Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
2,845 Posty
231 Użytkownicy
11 Reakcje
206.7 K Wyświetlenia
wukaesiak

Napisane przez paulussus
Masz napisane w lobby przeciez, wystarczy pomnożyć x 4

thx :fdrink czasami sam sie zaziwiam swoimi pytaniami :rage: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Panowie (i Panie;)), tak na szybko: gram zooma NL fr nl25, ale chcialbym sie troche pouczyc i pograc omaszke. Jakie filmiki/arty polecacie na poczatek? jaki winrate mozna miec powiedzmy po miesiacu gry i nauki?;p

Odpowiedz
Cytat
arthmax

Napisane przez parrotx
Panowie (i Panie;)), tak na szybko: gram zooma NL fr nl25, ale chcialbym sie troche pouczyc i pograc omaszke. Jakie filmiki/arty polecacie na poczatek?

Omahowe nuerki + pierwszych kilka filmów akademii- tak żebyś w ogóle zakumał o co chodzi w tej grze

Napisane przez parrotx
jaki winrate mozna miec powiedzmy po miesiacu gry i nauki?;p

Pytanie z cyklu ile mogę zarabiać jak będę bardzo się starał? Sam sobie odpowiedz ;) Już pomijam kompletnie złe podejście, bo w pierwszym okresie to powinieneś koncentrować się na coraz lepszej grze tylko i wyłącznie..

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Dzieki za info o filmikach, napewno obejrzę.

Dla mnie rozwój jest najważniejszy, sam biorę private coatching z nlhe, pytając spodziewałem się tutaj raczej odniesienia do przecietnego winrate jaki mozna uzyskac po jakims tam czasie nauki/gry. Wiadomo ze miesiac to jest mega krotko dla kogos z innej odmiany, ale zakladajac ze cos tam juz kumam w holdema, to moze jednak daloby okreslic czy bedzie to winrate blizszy 0, 5, czy 10bb/100 :)

Odpowiedz
Cytat
arthmax

Myśle że przy dobrzej grze od 5 do 10bb/100 możesz mieć. Trenerzy z tego co wiem mają około8- 10bb/100 na stawkach plo200- plo1k. Jeżeli chodzi o samą możliwość kręcenia winrate omaha myślę że jest dużo badziej opłacalna od holdema

Odpowiedz
Cytat
pomurz

Parrotx, po miesiącu gry i nauki przy przechodzeniu z NLHE nie będziesz miał dodatniego winrate. To tak tylko, żebyś sobie zbytnich nadziei nie robił _evil:
Z drugiej strony jak już się wkręcisz to nie będziesz chciał odstawić omaszki ;)

Z filmików na początek bym polecił omahaha dla każdego bo jest tam krótko i na temat. Akademia jest spoko ale temat jest bardzo rozciągnięty na kilkadziesiąt filmików więc zanim ogarniesz to zaliczysz torbę, więc lepiej na początku oglądnąć coś skondensowanego.

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Twierdzisz, że po ogarnięciu podstawowej wiedzy i tak będę przegrywał na nl10-nl25? Szczerze mowiac mialem troche inne wyobrazenie o tej grze:) Sprobuje w takim razie sie wdrozyc i z samej ciekawosci przekonam się jak to faktycznie jest =)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

Na PLO10-PLO25 jeśli już. Bo do NLa omahowe numerki Ci się raczej nie przydadzą.
...i mam wrażenie, że trochę pomurz przesadził. Zależy sporo od Ciebie, jak NL'a dobrze ogarniałeś, ileś rąk w pokera rozegrałeś, masz dobry mindset, jesteś zdolny to po miesiącu możesz sobie spokojnie radzić na najniższych stawkach.

Odpowiedz
Cytat
enader

Twoje podejście może jedynie przysporzyć ci kłopotów. Co jeśli nie ugrasz tyle ile się spodziewałeś? Powinieneś skupić się na jak najlepszej grze a nie pieniądzach , choć wiem, że to banał, to jakże słuszny. Wyniki przyjdą same. Po miesiącu nie jesteś w stanie ugrać żadnej miarodajnej próbki. Pewnie wiesz już, że swingi w omahe są o wiele większe od holdema, więc radze ci stosować porządny BRM, jak dla mnie rozsądnie brzmi 75 BI na PLO25, 100 BI na PLO50. Bierz się za naukę i powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
parrotx

no wszystko jasne, w holdema uwazam sie jeszcze za poczatkujacego i napewno szybko z niego nie zrezygnuje, ale chetnie poswiece też troche czasu na cos innego:)

Najwyzej wygrane z nl przetorbie na plo =)

To od razu spytam, jak zainstalwac triala Omaha Manager? Korzystam z HM2.

Odpowiedz
Cytat
variat

Z tym miesiacem bym nie przesadzal, zalezy ile masz czasu, dyscypliny i jaki mindset. Jak miesiac mozesz poswiecic mnostwo czasu na gre i wszystkie warunki sa spelnione, to mozesz na pewno robic dodatni winrate na tych stawkach. Nie bedzie to duzo bb/100, ale na pewno wiecej niz break even.

Co do materialow, to tez polecam Ci na absolutnie sam poczatek filmiki z bardzo skondensowana wiedza. Musisz wiedziec cokolwiek o grze na flopie, turnie, riverze i ogolnie tego, o co chodzi w omahe.

Ja sam na poczatku pierwsze dni ogladalem filmiku z gry live, nie tyle, zeby wielkiego skilla tam nabrac, ale zeby wiedziec co to wrap, wiedziec, zeby grac nutsowe rece i inne podstawowe rzeczy. Chodzi o to, ze musisz polaczyc analize z duzym volume, zeby lapac doswiadczenie przy stolach, a edukujac sie solidnie od podstaw: preflop->flop->turn to zanim bedziesz wiedzial, jak grac w turnie to strobisz rola.

Obejrzyj duzo filmow z gry live, notuj najwazniejsze rzeczy, graj przy stolach na jakims plo2, zeby tylko wdrazac te rzeczy do gry. Po paru dniach zacznij juz edukacje ukiernkowana na zdobywanie wszystkich fundamentow teoretycznych i pracuj nad gra.

To tak, jak z tenisem (tenisem, bo gralem wiele lat). Po 3 latach treningu grasz z kubełka np. sam backhand i ksztalcisz technike. Natomiast na pierwszym treningu biegasz sobie z pileczka, wykonujesz jakies ogolnorozwojowe rzeczy, przebijasz pileczke na male pola -> chodzi o to, zebys sie oswoil z rakieta, sytuacja, ze jestes na korcie, odlegloscia od siatki itp itd.

Tak samo w omahe -> zeby uczyc sie dobierania sizingow na flopie, barelowania w turnie itd, musisz umiec liczyc wrapy, rozrozniac nutsowe od nienutsowych i wiedziec mniej wiecej do czego sluzy, jaki typ rak.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
pomurz

Napisane przez kacper3k
Na PLO10-PLO25 jeśli już. Bo do NLa omahowe numerki Ci się raczej nie przydadzą.
...i mam wrażenie, że trochę pomurz przesadził. Zależy sporo od Ciebie, jak NL'a dobrze ogarniałeś, ileś rąk w pokera rozegrałeś, masz dobry mindset, jesteś zdolny to po miesiącu możesz sobie spokojnie radzić na najniższych stawkach.

Jasne, że przejaskrawiłem i spokojnie można na plus wyjść ale dla równowagi trzeba było napisać :D Bo zaczną ludzie myśleć, że ta omaha to kopalnia złota, siadasz na świeżo i trzepiesz buyiny. Nie ma wcale tak łatwo. Ale jak się siądzie na poważnie to można dużo większe bb/100 robić niż w holdemie na stosunkowo wysokich stawkach.

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Dzięki za liczy odzew, szczerze mówiąc nie spodziewałem się aż tylu postów z poradami.

Może tak to odebraliscie przez pryzmat tego nieszczęsnego miesiąca, ale ja nie mam żadnego ciśnienia wynikowego, po prostu pytalem z ciekawości:)

Na razie podchodzę do tego na zasadzie ciekawostki, chcę zobaczyć czy mi to sprawia frajdę itp, ale frajdą napewno nie jest oddawanie pieniędzy więc powoli będę sobie tą wiedzę przyswajał i zobaczymy, czy mi się spodoba

Odpowiedz
Cytat
poganiaczbydla

Napisane przez parrotx

Na razie podchodzę do tego na zasadzie ciekawostki...

Uważaj, bo to wciąga szybciej niż lotto... I Hold'em staje się jakiś taki nudny na maksa :)

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Nie umiałbym znowu dostać 2 kart haha :D :D :D

Odpowiedz
Cytat
ahmedzik2009

nie polecam grania w omahe bo to głupi hazard i możesz być zajebisty ale i tak chuja zrobisz, jeśli jesteś po złej stronie wariancji

wykresik z dzisiaj:

nienawidze pokera, ide sie zabic

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Ja pierdole _o:

Odpowiedz
Cytat
zychuwdt

Napisane przez Bejkker
Nie umiałbym znowu dostać 2 kart haha :D :D :D
Próbowałem w weekend zagrać w tą dziwną dwukartową odmianę, ale jakoś dziwnie się czułem i uciekłem ze stołów :D

ahmedzik2009 :f_o: :f_o:, jak to w BI wychodzi?

Odpowiedz
Cytat
adasko99

okurwa... :f_mad: :f_eek: :f_o:

ten wykres to jest z okolo 2 tygodni tak?

czy móglbys go wrzucic w Buy-Inach plz?

Odpowiedz
Cytat
yarish

Napisał, że wykres jest z jednego dnia, co zresztą sugeruje ilość rąk. A gra PLO200

Omaha to zło :fdrink

Odpowiedz
Cytat