Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
682.9 K Wyświetlenia
Masqb

Ugrane w miesiąc? granie 70k rozdań rocznie a 100k+ miesięcznie to spora róznica.
To, że ty grasz 0.25/0.5 jak 2 lata temu grałeś 2/4 też potwierdza moją opinie, że gry nawet na mikro są dużo trudniejsze dzisiaj.

Ludzie czytają te wyliczenia na forum o tym jak to się fajnie zarabia i im się może wydawać że wystarczy trochę liznąć wiedzy i już będą nawet na mikro zarabiać grubą kase. Założenia w większości tych wyliczeń są brane z dupy, ktoś ma upswinga i już sobie liczy ile by tysięcy zarabiał gdyby tylko grał 2x tyle rozdan. A prawda jest taka, że żeby zarabiać nawet $2k to trzeba sporo poświecić czasu, szczególnie w fixie gdzie jest zero materiałów o tym jak powinna wyglądać solidna gra. A to co jest dostępne to nawet na 2/4 nie wystarcza.

A jeśli ktoś faktycznie jest geniuszem i daje rade zachować kosmiczny WR przy graniu 100k+ rozdań i te $2k wygrywa to czemu nie wejdzie wyżej i nie zarabia $4k?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez Masqb

Napisane przez chudyand1
...W takich warunkach można spokojnie grać 100 tyś rozdań miesięcznie. W zależności od formy mój wr za ostanie 3 lata to 3-4 BB/100 bez rb z tym, że ja jestem fiszem.

Może jak miałeś ten jeden miesiąc gdzie ugrałeś 100k rozdań i zarbiłeś $2k to akurat przyszedł ładny upswing i na tym bazujesz wyliczenia. Zwykle jak ktoś gra ~50k rozdań miesięcznie to jak przechodzi w tryb 100k rozdań to winrate spada drastycznie.

Nigdy nie udało mi się rozegrać 100 K , jednak miałem sporo miesięcy gdzie grałem dużo 60-80 tyś. Miałem okresy gdzie przez większość miesiąca prawie co dziennie grałem po 8 godzin (4 stoły) dziennie sesje po 3-4 godziny i nie pamiętam aby mój wr spadł poniżej 3BB/100 tak więc moje przekonanie o tym, że da radę to nie kwestia upa z jednego miesiąca. Bo o to się rozchodzi nie ? Uważasz, że przy zwiększonym volume nie jestem w stanie utrzymać wr przez co nie ugram 2K $ w miesiąc ? O tym można się dość szybko przekonać, postaw połowę z tego i daj mi na to styczeń i luty a z któryś z tych miesięcy przedstawię wr 3BB+/100 przez 1OO K :)

Odpowiedz
Cytat
Masqb

Zakład za $1k i masz rozegrać dwa miesiące pod rząd po 100k rozdań i utrzymać wr 3BB+ na 0.25/0.5?
Jestem za ale musiałby być ktoś trzeci komu wysyłamy kase przed zakładem bo nie wiem jak będzie z twoją wypłacalnością.

Odpowiedz
Cytat
Mateuszz89

No w końcu coś się dzieje :D :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr

Do Masqb:

"Ty, Tobie, Ciebie" pisze się z dużej, jeśli się do kogoś zwracasz, a wódki z nim nie piłeś, świń nie wypasałeś. Nawet, jeśli tego kogoś nie lubisz.
Podziwiam jak zwykle Twoją wiedzę nt. kiedy i na jakich limitach gram/grałem (oczywiście błędną :P). Ze też masz na to czas, ochotę. Bo dla przykładu to, gdzie Ty grasz (i ktokolwiek inny) ja mam w dupie.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Wow pisałem z tym zakładam, aby zaakcentować to, że jestem przekonany, że to możliwe nie wierząc tak naprawdę, że dałbyś się na to namówić bo on nie jest tak naprawdę do zrealizowania z powodów "organizacyjnych". Ja sam zauważyłeś choćby z powodu tego, że na słowo nie ma co się umawiać. Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie wysyłanie komuś trzeciemu 2$ chyba nie jest najlepszym pomysłem bo musielibyśmy obydwoje mieć do takiej osoby zaufanie, a ja osobiście nie znam stąd nikogo. Nie wiem też jakbym miał ci udowodnić również jeżeli by mi się udało, że to możliwe ? Taki sam problem... , chociaż mam pewien pomysł, który jednak wymaga spotkania się 1 on 1 więc nie jest do końca optymalny.

Gdyby udało się rozwiązać problemy natury czysto organizacyjnej to jestem w stanie postawić na to, ale nie wiem czy do końca cię rozumiem ? Piszesz najpierw że grając w miesiąc 100 K rozdań nie da rady grać 3BB/100, ja uważam, że jest to możliwe na co ty sugerujesz, abym rozegrał 2 miesiące pod rząd z takim wr ? Po co ? Skoro to jest niemożliwe według ciebie na co dodatkowo zwiększać sobie oddsy ? . Nie stać mnie na poświęcenie dwóch miesięcy na grę . Myślałem, że rozmawiamy o tym, czy 3BB/100 przy 100K jest możliwe w miesiąc a nie o tym czy jestem w stanie grać przez cały rok z takim wr przy takim samplu :)

W zasadzie nawet na twoich warunkach dla mnie ten zakład byłby korzystny ale mi osobiście nie opłaca się go klepnąć bo nie poświęcę dwóch miesięcy "normalnego życia " za ewentualne 1 K$.

Mogę rozważyć taki bet ----1 miesiąc /100K/3BB/100----- jeżeli masz pomysł jak rozwiązać sprawę wypłacalności, kwestię uczciwości załatwia HH ze starsów tak mi się przynajmniej wydaje ale do tego trzeba się spotkać HU :)

Odpowiedz
Cytat
Masqb

Napisane przez Pazurrr
Do Masqb:

"Ty, Tobie, Ciebie" pisze się z dużej, jeśli się do kogoś zwracasz, a wódki z nim nie piłeś, świń nie wypasałeś. Nawet, jeśli tego kogoś nie lubisz.
Podziwiam jak zwykle Twoją wiedzę nt. kiedy i na jakich limitach gram/grałem (oczywiście błędną :P). Ze też masz na to czas, ochotę. Bo dla przykładu to, gdzie Ty grasz (i ktokolwiek inny) ja mam w dupie.

W pisanym polskim języku są tylko litery małe i wielkie, dużych nie ma. Pisanie zaimków osobowych zaczynając wielką literą jest konieczne tylko w oficjalnych pismach. Posty na forum czy na skype takimi nie są, chociaż sporo ludzi i tak używa wielkich liter.

Wstawiłeś graf w środek dysksji o 0.25/0.5 z pogrubionym cytatem o tym limicie, czyli pewnie to wykres z 5/T. Zaraz jeszcze coaching zaoferuj ludziom :profit:

Odpowiedz
Cytat
Masqb

Kase wysłalibyśmy do kogoś z forum np kolaz albo panadol (jeśli się by zgodziła ta osoba)

Na 1 miesiąc 100k 3BB to musze się zastanowić chwile.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

To i ja dorzucę 3 ziarna pieprzu do tego jakże już pikantnego bigosu. (Pazurrr wie o czym mówię ;))

Napisane przez Masqb

W pisanym polskim języku są tylko litery małe i wielkie, dużych nie ma.

Od 1:30

http://vod.tvp.pl/audycje/wiedza/slownik-polskopolski/wideo/duza-lub-mala-litera-odc-14/505315

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zaufanej bardziej ode mnie nie ma. _love:

Duża , mała , wielka , srelka. Ogólnie jednemu się wytyka drugiemu nie. Bo kogoś lubię ,a kogoś nie.

Pazurrr nie używaj brzydkich wyrażeń, bo Tobie nie przystoi. Starzejesz się już. :fouet:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Co do zaimków osobowych to raczej nie ma ustalonych konkretnych zasad w tym aspekcie. Ja tam również do wszystkich jak leci zwracam się z "małej" co nie oznacza w moim mniemaniu braku szacunku czy czegoś tam jeszcze. Interesowałem się jakiś czas temu jako, że grałem namiętnie w scrabble tym zagadnieniem i o ile dobrze pamiętam wśród językoznawców zdania są podzielone więc hołduje raczej pogląd o którym wspomniałem - nie jest to "znormalizowane" a co za tym idzie pozostaje w gestii piszącego jaką formę (z dużej/ małej zastosuje). Być może się coś zmieniło bo było to dawno, albo mój resarche był zbyt słaby, ale mi osobiście lepiej jest pisać do wszystkich z małej i nie widzę problemu, jeżeli ktoś zwraca się w taki sposób do mnie dopóki mogę go zrozumieć. Nie traktuje posta na forum jako formy listu, chociaż można poniekąd tak to traktować Mi jest tak wygodniej, chociaż całkiem zabawnym byłoby komuś od czasu do czasu kto mi napisał 'ty chuju' poprawić zaimek, ale obecnie zrobić tego nie mogę bo wyjdę na hipokrytę :coolface:

Zresztą nie od dziś wiadomo, że pomiędzy chłopakami jest flame i nie chodzi o żadne zaimki tylko chcą sobie dać po ryju, zachowując pozory przyzwoitości tak więc

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Chudy to może jeszcze jakiś zakładzik w scrabble? Z 8 lat temu miałem ranking 2300 w literakach na kurniku. :profit:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr

Napisane przez Masqb
Zaraz jeszcze coaching zaoferuj ludziom :profit:

No wreszcie wysapałeś, o co Ci biega!
Sorry, Stary, ale muszę Cię zmartwić - tak jak innym, Tobie również muszę odmówić. Po pierwsze, nie mam czasu. Po drugie - z doświadczenia wiem, że frustraci są najgorszym materiałem do szkolenia.
Już dawno zauważyłem, że niech tylko ktoś się pochwali, albo nawet coś napisze zbyt optymistycznego, to już jest gwarantowane, że pewnym osobom żyłka w tyłku tak zacznie uwierać, że od razu nas tu uraczą swym mędrkowaniem. To są zawsze te same osoby.
Dokładnie tak było choćby z kolarzem. Chłopak się cieszył, że się wspina po limitach, chlapnął w mniemaniu niektórych za dużo i reakcja podobna do dzisiejszej, a chyba nawet gorsza. I co? Ja się za kolarzem wstawiłem i ja miałem rację. Dziś kolarz ze swoim pokerem jest w miejscu, gdzie ci gderacze są dla niego ledwo widocznymi pokerowymi mikrobami.
Kurcze, też uważam, że Chudy być może w pewnych kwestiach napisał zbyt optymistycznie, no i co w tym złego? A niech pisze. Lepiej się tu motywować pozytywnie niż zasmarkiwać biadoleniem. A poza tym, każdy jest inny. Może akurat w wypadku Chudego to trzeźwa ocena i wiara w swoje możliwości? Nawet, jeśli to tylko wiara, to mu nie zaszkodzi, a może pomóc, czego mu serdecznie życzę.
Moje hasło, to:
NIE DLA SMUTASÓW I MARUDÓW INTERNETOWYCH! HURRA! HURRA! HURRA!
Idę po piwo. Ostatnio spróbowałem tu chińskiego i byłem w szoku, że takie dobre.

Odpowiedz
Cytat
Mateuszz89

HAha literaci :D lepiej się zakładajcie o coś ! Albo przebijajcie się kto gdzie gra to bardziej ciekawe od waszych literek :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez psychoreaper
Chudy to może jeszcze jakiś zakładzik w scrabble? Z 8 lat temu miałem ranking 2300 w literakach na kurniku. :profit:

:coolface::coolface::coolface::coolface::coolface:

Rrzucam ćela, dostawiam duha, dokładam mahała , wymieniam i rzucam izohiety...

Bardziej serio nie grałem na poważnie sporo lat, nawet nie wiem czy mogę się jeszcze zalogować na ten profil :) A że nie lubię robić czegoś w czym nie jestem dobry, a w scrabble teraz nie jestem a nie chce mi się teraz grać to będę musiał odmówić meczu, ale kiedyś przy piwie jak najbardziej. Zresztą jak grałeś z takim rankingiem osiem lat to za czasu kiedy ja tam napierdalałem się z mistrzem polski koleś miał yohasakura nick czy jakoś tak więc pewnie i mieliśmy okazje zagrać ze sobą.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Proszę proszę... moje ulubione to ęsi, ćakra i ghee. ;)
Po ośmiu latach bez gry jestem teraz cienki jak barszcz więc z mojej strony fajerwerków też pewnie by nie było.
Z polskiej czołówki, z którą grałem pamiętam kolesia o nicku 'magik'. Jeśli mnie pamięć nie myli i niczego nie pokręciłem to był to Tomasz Zwoliński. Nie wiem czy kojarzysz.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Trudno nie kojarzyć najbardziej utytułowanego zawodnika w Polsce w scrabble. Tak z ciekawości wygoglowałem z nudów typa o którym jak pisałem co by sprawdzić czy żyje i się okazało, ze jest obecnym mistrzem Polski. Kiedyś połozyłem mu "headshota" więc mogę umrzeć heh

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

Moze jakieś pokerowe mistrzostwa w literaki?:f_cool:
Kiedyś grałem nawet z naszym MrBocianem wiec może byłaby szansa na mocną obsadę, a że my wszyscy mniej więcej ten sam level mogłoby być ciekawie (Fejhoa i tam się wyróznia).:f_grin:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Psyche szybka prośba. Dla córki. Na angielski. Lub ktoś inny.

Prosimy panią o zorganizowanie DJ i opiekę w trakcie balu Andrzejkowego, który będzie trwał od .... do ............

Odpowiedz
Cytat
markeba

Mogę rozważyć taki bet ----1 miesiąc /100K/3BB/100----- jeżeli masz pomysł jak rozwiązać sprawę wypłacalności, kwestię uczciwości załatwia HH ze starsów tak mi się przynajmniej wydaje ale do tego trzeba się spotkać HU :)

Nie obiecuję za nikogo, ale kwestia escrow to nie jest aż tak trudna sprawa. Jeśli nie ktoś ze społeczności, to jakiś trener(dla Bociana np taki hajs to przecież nie hajs) a jeśli cały volume miałby być na starsach, to być może ktoś z ich prosów (Ike ostatnio robił za escrow i to w dodatku w becie w którym sam był stroną). Wydaje mi się, że sam temat dobrze by się sprzedał na pokerstrategy, może 2+2. Myślę również, że znalazłoby się kilka osób, które chciałby postawić na jedną z dwóch stron, więc można z tego fajny event zrobić. Do tego 3 osoby jako sędziowie i można zaczynać : )

Odpowiedz
Cytat