można się do was zgłosić jeśli gram plo200 ale shotuje plo100?
Napisane przez tabledestroyer
a jest 1 "guru" czy wincyj ?
Guru jest tylko jeden - Dan Bilzerian. Jeśli chodzi o naszą grupę to w kontekscie "nauczycieli" będzie występował leszek i ja, być może jakiś gość wpadnie raz na jakiś czas ![]()
Napisane przez insanePL1
można się do was zgłosić jeśli gram plo200 ale shotuje plo100?
Twój przypadek jest beznadziejny kuba, sorry
@studygroup
Do 10 grudnia przyjmujemy zgłoszenia, całe info mamy już zredagowane w ładnym wordzie więc jeśli ktoś jest chętny zapraszam
Bardzo fajna oferta, max 10 osób, jedziemy!
rocky a ja a ja? :< gram plo400 ale chcialbym wygrywac chociaz na 50tkach :<
Ali, rejkbak/cashback pro to droga przyszłości, to brzmi dumnie!
Wow, przebrnąłem przez całość. Dobrze, że tego wcześniej nie znalazłem. Anyway mega dużo można się nauczyć stąd. Wysłałem zapro, bo mam sprawę. Póki co kropa i gl!
@Oferta dla graczy PLO25-100
upup, grupa max 10 osób (wówczas plan przewiduje najwięcej spotkań i filmów) a zainteresowanie takie sobie, jest jeszcze kilka miejsc, do 10 grudnia zbieramy zgłoszenia więc jak coś to proszę o kontakt PM lub skype: loustajl
A w 2016 grupa learningowa 5- i 6-kartowej omaszki. Lekcja 1 - rungood - czy i jak można na niego wpływać żeby zawsze wygrywać.
Podzielę się kilkoma pomysłami, które wprowadzone w życie przyniosły u mnie pozytywne skutki
1. Działanie w "klasycznym" rytmie vs poker degen night life
Po przestawieniu się na wstawanie zaraz lub równo z wschodem słońca zauważyłem znacznie lepsze samopoczucie, więcej rzeczy udawało się w ciągu dnia zrobić, szybciej zasypiałem i lepiej spałem. Problemem jest utrzymaniu takiego rytmu, bo kiedy można sobie pospać to czemu nie? I dzień po dniu wstaje się o 1-2h później, nagle budzisz się o 17tej kiedy jest już ciemno
Aby utrzymywać naturalny rytm spania i działania przetestuje takie metody, jak:
a) schemat przed pójściem spać - toaleta, podsumowanie dnia i określenie zadań na jutro, przygotowanie wszystkiego co potrzebne o poranku (a co mogłoby zachęcić żeby kimać daaaaaalej) - np. ubranie, składniki potrzebne do ogarnięcia śniadania, potem zaparzam melisę i czytam tak długo jak mam na to ochotę (nie w łóżku, ponoć dobrze jest w łóżku tylko spać i hasać żeby nie tworzyć asocjacji, które mogą przeszkadzać w zasypianiu), a potem kima.
b) budzik ustawiony na około 9h snu i zostawiony w korytarzu, skąd tylko krok do łazienki
Wiadomo po co ![]()
Problemem zostaje imprezowanie, ale nie wszystko na raz ![]()
2. Sticky notes
Notatki na pulpicie. Ustawiłem 7 notatek, każda odpowiada za kolejny dzień tygodnia. Dzięki temu cały czas mam przegląd bieżących zadań i nie zapominam o terminach. Jedną notatkę (sporo większą
) mam osobno, zapisuje w niej na czym skupiam się w danym czasie jeśli chodzi o grę w pokera.
3. Podczas sesji jeśli jakiekolwiek rozdanie mnie zaciekawi (o co nie trudno) wrzucam je od razu do PokerJuice i zapisuję. Nie zapisuję więcej niż kilku rozdań, żeby analizowanie ich nie było żmudne i monotonne. Po sesji od razu je na szybkości analizuję. Daje to kontrolę nad swoimi zagraniami i oczywiście wzrost skilla.
Trzy powyższe koncepty przetestowałem, są bardzo praktyczne i sprawdzają się znakomicie. A co zamierzam wprowadzić w życie ?
1. Cele miesięczne i roczne
Nie ustalałem sobie takowych, co pewnie jest błędem.
2. Siadanie do kompa tylko z określonym celem (sporo czasu marnuje na fejsa, utuba etc) - sesja, film pokerowy, serial, cokolwiek byle by cel patrzenia w monitor był jasny.
Na razie tylko to mi przyszło do głowy.
/////
W ostatnim czasie sporo popracowałem nad swoją głową, znalazłem sporo materiałów, które trafiały w moje schematy:
w sieci: twórczość Alana Wattsa (filozofie wschodnie)
serial: Cosmos: A SpaceTime Odyssey . Jeden sezon, 13 odcinków. Dobrze zrobiony, bardzo przyjemnie się ogląda. Prowadzi Neil deGrasse Tyson.
literatura: Saga Azji James'a Clavell'a. Na razie jestem przy 3ciej pozycji (Gai-jin). Akcja toczy się w Japonii, w dawniejszych czasach, coś w rodzaju powieści przygodowej. Bardzo długie co stanowi plus bo czyta się znakomicie
Polski opis i opinie tomu drugiego.
Dzięki powyższym i nie tylko czuje, że się rozwinąłem jako człowiek, przynajmniej bardziej niż w poprzednich okresach, także jestem w dobrym frame of mind.
///
Jeśli chodzi o pokerowe wyniki to 2014 jest dość kiepski, praktycznie cały bankroll pod EV, ale nie mogę narzekać bo nie włożyłem wystarczająco dużo czasu w grę i naukę, żeby czuć że "zasłużyłem" na więcej (pomijając, ze koncept zasługiwania jest biedny). Pograłem na sporej ilości roomów, na praktycznie każdej sieci, do tego trochę 5- i 6-kartowej, także mam dobrą pozycję do ataku w przyszłym roku
Co w 2015 ?
Kończę studia i druga połowa roku może poker chatka na jakimś końcu świata ?
Zobaczymy!
Większość rzeczy robiłem już i też polecam ale to
Napisane przez RockyRaccoon
Siadanie do kompa tylko z określonym celem
mi się strasznie podoba i od jutra wprowadzam w życie.
Cieszę się, że serial się podobał ♠_wink:
No i gl w 2015 roku
Zamierzasz spać po 9h ? Czu ustawiasz budzik z zapasem bo idziesz czytać przed snem jeszcze przez 1-2h ?
Napisane przez Atalol
Większość rzeczy robiłem już i też polecam ale toNapisane przez RockyRaccoon
Siadanie do kompa tylko z określonym celemmi się strasznie podoba i od jutra wprowadzam w życie.
Cieszę się, że serial się podobał ♠_wink:
No i gl w 2015 roku![]()
Thx! Cytując Pierce'a Hawthorne'a z serialu Community: "Don't need it, never had it" - co nie jest prawdą ale podoba mi się sam tekst
Napisane przez Sebkrol
Zamierzasz spać po 9h ? Czu ustawiasz budzik z zapasem bo idziesz czytać przed snem jeszcze przez 1-2h ?Budzik ustawiam jako ostateczny środek gdybym się sam nie obudził. Zazwyczaj budzę się sam jakiś czas przed budzikiem, ale wiadomo jak wygodnie jest "dospać"
![]()
Napisane przez RockyRaccoon
Koniec użalania, w 2015 trzeba się wziąć za grę
#RokNa800$
Strach
Ja tam nie narzekam ![]()
mid stakes moze tak, ale takie plo100 to sama przyjemnosc, anyway przykro sie patrzy oby w 2015 oddalo
haha profit pre-rb mam tez 800 za zeszly rok
![]()
edit, bo pare osob mnie o to pytalo
nie wliczajac omahy 5 kartowej ofc