Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,158 Posty
270 Użytkownicy
985 Reakcje
216.9 K Wyświetlenia
mat2000

Ktoś wcześniej pisał że całkowity koszt wypłaty karta z bankomatu to 4,99% (konto w euro, karta w euro). Czyli 4,247 (obecny kurs euro)* 0.95 = 4.03.
Rozumiem, że tyle złotówek można sobie na jedno euro spokojnie liczyć?

Przy wypłacie karta płacimy tylko 2% za przewalutowanie, więc wychodziłby 4,27*0.98= 4,18- zgadza się? E: mam tu na myśli zwykłą płatność kartą w sklepie.

Odpowiedz
Cytat

Gdzie zrobić takie wypłaty kartą?

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez MyliQQ
Gdzie zrobić takie wypłaty kartą?

Użyłem złego słowa- mam na myśli zwykłą płatność kartą w sklepie.

Odpowiedz
Cytat
art133

[treść edytowana]

//Reklama konkurencyjnego portalu - DamianLuna

Odpowiedz
Cytat
mtk87

Mam głupie pytanie. Jak dokonać wypłaty na Ecopayz z P*- gdzie dołączyć tą metodę płatności? Jak chce wypłacić pieniądze jest tylko przekaz bankowy do wyboru. Przedtem używałem skrilla. Drugie Pytanie czy koniecznie trzeba pisać do supportu P* żeby zmienili znaki adresu na nie polskie ażeby przelew dotarł?

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

Najpierw musisz wpłacić przez eco żeby móc wypłacać

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Najpierw musisz dokonać depozytu przez ecpPayz, wtedy pojawi się opcja wypłaty.

Odpowiedz
Cytat

Cześć dawno tu nie zaglądałem- chyba od upadku skrilla i przydałoby się małe podsumowanie(33 stron trochę boli :f_cry: )

1. Zakładam konto przez ewallet, żeby mieć golda
2. Jakie konto walutowe otwieram w ecopayz, aby nie tracić na przelewach PS>eco, eco>PS?
3. Zamawiam kartę(ile to się czekało?)
4. Przelew eco>PS aby utworzyć metodę wypłat

Śledziłem temat na bieżąco i wiem, że te wszystkie dane, których potrzebuje są w gąszczu komentarzy nie wnoszących nic do tematu(zupełnie jak w temacie Koniec Pokera hehe).

Z tego co jeszcze wiem, to dane na PS powinny być bez polskich znaków.

No to proszę mnie odesłać do przeczytania tematu :f_cool: cheers

Odpowiedz
Cytat
MWaler

1. tak
2. euro
3. 6-25dni zalezy od osoby
4. to jest pytanie or what ? jezeli pytasz o potwierdzenie informacji - to tak zgadza sie. robisz przelew z eco i potem mozesz ywplacac ta metoda ze starsow.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki dobry człowieku! :)

Odpowiedz
Cytat
mtk87

Mam kartę w euro - doszła po 6 dniach chyba, odpowiadając na wcześniejsze pytanie ;)
Przy pierwszej płatności za zakupy w biedronce celem sprawdzenia jak to wychodzi...pobrało mi 2,99 EUR za zakupy o wartości 11,96 zł- trochę nie za dużo policzyli ?

Odpowiedz
Cytat
zoso72

Hej,
zrobilem wplate (10e) poprzez ecoPayz na bettsona zeby odblokowac wyplaty. Nastepnie zlecilem duza wyplate z betssona ktora zostala cofnieta i napisano mi, ze moge zrobic tylko wyplate na konto bankowe i pradopodobnie pozniej bede mogl wyplacac przez ecoPayz. Wiadomo, ze jestem niechetny zeby to robic, bo sytuacja prawna pokera jest jaka jest. Straszne swinstwo z ich strony i jestem w szachu, nie wiem co zrobic.
Spotkal sie ktos z taka sytuacja? Co byscie zrobili na moim miejscu?
pozdr! :)

Odpowiedz
Cytat
Cfany

Hej,
Tez liczylem na to ze bede mogl wyplacac na ecopaya z bettsona. Po zablokowaniu Skirlla kiedys zrobilem depozyt karta podpieta do Skirlla, ale wyplacic sie juz tak nie dalo. Angielski support na chacie twierdzil ze jedyna mozliwoscia nie przelewania pieniedzy do banku to visa entorpay.
A dlaczego 'prawodpodobnie' pozniej bedziesz mogl wyplacac na ecopaya?

Odpowiedz
Cytat
zoso72

Napisane przez Cfany
Hej,
Tez liczylem na to ze bede mogl wyplacac na ecopaya z bettsona. Po zablokowaniu Skirlla kiedys zrobilem depozyt karta podpieta do Skirlla, ale wyplacic sie juz tak nie dalo. Angielski support na chacie twierdzil ze jedyna mozliwoscia nie przelewania pieniedzy do banku to visa entorpay.

bo gadalem z supportem i tak mi napisali, ze po pierwszej wyplacie na konto bankowe bede mogl pozniej korzystac z ecopayz. Choc gadalem z tym supportem nie raz i oni sie tam gubia i podaja bardzo sprzeczne informacje.

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69

Napisane przez MWaler

Napisane przez LYSYANIOL69
Ile wychodzi wam gorszy kurs przy płatności kartą? Trochę wczoraj się zdziwiłem, bo przy euro 4,25zł mi pobiera 250€ za płatność 1000zł. Trochę przesada

placiles w sklepie naziemnym czy wyplacales z bankomatu? Jezeli placiels w sklepie to jaka walute wybrales ? bo jezeli EUR to zaliczyles exchange 3x

Bankomat i wypłata po nieznanym kursie -> czyli kursie z eco

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko

Mam pytanie, przeszukalem 10 ostatnich stron i nie znalazlem tego. Czy oplata za wyplate karta z kazdego bankomatu jest taka sama ? Bo wydaje mi sie ze ostatnio jak wyplacalem to pokazywalo mi wieksza oplate w bankomacie euronetu niz ING.

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Napisane przez Wojtalenko
Mam pytanie, przeszukalem 10 ostatnich stron i nie znalazlem tego. Czy oplata za wyplate karta z kazdego bankomatu jest taka sama ? Bo wydaje mi sie ze ostatnio jak wyplacalem to pokazywalo mi wieksza oplate w bankomacie euronetu niz ING.

Może większa opłata przez to że więcej wypłacałeś ?
Ogólnie wypłata z bankomatu to : 2% min 1.50 ojro + 2,99% przewalutowanie.

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko

Napisane przez Bolexx

Napisane przez Wojtalenko

Może większa opłata przez to że więcej wypłacałeś ?
Ogólnie wypłata z bankomatu to : 2% min 1.50 ojro + 2,99% przewalutowanie.

Nie, wlasnie wyplacalem ta sama kwote tylko w 2 roznych bankomatach pokazywalo rozny kurs, tak mi sie przynajmniej wydaje. Moze euronet bierze wiecej za przewalutowanie, badz robi to w inny sposob. Chyba ze sie pomylilem i jest tak samo.

Odpowiedz
Cytat
zoso72

Napisane przez zoso72

Napisane przez Cfany
Hej,

bo gadalem z supportem i tak mi napisali, ze po pierwszej wyplacie na konto bankowe bede mogl pozniej korzystac z ecopayz. Choc gadalem z tym supportem nie raz i oni sie tam gubia i podaja bardzo sprzeczne informacje.

http://screenshot.sh/mKTQ9oHoTQTDY
powyzej screen z rozmowa z supportem bettsona. Pomijajac juz to, ze wprowadzaja w blad kolejny raz i nikt nie wie co tam sie dzieje. Pomijajac tez to, ze nie potrafi powiedziec dlaczego nie moge zrobic wyplaty na ecoPayz. Czy ktos jeszcze ma problemy z wyplata na ecoPayz z bettsona? Czy ktos ma jakikolwiek domysly o co chodzi w tym calym cyrku?

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Jeżeli zastanawia się ktoś nad najlepszą formą wypłaty pieniędzy to z moich obliczeń zdecydowanie najbardziej opłaca się zamienić EUR na PLN przez ecoPayz a następnie zrobić przelew na konto bankowe. Porównanie z wypłatą z bankomatu:

• 1000 EUR przez przelew: 1.5% prowizji za przewalutowanie (kurs lepszy niż średni) + 10 EUR za przelew bankowy. Koszt: 25 EUR.
• 1000 EUR przez wypłatę z bankomatu. 2% prowizji za wypłatę + 2.99% za przewalutowanie (nie wiem jaki kurs). Koszt: 50 EURO + paliwo/czas.

Odpowiedz
Cytat