Skip to forum
Trening live GoverN...

Notifications
Clear all

Trening live GoverN666 - feedback

122 Posts
40 Users
127 Reactions
30.1 K Views
GoverN666

Po prostu potrafię realnie ocenić swojego skilla i swoje możliwości, więc wniosek raczej prosty.

Do zobaczenia w czwartek.

Reply
Garggamel

Nie widzę jeszcze nagrania z ostatniego czwartku, a trochę czasu upłynęło już...8-)

No ja się tam "nie znam", ale myślę że osiągniesz troszkę lepszy WR niż zakładasz i bardzo Ci tego życzę :f_thumbsup: .

Reply
imgoingtomirage

Napisane przez Garggamel
Nie widzę jeszcze nagrania z ostatniego czwartku, a trochę czasu upłynęło już...8-)

Spójrz jeszcze raz http://pl.pokerstrategy.com/video/39842/ :f_cool:

Reply
Antares404

Witam! bardzo cenię sobie Twoje produkcje. Mam następujące pytanie:

Zalecałeś 4betowanie jako bluff z pozycji MP a6s-a9s a nie tak jak z UTG a2s-a5s i nie rozumiem czemu?

Wedle equilaba i flopzilli ten drugi zakres gra lepiej jeśli dostaniemy calla. Zakres calla do 4betu jaki dałem przeciwnikowi (gram nl5) to QQ-TT,AQs+,KQs,AKo.

Niższe siuted asy trafiają 2 razy częściej gutshoty a w 4betowanej puli druga parka i tak nas przecież nie interesuje.

Mógłbyś mi proszę wyjaśnić czemu wybrałeś wyższe Axs? :f_drink:

Reply
GoverN666

Napisane przez Antares404

Zalecałeś 4betowanie jako bluff z pozycji MP a6s-a9s a nie tak jak z UTG a2s-a5s i nie rozumiem czemu?

Wedle equilaba i flopzilli ten drugi zakres gra lepiej jeśli dostaniemy calla. Zakres calla do 4betu jaki dałem przeciwnikowi (gram nl5) to QQ-TT,AQs+,KQs,AKo.

Niższe siuted asy trafiają 2 razy częściej gutshoty a w 4betowanej puli druga parka i tak nas przecież nie interesuje.

Top of folding range. Na ep nie otwieram wyższych Ax.

Reply
Antares404

no ale czemu nie wolisz tego robić z a2s-a5s skoro grają lepiej na calling range???

Reply
RybaKoZ

Napisane przez saja13
RybaKoZ na próbce ponad milion rozdań ma winrate 1,3bb. Libera na nl100 pokazał 30k rozdań, czyli nic, na nl200 ma 90k rozdań z EV4bb, ale to też nie jest przecież wymierna próbka do podawania winrate'u.

Sorrki Govi za zaśmiecanie Ci tematu, jednak poczułem się wywołany do tablicy.

Problem z wr jest taki, że nie jesteśmy w stanie go precyzyjnie określić, bo kiedy się nim sugerować na upswingu, po ? Stąd istotne są jakieś wycinki, powiedzmy last 300-500K. Jakie znaczenie ma próbka za zeszły rok gdzie całość wyszła 1.3bb, w czym są rozdania gdzie uczyłem się ,wchodziłem na stawki i tak dalej ( nie wspomnę o realizowaniu marzenia SNE, czyli grania na nl100+ 10h dziennie ). Był to cały zeszły rok, gdzie na początku nie miałem wr, a pod koniec było to +3. Jeśli dorzucę obecny rok to po 1.6M wychodzi 1.9.

Obecnie last 500K mam 3.53bb, czy to znaczy, że powinienem się sugerować tamtym 1.3 czy jak ? Obecny rok mam ~5bb (280k lap ), czy to tez nie ma znaczenia bo zeszły rok było 1.3 ?

Wrzuciłem całość, by zobrazować rozwój i pokazać graczom, którzy mają jeszcze przed sobą wiele do zrobienia, że się da, tylko trzeba włożyć w to masę pracy i wykazać się olbrzymim samozaparciem... :)

Z fartem !

Reply
Garggamel

Dokładnie Panie Rybak :f_thumbsup:.

Reply
saja13

@RybaKoZ
Na nieskończenie długim wykresie nie ma upswingów i downswingów, dlatego najlepiej brać jak największą próbkę, bo najwiarygodniej pokazuje winrate. Ty masz nad nami edga, bo znasz siebie, wiesz ile grasz stołów, kiedy grasz B game, czy grasz teraz lepiej niż wcześniej itp, więc jeśli mówisz, że grasz lepiej niż 1.3bb to ja z takim info od Ciebie ci wierzę, ale oceniając nieznanego nam gościa najlepiej brać po prostu największą próbkę i tyle. Pozdro i graty wyników.

Reply
RybaKoZ

A co z początkiem kariery i shotowania danych stawek ? Adaptacja, poznawanie przeciwników, trendów na danych stawkach ? To przecież zawiera się w wykresie, a wiadomo, że każdy kiedyś zaczynał jakiś etap. WR na takich próbkach jest tylko uśrednieniem naszych dokonań. Wiadomo oczywiście, że próbka np 10-20k to żadna próbka. Jednak uważam, że nie wolno przesadzać w drugą stronę, bo wtedy stracimy realną ocenę danego gracza.

Ja trochę mówię na swoim przykładzie, gdzie dla mnie 100k rąk to niecały miesiąc grindu, więc może jestem trochę oderwany od rzeczywistości pod tytułem: "jaka próbka jest miarodajna", bo dla mnie to jest np owe 300K+ :)

pzdr i gl

Reply
Antares404

Proszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie, zanim zginie :f_drink:

Reply
erefkey

Hej, chciałbym zamieścić swój feedback w formie propozycji do treningów.

Podobała mi się forma treningów, gdzie trener pytał użytkowników o zdanie, gdzie zaangażowanie leżało po obydwu stronach, a sam trening zyskiwał na atrakcyjności. Czy byłaby możliwość wprowadzenia takiej formy, tak jak w tym filmiku: http://pl.pokerstrategy.com/video/39668/ ?

Pzdr

Reply
Garggamel

Proszę o udostępnienie materiału z ostatniego czwartku, już najwyższy czas :f_drink: .

Reply
imgoingtomirage
imgoingtomirage

Siema.

Postanowiliśmy przesunąć godzinę treningów na 21:00, tak aby nie kolidowały z treningami dla złota dostępnymi w angielskiej sekcji.

Pozdrawiam!

Reply

Czy jest mozliwosc na treningach grania nizszych stawek, nl25 albo nl50 ? Wiekszosc ludzi ktorzy ogladala ten trening nie gra nl100 tylko wlasnie te nizsze limity

Reply
Antares404

Wedle equilaba i flopzilli ten drugi zakres gra lepiej jeśli dostaniemy calla. Zakres calla do 4betu jaki dałem przeciwnikowi (gram nl10) to QQ-TT,AQs+,KQs,AKo.

Reply
Garggamel

Tradycyjnie będę wdzięczny za wrzucenie ostatniego nagrania :milord:.

Reply
imgoingtomirage

Obecnie mamy pewien problem z serwerem co uniemożliwia nam wypuszczenie nagrania, jak tylko zostanie on rozwiązany - nagranie pojawi się w dziale video.

Napisane przez logik22
Czy jest mozliwosc na treningach grania nizszych stawek, nl25 albo nl50 ? Wiekszosc ludzi ktorzy ogladala ten trening nie gra nl100 tylko wlasnie te nizsze limity

Jeśli grasz niżej, to taki trening jest dla Ciebie z korzyścią, ponieważ materiały z NL100 zazwyczaj dostępne są od statusu platynowego, no i jako ambitny gracz (a takim jest ktoś, kto przychodzi na treningi i chce tym samym się rozwijać), nie planujesz chyba zostać na NL50, tylko właśnie wspiąć się wyżej ;)

Reply
GoverN666

Napisane przez Antares404

Wedle equilaba i flopzilli ten drugi zakres gra lepiej jeśli dostaniemy calla. Zakres calla do 4betu jaki dałem przeciwnikowi (gram nl10) to QQ-TT,AQs+,KQs,AKo.

Hej sory za zwłokę z odpisaniem, ale myślałem ze już wszystko wyjaśniłem.

Zgadzam się z Tobą w 100%, że te ręce grają bardzo dobrze vs ten zakres i nigdzie nie powiedziałem, że ich do tego nie wykorzystuje. Jednak jako top of folding range na mp też będę wykorzystywał te wyższe Ax do blefu z prostego powodu są też wystarczająco mocne, a różnica w equity jest bardzo mała :)

Żeby nie być goło słownym.

http://scr.hu/4uu7/sfrlh

http://scr.hu/4uu7/y5wui

Reply