range.
Tak, dzisiaj jak narazie spazzy + coolery
na Party. Zagram jeszcze na Party w trakcie Happy Hours. Trochę odpoczynku, i trzeba się udać na Starsy.
Wykres zaktualizowany. Niestety dzisiaj kiepski dzień, ale takie też muszą być. Grunt że nie ma tiltów itp... Jutro znowu jest dzień ![]()

Na .es jest zauważalnie niższy poziom ale wyższy rake. Ale moim zdaniem opłaca się.
Pierwsza sesja na Party (Happy Hours)

I przykład mojego beznadziejnego (raczej) zagrania

Co ja tam repuję... i po co ten raise flop ?? 44,88 i FD wąsko w cholerę. Na T repuję jeszcze 76s... spazz zagranie i tyle.
z drugiej strony ciezko tu o jakis sensowny blef poza JTs, callujesz low SC jak 76s na BTN ?
To prawda - rzadko. Ale regi na tych stawkach/fastach nie zwracają na to uwagi, szczególnie kiedy widzę co oni callują pre. Natomiast myślę że są w stanie wyczytać że na Turn uzupełnia się strd 76s
Wracamy do gry. Dzisiaj (a właściwie wczoraj) Party nędznie :

Na Starsach dobry dzień :

Następnym razem będę wrzucał rozdania z przemyśleniami.
Zaczynam nowy miesiąc. Główny cel na ten miesiąc to volume (który nadal jest mizerny) + oczywiście najlepsza gra na jaką mnie stać.
Cel : min. 50k hands
P*

Party (krótka sesja)

No właśnie, przemyślenia... do poprawy ![]()
Dzisiejsza sesja.
Party

P*

Jedno z ostatnich rozdań ![]()

UTG to ryba, BU to reg 19/16. Gdyby to tylko callnał na flopie, to najprawdopodobniej dostał by resztę mojego stacka. Uważam że on ma tam tylko TT,55,QT... więc smutny fold, tudzież exploit fold ?