Skip to forum
Notifications
Clear all
2,845 Posts
231 Users
11 Reactions
206.6 K Views

dzięki bardzo, ide na 4 stoły :D Jak wygląda vpip/pfr i wtsd takie "optymalne" ? I ile showdownow potrzeba na viliana aby wtsd bylo miarodajne ? czy jak w omaszce ktos ma wtsd 40 przy vpip 50 to mozna z nim do showdonu z top two pair albo setem isc ? :P

PS: widział to ktoś już ?

I jeszcze jedno ile leci wam vpp na starsach na plo25 i plo50, bo tak się zastanawiam czy na plo 25 dało by rade na przyszły rok sn wbić bo na nl25 cięzko

Reply

vpip/pfr optymalne z zakresu 20/16 - 30/22 moim zdaniem. Około 5-8 3beta. WTSD 25-30.

blelol
czy jak w omaszce ktos ma wtsd 40 przy vpip 50 to mozna z nim do showdonu z top two pair albo setem isc ?

Jeśli nie ma wyższych układów niż sety to tak :) Jeśli są strity, flushe, paired boardy to zazwyczaj nie. :)
Nie możesz na to patrzyć przez pryzmat statów preflop tylko. Musisz brać pod uwagę jaki jest board. Omaha to gra postflop nie preflop.

BTW zobacz sobie film omahahowe numerki MrBociana. Podaje tam optymalne statystyki i próbki jakie są potrzebne aby je uznać za wiarygodne.

Reply
adasko99

dobre te video Galfonda :)

Reply

Dzięki BellWare, jeszcze jak z tymi vpp na starsach idzie ? te staty z fpppro sa aktualne ?

Reply
Shniman

Uploaded with ImageShack.us

Nie ma to jak sesja PLO po pijaku :fuckyeah

Reply
mat2000

Napisane przez NightRage18
Imo też 4 to max na począta ku, zresztą to dosyć powszechna opinia.

Pytanko do doświadczonych, na ile sugerujecie się ev bb/100 ? bo u mnie na PLO 10 jest po 12k hands mam -16bb/100 i trochę mnie to burzy spokój na święta :f_eek:

Ja też się sugeruję w dużym stopniu. Z tym, że 12k rąk to tak na prawdę żadna próbka.
Przeanalizuj największe poty gdzie wrzucasz stack przed riverem. Jeżeli grasz tam dobrze, to nie ma się czym przejmować.

Reply

chyba za duzo folduje ?(

:(

Spoiler

:f_confused:

Reply
Shniman

Chyba cos jest nie tak z Twoja gra , skoro az tak lecisz po non sd + po 8k jestes b/e z ev ;P

Reply

Może być odwrotnie i za mało foldujesz na flopie i turnie. Ja tak miałem. Zamiast foldować flop z marginalnym equity grałem call i na każdy bet musiałem foldować turn. Podobnie w turnie się tak zdarzało. Albo za dużo callowania raisów na flopie.

Reply
zychuwdt

Opcji jest naprawdę dużo. Możesz barrelować w złych spotach bez feq i musieć się zrzucać na późniejszych streetach/po raise'ach.
W omaszce musisz planować od razu całą rękę. Grając na żywioł street za streetem można topić sporo kasy na nonsd.

Reply
Sebkrol

jaka jest szansa ze w 3betowanej preflop po takich 4 allinach na flopie :D moje 7799 jest zywe :P ?

Reply
pomurz

Chyba nie najgorsza, bo reszta też musi się mieć z czym stackować a jakby ktoś miał KK, Ty masz 77 to z czym reszta ciśnie na takim boardzie oprócz AA? :f_biggrin:

Reply
kacper3k

Prawie są oddsy pod drawowanie karety :facepalm:

AAxx KKxx 456 i KQJT - ale pewnie przeceniam zawodników.

Daj screena z showdownu :D

Reply
Juzwabeznogi

Hero ma 30 bb left a w puli jest już 230 - no brainer imo :)

Reply
poganiaczbydla

Napisane przez kacper3k
Prawie są oddsy pod drawowanie karety :facepalm:

AAxx KKxx 456 i KQJT - ale pewnie przeceniam zawodników.

Daj screena z showdownu :D

Ja bym obstawił AAxx ze suitem jakims, 33xx oraz K7xx :)

Reply
pomurz

Tak w ogóle to trzeba było samemu puszować a nie czekać i by nie było problemu :D

Reply
Sebkrol

Napisane przez Juzwabeznogi
Hero ma 30 bb left a w puli jest już 230 - no brainer imo :)

nie no wiadomo pas nie wchodzi w gre :D pewnie z samego backdora pikowego mam nawet oddsy przeciwko KK :D

przeciwnicy jednak pochwalili sie bardzo slabymi rekoma ;)

turn 6 pik mocno popsula moj uklad :P ale river pik juz był lepszy ;)

Reply
zychuwdt

haha, jestem w szoku, że nikt KK nie miał :nh

Reply
adasko99

teras sobie patrze na statystyke Plrs/Flop na PLO2 zoom vs normal.
zoom ma ~30% a niektóre normalne stoliki pomiedzy 20% a 85% :f_ugly:
czy wedlug Was to jest wystarczajacy argument zeby przestac grac Zooma?

Reply
pomurz

A w 5 card draw jest oglądalność flopa 0% a dalej grają :f_biggrin:

odpowiadając na pytanie: nie.

Reply