Skip to forum
Jestem perfekcjonis...

Notifications
Clear all

Jestem perfekcjonistą

67 Posts
31 Users
5 Reactions
14 K Views
wienzi555

Napisane przez Rostek42
Medytacja jest kluczem do świadomości.

Zgadza się tylko trzeba umieć jeszcze z niej korzystać sam wiem że wiele razy mówiłem że Medytuje a nawet nie wiedziałem tak naprawdę co to w ogóle jest dopiero jak człowiek się zagłębia i poznaje tajniki medytacji to dopiero się wie co tak naprawdę oznacza słowo Medytacja i levele Medytacji itd

Reply
Jokie707

.

Reply
deltoos

Sporo o tym co pisali maggman i lechu można znaleźc w książce "Potęga teraźniejszości".

Reply
ohayonippon

uczeszczam na buddyzm, mamy tam niby sporo medytacji, ale jej ukierunkowanie jest ech.. wątpliwe. to nie tak prosta sprawa niestety X(
nie czytałem wszystkiego, jednak moimi słowami perfekcja oznacza smierc. idylliczny stan w którym osiągamy maksimum możliwości a jego następstwem jest zastój. aby istnieć trzeba się rozwijać, a wszelki perfekcjonizm w swoim mniemaniu jest oznaką ignorancji . Jak że ważnym w codziennym życiu jest chęć rozwijania się. Dobrze jest dążyć do perfekcji bo perfekcja jest stale uciekającym punktem. Jednak myśl - jestem perfekcjonistą czy robię coś perfekcyjnie, może zgubić nas w przekonaniu że to co robimy, robimy tak że lepiej sie nie da.A gdy przestajemy się rozwijać, otoczenie prześciga nas.

Reply
ohayonippon

usunąć

Reply
deltoos

Ten wątek to jest złoto, od niego datuje pewien przełom w myśleniu :truestory:

Reply
Riverek

Deltos dzieki za odwiezenie tego watku/tematu :f_drink: Az ciezko uwierzyc, ze temat sprzed 14 lat, a aktualny jakby z wczoraj :truestory: Ciekawe co tam u autora watku i innych bioracych w nim czynny udzial. Moze ktos z nich cos skrobnie od siebie po tych 14 latach, czy wygrali to ciezka i nierówna walke z perfekcjonizmem...

Reply