również na PokerOk wpłaciłem 20$ na testa.Pograłem przez VPN trochę rusha żeby wykonać misję i wszystko na razie jest ok. O dziwo po 2 godzinach moja flaga zmieniła się na Ukrainę bo takie IP ustawiłem.W niedzielę zlecę wypłatę,ale myślę że będzie ok ,bo nawet jak ostatnio w poniedziałek wypłacałem kilkaset $ to nawet nie chcieli żadnej weryfikacji.Chociaż wiadomo że trzeba trzymać w rollu absolutne minimum.:f_drink:
Bez vpna tez mozna grac, nie trzeba ukrainskiego ip, tak jak pisal support, jesli mozesz wejsc na strone, soft i Ci dziala to mozna grac. Na naturalu tez nie mialem weryfikacji, a moglem wplacac/wyplacac. Poki co czekam na cashout rolla ale raczej nie bedzie problemow
Napisane przez Frozgonnabegood
Bez vpna tez mozna grac, nie trzeba ukrainskiego ip, tak jak pisal support, jesli mozesz wejsc na strone, soft i Ci dziala to mozna grac. Na naturalu tez nie mialem weryfikacji, a moglem wplacac/wyplacac. Poki co czekam na cashout rolla ale raczej nie bedzie problemow
tak zgadza się,można grać na GGpoker tylko że ja kiedyś się wykluczyłem z N8 i GG na 5 lat:f_biggrin: więc muszę korzystać z innych skinów przez VPN bo zdaje się tylko GG poker nie zablokowało IP polskiego.
Napisane przez PGM9PGM9
Ciekawe czy chodzi o wszystkie roomy z GG Network.
GGPoker is indeed still available for players from Poland:
Odbierz bonus 200% aż do 1000 $ na GGPoker
Napisane przez Lanfear81
Napisane przez PGM9PGM9
Ciekawe czy chodzi o wszystkie roomy z GG Network.GGPoker is indeed still available for players from Poland:
Mi odpisali tak:
Hello X,
Thanks for your mail.
While we really appreciate your interest in GGPoker, we can only pronounce that your present access country is now prohibited and will not be presented as an eligible registration region during sign-up, nor will Polish IP addresses be permitted henceforth.
Hopefully in future our Polish contingent will be back at the tables making those cashes, but there's no plans or dates in the offing.
I hope this allays your concerns. Sorry to be the bearer of bad news.
Best regards,
GGPoker Support
....i z Naturala tak:
Dear valued player,
The reason being is that your country has implemented their own gaming licenses which we do not currently have, which is why we can no longer provide our services until this license is obtained. If we've applied for the license, we will be sure to notify you. We do not currently have a fixed time line for this, but when it does happen in the future, we will definitely inform you.
Bez vpna nie mogę się zalogować, nie wiem jak się Wam udaje...
Wczoraj grałem pod flagą polską, a dziś zmienił mi na niemiecką - zgodnie z IP.
Ale na stołach widać graczy z flagą naszego kraju.
Jakoś niejednoznacznie to działa.
No wiadomo, że Natural nie wprowadził restrykcji z własnej woli bo każdy rynek to dla nich kasa. Dopóki znowu im nikt nie zwróci uwagi to różne kombinację będą przechodzić.
Jeżeli już wybrać lokalizację to najlepiej ukraińską. Przy możliwości grania bez weryfikacji nie ma kosztów a gdy zostaniesz poproszony o weryfikację to koszty są najniższe. Możliwość spełnienia wszystkich wymagań weryfikacyjnych jest również najłatwiejsza. Na ukraińską lokalizację masz dostęp do praktycznie wszystkich stron pokerowych, bukmacherskich itp.
Co do VPN to każdy poker room odpowie, że nie tolerują korzystania, ale jak korzystasz z porządnego dostawcy to nie ma możliwości wykrycia korzystania z takiej usługi.
Napisane przez LeborW
Jeżeli już wybrać lokalizację to najlepiej ukraińską. Przy możliwości grania bez weryfikacji nie ma kosztów a gdy zostaniesz poproszony o weryfikację to koszty są najniższe. Możliwość spełnienia wszystkich wymagań weryfikacyjnych jest również najłatwiejsza.
Mógłbyś rozwinąć? ♠_drink:
Firmy hazardowe weryfikują tożsamość oraz adres. Z tożsamością nie ma problemu natomiast do weryfikacji adresu potrzebujesz:
- rachunku za media(prąd, gaz itp.)
- dokumentu potwierdzającego zameldowanie
- wyciągu z konta
Najczęściej wystarczy jedno z powyższych. Koszty uzyskania tych dokumentów na Ukrainie są najtańsze oraz łatwość uzyskania też jest bardzo łatwa. Trochę determinacji i sobie każdy powinien poradzić a jak nie to PW
Napisane przez LeborW
Firmy hazardowe weryfikują tożsamość oraz adres. Z tożsamością nie ma problemu natomiast do weryfikacji adresu potrzebujesz:
- rachunku za media(prąd, gaz itp.)
- dokumentu potwierdzającego zameldowanie
- wyciągu z kontaNajczęściej wystarczy jedno z powyższych. Koszty uzyskania tych dokumentów na Ukrainie są najtańsze oraz łatwość uzyskania też jest bardzo łatwa. Trochę determinacji i sobie każdy powinien poradzić a jak nie to PW
![]()
Od zmiany prawa bankowego w Niemczech w 2016 roku, uzyskanie wyciągu bankowego z niemieckim adresem, też nie jest wielkim problemem.
jak-otworzyc-konto-w-niemieckim-banku-bez-meldunk
Szkoda, że media pokerowe nie piszą o takich możliwościach jak zakładanie zagranicznych kont bankowych zamiast o Bilzerianie
Tak, ale nie wszędzie zarejestrujesz się na niemiecki adres. Z ukraińskim adresem masz dostęp do absolutnie wszystkich stron.
Natural z polskiego IP u mnie nie chodzi - pojawia się stosowny komunikat.
Przez VPN gram póki co normalnie (z niemiecką flagą)
Zrobiłem depo, coś tam wygrałem, wypłaciłem - wszystko bez problemu - przynajmniej na razie.
Napisane przez Elzo2012
Natural z polskiego IP u mnie nie chodzi - pojawia się stosowny komunikat.
Przez VPN gram póki co normalnie (z niemiecką flagą)
Zrobiłem depo, coś tam wygrałem, wypłaciłem - wszystko bez problemu - przynajmniej na razie.
Grasz na tym koncie, co wcześniej grałeś pod polską flagą? Myślę czy nie lepiej po prostu założyć nowe konto... Odkąd gram na Naturalu, to jeszcze nigdy nie chcieli ode mnie nic do weryfikacji, ale tak myślę, że jak zacznę grać na tym samym nicku z innego kraju, to w końcu się odezwą i nowe konto wydaje się być bezpieczniejszym rozwiązaniem, nie?
Dla testu zalogowałem się z ukraińskiego IP, zarejestrowałem do turnieju i ciągle mam naszą flagę...
Gram na swoim starym koncie. jedyne co robię, to odpalam VPN z niemieckim IP.
Jeżeli Natural nie potrafi lub po prostu nie chce, sprawdzać czy gracz korzysta z VPN - to nie robię nic złego - w końcu mogę przebywać w Niemczech.
W przypadku Polaka, nie jest to nic niezwykłego.
Zakładając nowe konto, musiałbym ewidentnie minąć się z prawdą podając dane zamieszkania.
Rozważam otworzenie konta bankowego w Niemczech, podając niemiecki adres korespondencyjny - od trzech lat podobno można tak zrobić, bez potrzeby meldunku.
Wtedy do ewentualnej weryfikacji wysłałbym nowy dowód osobisty (bez adresu) + wyciąg bankowy z niemieckim adresem korespondencyjnym. Mam nadzieję, że to by stykło. Dodatkowy plus, że pewnie mógłbym wtedy wpłacać i wypłacać kasę na każdy room bezpośrednio z tego konta.
Natchnąłeś mnie Elzo
Poczytałem trochę i faktycznie, potrzebny adres korespondencyjny znajomego mieszkającego w Niemczech i niby bez problemu można takie konto bankowe założyć nie mając meldunku.
A z tym nowym kontem na Naturalu, to faktycznie masz rację. Trzeba w takim razie ogarnąć jakiś bank...,a wcześniej zaprzyjaźnić się z kimś, kto by pomógł w tym temacie ![]()
Co do samych banków, jeden z serwisów internetowych na tę chwilę poleca dwa banki : Commerzbank lub Berlinervolksbank.