Cel na dziś - 15 sng (min.5 sng 9max), 700 rąk nl10.
Szybciutko odrobiłem straty z 24.02:f_smile:
MPN 15 sng +72€
Spoiler

700 rąk +26,5€ - Prawie każdy dzień na nl 10 z plusem. Jeżeli będzie tak dalej żarło to w przyszłym miesiącu zagram jeszcze więcej rozdań na cashu.
Miałem prowadzić dziennik kalorii, a tego niestety nie robię. Zacząłem jeść pieczywo chrupkie zamiast zwykłego, nie piję już napojów gazowanych i odstawiłem słodycze. Póki co odkąd zacząłem mniej jeść schudłem o 0,7 kg (ważę obecnie 102,5 kg)
Cel - do 20 marca schudnąć min. 2,5 kg - jak się nie uda 50 zł kary.
Cele na jutro
-10 sng 9 max, 6 don i 14 turków mtt.
-nie przekroczyć 1800 kcal ( do 13-tej mogę zjeść max. 500 kcal)
Siema, siema ![]()
Przechodź szybko to nl10, bo już zbieram hajsy na zapłatę za info ![]()
100 ojro fajna dniówka
Wklejam podsumowanie sng z 1.02-26.02. Kończy mi się dzisiaj abonament na sharku, a nie zamierzam go przedłużać. W ostatnich dniach lutego będę robił zdjęcia rozegranych sng i mtt z klienta pokerowego.

Napisane przez Agilitys
Siema, siema
Przechodź szybko to nl10, bo już zbieram hajsy na zapłatę za info
100 ojro fajna dniówka![]()
Szkoda, że codziennie stówka nie wpada:why:
27.02 - niestety słabo:f_mad:
16 sng MPN -0,5€
Spoiler

14 mtt -5,5$ - Grałem fatalnie.
Spoiler

Byłem chipleaderem jednego z turniejów i poszedłem spać, ponieważ nie chciało mi się grać:truestory: Wpisowe 1$ to dla mnie za mało.Za pierwsze było ponad 50 dolców, gdyby to był sunday million na pewno grałbym do końca:challenge: Grając w takim turnieju mam to w dupie, czy wygram, czy będę ostatni ( nie przykładam się do gry i strasznie gambluję), ale zostało mi jeszcze 20 mtt do zagrania, a nie chcę multitablować turków z wyższym wpisowym, bo może się to dla mnie skończyć bardzo źle, dlatego pogram te za 1$.
Zjadłem tylko 1650 kcal:f_pleased:
Cel na dziś
-1000 rąk nl10 - zamierzam grać na 5 stołach (zazwyczaj gram na 3 ), zobaczymy jaki będzie wynik mojego "multitablingu".
-12 turków mtt
-15 sng (min. 6 sng 9 max.)
-poniżej 1800 kcal
Cześć.
Redukcja na chipsach ? Mój człowiek, będę zaglądał ![]()
Bardziej serio to nie ma nic złego we wrzucaniu chipsów od czasu do czasu ale ile masz wzrostu i lat ? Bo 1.8 kcal przy 102 kg wagi wydaje się być głodówką a nie redukcją i takie jedzenie skończy się prawdopodobnie tym, że finalnie jak staniesz na wadzę to nie będzie 102 a 110. Chyba, że to zabawa a nie poważna chęć zrzucenia kg to w mig zamykam ryj ,ale tak czy inaczej zaglądnę zobaczyć co słychać.
Pozdrawiam.
Napisane przez chudyand1
Cześć.Redukcja na chipsach ? Mój człowiek, będę zaglądał
Bardziej serio to nie ma nic złego we wrzucaniu chipsów od czasu do czasu ale ile masz wzrostu i lat ? Bo 1.8 kcal przy 102 kg wagi wydaje się być głodówką a nie redukcją i takie jedzenie skończy się prawdopodobnie tym, że finalnie jak staniesz na wadzę to nie będzie 102 a 110. Chyba, że to zabawa a nie poważna chęć zrzucenia kg to w mig zamykam ryj ,ale tak czy inaczej zaglądnę zobaczyć co słychać.Pozdrawiam.
Elo, elo
Mam 25 lat i 195cm. Żadna zabawa, 100 % powagi.
Sporo tych centów . Mimo wszystko za duży deficyt bracie. Będą z tego powodu problemy w późniejszej fazie z metabolizmem , w zasadzie przy mniejszym cięciu kcal też będą ale nie tak dotkliwe i nie tak szybko. Nie wiem ile chcesz zejść z wagi ale jak ta redukcja jest rozłożona w czasie to powinieneś uciąć jakieś 20 % zapotrzebowania bo ten proces przeprowadza się powoli. Jak będziesz tak drastycznie nie dojadał to potem przy jakiejkolwiek nadwyżce organizm z góry będzie chomikował zapasy w postaci fatu obawiając się, że zaraz znowu będzie głodował w efekcie jak tylko zaczniesz jeść normalnie możesz wrócić z wagą do miejsca z którego zaczynałeś. Innym problem jest to, że przy dużych deficytach nie ma skąd czerpać makro skoro tego jedzenia jest tak mało co może skutkować znowu pogorszeniem stanu zdrowia bo organizm nie będzie tak odżywiony jak powinien i tbh ciężko ci będzie wytrzymać dłuższy czas na redukcji przy takich restrykcjach i może dojść do załamania diety (czytaj : rzucisz się na żarcie i ciężko będzie przestać jeść). O ile chipsy, kebaby jeżeli wliczysz w zapotrzebowanie nie są tak dużym problemem (chociaż wiadomo, że lepiej jest robić redukcję na lepszym jakościowo jedzeniu) o tyle zbyt duży deficyt może okazać się sporym problemem. Zjedz więcej a jak masz czas dorzuć jakąś aktywność dla balansu.
1800 to moze jesc dziewczyna 55kg na redukcji a nie byk ponad 100kg. musisz wyliczyc zapotrzebowanie dzienne jest duzo tych kalkulatorow i odjac od tego na poczatek np 300 i co tydzien odejmowac po 50
28.02
15 sng +34€
Spoiler

12 mtt +ok.1$ - wygrałem w pierwszym mtt 14$, a reszte turków przegamblowałem:f_cool:
Spoiler

1000 rąk -17,8€ niestety mój "multitabling" nie najlepiej się skończył
Zostało do zagrania
-9 sng
-9 mtt
-500 rąk nl10
i taki jest cel na dziś. Do jutra muszę zrobić podsumowanie miesiąca.
Napisane przez chudyand1
Sporo tych centów . Mimo wszystko za duży deficyt bracie. Będą z tego powodu problemy w późniejszej fazie z metabolizmem , w zasadzie przy mniejszym cięciu kcal też będą ale nie tak dotkliwe i nie tak szybko. Nie wiem ile chcesz zejść z wagi ale jak ta redukcja jest rozłożona w czasie to powinieneś uciąć jakieś 20 % zapotrzebowania bo ten proces przeprowadza się powoli. Jak będziesz tak drastycznie nie dojadał to potem przy jakiejkolwiek nadwyżce organizm z góry będzie chomikował zapasy w postaci fatu obawiając się, że zaraz znowu będzie głodował w efekcie jak tylko zaczniesz jeść normalnie możesz wrócić z wagą do miejsca z którego zaczynałeś. Innym problem jest to, że przy dużych deficytach nie ma skąd czerpać makro skoro tego jedzenia jest tak mało co może skutkować znowu pogorszeniem stanu zdrowia bo organizm nie będzie tak odżywiony jak powinien i tbh ciężko ci będzie wytrzymać dłuższy czas na redukcji przy takich restrykcjach i może dojść do załamania diety (czytaj : rzucisz się na żarcie i ciężko będzie przestać jeść). O ile chipsy, kebaby jeżeli wliczysz w zapotrzebowanie nie są tak dużym problemem (chociaż wiadomo, że lepiej jest robić redukcję na lepszym jakościowo jedzeniu) o tyle zbyt duży deficyt może okazać się sporym problemem. Zjedz więcej a jak masz czas dorzuć jakąś aktywność dla balansu.
Napisane przez skarpa3
1800 to moze jesc dziewczyna 55kg na redukcji a nie byk ponad 100kg. musisz wyliczyc zapotrzebowanie dzienne jest duzo tych kalkulatorow i odjac od tego na poczatek np 300 i co tydzien odejmowac po 50
Cel na dziś
Spoiler
1500 kcal
Spoiler
Teraz całkiem serio. Faktycznie macie rację - takie głodzenie może mi tylko zaszkodzić. Dobiorę sobie zestaw ćwiczeń, dzięki któremu spalę trochę kalorii i będę mógł więcej jeść
Bierz trenera (tego co Ci pisałem), wydaj stówkę i miej rady, zalecenia itp., których udzieli Ci osoba kompetentna i która sama zrzuciła dość dużo
Poczytaj jego blog. Ma tam fotki jak był kiedyś gruby. PS ja po miesiącu -3kg tłuszczu i sylwetka się fajna robi. Polecam
Siemka
Fajny blog bede zagladal:P
A co do diety to takie wyliczanie kalorii , ze niby dzisiaj zjem tyele a jutro tyle jest bez sensu i od razu mozesz dac sobie spokoj . Jezeli naprawde chcesz schudnac trzeba sie tym zajac odrobine bardziej profesjonalnie. Wazne jest co jesz i w jakich godzinach . Musisz wyliczyc sobie ile musisz zjesc dziennie bialka , weglowodanow i tluszczy. I najwazniejsze nie jesc na noc weglowodanow
29.02 - niestety bardzo zły dzień:f_mad:
9 sng -39,2€
Pierdolone microgaming zmieniło wczoraj stacki i wpisowe do sng.
Zamiast 1500 żetonów na start jest teraz 2000, wpisowe do don wynosi 5€+0,75€ zamiast 5€+0,5€, a w 9max jest 5€+0,40€, wcześniej było 5€+0,5€. Jest też zmiana w strukturze blindów - level trwa 6 minut, a nie 5.
Mój zły wynik z 29.02 nie jest oczywiście spowodowany tylko tymi zmianami - grałem bardzo źle, bo dostałem 1500€:happy: z rankingu i chciałem jak najszybciej wyjść na miasto:f_p: Jednakże wydaje mi się, że zmiana struktury odbije się trochę niekorzystnie na moich wynikach w sng (przynajmniej przez kilka tygodni zanim się dostosuję) - może się mylę, mam nadzieję, że tak:f_cool:
Spoiler

mtt 888 - totalna gamblerka:pokerface: Granie turków z wpisowym poniżej 5$ nie ma dla mnie żadnego sensu - strasznie je olewam. -2$
Spoiler

500 rąk nl10 +8,5€ - nieduży plusik, ale dobre i to.
Podsumowanie lutego wrzucę po południu.
Podsumowanie lutego
SNG na MPN 200 gier +144,75€
10000 rozdań na X room+185,8€
Ranking betvictor +1500€
MTT 888=-8$=-7,35€
Freerolle +12€
Rakeback +12,93€
Klasyfikacje sng +10€
Bonusy +25€
Razem +1893,13€=8197,25 zł ![]()
Uczciwie mówiąc, gdyby nie ranking, z którego wpadło mi 1500€ to byłoby bardzo słabo.
Cele na luty
1.Zagrać 200 sng na mpn - udało się
2.Zagrać 50sng na unibet (tylko 5 max, żadnych hu, w których jestem słaby - to dla mnie tylko strata czasu) - konto zablokowane, więc nie musiałem grać
3.Zagrać 50 turniejów mtt na 888 - przyda mi się jakieś urozmaicenie do sng - zagrane
4.Zagrać min. 45 turniejów na krzaku - promocja zakończyła się wcześniej, nie rozegrałem z nie swojej winy
5.Uzyskać łączny profit z gier, rankingów i rakebacku powyżej 700€- tutaj wiadomo:happy:
6.Zagrać dwa turnieje live. - zagrane (wczoraj niestety tylko 10 miejsce)
7.Kończyć grę przed północą (chyba że po północy gram już sng za następny dzień) - udało się
8. Zagrać 10k rozdań na nl10 lub wyżej, na jednym kasynie internetowym, które odkryłem w tym tygodniu. - zagrane
Wszystkie cele zrealizowałem, ale nie były one zbyt ambitne, także nie ma co się podniecać. Gdybym narzucił sobie większą liczbę sng to mogłoby wpaść z 10000 zł:f_ugly: w tym miesiącu.
Pisałem, że wpłacę 50 zł na cel charytatywny, więc wpłacam.
Spoiler

Przez 2-3 dni nie będę grał w pokera.
Cel na 1.03-2.03
-obczaić promocje krzaczorów
W marcu zamierzam grać prawie tylko cash na jednym z krzaczorów. Kupiłem sobie konverter rąk (60€ kosztował:f_mad:), także będą wykresy z moich zmagań na cashu, a nie tylko suche wyniki. Do 10 marca gram tylko to, jeśli wygrane nie będą zadowalające dodam do casha również mojego pewniaka czyli sng.
Na ten moment nie ustalam sobie miesięcznych celów, zrobię to max. 5 marca.
Cel na 3.03
-500 rąk nl10, pl10 - mam ok.2800€ w rollu, więc mogę spokojnie grać nl20, ale jeszcze poczekam kilka dni (chyba, że dobrze zacznę, to wtedy szybciej wskoczę na nl20)
Za dzisiaj wykresów nie będzie, bo jeszcze nie wiem jak ustawić konverter, dopiero wieczorem mam dostać instrukcję.
Mam kasę na życie na kilka miesięcy i gdybym nie prowadził tego bloga pewnie marzec i kwiecień bym przebimbał, ale jest blog i pocisnę:sfishg:
Całe życie napieprzam na tym micro micro i pora się stąd wyrwać (nl 20, nl50 to nadal micro, ale już poważniej to brzmi i poziom na nl50, na niektórych krzakach jest jak nl5 na strasach), a teraz mam rolla, mam krzaczora gdzie goście wkupują się za 10, 20, 30 BB i grają dopóki nie stracą wszystkiego:nh:, mam elastyczny czas pracy (nie muszę czekać na dobry traffic do godzin popołudniowych, jak w przypadku sng), także same plusy.
Jak nie teraz to kiedy?
Muzyka Pink Floyd najlepsza do sesji i jazda!