Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

+EV Machine

302 Posty
80 Użytkownicy
1 Reakcje
18 K Wyświetlenia
insanePL1

można się do was zgłosić jeśli gram plo200 ale shotuje plo100?

Odpowiedz
Cytat

a jest 1 "guru" czy wincyj ?

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Napisane przez tabledestroyer
a jest 1 "guru" czy wincyj ?

Guru jest tylko jeden - Dan Bilzerian. Jeśli chodzi o naszą grupę to w kontekscie "nauczycieli" będzie występował leszek i ja, być może jakiś gość wpadnie raz na jakiś czas :P

Napisane przez insanePL1
można się do was zgłosić jeśli gram plo200 ale shotuje plo100?

Twój przypadek jest beznadziejny kuba, sorry :D

Odpowiedz
Cytat
AliAli

rocky a ja a ja? :< gram plo400 ale chcialbym wygrywac chociaz na 50tkach :<

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

@studygroup
Do 10 grudnia przyjmujemy zgłoszenia, całe info mamy już zredagowane w ładnym wordzie więc jeśli ktoś jest chętny zapraszam :f_thumbsup: Bardzo fajna oferta, max 10 osób, jedziemy!

rocky a ja a ja? :< gram plo400 ale chcialbym wygrywac chociaz na 50tkach :<

Ali, rejkbak/cashback pro to droga przyszłości, to brzmi dumnie! :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Wow, przebrnąłem przez całość. Dobrze, że tego wcześniej nie znalazłem. Anyway mega dużo można się nauczyć stąd. Wysłałem zapro, bo mam sprawę. Póki co kropa i gl!

Odpowiedz
Cytat
sambooka1

Poszlo zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
AliAli

a na wielu softach trzeba grac? :P

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

@Oferta dla graczy PLO25-100
upup, grupa max 10 osób (wówczas plan przewiduje najwięcej spotkań i filmów) a zainteresowanie takie sobie, jest jeszcze kilka miejsc, do 10 grudnia zbieramy zgłoszenia więc jak coś to proszę o kontakt PM lub skype: loustajl

A w 2016 grupa learningowa 5- i 6-kartowej omaszki. Lekcja 1 - rungood - czy i jak można na niego wpływać żeby zawsze wygrywać.

http://pokeit.co/share/ePFWb

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Podzielę się kilkoma pomysłami, które wprowadzone w życie przyniosły u mnie pozytywne skutki

1. Działanie w "klasycznym" rytmie vs poker degen night life

Po przestawieniu się na wstawanie zaraz lub równo z wschodem słońca zauważyłem znacznie lepsze samopoczucie, więcej rzeczy udawało się w ciągu dnia zrobić, szybciej zasypiałem i lepiej spałem. Problemem jest utrzymaniu takiego rytmu, bo kiedy można sobie pospać to czemu nie? I dzień po dniu wstaje się o 1-2h później, nagle budzisz się o 17tej kiedy jest już ciemno :D Aby utrzymywać naturalny rytm spania i działania przetestuje takie metody, jak:
a) schemat przed pójściem spać - toaleta, podsumowanie dnia i określenie zadań na jutro, przygotowanie wszystkiego co potrzebne o poranku (a co mogłoby zachęcić żeby kimać daaaaaalej) - np. ubranie, składniki potrzebne do ogarnięcia śniadania, potem zaparzam melisę i czytam tak długo jak mam na to ochotę (nie w łóżku, ponoć dobrze jest w łóżku tylko spać i hasać żeby nie tworzyć asocjacji, które mogą przeszkadzać w zasypianiu), a potem kima.
b) budzik ustawiony na około 9h snu i zostawiony w korytarzu, skąd tylko krok do łazienki :D Wiadomo po co :D

Problemem zostaje imprezowanie, ale nie wszystko na raz :D

2. Sticky notes
Notatki na pulpicie. Ustawiłem 7 notatek, każda odpowiada za kolejny dzień tygodnia. Dzięki temu cały czas mam przegląd bieżących zadań i nie zapominam o terminach. Jedną notatkę (sporo większą :D ) mam osobno, zapisuje w niej na czym skupiam się w danym czasie jeśli chodzi o grę w pokera.

3. Podczas sesji jeśli jakiekolwiek rozdanie mnie zaciekawi (o co nie trudno) wrzucam je od razu do PokerJuice i zapisuję. Nie zapisuję więcej niż kilku rozdań, żeby analizowanie ich nie było żmudne i monotonne. Po sesji od razu je na szybkości analizuję. Daje to kontrolę nad swoimi zagraniami i oczywiście wzrost skilla.

Trzy powyższe koncepty przetestowałem, są bardzo praktyczne i sprawdzają się znakomicie. A co zamierzam wprowadzić w życie ?

1. Cele miesięczne i roczne
Nie ustalałem sobie takowych, co pewnie jest błędem.

2. Siadanie do kompa tylko z określonym celem (sporo czasu marnuje na fejsa, utuba etc) - sesja, film pokerowy, serial, cokolwiek byle by cel patrzenia w monitor był jasny.

Na razie tylko to mi przyszło do głowy.

/////

W ostatnim czasie sporo popracowałem nad swoją głową, znalazłem sporo materiałów, które trafiały w moje schematy:

w sieci: twórczość Alana Wattsa (filozofie wschodnie)

serial: Cosmos: A SpaceTime Odyssey . Jeden sezon, 13 odcinków. Dobrze zrobiony, bardzo przyjemnie się ogląda. Prowadzi Neil deGrasse Tyson.

literatura: Saga Azji James'a Clavell'a. Na razie jestem przy 3ciej pozycji (Gai-jin). Akcja toczy się w Japonii, w dawniejszych czasach, coś w rodzaju powieści przygodowej. Bardzo długie co stanowi plus bo czyta się znakomicie :D Polski opis i opinie tomu drugiego.

Dzięki powyższym i nie tylko czuje, że się rozwinąłem jako człowiek, przynajmniej bardziej niż w poprzednich okresach, także jestem w dobrym frame of mind.

///

Jeśli chodzi o pokerowe wyniki to 2014 jest dość kiepski, praktycznie cały bankroll pod EV, ale nie mogę narzekać bo nie włożyłem wystarczająco dużo czasu w grę i naukę, żeby czuć że "zasłużyłem" na więcej (pomijając, ze koncept zasługiwania jest biedny). Pograłem na sporej ilości roomów, na praktycznie każdej sieci, do tego trochę 5- i 6-kartowej, także mam dobrą pozycję do ataku w przyszłym roku :D

Co w 2015 ?
Kończę studia i druga połowa roku może poker chatka na jakimś końcu świata ? :D Zobaczymy!

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Większość rzeczy robiłem już i też polecam ale to

Napisane przez RockyRaccoon
Siadanie do kompa tylko z określonym celem

mi się strasznie podoba i od jutra wprowadzam w życie.
Cieszę się, że serial się podobał _wink:
No i gl w 2015 roku :P

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

Zamierzasz spać po 9h ? Czu ustawiasz budzik z zapasem bo idziesz czytać przed snem jeszcze przez 1-2h ?

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Napisane przez Atalol
Większość rzeczy robiłem już i też polecam ale to

Siadanie do kompa tylko z określonym celem

mi się strasznie podoba i od jutra wprowadzam w życie.
Cieszę się, że serial się podobał _wink:
No i gl w 2015 roku :P

Thx! Cytując Pierce'a Hawthorne'a z serialu Community: "Don't need it, never had it" - co nie jest prawdą ale podoba mi się sam tekst :D

Napisane przez Sebkrol
Zamierzasz spać po 9h ? Czu ustawiasz budzik z zapasem bo idziesz czytać przed snem jeszcze przez 1-2h ?

Budzik ustawiam jako ostateczny środek gdybym się sam nie obudził. Zazwyczaj budzę się sam jakiś czas przed budzikiem, ale wiadomo jak wygodnie jest "dospać" :D

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Koniec użalania, w 2015 trzeba się wziąć za grę :profit: #RokNa800$

Odpowiedz
Cytat
insanePL1

chciałbym mieć taki dobry rok :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
8Bartosz

Koniec użalania, w 2015 trzeba się wziąć za grę :profit: #RokNa800$

Strach

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ

haha ładne ev tho :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Omaha to chory shit.. :spit:

Odpowiedz
Cytat

Ja tam nie narzekam :coolface:

mid stakes moze tak, ale takie plo100 to sama przyjemnosc, anyway przykro sie patrzy oby w 2015 oddalo :)

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ

haha profit pre-rb mam tez 800 za zeszly rok :f_drink: :f_ugly:

edit, bo pare osob mnie o to pytalo :D nie wliczajac omahy 5 kartowej ofc :f_wink:

Odpowiedz
Cytat