Skip to forum
Notifications
Clear all

NLSH micro LOOOL

271 Posts
65 Users
707 Reactions
20 K Views
zbok

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Napisane przez zbok
Gość stealuje, więc może mieć tu wszystko, również jakieś 9x i zabłąkane 3x (nie wiem ile bronisz i jak luźno mogą na Ciebie stealować). Byłem zdziwiony JJ.

Ja stealuje na BTN, gościu gay3betuje. On ma niski 3bet%, więc jego range to głównie TT+/AQ+/KQ, może kilka innych broadwayów, może 99-88.

Trzy godziny spania robią swoje :facepalm:

Na riverze ten blef ma na celu usunięcia go ze splita (AhQh lub JhJs) i na pewno to nie jest spot który ma wielki wpływ na winrate... Jednak wydaje mi się, że bet jest marginalnie lepszy od checka.

Pewnie masz rację, chociaż osobiście vs. fish biorę tutaj SDvalue.

Reply

Napisane przez kulekk
Powodzenia ! Btw. Kojarzę Cię chyba z forum intellipoker, gdzie oceniałeś rozdania na micro, jakies 2 lata temu chyba byłem tam stałym bywalcem :)
Dzięki, pamiętam Ciebie! :f_drink: Widzę, że grasz NL10... czyli wyżej ode mnie :f_love:

Reply

#6 - tutaj rozdanie w którym stosuję uzasadnienie którego bardzo nie lubię... ale jest skuteczne, a brzmi ono "nie pasuję, bo to mikrostawki".

Preflop: nie chcę 3betować, bo gościu wygląda dość rozsądnie. Co prawda po 48 handach jest luźny, 30/26 ale ma wysokiego steala, więc jego wysokie VPIP/PFR może pochodzić z BTN/SB, a poza tym mała próbka też robi swoje... Wolę zagrać bezpieczny call i trzymać range szeroko.

Flop: on gra check, mam easy valuebeta. Może zagrać check/call z gorszymi handami, głównie obstawiam go na drugą parę z FD coś typu JJ-77, czasami AK z FD lub na handa bez żadnej wartości. Od święta będzie miał slowplayowany kolor, sądzę że z setami zazwyczaj będzie betować dla ochrony przed kolorem.

Turn: mam top two pairs, easy value od NFD lub innej parki z FD, dostaję check/raise i... śmierdzi kolorem. Odrażająco śmierdzi kolorem, ale mam dwie pary... Dwie pary są co prawda słabsze od koloru, ale bije mnie "tylko" kilkanaście kombinacji kolorów. To jest spot gdzie sobie mówię "to są mikrostawki i dlatego gram all-in". Chodzi o to, że znajdzie się kilka(naście) kombinacji głupot zrobionych przez osoby z NL5.

Nie zdziwi mnie jak przeciwnik pokaże np. Ax z FD lub A6/A2. Tutaj rywal pokazuje slowplayowany kolor, czyli "standardową" część zakresu. Jednak 85s nie jest czymś czego oczekuję w jego range preflop na tej pozycji, więc uzasadnienie "to jest NL5 ludzie robią głupoty" po części się sprawdza. W spotach gdzie bije mnie mało kombinacji trudno mi spasować, bo znajdzie się pewien % głupio zagranych handów.

#7 tutaj hand gdzie stwierdziłem, że zawsze przegrywam i nie doliczyłem tych kilku kombosów głupot :f_eek:

Reply

5 stycznia 2016
Liczba handów: 5 076
Stawki: NL5
Wynik: +70.78$

Spoiler

Póki co gram 4 sesje po około 60 minut (1200-1300hh) spróbuję je sukcesywnie wydłużać do 1500hh czyli około 75 minut gry, to da mi 6khh na dzień. Docelowo chciałbym grać 6 dni w tygodniu po 6h dziennie, ale zobaczę jak to wyjdzie w praniu...

Reply

Poranna zabawa vs gościu który gra według planu:
1. Limp/call ATC
2. Sprawdź cbeta
3. Zabetuje turn/rivera
Zazwyczaj jeszcze dochodzi punkt 4. Traf outa...

Spoiler

W poniższym może mieć np. A3/QT/...

W poniższym może mieć dowolną parę, ale też dowolne 2 OC...

:f_ugly: :f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_mad::f_confused::f_ugly: :f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_mad::f_confused:

:f_ugly: :f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_mad::f_confused::f_ugly: :f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_smile::f_rolleyes::f_mad::f_confused:

Dwa handy później oberwało się nitowi.

Następny hand i ten river :f_rolleyes:

Hero sprawdził, przeciwnik na szczęście odsłonił JTo :f_thumbsup: Jakby miał random Q3 to... :f_zZz:

Reply

6 stycznia 2016
Liczba handów: 5 254
Wynik: +27.35$

Spoiler

Wczoraj miałem jedną okropną sesję...

... nie byłem skupiony na starcie, a później bardzo trudno było mi się skupić na "tu i teraz". Wynikiem tego było kilka błędów, pewnie mogłem zaoszczędzić/zarobić 4 BI więcej, ale nawet nie chodzi o wynik sesji a o samopoczucie. Jak jestem skupiony, to wiem, że każda akcja jest EV+. Wszystkie decyzję które podejmują prowadzą do zysku w longtermie i mogę czerpać satysfakcję z pokera niezależnie od rezultatów. Jak dostanę niespodziewany wynik (np. przeciwnik ma handa na którego go nie obstawiłem) wtedy się dostosowuje i gram jeszcze lepiej.

Kiedy gdzieś pływam myślami, to nie "widzę" EV. Większość akcji które podejmuję dalej jest okej, ale nie "czuję" tego, że akcje są dobre. Nawet jak podejmę dobrą akcję (o czym nie wiem) i wynik jest niekorzystny, to czuję się nieprzyjemnie/niepewnie i to ponownie dekoncentruje :f_love: Zamiast myśleć "dlaczego cbetuje na #4 stoliku", to wracam myślami do handa który się zakończył i umysł podpowiada "mogłem odpuścić cbeta" lub "call na turnie był wbrew oddsom" niech nawet będzie "zagrałeś dobrze", ale w tym momencie rozgrywam kilka handów w których znowu "nie jestem obecny" i tak się napędza błędne koło :f_eek:

Ta sesja którą zagrałem dalej zapewne byłaby na minus, tylko zamiast -6 BI skończyłaby się -3 BI, a dzień zakończyłbym z +40$ zamiast +27$... Podsumowując trza se zrobić samorozwojowe pranie mózgu i cieszyć się z błędów które popełniłem, bo blablabla. Wszak moje motto to chuje muje dzikie węże.

Przy tej muzyce świetnie mi się grindowało. :f_drink:

Reply
zbok

Zamiast myśleć "dlaczego cbetuje na #4 stoliku", to wracam myślami do handa który się zakończył i umysł podpowiada "mogłem odpuścić cbeta" lub "call na turnie był wbrew oddsom" niech nawet będzie "zagrałeś dobrze", ale w tym momencie rozgrywam kilka handów w których znowu "nie jestem obecny" i tak się napędza błędne koło :f_eek:

Też się na tym łapię i tragicznie to wpływa na grę bo jak pisałeś kilka rozdań jestem "gdzie indziej".
Dodatkowo potrafię w trakcie grania odpalić powtórkę danej ręki i sprawdzać "czy aby na pewno".

Dobre motto, ciśnij Pan! :f_drink:

Reply

#8 - sreg który ze dwa handy wcześniej próbował mnie wyblefować we 3bet pocie, a teraz pokazuje random linię i chcę żebym uwierzył, że ma kolor... :f_love:

Reply
halunoman

.

Reply

7 stycznia 2016
Liczba handów: 5 391
Wynik: +26,47$

Spoiler

Bleh, niby przyjemny winrte ale dalej to nie jest to... Wiem, że w obecnym tempie zrobię ~80h na miesiąc (20 dni * 4h/dzień), a mogę to zwiększyć do 120h (24dni * 5h/dzień) i dzięki temu mój miesięczny profit zwiększy się o 50%. Poza tym chcę zrobić move upa na Nl10. Mam nadzieję, że rolla będę miał najpóźniej w poniedziałek, to umożliwi mi zwiększenie godzinówki. Trudno mi szukać leaków na NL5 kiedy już mam dwucyfrowy winrate.

Trudno mi pracować nad grą, np. w poniższym rozdaniu co mogę zrobić inaczej?

Jedyne co przychodzi do głowy to podnieść sizing na flopie/turnie żeby ułatwić mu call na riverze z gówniany Ax, ale trudno dyskutować czy check/fold jest lepszy od all-in vs typ który gra 42/2. :f_confused:

Reply
czubak188

:f_drink:

Reply
HandOnFire

siemka ! kope lat :f_drink: powodzenia w drodze na szczyt

Reply
chriskwns

[*]

Reply

czubak188: :f_drink:
HandOnFire: :f_drink:

Urocze rozdanie!

To rozdanie jest urocze z kilku względów:-
- CO vs MP, czyli mój startowy range to 15% :f_love:
- CO vs MP, czyli 3 dodatkowe osoby które mogą sprawdzić 3beta :f_love:
- 18/15 z 4.7% 3beta decyduje się na 3bet/5bet z QJs :f_love:

O ile 3bet jakoś mogę zrozumieć o tyle 5bet all-in... na tych pozycjach... vs osoba która ma 70% fold to 3bet i 10% 4beta... na dodatek samemu mając nitowate staty... :f_love:

Chyba z orbitę lub dwie temu mnie RAZ 3betował i chyba też to było na CO vs MP, czyli... ON WIE, że JA WIEM, że ON BLEFUJE i teraz NA PEWNO odwinę się light 4betem. :f_love:

Chyba jednym z większych leaków mikroplayerów jest to, że chcą się adjustować po 1 handzie do tendencji która nie istnieje.

Reply

Reply

8 stycznia 2016
Liczba handów: 3 642
Wynik: +39,55$

Spoiler

Z rana pisałem jak to chcę grać więcej, a dzisiaj zagrałem mniej rąk niż w ostatnich dniach. :facepalm: No nic, następne sesję w niedzielę. Jutro spróbuję zrobić podsumowanie tygodnia i nagrać film z 4 tablingu na Nl5.

Reply
pawianlsm

Często widzimy się przy stolikach ! 😊 Super blog, fajnie się to wszystko czyta będę zaglądał. Powodzenia! 😊

Reply
Garggamel

Oj Andrzej, czekamy na film, oczywiście z konkretnym komentarzem :f_thumbsup: .

Reply

Podsumowanie tygodnia

Cele na nadchodzący tydzień:
- zagrać 30khh
- wejść na NL10

Film z dzisiaj który ma słabą jakość audio, a poza tym 4 tabling, więc pewnie wieje nudą :f_love:

Reply
zbok

Dzięki za nagranie :f_drink:

Tak z ciekawości, cbet na poziomie 90% to taki standard niezależnie od rodzaju gracza? Czy tylko vs fish?
I grasz to w ten sposób bo chcesz przenosić decyzję na turn, gdzie większość zaczyna się gubić?

Fajnie, że pokazałeś swój tok myślenia i na jakiej podstawie podejmujesz decyzje :f_thumbsup:

Reply