Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NLSH micro LOOOL

271 Posty
65 Użytkownicy
707 Reakcje
20 K Wyświetlenia
AutystycznyAndrzej

W pierwotnym zamyśle w podsumowaniu miałem napisać trochę więcej, teraz to nadrobię.

Raport pozycyjny
Popup

Grając na tych mikrostawkach gram z trzema założeniami odnośnie przeciwników:
1. Nie walczą o pulę.
2. Nie lubią pasować jak trafią.
3. Nie lubią grać agresywnie.

Dajmy board K72 według tych założeń przeciwnik:
1. Nie walczą o pulę = z QJ po prostu podda handa.
2. Nie lubią pasować jak trafią = z Kx/JJ-88/7x/66-22/2x sprawdzi flopa, a także bardzo często turna. Z top parką większość osób sprawdzi trzykrotnie.
3. Nie lubią grać agresywnie = przeciwnik może odpuścić valuebety nawet z relatywnie mocnymi rękoma, nie będzie próbował przejąć puli, zastosuje niskie sizingi itd.

Czyli konsekwencją tych założeń jest to, że:
- przeciwnicy pasują do cbeta na flopie (cbet ~90%, success ~48%!) - wynika to z 1.
- kiedy już sprawdzą, to coś mają - wynika to z 1.
- jak coś mają, to nie spasują na turnie (cbet ~35%, succes ~35%) - wynika to z 2.
- nawet jak mają przyzwoitą rękę, to ją rzadko zabetują, czyli mogę realizować equity nawet bez pozycji - wynika to z 3.

Te założenia sprawdzają się bardzo często zarówno do fiszaków i do regów. Obydwie grupy odpuszczają poty, nie grają agresywnie. Czasami fisze rozumieją trochę szerzej "trafienie" czyli np. sprawdzi z gutshotem/trzecią parą dwukrotnie, ale ogólnie cbety działają na obie grupy. Rzadko spotykam osoby z fold to cbet mniejszym niż 40%, więc nawet betując za 2/3 pota mam autoprofit.

Oczywiście co jakiś czas spotkam osobę która próbuje wygrać każdą pulę, ale to się rzuca w oczy. Bez readów gram cbeta w dwuosobowej puli niemal z automatu.

Wiem, że na niektórych boardach mogę zagrać od razu x/f.
Wiem, że z niektórymi handami lepiej będzie wziąć check behind.
Wiem, że...

Póki co idę na łatwiznę i gram cbeta z automatu, jedynie sizing adjustuje do boardu/siły swojej ręki/siły ręki przeciwnika. Gram bet, przeciwnik pasuje w 40%+ czasu. Nawet jak sprawdzi, to często mam jakieś equity (mocny zakres preflop) i przeciwnik pozwoli je zrealizować. Jak trafię na turnie to bardzo często rywal spłaci jeszcze jeden bet.

W tym raporcie zabawny jest mój 3bet success 17% na MP, 21% na CO, 30% na BTN. Nie pasują, bo mam fiszów na stoliku. :f_love:
Vs 3bet folduje 70%, no ale co mam kombinować vs 4-6% 3beta? :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

yyy siema mam pytanko dużo pojebów zza wschodu uzywa tej linii na coś czego nie mają np. kolor strit set ???
czyli bet flop bet turn x/jam river
albo bet flop x/call turn x/jam river ???
albo raise flop x/turn ship/donk river

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

:profit:

Odpowiedz
Cytat
Frukix

dzieki kolego dziś akurat mam urodzinki spoko prezent :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw

żeby HM nie zostawiał śladów musisz włączyć aero mode w windowsie

Odpowiedz
Cytat
pawianlsm

Co to masz za programik, że pokazuje Ci pozycje, jaką linie grasz, pot oddsy itp? :P W HM2 to można nastawić?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez allinntopsad
yyy siema mam pytanko dużo pojebów zza wschodu uzywa tej linii na coś czego nie mają np. kolor strit set ???
czyli bet flop bet turn x/jam river
albo bet flop x/call turn x/jam river ???
albo raise flop x/turn ship/donk river

Prawie każda z tych linii śmierdzi nutsem. Na mikro ludzie rzadko wciskają całego stacka jako blef. :f_zZz:

Napisane przez jarrekz
:profit:
Sie gra się ma.

Napisane przez Frukix
dzieki kolego dziś akurat mam urodzinki spoko prezent :f_thumbsup:
Wszystkiego naj! :f_drink:

Napisane przez krzysiuwOw
żeby HM nie zostawiał śladów musisz włączyć aero mode w windowsie

Ok, dzięki za info. :f_drink: Jak włączę Aero to nie będzie śladów, ale za to NoTitleBar przestanie działać, trudny wybór... :f_mad:

Napisane przez pawianlsm
Co to masz za programik, że pokazuje Ci pozycje, jaką linie grasz, pot oddsy itp? :P W HM2 to można nastawić?

To StarsHelper. Pokazuje on wiele przydatnych rzeczy, a moją ulubioną opcją jest przeliczanie $$$ na BB. :f_love:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

10 stycznia 2016
Liczba handów: 4 196
Stawki: NL5
Wynik: +17,76$

Spoiler

Trochę mniej handów niż byłoby idealnie, ale z drugiej strony jak na niedzielę i tak dobrze. Wynik też nie jest jakiś super, ale do przodu. Mam obecnie w rollu ~225$ czyli 22.5 BI na NL10, zrobię sobie dzisiaj shoota. Za 100 VPP wpadnie bonus 25$, czyli praktycznie mam te 25 BI. Oby łotrzyk sprzyjał. :f_love: Mam postanowienie na dzisiaj porządnie się najeść, ostatnio odżywiam się tragicznie...

Poniżej klasyczne rozdanie. :f_ugly:
Pan z AK ma potężną rękę preflop = call. Nic nie trafia = raise. Na turnie trafia i ma mocno = check.
Pan z QT ma przyjemną rękę flop = call. Jego ręka ulega znacznemu pogorszeniu na turnie = bet.

Oszukać EV

Odpowiedz
Cytat
arkhos

^dlaczego gracz tak pasywnie te AA? Masz super reada, że wrzuca tak na riverach? Dla mnie ez bet/bet/bet.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Bo ma seta KK.

Spoiler

Typek miał 100% AFq po małej próbce i ogólnie jest fiszowaty. Jak przeczekam flopa, to i tak dam radę wrzucić stacka. Jak na turnie znowu zrobi tylko gaybeta to gram check/raise do pota i później ship river. Vs Kx i tak dostanę stacka. Tracę value vs pockety, ale to niewielki % jego range w porównaniu do tego co może blefować lub się ulepszyć (np. Qx).

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Rozumiem wtedy ten check na flopie, ale dlaczego x/c do beta 1bb na flopie i check na turnie i riverze?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Typ ma 100% AFq póki co coś typu 8/8 na flopie 3/3 na turnie.

Flop: check, bo nawet jak przeczekamy flopa to i tak dam radę wrzucić stacka. On gra minibet, ok noł problem.

Turn: check, bo spodziewam się, że dalej zabetuje ze 100% range. Dopiero teraz czekając mówię mu "mam słabą rękę" i z mojego doświadczenia wynika, że fiszaki teraz poczują się bardziej komfortowo i uderzą z blefami wyższy sizing. Nawet jak nie "zablefuje", to i tak spodziewam się, że często zagra... minibet = mam okazję do zagrania normalnego "beta" i ciągnięcia value.

River: szczerze mówiąc trochę zapłakałem jak zaczekał turna i od razu głos w głowie powiedział "było trza grać bet, bet, bet z niskimi sizingami". No ale... Za późno...

Z Kx by gdzieś zabetował na flopie/turnie.
Z Qx by zabetował na turnie.
Z 44 pewnie by gdzieś postawił wyższy sizing dla protekcji.
Z blefem... no właśnie, jakby chciał blefować to też pewnie już by wystrzelił.

No ale ogólnie spodziewam się, że z Ax zabetuje samemu, a z resztą trudno mu będzie sprawdzić więc chcę mu dać ostateczną okazję do blefu. Tutaj zagrał ship i pokazał KK i szczerze mówiąc... sądzę, że z dowolną ręką różną od nutsów by grał agresywniej gdzieś po drodze. :f_cool:

Jako standard gram tutaj cbet 40-50% pota, później znowu nisko na turnie i ship river.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Ostatnim czasy raczej unikam błądzenia po internetach, ale dzisiaj szukałem czegoś w archiwum Skypa z okolic sierpnia 2013 no i znalazłem trochę obrazków...

When I was a kid, we were so broke that I blew out candles on top of a slice of white bread on a paper cup at Brown's Chicken for my birthday.

Spoiler

Ok ale znalazłem to czego szukałem

Spoiler

Tylko po co mi staty pewnych klaunów sprzed 2 lat? ?(:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

11 stycznia 2016
Liczba handów: 3 651
Stawki: NL10
Wynik: +0,57$

Spoiler

Nie dość, że grałem mało, to jeszcze bardzo słabo pod względem jakości gry. Z dobrych rzeczy +2.5$ za questa i +25$ za StarsCoinsy. Usiadłem do grindu zbyt późno, na nikogo nie miałem statów, stoliki się zlewały, więc prawie w ogóle nie myślałem. Czasami jak siadam, to wiem jaki jest zakres przeciwnika i jak wygląda mój zakres. Wiem jakie mam equity/FEq itd., po prostu wiem wszystko czego potrzeba do podjęcia dobrej decyzji... wczoraj tak nie było. Po prostu klikałem przyciski...

Przed snem jeszcze mi się przypomniało, że mam w HM2 odznaczone branie rąk z innych stawek niż gram, czyli faktycznie jakbym grał z pustą bazą danych .:facepalm:

No nic, mógłbym napisać kilka słów o tym co robiłem źle itd. itd., ale sprowadza się do jednego "grałem C-game". Dzisiaj spróbuję zacząć z grindem za dnia, grać dobrze i zrobić więcej rozdań, no i wygrać wiele BI. Tymczasem zjem śniadanie i idę dalej spać. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
CallMyBluff87

Siema,

mijaliśmy się wczoraj kilka razy na stołach, gdybyś był zainteresowany "dyskusją" o rozdaniach z NL10 SH ze Starsów odezwij się na priv.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Siema, jestem Andrzej, gram jak guwno.

#1 Klasyczny hand pod tytułem blef lub nuts, jakie może mieć nutsy? 99/44/22/Kx z FD/floaty które zrunnerowały mnie, jakie może mieć blefy?... Jakiekolwiek?... 6.1$ niepotrzebnej straty.

#2 typ zagrał instant check na turnie, kto gra instant check z FD? ?(?(?( Ale kto kurwa gra check turn żeby raise shipować rivera dla blefu ?(?(?(:facepalm: Ciekawe czy w ogóle mam vbeta na riverze biorąc pod uwagę, że z łatwością może mieć QJ/QT czy czasami AQ/KQ, a bardzo trudno mu sprawdzić z czymkolwiek gorszym. Łateva... 4.95$ niepotrzebnej straty.

#3 tutaj kolejny wątpliwy vbet na riverze, ale nawet nie chodzi o to czy mogę go postawić czy nie, ale o to że zrobiłem instant shipa bez większego zastanowienia, a przecież w jego range są sety/AQ/KQ, gdybym się zastanowił ze dwie sekundy i powiedział "sprawdzi z gorszym", to ok, ale instant?...

1 185hh zagranych, a błędów za ~20$. Poprzednia sesja też coś koło 1 500hh i spazzów za 15-20$ i to vs fiszaki, jakieś głupie hero calle itd. Wiem, że mam edge nad sporą częścią przeciwników ale póki co gram B lub nawet C-game. :profit:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez CallMyBluff87
Siema,

mijaliśmy się wczoraj kilka razy na stołach, gdybyś był zainteresowany "dyskusją" o rozdaniach z NL10 SH ze Starsów odezwij się na priv.

Dyskusja w sensie session review/wspólne analizy, to póki co sobie odpuszczę, bo potrzebuję grać więcej.
"Dyskusja" w sensie kupno hand history, to też póki co sobie odpuszczę.

Ale dzięki za propozycję, może w przyszłości. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

12 stycznia 2016
Liczba handów: 6 583
Stawki: NL10
Wynik: +40,65$

Spoiler

Wczoraj popełniłem kilka błędów w dużych rozdaniach które zjadły 35-50$. Z leaków dotyczących mniejszych potów:
- zbyt pasywnie BB vs BTN preflop - ale często wynikało z braku readów
- zbyt pasywnie postflop vs szerokie zakresy - daję przeciwnikom realizować equity/barrelować
- za mało protekcji handa we 3wayach - przyda się więcej donkbetów głównie chodzi o spot ja na BB vs BTN+SB, gdzie SB to fiszak

Mam jeszcze sporo do zrobienia z moją grą.

Odpowiedz
Cytat
rae3344

Andzej ile grasz stołów?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

14

Odpowiedz
Cytat