Polecę Ci stronę preflopguru są tam range dla wszystkich pozycji single,3b,4b,all z rake, bez rake, uproszczone itp na stawki nl50 i 100 i 200. Dodatkowo wbudowany trener. Miesięczna subskrypcja 20$.
Napisane przez MuskTfujWruk
Napisane przez 7bekon7
Ja na Twoim miejscu nie przejmowałbym się tym, żeby grać całkiem perfekcyjnie, bo zrozumienie o co chodzi jest na początek ważniejsze. A jak przejdziesz micro to wtedy w solverze sobie zobaczysz dokładniej wszystkie range.
PozdrNo a o czym ja pisałem?
![]()
Napisane przez 7bekon7
Różnica, którą widzę polega na tym, że jeśli masz świadomość, że np. BB vs UTG open za 2,25bb jest plus EV call z 53s, ale nie grasz tego, bo decydujesz, że i tak później w rozdaniu stracisz to EV, to moim zdaniem robisz błąd.Natomiast jeśli zaczynasz się uczyć i nie bierzesz od razu na siebie wszystkiego, tylko stopniowo implementujesz rzeczy w swoją grę to wtedy jest OK.
Ja to widzę tak, że Twoja rada jest dobra, tylko jeśli mamy świadomość, że jest call a i tak foldujemy, to wtedy popełniamy błąd.
No to już nie rozumiem. Napisałeś żeby się nie przejmować aby grać perfekcyjnie. Potem piszesz że, jeśli mamy świadomość, że jest call a i tak foldujemy, to wtedy popełniamy błąd.
![]()
No to albo jedno albo drugie
No to już nie rozumiem. Napisałeś żeby się nie przejmować aby grać perfekcyjnie. Potem piszesz że, jeśli mamy świadomość, że jest call a i tak foldujemy, to wtedy popełniamy błąd.
No to albo jedno albo drugie
Z kolei ja nie rozumiem tego, co tutaj napisałeś.
Myślę, że to co napisałem jest wystarczająco logiczne. Ale zostawmy temat, bo to nic nie daje autorowi wątku. Pozdr
Napisane przez LAPA2000
Dobra tam, mniejsza o te 50zł na cel charytatywny, policzyłem z nudów:
hahah słusznie
Napisane przez LAPA2000
Napisane przez mat2000
To zapytam inaczej. Jaki range powinienem grać na mikro (wysoki rake) na BB i jaki % tego rangeu 3betować. O tym że mają to być głównie ręce suited, a jeżeli offsuit to conectory to wiem, poza tym mam kilka zestawów chartów i sobię poradzę.Vs 2,5x open:
1. 12%
2. 18%
3. 25%
4. 35%
5. 45%
6. 55%Jakbyś chciał to mogę Ci to policzyć, nawet dla paru sizingów. Prześlij 50 zł https://zrzutka.pl/4pdv8u
Zrób to mistrzu dla 2/ 2,2 / 2,5 / 3 a będą donejty ode mnie.
Napisane przez LAPA2000
Dobra tam, mniejsza o te 50zł na cel charytatywny, policzyłem z nudów:
Nie wiedziałem, że oferta jest ograniczona czasowo.
Do piątku zrobię, przelew (lub nie). Oczywiście jeżeli będzie jeszcze aktualne. Jak będziesz robił dla ziomka wyżej, to jak najbardziej pasuje mi to samo.
Musicie określić dla jakiego % rake i cap, chcecie mieć policzone bo wyniki będą inne dla różnych stawek i trzeba to osobno liczyć.
Spoko, to jeszcze przedstaw jakie chcesz mieć w rangach sizingi 3B i 4B dla poszczególnych sizingów opena. Wyceń pracę, podeślij na tę zrzutkę i się biorę za robotę
Sizingi 3bet:
2bb = 9,5bb
2,2bb= 10bb
2,5bb = 10,5bb
3bb = 11-12bb
Co do wyceny to proszę ty ustal ( wiesz w ile to zrobisz )a ja wybiorę gdzie wpłacić i to ogarnę:)
Jeszcze sprawa pozycji. Wiadomo że trochę to zmieniamy w zależności skąd ktoś otwiera ,będzie to tam zawarte?
edit.
Tę zrzutkę, którą wrzuciłem wcześniej, wybrałem nie bez powodu, jest to osoba mi bliska i dlatego zaproponowałem taką formę.
Obrona BB OOP vs 2bb, 2,25bb, 2,5bb i 3bb dla openów 15,18,21,24,27,30,35,40,45,50,55 dla raku 5,75% cap 0,6bb. 200zł będzie wystarczająco.
Jakby ktoś inny chciał mieć coś policzone (obrona BB IP/OOP, vs 3B, vs 4B, cold4Bety, 3B IP/SB itd.) to chętnie to zrobię za wpłaty na zrzutkę. Będę również wdzięczny za każdą wpłatę z samej dobroci serca ![]()
https://zrzutka.pl/4pdv8u <
Spoko, cel również bardzo szczytny. Policzę, wrzucę na dysk google i odezwę się na priv. Daj mi 1-2 tygodnie.
LAPA2000,
1. Jakim solverem można zrobić te solvy? (PIO?)
2. Czy potrzebne są jakieś nadzwyczajne wymagania kompa?
3. Czy dużo z tym motania?
Z góry dzięki.
Napisane przez Flowwater
LAPA2000,
1. Jakim solverem można zrobić te solvy? (PIO?)
2. Czy potrzebne są jakieś nadzwyczajne wymagania kompa?
3. Czy dużo z tym motania?
Z góry dzięki.
do liczenia preflopu wymagana jest wersja Pio solver edge w cenie 1099$
nie sa duze, raczej kazdy moze to zrobic, jedynie kwestia szybkosci obliczen
nie jest to trudne, bardziej wymagajace cierpliwosci
Mi by się bardziej przydało coś w stylu:
-gra vs 3bet utg vs hj na 300bb deep : jaki sizing 4beta preferuje solver(50,75,100,150%?) i z jakim rangem; range 5beta vs 4bet, no i dalej co robić vs 5bet
-to samo na szerszych rangach np. sb vs bb
-to samo w odwróconych pozycjach np. utg vs bb i bu vs bb
-gra vs niestandardowe sizingi np. utg 2,5bb - hj 3bet 14bb np.200bb deep - czy solver ma tu calling range i jaki sizing 4beta wybiera solver
-do tego 3bet range i 4bet range na płytszych stackach typu 30-70bb i znowu jakie sizingi wybiera solver(mogę się mylić, ale wydaje mi się, że można tam ustawić kilka domyślnych (tak jak dla postflopu w PIO) i wtedy solver sam wybierze najbardziej optymalny?)