Napisane przez dawid87juve
I proszę nie przesadzajcie z tymi określeniami. Ja = bardzo słaby gracz! Bo mam 2 bb/100. To co mają powiedzieć ci co są break even albo mają 1-1,5bb/100, a takich graczy jest masa. Poczytajcie blogi, np. Techn9nepl i innych graczy. Skoro ja jestem bardzo słaby bo 2bb/100 to tamci są mega mega słabi.
Ale jedyną bronią ignorantów jest zawsze wyśmiewanie tych co narzekają na rigged soft. Gdybym miał nawet 10bb/100 i bym pisał, że soft jest rigged, to i tak byście mi wmawiali, że jestem bardzo słabym graczem. Z moimi 2bb/100 i tak jestem 10% najlepszych graczy online, biorąc pod uwagę, że tylko 15-20% wygrywa na pokerze.
- Dawid co dostałeś z klasówki z matmy?
- Dwóje
- Czemu tak słabo? Nie uczyłeś się!
- Ale Jacek dostał pałe!
To jest Twój argument. To że ktoś gra jeszcze gorzej niż Ty, nie znaczy, że Ty nie grasz bardzo słabo, bo wszystko na to wskazuje, że grasz. To znaczy, że ten ktoś gra bardzo bardzo bardzo słabo. Po prostu. Skoro chcesz się porównywać z jakimś bottom 80% graczy z czego zdecydowana większość to rekreacyjni gracze, no to zaprowadzi Cię to donikąd.
Ja aktualnie po przejściu na SH mam 4bb/100 na 60k hands jakbym się porównał z jakimś panmorzem to byłbym Bogiem pokera. Prawda jest natomiast taka, że jak rozmawiam z graczami od siebie lepszymi, pokazuje im moje handy i o nich dyskutujemy, to świadomość tego jakie błędy popełniam, jakie bzdury czasami wymyślam przy stole itp. powoduje, że wstyd by mi było wejść na forum i pisać że ooo mam 4bb/100 na nl50SH, miałbym i 7 ale te chędożone KK na AA, omfg lol polski pech. Jestem absolutnie świadomy tego, że jestem maksymalnie graczem przeciętnym. Na pewno nie dobrym/ bardzo dobrym. I ta świadomość w połączeniu z chęcią bycia graczem dobrym/ bardzo dobrym powoduje, że cały czas pracuję nad grą i to jest jedyna droga do wyciągania hajsu z tej gry, a nie siedzenie na forum i pierdolenie o polskim pechu.
Od kwietnia tego roku dzięki kursom Muckinfelii wyeliminowałem kolejne leaki i przez 50k handów runowałem na 4-5bb/100 co raczej nie jest upswingiem.
No tak, bo jak jesteś b/e czy 2bb/100 na całej próbce, to jest zdecydowanie downswing i polski pech, a 5bb/100 na 50k hands to jest pure skill 
Ale jedyną bronią ignorantów jest zawsze wyśmiewanie tych co narzekają na rigged soft. Gdybym miał nawet 10bb/100 i bym pisał, że soft jest rigged, to i tak byście mi wmawiali, że jestem bardzo słabym graczem. Z moimi 2bb/100 i tak jestem 10% najlepszych graczy online, biorąc pod uwagę, że tylko 15-20% wygrywa na pokerze.
Ignorantem to jesteś Ty, bo Twoje pojęcie o tej grze jest jeszcze bardzo małe.
Od siebie polecę Ci język chiński oraz hiszpański, bo podejrzewam, że angielski już znasz 
pozdro