Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Micro i przykro....

60 Posty
15 Użytkownicy
46 Reakcje
4,354 Wyświetlenia
4greg4

Sesja na Party Poker. Prawdopodobnie spróbuję grać codziennie sesje na Party Poker dopóki nie ugram 10 pkt. Reszta czasu/sesji będzie na Starsach. Najgorsze jest to że totalnie rozregulowałem sobie tryb snu : usypiam ok 4-5 nad ranem, wstaję ok. południa i chodzę taki przymulony trochę, i ze świadomością że prawie pół dnia minęło. Muszę to zmienić.

Teraz turniej na Party Poker + stoliki na P*.

Odpowiedz
Cytat
Escraku

Jedna z głównych zasad dobrego pokerzysty, dbaj o swoje ciało. Serio to działa, wytłumaczenie jest proste, jesteś dobrze wykarmiony, nie jesteś zmęczony, tylko właśnie rześki. Jeszcze gdy nie pracowałem na etacie, tylko siedziałem na chacie i grałem, to bardzo mi pomogły ćwiczenia street workout na świeżym powietrzu w KAŻDYCH warunkach. Dietę trzymałem w miarę rozsądną, głównie zwracałem uwagę by zrobić min kal/dzień według obliczeń których pełno w apkach. Jak wyglądał początek mojego dnia? Wstawałem o 10 (6h snu, tyle wystarcza do regeneracji), bez śniadania robiłem godzinną sesję ćwiczeń, po powrocie ZIMNY prysznic i pierwszy posiłek. Dlaczego przestałem jeść wtedy śniadania? Nie odczuwałem głodu z rana, nie myślałem o jedzeniu, mogłem normalnie funkcjonować. Nie łatwo to zmienić, ale później jak już wieczorem zrobimy największy posiłek, to spokojnie możemy sobie śniadanie odpuścić. Więcej do poczytania o tym w necie. Do sedna, warto poświęcić dziennie te 3h na cwiczenia + robienie zdrowych posiłków, jest to mega EV i zobaczysz, po 3 miesiącach efekty będą mega, a twój układ krwionośny będzie w znakomitej kondycji, no i poprawisz swoją sylwetkę (nie chodzi tu o to by zrobić z siebie hulka).

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Dzięki za wpis. Oczywiście zgadzam się z wszystkim co napisałeś. Mój błąd polegał na tym (chyba już wcześniej o tym wspominałem), że chciałem wszystko/wiele przez lata pielęgnowanych złych nawyków, zmienić najlepiej z dnia na dzień - tak się po prostu nie da. Teraz biorę na tapetę jeden, góra dwa problemy, i powoli wdrażam zmiany. Nie dopuszczam w ten sposób (przynajmniej na razie) do tego, aby motywacja i dyscyplina po prostu się wypaliły. No i też mam czas "zaobserwować" samego siebie, i mieć satysfakcję jeżeli na jakimś polu widać wyraźną poprawę.

Na dzisiaj koniec. Wykres P*

Odpowiedz
Cytat
gandzia

Świetny blog wyniki też świetne, może kiedyś też takie będę osiągał. Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Dzięki, i powodzenia na stołach.

Odpowiedz
Cytat
garret294

Napisane przez 4greg4
Dzięki, i powodzenia na stołach.

Apropo ostatniego wpisu do powodzenia potrzebna jest wiedza...
4greg4 wiem, że nie palisz się do nagrania filmików ze swojej sesji czy w takim razie można by Cię prosić o komentarz do filmu z gry który ja zrobię??
Powiedzmy 30minut z 3 stolików NL10?? Oczywiście dla mnie będzie to ogromnie EV+, rozliczenie w alkoholu, miodzie, $, lub wdzięczności w zależności od chęci.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Mogę coś tam spróbować skomentować, ale jakby co żeby nie było na mnie :). Wiesz, to że ostatnio mam dosyć fajne sesje na +, może być spowodowane dobrym runem. Na pewno nie uważam się za jakiegoś crushera, ale jeżeli coś tam wyciągniesz dla siebie to ok :)

Odpowiedz
Cytat
Pavluchenko

Witam, w czym ustalasz sobię harmonogram dnia ?

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Ponieważ bardziej do mnie przemawia słowo pisane na papierze, to : http://sklep.multiplaner.pl/
Natomiast w wersji cyfrowej, myślę że google calendar jest ok.

Odpowiedz
Cytat
garret294

Link do sesji
Warto wyłączyć dźwięk:)
Po pracy na lekkim zmęczeniu nie jest to może najlepsza z najlepszych ale wydaje się dość solid. z kartami farciło. Dzięki za ew. komentarz.

Odpowiedz
Cytat
grisza1989

Przeglądam sobie forum także postanowiłem zerknąć przed snem i wtrącić swoje trzy grosze

1:22 QJs Ja tam wolę standardowo 3bet pre, dlaczego call? Od razu zaznaczam, że call nie znaczy że źle, są sytuacje że będzie pewnie nawet lepszy.
1:44 T6o open na btn, no nie podoba mi się, musiałyby tam mega mury siedzieć a i to nie wiem czy bym otwierał. a tam widzę że sb coś 3betuje prawie 8% chyba tego jest, także tym bardziej fold, chociaż nie wiem na jakiej próbce to jest.
2:19 KJs trochę podobna sytuacja do tego QJs, z tym że tutaj już widzę że mamy jakiegoś unka to nie bardzo widzę podstawy żeby to sprawdzać i bardziej jestem za 3betem niż w tej pierwszej sytuacji. O i w ogóle dlaczego fold na turnie z FD?
2:22 AJs na tym flopie K77 rainbow, no ja bym trochę powalczył a nie tak x/f od razu, są jakieś backdoory, sporo turnów nam pomaga, może jakiś cbet chociaż?
3:11 87o 3bet na szorta BB vs SB ? no nie rozumiem tego, komu to potrzebne, to już lepszych rąk na 3bet blef tam nie ma? do tego na szorta, po co tak?
3:32 K2s 3bet, ciekawy jestem jaki tam masz % 3beta jak zaczynasz już 3betować for blef takie łapy btn vs co i czy jesteś w stanie to wybronić w long runie, jak dla mnie trochę proszenie się o kłopoty i komplikowanie sobie życia

No dobra obejrzałem prawie 5min i widzę nieuporządkowana ta gra jeszcze, mam wrażenie że nawet w tych pierwszych 5minutach był spoty, że nie wiedziałeś do końca co robić post flop. Może jeszcze jutro zerknę jak nie zapomnę i znajdę czas a może do tego czasu ktoś tu jeszcze coś doda.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Obejrzałem pobieżnie. Jutro (a raczej dzisiaj) obejrzę bardziej szczegółowo i coś skrobnę. Ta część do której odniósł się grisza1989 - prawie w całości się zgadzam. Przyznam że ja też 3betuję na fastach (PartyPoker) różne "śmieciowe" ręce. Być może to jest błędne rozumowanie, ale uważam że na fastach, a na zoomach micro szczególnie (pewnie z pięć razy większy playerpool niż na party), przemiał graczy jest tak duży, że nikt tam na mnie nie zbierze odpowiedniej próbki, aby stwierdzić że mam taki "śmietnik" w 3becie. Oczywiście, nie robię też tego na "pałę" jak leci. Jeżeli już decyduję się na taki "śmieciowy" 3bet to przede wszystkim IP, i na kogoś kto zanosi się na rega. Staram się też nie odwalać jakichś dziwnych akcji, jeżeli dostanę call. Przy czym 87o vs short to faktycznie kiepski pomysł, i też nie polecam. Na szorta depolaryzuje range 3beta i ewentualnie luźniej się stackuję. Na stołach normalnych raczej nie stosuję takich luźnych "śmieciowych" 3betów.

Party Poker

P*

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Niestety bardzo słabo widać statystyki. Zdaję sobie sprawę że próbki i tak są małe, ale bardziej chodzi mi o ogólne vpip/pfr/3bet. Zauważyłem że zielony kolor to pasywny fish, a tymczasem o ile mnie wzrok nie myli to są w ten sposób oznaczeni gracze ~22/16 (np. w 00:19, prawy górny stół, alexGC93 ma chyba 23/18) i coś w stylu 16/14 – chyba że na złe statystyki patrzę. Dla mnie klasyczny fish to taki z VPIP > 40. Wychodząc od tego mogę go dalej profilować – czy aggresywny, czy paswyny, czy często poddaje flopy itp.. itd.. Natomiast gracze poniżej 19/16 to dla mnie bardzo tight/nit gracze i najczęściej gram tak, jakby ich nie było na stole.

Odniosę się do rozdań które zagrał bym inaczej.

00:09 AJo na SB vs BU open
Domyślnie mam to w 3becie vs BU, chyba że BB to jakiś fish wtedy chętniej call pre. Flop spada mega suchy K26r. BU zagrywa 50% psb. Zbyt łatwo poddajesz tą rękę. Grasz vs szeroki range BU, gdzie tego typu flopy są pewnie betowane 100% czasu. Masz SDV, bckd strd, A jest najczęściej Twoim outem, J też może się okazać Twoim outem. Easy call. Często zobaczysz tutaj x/back T od BU. Wtedy decyzja – albo idziesz na showdown, albo leadujesz R. Obie opcje są ok, ale wydaje mi się że lead R częściej zgarniesz pulę.

00:49 99 na BU vs EP open
Flop Td3hJh, wiadomo że jest sporo T i R które ciężko będzie callować. Ale na sizing beta 33% myślę że nie możemy tego foldować. Call flop, decide T.

01:23 QhJh vs CO open
Tak jak grisza1989 pisał, też wolę tutaj 3bet pre vs CO. Call pre wolę w sytuacji jeżeli na BB mam fisha. Przypuszczam że zagrałeś tutaj call pre bo CO (o ile się nie mylę) to 17/10 po 146h (czasami może się okazać że to standard TAG, który ma po prostu bezkarcie), a BB masz oznaczonego na zielono – czyli niby fish, ale z tego co widzę nie masz praktycznie żadnych stat na niego.
Flop : 533r. CO nie betuje tego flopa, więc wszystko wskazuje na to że ma Ahigh, lub jakieś brodways card. Wolę tutaj samemu próbować podkraść pulę, masz jeszcze outy. Lead T i R. Jeżeli trafił 8x to trudno, jeżeli dostaniesz call od Ahigh to wtedy notka.

01:46 T6o open na BU
Jeżeli masz bardzo tight/nit graczy na blindach – ok sam to podkradam. Ale tutaj tak jak grisza1989 pisał, masz rega na SB i unka na BB. Warto dodać sobie statystykę SB – fold SB to BU open, call SB vs BU open (ale potrzebna jest miarodajna próbka). Jeżeli SB (mimo że to reg) ma tam bardzo wysoki fold SB to BU open, a na BB siedzi tight/nit, to wtedy pewnie bym z tą ręką podkradał. W takim setupie – fold.

02:12 AJs open, BU call
Flop suchy, i chyba klasyczny do cbetowania niskim sizingiem. Jest trochę T które możesz poprawiać każdy clubs, Qx, Tx, oczywiście Ax. Jeżeli decydujesz się tutaj na x/flop, to ja nie folduję tego vs jego bet – bo mimo tego że BU ma tutaj węższy zasięg, to może betować tutaj 100% czasu vs Twój x + to co pisałem na początku.

02:16 KJs vs CO open
Podobnie jak 01:23 wolę tutaj 3bet pre vs CO open. As played CO może tutaj betować 100%. Czasami masz tutaj SDV. Call F, call T. On na T oprócz Ax, może wciąż betować gorsze FD + jakieś strd typu T8s, 78s. Oczywiście nie jest tego dużo, bo Ty sporo blokujesz FD, ale poddawanie tego T to według mnie leak.

02:24 AKo 3bet vs EP open
Czasami warto rozważyć call – zwróć uwagę że na SB masz gracza z niepełnym stackiem, czyli potencjalny fish.
Flop suchar : 272r. Uważam że możesz tutaj betować niskim 33% sizingiem i czasami dostać call od gorszych Ax-ów. Natomiast jeżeli tutaj czekasz, to z kolei nie możemy raczej poddawać AKo na tak suchej strukturze. Call T, decide R. No i jeżeli czekasz na takiej strukturze, to pewnie warto też czekać AA – żebyś nie był zawsze faceup na AK które zbyt łatwo poddajesz.

03:10 78o 3bet vs SB open
Tutaj już zostało wszystko powiedziane. Dodałbym jeszcze że jeżeli 3betuję shorta to robię to niższym sizingiem niż 3x., czyli bardziej 2.5x. Akurat w tym spocie short otwiera mini-raisem i nie wiem czy call pre też nie będzie tutaj opcją.

03:32 K2s 3bet vs CO open
Tak jak pisałem wczoraj – też 3betuję tego typu ręce na tych pozycjach. Jednak zauważ że tutaj 3betujesz gracza, który na chwilę obecną (1xx h) wygląda na tight/nita. Oczywiście widuję też tego typu graczy którzy (po dużej próbce) mają bardzo wysoki fold 3bet, ale tutaj tego nie wiesz.

03:51 ATs 3bet vs EP open
Być może to zbyt tight/weak, ale chyba też tutaj to folduję. W 3betowanej puli, w 3-way dostajemy donkbet + call od EP. EP prawdopodobnie nie ma tutaj gorszych Ax-ów, a ten donk też bardzo niefajny. Też to folduję.

04:09 QTo open, SB call
Zauważ że grasz tutaj na shorta. Otwieram w takiej sytuacji mniejszym sizingiem – 2x. Opcją jest też limp. Flop : 7c4hAd – dosyć suchy flop, i nawet jeżeli zdaję sobie sprawę że gram na shorta/fisha to wolę tutaj bet niskim sizingiem, na zasadzie one and done. As played możemy założyć że short nie ma tutaj Ax-a (choć widuję fishy które potrafią x/backować A-xy), więc jeżeli odpalasz tutaj delay cbet to pamiętaj że musimy poprawiać na R – i według mnie dużym sizigiem ¾ lub pot – tak aby wyrzucić 7x, 4x, lub 9x. Jeżeli dostaniemy call to notatka i wiemy już jak grać na niego.

Na dzisiaj tyle. CDN jutro :) Jeżeli gdzieś mam ewidentne błędy w postrzeganiu tych spotów to proszę o śmiała krytykę/poprawę. No i sorki za potencjalne błędy ort/gram.

PS. polecam Ci kanał tego pana : https://www.youtube.com/user/BodoPoker/videos
Gra bardzo bardzo solidnie, no i jest też mega pozytywną osobą. Trochę ostatnio z rzadka wypuszcza coś nowego, ale i tak wartość merytoryczna obecnego materiału jest według mnie bardzo duża.

Dzisiaj volume mizerny. Jestem coś wypruty i na dzisiaj kończę - nie ma sensu na siłę grać.

Party Poker

Odpowiedz
Cytat
4greg4

04:20 A8o na CO
Na BU masz gracza (o ile dobrze widzę) ~15/15 po 114h. Otwieram wtedy szerzej, i A8o myślę można spokojnie otworzyć

06:14 T8s na BB vs EP open
Można to bronić. Nie wiem czy trzeba to bronić.

07:50 Q9o na BU 3bet vs CO open
Tak jak pisałem wcześniej, też 3betuję tego typu ręce. Jednak robię to gracza który wygląda na rega , i wiem że jeszcze nie dostał ode mnie 3beta. Tutaj masz gracza na którego masz chyba 0 statystyk.
Na 11h nie rozegrał ani jednej (wiadomo mógł mieć po prostu taką dystrybucję kart) i takich graczy sobie odpuszczam. As played raczej zaczekał bym tego flopa, ponieważ on nigdy nie ma tam gorszych Qx. Wiem że rozdaję tutaj za darmo equity, ale flop nie jest znowu tak obfitujący w drawy, a nie chcę też budować dużej puli. Na T spoko x, i myślę że na R bet pot też jest ok – chcesz się tutaj polaryzować, a on może Cię tutaj callnać z 99,TT,JJ, bo na T underrepujesz swoją rękę.

08:26 KQo na SB sqz vs EP open MP call
Pewnie ten sqz z racji blokerów ujdzie. Jednak zwrócił bym uwagę na to że EP to jakiś tight/nit gracz (18/12?) i range MP też jest mocny, więc tutaj raczej bym odpuścił.

08:56 AKo open na MP, BU call
Myśle że sizingi na F i T ok, ale na R też uderzał bym wyżej w okolice pota. Jeżeli dostałeś call na T na Twój psb to raczej wykluczam u niego Qx. AQ ma raczej mało bo pewnie większość już to 3betuje. 3x tam praktycznie nie ma. Pozostają gorsze Ax-y, AJ.

10:11 65o na BU
SB wygląda tight, ale BB to unk. Nie otwieram tego, i przede wszystkim nie betuję tego flopa. Robisz w ten sposób z prawdopodobnie profitowego steala, w bardzo nie profitowy bet :)

11:09 A4o na BB vs BU open
Bronię tutaj wszystkie Ax-y, więc ja to calluję.

12:01 A4o na BU open i jednocześnie A6o na BU auto fold
Jakaś niekonsekwencja, lub po prostu tego nie zauważyłeś.

12:16 57o na BB limpowana pula
Flop : 676r . Masz tutaj easy lead dla protekcji (nie chcesz zobaczyć overkart), jeżeli zgarniesz pulę tu i teraz – to jest to ok wynik.

13:32 77 na CO call vs BB 3bet
Na tym T rozważył bym wyższy bet for value od AK, AQ, Ahx

14:17 K8o na BB call vs SB open
Flop : 296r. Rozważył bym tutaj przejęcie tej puli po jego x na F, to samo na T. Najczęściej zgarniesz tutaj pulę.

14:21 AQs na BU isoraise vs CO open
Flop : 274r . Można tutaj x/back bo masz bardzo dobre SDV. Można też betować for value od jakichś draw, bckdr, gorszych Ax-ów. Na R rozważył bym call, ale pewnie trzeba by mieć więcej info o graczu – czy agresywny, czy mało poddaje flopów, czy ma wysoki wwsf i niski w$sd. Tutaj (na zoomach) często nie mamy takiej informacji więc pewnie fold też jest ok.

CDN.

Odpowiedz
Cytat
garret294

4greg4 i Grisha1989 ogromne dzięki za chęć poświęcenia swojego czasu i energii dla mnie. Boję się tylko czy taka formuła nie rozwali Ci bloga w związku z czym może zaproponuje przeniesienie na prv. Nie wiem czy dla osób postronnych nie jest to poprostu zbyt nudne. Dla mnie Twoje rady mają ogromną wartość.
Na zielono mam graczy pasywnych calling station w tym fishy a jeśli zielony ma reg staty tzn że kilka razy mnie zaskoczył jako Calling station. Chociaż faktycznie powinienem może zrobić sobie reg CS kolorek :)

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Dla mnie to jest obojętne. I tak tutaj się za wiele nie dzieje poza wklejaniem wykresów :) Zostało ok. połowę filmu - jeżeli wolisz, to resztę przyślę Ci na priva.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez 4greg4
Dla mnie to jest obojętne. I tak tutaj się za wiele nie dzieje poza wklejaniem wykresów :) Zostało ok. połowę filmu - jeżeli wolisz, to resztę przyślę Ci na priva.

Niech Cię ręka boska broni. Dawaj na forum.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Sesja na P*. Top vs top, coolery, nietrafione drawy... itp... ale i takie dni muszą być.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

15:35 AQo open na MP vs call BB
Board : 64T9r . Wydaje mi się że ten bet jest niepotrzebny. Bijesz wciąż tutaj sporo jego Ax-ów, i niewiele repujesz na tym 9x – Może jakieś A9s/A9o. Myślę że on tam 6x,Tx,9x będzie leadował na T dla protekcji. Jeżeli zrobię takie założenie to ten Ax na R dosyć wpada w jego range : A8, A7, AJ, a Twoja linia też wyglada trochę dziwnie – więc chcę się tutaj polaryzować i chyba betuję wyżej.

16:30 89o na BU open
Oznaczasz gracza/shorta jako pasywna ryba, majac 0 statystyk. Oczywiście on może okazać się fishem, może okazać się regiem grajacym short strategy. Może okazać się fishem bardzo agresywnym, może pasywnym… po prostu tego nie wiesz. Jeśli już bym miał cokolwiek zakładać, to z racji jego stacka, oznaczył bym go jako potencjalnego fisha, o nieznanym profilu.

17:17 KTo open na CO vs call BU
Board : KQsAAK . Mogę tutaj założyć że potencjalny fish majac Ax nie czeka na T, natomiast on tam jest w stanie betować vs Twój x na flopie pewnie wszystko… łącznie z Qx. Na R masz albo splita albo najczęściej x/backnie Qx – chcę tutaj value i samemu leaduje na T

17:31 A9o na SB 3bet vs BU open
Niepotrzebny 3bet vs gracz który na chwilę obecna gra 15/11 i w dodatku otwiera 3x na BU

19:12 QdTd call na BB vs EP open, BU call
Flop : 6d9sAd . Nie wiem czy ten x/r jest tutaj ok – wydaje mi się że raczej nie. Zauważ że to jest 3-way. EP wciąż tutaj może mieć jakiegoś słabego Ax-a z którym nie widzi 3 streetów value. BU który na obecna chwile rysuje się na tight/nit gracza betuje vs 2 graczy. Betuje niskim sizingiem, i ja tutaj wolę call za taka cene. Nawet jeżeli zalozyc tutaj ze on tak betuje 9x (chociaż szczerze watpie) lub jakieś totalne air, to na Twój x/r wszystko pewnie wszystko to wyrzuca. Pozstaja mu Axy + znikoma ilość FD (bo board Ad + Twoje QdTd bardzo je blokuje). Więc as played nic raczej nie wyrzucisz tym betem na T. Musiał byś tutaj wjeżdżać na R repujac 66, 99, A6, A9, T8s tylko pytanie brzmi czy on tam jest w stanie wyrzucić Ax. W takich sytuacjach patrze na jego wtsd w$sd i czy moja historia repowania ma sens. Jeżeli jest niski/standardowy wtsd ~21 – 25 i wysoki w$sd (oczywiście trzeba mieć jakas sensowna próbke) to pewnie bym wjeżdżał mimo tego Qx-a bo jednak coś tam repuje. W tym wypadku na chwile obecna jego wtsd to 43% i w$sd 30%, i jeżeli taka tendencja u tego gracza się utrzyma, to jest to klasyczny przypadek gdzie nie wyrzucimy tutaj Ax-a.

22:01 QJs open na SB vs call BB
Board 6c8dQdAh6d. Chyba bym to jednak callnał na R. Uważam że two pairs, sety raisuja flopa. Na T myślę że na takiej strukturze on tam nie będzie czekał FD, A6, A8. Na R on tam repuje 6x, ale może też próbować zamienić w bluff jakiegoś 8xa. jakieś 77, T9h. Nie wiem… chyba bym to raczej callnal + notka z czym tak gra.

22:17 78s na EP fold pre
Dlaczego ? Nie mówię że to jest 100% czasu open. Jeżeli mam za soba (głównie BU) aggro regów i wiem że będzie mi się to ciężko grało, to ok.. można foldować. Ale tutaj masz prawie samych unków. Na BB (na którego będziesz miał pozycję) masz gracza z niepełnym stackiem – czyli raczej potencjalnego fisha + BU na chwilę obecna (chyba 1xxh) wyglada na tight/nita 15/13.

22:47 K8s na BB defend vs CO open
Flop TJKr. Oj…. Tutaj ten x/r to spazz. Flop zdecydownie bardziej trafia w range CO niż w Twój. Ty tutaj nie masz TT,JJ,KK,AQ pewnie nie masz części KJs, KTs, JTs. Praktycznie wyrzucasz tym x/r wszystko co bijesz, a sprawdza Cię tylko mocniejszy range. Po prostu call, i decide T/R

23:34 QQ na CO call vs EP open
Czemu call, a nie 3bet pre ?

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Wracam powoli do grindowania. Musiałem trochę spraw około-pokerowych pozałatwiać.

Wczorajsza krótka sesja na P* (na rozgrzewkę)

Dzisiaj pogram trochę turków KO na Party Poker.

Odpowiedz
Cytat